HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#501 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 24. 23:02

fura, mert kozvetlen kornyezetemben 4db wrt van, 3 tomatoval, ill 1db thibor 15c-vel, utobbi ~95nap uptime-os es egyiksem fagy, szakad, bont, pedig utorrent ill egyebek mennek rendesen :)
kuf

#502 Felhasználó inaktív   SecurityMan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 24. 23:40

1. Tomata FW-re ipkg-vel hogyan lehet csomagot felrakni? Mert én a köverkező hibaüzenetet kapom cannot open /etc/ipkg.conf: No such file.
Lehet hogy kénytelen leszek emiatt vissza rakni a DD-WRT, pedig a QoS nagyon bejön.

2. Otthoni környezetben a Router Identification-nél a hostname és a domain-t mire lehet használni, mert én ezt eddig nem használtam?

#503 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 07:45

Idézet: kuf - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 23:02

fura, mert kozvetlen kornyezetemben 4db wrt van, 3 tomatoval, ill 1db thibor 15c-vel, utobbi ~95nap uptime-os es egyiksem fagy, szakad, bont, pedig utorrent ill egyebek mennek rendesen :)

Egy G, 2 GL nálam is megy gond nélkül. Ez a GS a fő router, ez fagyogat :(
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#504 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 10:43

Idézet: Mészike - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 8:45

Egy G, 2 GL nálam is megy gond nélkül. Ez a GS a fő router, ez fagyogat :(

Nekem is GS a fő router-em, de szerencsére nem fagy!

#505 Felhasználó inaktív   -FreaK- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 18:17

Ma boldog tulajdonosa lettem énis egy wrt54gl v1.1 routernek tomato 1.01es fw-vel.És akadt egy kis gondom a beállításában.
Úgy szeretném beállítani hogy a router automatikusan kapja az ip-t a szolgáltatótól(ami NAT-ot használ) és a két rákötött gépnek fix ip-t adjon, mac cím alapján.Ez utóbbit ha minden igaz sikerült is megcsinálnom a static dhcp opciónál ahol a két hálókártya mac címéhez hozzárendeltem a kívánt ip-t(...150től) és hostnevet és ezt hozzáadtam, így ha beállítom a gét gépen ezeket az ipket akkor jónak tűnik, a routert elérem.
A netet viszont sehogysem sikerült rávarázsolnom, nem tudom hogy hol kéne beállítani :(
Eddíg úgy ment a net a két gépen hogy simán automatára állítottam az ip-ket és jóvolt.
Megvannak a szolgáltató dns,wins és gateway címei, de ezeket hiába írom be a gépeken, nem megyek vele semmire.
Eddíg csak azt láttam h a router ip címe 192.168.1.1 amit ugyan át tudok írni, de azt nem tudom neki megmodnani h automatikusan kérje le a szolgáltatótol.

Tudna valaki segíteni ebben?
A router beállításaival még csak most ismerkedem szóval nem vagyok valami profi benne.

Üdv!
FreaK

#506 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 20:42

Idézet: -FreaK- - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 18:17

Ma boldog tulajdonosa lettem énis egy wrt54gl v1.1 routernek tomato 1.01es fw-vel.És akadt egy kis gondom a beállításában.
Úgy szeretném beállítani hogy a router automatikusan kapja az ip-t a szolgáltatótól(ami NAT-ot használ) és a két rákötött gépnek fix ip-t adjon, mac cím alapján.Ez utóbbit ha minden igaz sikerült is megcsinálnom a static dhcp opciónál ahol a két hálókártya mac címéhez hozzárendeltem a kívánt ip-t(...150től) és hostnevet és ezt hozzáadtam, így ha beállítom a gét gépen ezeket az ipket akkor jónak tűnik, a routert elérem.
A netet viszont sehogysem sikerült rávarázsolnom, nem tudom hogy hol kéne beállítani :(
Eddíg úgy ment a net a két gépen hogy simán automatára állítottam az ip-ket és jóvolt.
Megvannak a szolgáltató dns,wins és gateway címei, de ezeket hiába írom be a gépeken, nem megyek vele semmire.
Eddíg csak azt láttam h a router ip címe 192.168.1.1 amit ugyan át tudok írni, de azt nem tudom neki megmodnani h automatikusan kérje le a szolgáltatótol.

Tudna valaki segíteni ebben?
A router beállításaival még csak most ismerkedem szóval nem vagyok valami profi benne.

Üdv!
FreaK

Szia.

Szerintem nem vészes a gondod... Ha jól értelmezem a problémádat a Tomato firmware-ben a BASIC menü WAN/INTERNET rész alatt a TYPE-ot beállítod DHCP-re. Szerintem ez segíthet. Ha gondolod, vegyél fel msn-re, és ha tudok segítek...

#507 Felhasználó inaktív   SecurityMan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 23:49

Gondoltam megírom tapasztalataimat a Tomatoval. Sikerült feltelepítenem a routere nagy nehezen tcpdump-t jffs-re, csak sajnos használni nem tudtam, mert a szükséges lib fájlokat nem éri el. Úgyhogy visszarakom a DD-wrt és azzal próbálkozom tovább.

#508 Felhasználó inaktív   san398 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 00:46

Hello

Van egy WRT54G v5-ös gyári szoftverrel, az lenne a kérdésem hogy miben lesz jobb ha felteszem rá a dd-wrt.v23_micro_generic linuxos szoftvert? És vissza tudom e állitani a gyárit ha gond lenne a linuxossal?
Előre is köszi a választ.

#509 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 10:17

Azt hittem, a dd-wrt nem tud meglepni... GL-re feltettem az SP2-t, szépen beállítottam, aztán az SP1-ben már használt MAC alapú QoS-t is belőttem - erre nem jön be a webadmin. Amúgy műxik, van net, de webadmin nincs...  :confused:  Utálom, resetelhetem, aztán kezdhetem előlről, mert persze a configot nem mentettem el...  :reklamacio:

#510 Felhasználó inaktív   exbow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 13:42

Mint mások én is belefutottam a torrentes hibába. Azaz, hogy meghal a hálózat tőle. Érdekes módon kb 1 óráig működik. Utorrent kliens. Levettem a maximális kapcsolatok számát 200-ra és max 4 letöltés mehet egyszerre. A routeren a legutolsó tomato van fennt. (Előtte dd-wrt v23 sp2 volt fennt, de azt nagyon kiakasztotta a torrent. Hiába állítottam le a torrentet, a webes interface nem ment. Pingelni lehetett a routert, meg, ssh-val belépni, de mást nem míg a gépet újra nem indítottam.) A tomato, ha lelövöm az utorrentet elérhető a webes interface-n. QOS bekapcsolva. Csináltam egy "A" classt a torrentnek. 1-50%-ig használhatja a sávszélességet. (+ még cfosspeed is fut, de az se segít.) Mikor nézem a routeren csak 250-300 kapcsolat van. (4096 a max.) Kb. a sávszél felénél megy is a letöltés. (Itt tanácsolta valaki, hogy a max sávszélnél a valósnál nagyobbatt kell beállítani. Nekem 3000 helyett 3500 van.) Kb 1600-al.  Aztán kb. 1 óra után el kezd csökkeni a letöltés, meg a feltöltés is és aztán megáll. Utána aztán semmi.

Ráadásul, most távol vagyok a géptől és RDP-vel nem érem el. A routerből azért lehet pingelni.

Mit kellene még megnéznem, hol lehet a bibi?

A mésik, hogy a tomatoban van ssh kliens? Mert arra gondoltam, hogy ilyenkor ha fut egy ssh daemon a gépen, akkor a routerből újra tudnám indítani... (XP)

Van egyáltalán valaki, akinek megy a torrent rendesen? (Ja a router wrt54GL v1.1)

Bármi ötletet szívesen elfogadok.

#511 Felhasználó inaktív   exbow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 13:49

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 11:17

Azt hittem, a dd-wrt nem tud meglepni... GL-re feltettem az SP2-t, szépen beállítottam, aztán az SP1-ben már használt MAC alapú QoS-t is belőttem - erre nem jön be a webadmin. Amúgy műxik, van net, de webadmin nincs...  :confused:  Utálom, resetelhetem, aztán kezdhetem előlről, mert persze a configot nem mentettem el...  :reklamacio:

Hát nekem is volt egy érdekes estem az sp2-vel. Szintén GL. SP1 működött. Felraktam az SP2-t és amikor a LAN range átállítottam 192.168... ról 10.10... re nem adott ip címet. Több, mint 1 napig szívtam vele. (Restart, nyomtam a reset gombot több, mint 30 mp-t, áram ki-be, de semmi.)
Aztán végül felraktam a tomatot. Persze az se tökéletes még (lásd az előző hszt.).

#512 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 13:54

Idézet: exbow - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 13:42

Van egyáltalán valaki, akinek megy a torrent rendesen? (Ja a router wrt54GL v1.1)

Jelentkezem.

wrt54gl v1.1 a router és Tomato Firmware v1.00.0905 van rajta. (asszem ez eggyel régebbi, mint ami most van kint az oldalukon, lusta voltam még feltenni azt) Torrent egész nap megy cfosspeeddel, korlát nincs az utorrent kliensben abszolút. A routerben nem használom a QoS-t (még) és 7 gép van a hálózaton (3 asztali és 4 wlanos laptop). Stabil, gyors a hálózat, torrentezés minden gépen megy és a szörfözésen abszolút nem látni semmiféle lassulást (még akkor sem, ha mindegyik gép rajta van a hálón egyszerre, bár ez elég ritka, általában csak 3-4 lóg rajta). Ja és 2mbites netem van.

Szerkesztette: Tiga 2006. 12. 29. 13:55 -kor

#513 Felhasználó inaktív   SecurityMan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 14:08

Én is belefutottam ebbe a torrentes hibába, bár nekem a DC akasztotta ki. Én azt csináltam először, hogy torrentenként a kapcsolatok számát 50-re állítottam ez bőven elég volt.
A probléma abból ered, hogy a ip_conntrack mérete le van korlátozva, ezt kell nagyobbra állítani. Tomato esetében Advanced -> Conntrack / Netfilter -> Conntrack, Maximum Connections lehet nagyobbra állítani, max 4096. DD-wrt esetében kicsit rosszabb a helyzet, mert ott alapból csak 512-re van állítva kapcsolatok száma, de  ott is simán át lehet állítani, csak pontasan már nem tudom hogy hol, ott is valami hasonló helyen.

Én 2048-ra raktam a kapcsolatok számát és a torrent kliensben torrentenkénti 50 kapcsalattal simán megy, és mellette a DC is. (2 Mb netem van, wrt54GSv1.1)

Szerkesztette: SecurityMan 2006. 12. 29. 14:12 -kor

#514 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 16:08

Nekem is elöjött a torrentes hiba, friss win install után.
Az ok az, hogy a win egyidejüleg csak max. 10 TCP kapcsolatot engedélyez.
A hibajelenség a szokásos, egyszer csak leáll a letöltés söt minden hálózati forgalom, se kép se hang.
A megoldás az volt, hogy megkellett pach-elni a tcpip.sys-t megadni neki 100 kapcsolat engedélyezést.
Onnantól minden müxit mint az álom.
Szal nem a router vacakolt hanem a win.
............ Nem kicsit, nagyon!

#515 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 17:22

:think:
Om mani peme hung.

#516 Felhasználó inaktív   rudi77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 18:09

Milyen parancssoral tudnám rávenni  a wrt54g-met hogy csak az egyik antenna menjen openwrt alatt?

#517 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 18:10

Idézet: exbow - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 13:49

Hát nekem is volt egy érdekes estem az sp2-vel. Szintén GL. SP1 működött. Felraktam az SP2-t és amikor a LAN range átállítottam 192.168... ról 10.10... re nem adott ip címet. Több, mint 1 napig szívtam vele. (Restart, nyomtam a reset gombot több, mint 30 mp-t, áram ki-be, de semmi.)
Aztán végül felraktam a tomatot. Persze az se tökéletes még (lásd az előző hszt.).

Nagyon nem volt időm kitesztelni, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem szereti igazán, ha wifin keresztül konfigolják, ráadásul csak szépen lépésenként tetszett neki minden beállítás az SP1-el is...  :think:

#518 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 18:28

Idézet: exbow - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 13:42

Hali.

A TCP timeout-okra is figyelj oda...

#519 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 22:51

Feltettem a wrt54gl-re a legujabb tomatot. Az a gondom, hogy a bandwidth monitoringnal ahol rajzolna a grafikont, kellene firefoxnak valami plugin, de nem tolti le automatikusan...
Explorer alatt pedig egyaltalan nem latszik semmi.
Tudna valaki linket adni ilyen pluginhoz?
Koszonet!

szerk.: kozben megvan a megoldas: legalabb 1.5 firefox kell neki, explorer ala pedig ez a plugin:
http://www.adobe.com...stall/main.html

Szerkesztette: Freddy 2006. 12. 29. 23:01 -kor

#520 Felhasználó inaktív   exbow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 13:07

Hát sajnos egyenlőre nem igazán megy a torrent.

Próbáltam csak cfosspeeddel. csak tomato-val (QOS-sel és anélkül) és még együtt is. Kb. 30-40-50 percig megy aztán megáll. Ha kilépek az utorrentből, akkor a web megy de, az utorrent addig nem megy, amíg a gépet újra nem indítom. Próbáltam korlátozni az utorrentben a kapcsolatok számát és a le- és feltöltést is korlátoztam. Érdekes módon, amikor max 200 kapcsolatra állítottam a cfos szerint kb. 250 volt a tomato szerint meg több mint 300! És csak a torrent ment.

Észrevettem egy dolgot. Cfosspeed és a Tomato teljesen máshogy számolja a kapcsolatokat. Ha elindítom a gépet és semmi nem megy cfosspeed szerint 0, a tomato szerint 70-80 kapcsolat van. Most perpillanat fut az utorrent. Cfos: 242 kapcsolat, tomato 379. Ez a különbség mindig megmarad. Sőt. Volt amikor 450/780 volt az arány.

Nekem is elöjött a torrentes hiba, friss win install után.
Az ok az, hogy a win egyidejüleg csak max. 10 TCP kapcsolatot engedélyez.

Ez csak sp2-re igaz. Megtaláltam a patchet a tcpip.sys-hez, de lefutattam és azt mondta, hogy nálam nincs korlát. SP1-em van.

Maximum connectionst már a legelején 4096-ra állítottam. Ennyi volt a DD-WRT-ben is beállítva.
Utorrentben 50 kapcsolat és max 5 active torrent és 5 active download van beállítva. Max connection 400.

Tiga!

Melyik cfosspeedet használod? Én a letölthető 30 napos próbaverziót.

Légyszi írd be ide a tcp timeoutokat, amik be vannak állítva.

AZ enyémek, sorrendben: TCP 300, 1800, 120, 60, 120, 120, 10, 60, 30, 120
UDP 30, 120

Épp most állt le megint. Kapcsolatok száma cfos szerint 244, tomato szerint 480! Az nem túl sok.

Lassan kezdek beleőszülni...

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.