Linksys WRT54G II
Elküldve: 2007. 04. 25. 11:25
Érdemes lenne egy NVRAM törlést illetve egy default módba állítást véghez vinni, esetleg ezek után újratenni rá a firmöt. Hallottam már olyat, hogy a RAM-ban maradt egy kis 'piszok' és nem ment fel rá rendesen a firm. Újrafeltettük és ment szépen. Esetleg más eszközzel is próbáltál rácsatlakozni?
Elküldve: 2007. 04. 25. 11:50
Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 10:08
Fel is tettem. A gondom a következő:
Wireless enabled, minden alapra állítva, egyedül MAC filtert tettem rá.
notebook felcsatlakozna, de nem tud. Fut a kis csík 1-2 percig, majd not connected a vége. Viszont közben mégis van kapcsolat, mert megy a net simán. Viszont elég gyorsan, 5-10 perc alatt ledobja. Utána pedig vagy sikerül a fenti módon "újrakonnektálni" (tehát not cennected, de van kapcsolat) vagy abszolút nem...
Ez mitől lehet?
Teljesen véletlen nem egyszerre fut a notidon a wifi kártya saját utilja és az xp wifi "kezelője" ? Ezek okoznak ilyet.
Elküldve: 2007. 04. 25. 18:31
Idézet: Tiga - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 12:25
Elvileg jól ráment. Gyanítom, hogy vmi beállítás, vagy laptop oldali a gond, mert az eredeti fw-vel is ezt csinálta. És jelenleg sajnos mással nem tudom kipróbálni.
Idézet: kuf - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 12:50
Nem fut a util, de most próbaképp azzal konnektálok. Megnézzük mi lesz.
Egyébként wifi beállításoknál mit hogy érdemes állítani a routeren?
Szerkesztette: vipisrac 2007. 04. 25. 18:31 -kor
Elküldve: 2007. 04. 26. 07:34
1,5 napja van rajta eddig jó. Remélem hosszútávon is jó lesz.
Elküldve: 2007. 04. 26. 12:35
Most szeretnék routert venni!
Nagyon valószínű, hogy WRT-54G lesz...
1:
Segítenétek, hogy ezekhez a nem gyár firmware-khez melyik lenne a legjobb? GL? Version mennyi? (4 a legjobb hozzá?) Jövőben is jó lesz az amit majd ajánlotok, vagy a jövőbeni hackelt firmeknek jobb lenne egy új típus, amit pl. még a mai hack firmware-k nem annyira szeretnek vagy nem is megy rájuk?
És még egy fontos kérdés:
2:
Tud a WRT54G AP client módban működni (persze tudom, ha igen, akkor elveszti a router tulajdonságát, de engem ez most nem érdekel, mert most kell pár napra ez a mód, utána rendes routerként használom majd vmi hack firmmel).
Köszi!
Elküldve: 2007. 04. 26. 14:17
Az előtted szóló épp azt írta, hogy Tomato firm-el simán megy a WDS ami érdekel téged....
Ha kell még info ne habozz kérdezni, mert látom kicsit ködös még neked ez a WRT téma.
Elküldve: 2007. 04. 26. 16:53
Idézet: Tiga - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 15:17
Az előtted szóló épp azt írta, hogy Tomato firm-el simán megy a WDS ami érdekel téged....
Ha kell még info ne habozz kérdezni, mert látom kicsit ködös még neked ez a WRT téma.
Szia!
Ködös bizony, mert még nem foglalkoztam vele, de még nagyon agyalok, hogy ez legyen-é...
Tudnak ezek a firmek ip-nkénti sávszélesség korlátot? Le is fel is fixen? Esetleg csak a dd-wrt tudja? Vagy a tomato is?
Mert ha nem, akkor nagyon úgy néz ki, hogy egy Vigor 2910VG lesz a vége:( Baromi drága: majd' egy 50-es, de brutális, hogy miket tud.
Most egy linux megy nekem itt serverként nonstop, mindent tud, és nagyon fogom sajnálni, hogy le kell váltani, de sok villanyt zabál... Ezért keresem a megfelelő megoldást. Aztán még az is lehet, hogy benézek valami full keveset zabáló pc-t, mert nem igen van tudásban vetélytársa egy ilyen kis linuxnak! Most egy egyfloppys fli4l megy, meg van spékelve nagyon sok mindennel.
Na agyalok még egy pár sort...
Most amúgy azért van rajtam ez a vásárolhatnék, mert 1 hétre szükségem van egy wlan kliens módú ap-ra, mert nem lesz netem 1 hétig, és van itt egy router valahol a szomszédban, amire be tudok menni. Oda akarok bemenni kliens módú ap-val, és rákötni az eddigi linuxos serveremet, és minden menne ugyan úgy mint régen... Ha meg már vásárolok, akkor olyan cumót akarok venni, ami majd az 1 hét letelte után nekem itthon wireless hálót fog csinálni, mert az még nincs. Ha meg már csinálok wireless hálót, akkor miért ne vehetnék olyan cumót, ami egyúttal felváltja a linuxos serveremet is, így több legyet ütök egy csapásra. Az igazi megoldás a Vigor lenne, de brutál drága. Amit eddig a linuxom még megcsinál: sávszél korlátozás QOS-el; printserver; wake on lan a belső gépekre(netről indíthatom belső gépem ssh-n vagy webconfigon); dyndns; ... ezek közül a Vigor szinte mindet tudja, csak a wake on lant nem, amit kibírnék:)
Elküldve: 2007. 04. 26. 19:31
Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 19:31
A progival most minden jó. Konnektál, nem dob le. Érdekes...
Elküldve: 2007. 04. 26. 19:54
Szóval ha 20k-nál több pénzt akartam volna adni egy routerért, akkor nekem is a Vigorra esett volna a választásom. Nyilván az már egy fokkal komolyabb, mint ez a 20ezres kategória. Szerintem nem is nagyon kell őket egy lapon említeni. Ki mennyit szán rá.
Viszont a 15-20ezres kategóriában a WRT54GL a nyerő. 7db van a felügyeletem alatt egy nagy hálót képezve az utcában. Mindegyiken Tomato (kivéve egy, azon DD-WRT van, de számomra az butább, mint a Tomato) és nagyon szépen muzsikálnak együtt hónapok óta, persze agyonkonfigolva.
-IP alapú sávszélességkorlátozást ha jól tudom nem tud a Tomato illetve úgy ámblok a WRT54GL sem (meg amúgy is baromság, hiszen ha csak 1 ember lóg a neten, akkor miért ne netezzen full sávval?), viszont a QoS iszonyat jól meg van oldva Tomatoban...nagyon egyszerű beállítani és mesésen szabályoz.
-4gépről küldjük neki a torrentet, eMulet és dc-t és nagyon jól bírja a gyűrést...meg is lepődtem
-WOL opció is van a Tomatoban, kérdés, hogy működik-e. Ezt még sose használtam illetve igazából nem is tudom hogy működik (a lényegét tudom, de gyakorlatban nem tudom működne-e)
-Printerservertként sajnos nem tud üzemelni nagy bánatomra. Sajnos vennem kellett mellé egy Linksys Printerservert...
-DDNS-t tudja a Tomato méghozzá nagyon jól.
Ami még jó, hogy tudsz előre megírt scripteket betölteni amiket ha linuxban jártas vagy még írni sem nehéz, de van rá egy nagyon jó kis script editorom (én abban szoktam, illetve abban csináltam pár okosságot még rá
Ugye mindenféle szűrés van benne, tud MAC alapján, stb. Mondhatni elég biztonságos...és van olyan ami már december eleje óta fut újraindítás nélkül...
Most nagyjából ennyi, de ha még van kérdésed nyugodtan szegezd nekem
Szerkesztette: Tiga 2007. 04. 26. 20:11 -kor
Elküldve: 2007. 04. 26. 19:56
Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 19:31
Lehet, hogy a kettő zavarja egymást. Nálam is ez volt a probléma egy Averatec 6200-esen.
Elküldve: 2007. 04. 26. 21:51
Idézet: Tiga - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 20:54
Szóval ha 20k-nál több pénzt akartam volna adni egy routerért, akkor nekem is a Vigorra esett volna a választásom. Nyilván az már egy fokkal komolyabb, mint ez a 20ezres kategória. Szerintem nem is nagyon kell őket egy lapon említeni. Ki mennyit szán rá.
Viszont a 15-20ezres kategóriában a WRT54GL a nyerő. 7db van a felügyeletem alatt egy nagy hálót képezve az utcában. Mindegyiken Tomato (kivéve egy, azon DD-WRT van, de számomra az butább, mint a Tomato) és nagyon szépen muzsikálnak együtt hónapok óta, persze agyonkonfigolva.
-IP alapú sávszélességkorlátozást ha jól tudom nem tud a Tomato illetve úgy ámblok a WRT54GL sem (meg amúgy is baromság, hiszen ha csak 1 ember lóg a neten, akkor miért ne netezzen full sávval?), viszont a QoS iszonyat jól meg van oldva Tomatoban...nagyon egyszerű beállítani és mesésen szabályoz.
-4gépről küldjük neki a torrentet, eMulet és dc-t és nagyon jól bírja a gyűrést...meg is lepődtem
-WOL opció is van a Tomatoban, kérdés, hogy működik-e. Ezt még sose használtam illetve igazából nem is tudom hogy működik (a lényegét tudom, de gyakorlatban nem tudom működne-e)
-Printerservertként sajnos nem tud üzemelni nagy bánatomra. Sajnos vennem kellett mellé egy Linksys Printerservert...
Ami még jó, hogy tudsz előre megírt scripteket betölteni amiket ha linuxban jártas vagy még írni sem nehéz, de van rá egy nagyon jó kis script editorom (én abban szoktam, illetve abban csináltam pár okosságot még rá
Ugye mindenféle szűrés van benne, tud MAC alapján, stb. Mondhatni elég biztonságos...és van olyan ami már december eleje óta fut újraindítás nélkül...
Tökéletes!!! Mindenre választ kaptam:)
Köszi szépen!
Hogy miért kell nekem fix sávszélesség? Mert eddig így volt, és így szokták meg az emberek:)
Amit még kihagytam és nagyon fontos nekem:
Most úgy van belőve a kis linuxom, hogy minden egyes pc a hálón külön ip tartományban van, és így ugye annyi ip tartományba routolok, ahány pc van. Az átjárás a tartományok között természetesen tiltva van. Ez amolyan izolált háló féleség, amit az ap-k, routerek a wireless részükön szoktak alkalmazni. Vagy hívják VLAN-nak is!? (lehet hogy az kicsit más, most ezt nemtoom). De nekem a lényeg az, hogy még a lanon se lássák egymást a pck, tehát ne csak wirelessen legyenek izolálva, hanem lanon is. Namost ezt nem biztos hogy ezek a cumók tudják!
Miért jött ez nekem be? Mikor indítottam itt a kis hálómat mindenki először egy ip tartományban volt. Lan, wireless mindenki... Ilyenkor ha valaki bekap egy vírust, és esetleg nincs rendes tűzfala, akkor szétbombázza az egész hálót, főleg a wirelesst. NAgy meghalások voltak itt nálam. Aztán bevezettem ezt a módszert, és minden gondom megszűnt:)
Szal ez nekem fontos! Elég annyi, hogy több ip tartományba tudjak routolni azt kész:) Bár lehet hogy ezt még a gyári firmmel is tudják a kütyük!?
Elküldve: 2007. 04. 27. 11:06
Idézet: Tiga - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 18:54
Tud IP szerinti sávszélszabályozást, és MAC szerintit is. Mármint a Tomato.
Elküldve: 2007. 04. 27. 11:13
Elküldve: 2007. 04. 27. 11:33
Idézet: Tiga - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 10:13
Pont a Qos-nél lehet ezt is állitani. :
Csinálsz mondjuk az A class-nak egy százalékos fel/le szabályozást, aztán hozzárendeled a Qos-ben az IP-hez vagy MAC-hez.
Nekem is igy megy. A szomszéd evvel a módszerrel kap fixen 512/128-at ez a szabály érvényes rá bármit forgalmaz. A többieknek meg van torrent szabály, WEB, POP stb. rájuk meg azok vonatkoznak. És mindez egyszerre müködik.
Elküldve: 2007. 04. 27. 13:33
Idézet: Tiga - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 20:56
Csak azt nem tudom, hogy zavarhatták egymást, ha a saját progija nem futott rezidensen. Kézzel indítottam el és úgy konnektáltam vele.
Na mind1, a lényeg, hogy megy.
Thx a segítséget.
Majd lesz még kérdésem, mert csak most kezdek nézelődni a Wireless menüben, meg egyáltalán a menüben.
Szerkesztette: vipisrac 2007. 04. 27. 13:37 -kor
Elküldve: 2007. 04. 27. 17:00
hátha később szükség lehet rá.
szerk:
bocs, azt hiszem megtaláltam Miscellaneous -Advanced - Boot Wait Time
Szerkesztette: envagyok 2007. 04. 27. 17:05 -kor
Elküldve: 2007. 04. 27. 19:44
Mostanában hol a "legjobb az árfolyama" a GL verziónak? Nem tudja véletlen valaki?
Elküldve: 2007. 04. 27. 23:51
1:
Most csak annyit akartam kipróbálni, hogy a wap11-et fel akartam váltani ezzel a wrt54g-vel. Minden router funkciót letiltottam, most csak ap-ként üzemelne. Megy is: laptoppal simán felcsatlakozok rá, de az eddigi kliens nem akart rákonnektálni. Ez a kliens 200 méterre van, és eddig a wap11 hozta be a hálóba egy külső antennával. Minden beállítást megtettem, hogy ugyan az legyen mint a wap, de vmiért a kliens nem is látja a wrt54GL-t
Esetleg az antenna csatival lehet baj? Nem találok pl. olyan beállítást, ami a két antenna kezelését irányítaná. A wap11-en volt ilyen.
Azt még nem próbáltam, h átcsavarom a külső antennát a másik csatira, és a másik antennát lecsavarom. Ennyi időm még nen volt:(
Amúgy meg ha visszarakom a wap11-et, akkor rögtön beconnectál a kliens, úgyhogy külső antenna rendben!
2:
Tud akkor ez a wrt54g egy hack firmmel olyat, hogy WIRELESS kliensként műxik egy routerre való csatlakozáskor, és úgy osztja a netet? Ilyenkor gondolom ha tudja, akkor az AP funkcióját elveszti, de ez engem most nem érdekel! Melyik firm tudja? Műxik rendesen?
Köszi
Elküldve: 2007. 04. 28. 01:51
Elküldve: 2007. 04. 28. 09:11
Idézet: Tiga - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 2:51
Azt tudom, hogy 7 van neked összefűzve, de én azt nem tudhatom milyen módon:)
Kicsit szájbarágósan kell még nekem megmagyarázni, mert még nem láttam tomato firmet. Ami késik nem múlik:)
Szóval van egy tomato firmem, és ezzel akkor megtehetem azt, hogy a WRT54-el rácsatlakozok egy akármilyen(!!! esetemben ez SMC lesz) wireless routerre, és onnan netet szedjek?
Aztán ezt a netet pl. a lan csatin benyomom a mostani linux serverembe, és az továbbosztja a netet ahogy eddig!?
Na ha ez így menni fog, akkor fel is rakom nemsokára a tomatot, és nekiállok. Asszem vagy ma éjjel vagy holnap lesz rá időm!!!
Kösziiii!!!

Súgó
A téma zárva.