HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#861 Felhasználó inaktív   rudi77 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 09. 09:29

Nagy gondban vagyok van egy wrt54g routerem telepités után nem jön be a web felület.(openwrt)
Pingelni tudom tftp-t probáltam de semmi resetgomb se müködik.Rendbe lehet ezt még hozni?

#862 Felhasználó inaktív   shadowman 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 09. 11:45

Idézet: rudi77 - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 8:29

Nagy gondban vagyok van egy wrt54g routerem telepités után nem jön be a web felület.(openwrt)
Pingelni tudom tftp-t probáltam de semmi resetgomb se müködik.Rendbe lehet ezt még hozni?

Semmi gond,nalam az elobb a DD-WRT nem akart beengedni a szokasos user/pass-al ugyhogy nekem is kelett egy restartot csinalni.Tobb modszerrel is lehet probalkozni.
1:tap kihuz a routerbol reset nyomvatart tap ba varsz par masodpercet,mig a router csinal egy restart-ot es utanna ha minden ok,akkor bejon a gyari firmware.Ez a dolog ha joltudom elegge routerfuggo.Nalam v2-es van es ez bejott,de ugytudom kesobbi modelleken ez mar nembiztos hogy mukodik
2:szedel egy gyari firmware-t atnevezed code.bin-re es tftp-n keresztul feltolod a routerre.
Tap kihuz,varsz par masodpercet,tap bedug,szinten varsz par masodpercet,de nem sokat mondjuk 1-2-t,es feltolod az uj firmwaret.
Namost itt lehetnek gondok,hogy jelszot ker amit nembiztos hogy elfogad,mivel nyilvan meg ki sem tudtad probalni(nalam is ezvolt egyebkent),de ha makod van akkor megy a default pass-al.
3:ha minden kotel szakad,akkor lehet resetelni teljesen a flast,valahogyan ugy mint a regi alaplapoknal,mobiloknal ha hackeled.
szetkap a router es megkeresed a flasht benne.Ennek a tipustol fogguen kell valamelyik labat foldrezarni es ha minden ok,akkor megy a gyari firmware benne.
Sok sikert hozza.
Kivancsi vagyok,hogy mivel sikerul majd eletrekelteni,ugyhogy majd johet az elmenybeszamolo.
ui:no panic hideg fej a tuti

#863 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 06:48

Sziasztok!

Nekem is router "újraélesztéssel" van gondom.
Feltettem rá a dd-wrt-t. Először ment is rendben ahogy kell, bekonfigoltam, működött. Aztán egyszercsak megállt a tudomány. Most villog a routeren a power led, nem enged semmit, pingre nem válaszol. Próbáltam reset-et, de ez sem segített. Annyit vettem észre, hogy ha a reset gombot nyomvatartva dugom be a konektorba, akkor a DMZ led világít (a power továbbra is csak villog), reset gomb nélköli bedugásnál nem világít a DMZ. Próbáltam a gyári firmware frissítő progival feltolni az eredeti szoftvert, de nem az sem találja a router-t.

Erre tudtok valami megoldást? Esetleg nincs valami sorosport(feltenni a szoftot újra) belül a router-ben?

Előre is köszi a segítséget!

Lala

szerk: Ja a típusát elfelejtettem: WRT54G ver.2

Szerkesztette: Lala9 2007. 04. 10. 06:49 -kor

#864 Felhasználó inaktív   Tony Almeida 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 09:08

Üdv mindenkinek!

Az alábbi problémám lenne:
Egyik oldalon adott egy Linksys WRT54GL router 1.06-os Tomate firmware-el, a másikon pedig egy Asus A9RP noti a beépített WiFi adapterével. A hozzá adott Asus utility csak WEP-et tud, így a windows-os WZC-t használom WPA-val. Szépen fel is épül a kapcsolat ha beállítok mindent, viszont kikapcs vagy hibernálás után már nem jön vissza. Ha a routerben megváltoztatom a kulcsot, szépen átírom a notiban is, akkor van kapcsolat újra, viszont megint csak a következő rebootig, hibernálásig. WEP-el működik rendesen...

Találkoztatok már ilyennel, ötletek?

Előre is köszi!
Gigabyte P43-ES3G | Zalman CNPS-8000 | Intel Core 2 Duo E7600 (3.06GHz/3MB/1066MHz) | Kingmax 2x 2GB DDR2 Kit (1066MHz)
Samsung 3x 1.5 TB SATA-II 32MB (HD154UI) | Samsung SH-S223C (Black) | TOSHIBA SD-R5112 | Genius SW-HF 5.1 5000
Point of View 400W Black Diamond | Gigabyte Radeon HD4550 512MB GDDR3 (Silent) | Samsung 203B 20" TFT | APC Back-UPS CS 650 | ASUS TA-982 Case (Black)

#865 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 09:12

sztem ez a hibernalas miatt van, en egy notival mar jartam igy.
hibernalas utan a kovetkezo win restartig nem ment a hangkartya, wifi (minipci)
kuf

#866 Felhasználó inaktív   Tony Almeida 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 09:40

Idézet: kuf - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 10:12

sztem ez a hibernalas miatt van, en egy notival mar jartam igy.
hibernalas utan a kovetkezo win restartig nem ment a hangkartya, wifi (minipci)

WEP + Asus utility párosítással ment hibernálás után is

WPA-val viszont reboot után sem épül fel a kapcsolat addig, amíg nem cserélek kulcsot

Router-ben tudok választani:
WPA Personal
WPA2 Personal
WPA / WPA2 Personal

TKIP
AES
TKIP/AES

Notebook:
WPA
WPA-PSK

AES
TKIP

Oldalanént melyiket válasszam?
Eddig úgy volt, hogy:

Router:
WPA PERSONAL, TKIP/AES

Noti:
WPA-PSK, TKIP
Gigabyte P43-ES3G | Zalman CNPS-8000 | Intel Core 2 Duo E7600 (3.06GHz/3MB/1066MHz) | Kingmax 2x 2GB DDR2 Kit (1066MHz)
Samsung 3x 1.5 TB SATA-II 32MB (HD154UI) | Samsung SH-S223C (Black) | TOSHIBA SD-R5112 | Genius SW-HF 5.1 5000
Point of View 400W Black Diamond | Gigabyte Radeon HD4550 512MB GDDR3 (Silent) | Samsung 203B 20" TFT | APC Back-UPS CS 650 | ASUS TA-982 Case (Black)

#867 Felhasználó inaktív   firemage 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 10. 16:50

Sziasztok!

WRT54GL, Tomato 1.06 beállításokkal szenvedek.  :reklamacio:
Sikerült valakinek rendesen belőni a torrent letöltéseket? Azért kérdezem, mert szerintem mindent beállítottam, amit ebből a fórumból kihámoztam, viszont csak annyit sikerült elérnem, hogy ha fut a uTorrent, akkor egyáltalán nem lassítja le a routert, simán megy mellette a net. (DHT kikapcs.) Viszont a letöltési sebesség max. 50-60 kbyte/sec egy 10 Mbit-es kapcsolaton. Ugyanez a fájl cégben töltve min. 200-300 kbyte/sec.
Ha esetleg valakinek megy gyorsan a torrent, leírhatná, hogy mégis hol keresgéljek.  :think:

Előre is köszi!  :respect:

#868 Felhasználó inaktív   -vadaszg- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 08:50

Sziasztok,

Biztos volt már róla szó, de nincs erőm átolvasni az egész topicot, szóval megoldható -e a routerrel, hogy egy olyan netet osszon meg, ami wi-fi-n jön? Szóval a WAN-ba nem dugok semmit, de valahogy rá kéne kapcsolódnia egy másik wifi hálózatra és azt kezelje.

Előre is köszönöm,

vadaszg

#869 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 11. 11:26

Idézet: firemage - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 16:50

Sziasztok!

Sikerült valakinek rendesen belőni a torrent letöltéseket? Azért kérdezem, mert szerintem mindent beállítottam, amit ebből a fórumból kihámoztam, viszont csak annyit sikerült elérnem, hogy ha fut a uTorrent, akkor egyáltalán nem lassítja le a routert, simán megy mellette a net. (DHT kikapcs.) Viszont a letöltési sebesség max. 50-60 kbyte/sec egy 10 Mbit-es kapcsolaton. Ugyanez a fájl cégben töltve min. 200-300 kbyte/sec.
Ha esetleg valakinek megy gyorsan a torrent, leírhatná, hogy mégis hol keresgéljek.  :think:

Hali.

Nekem megy rendesen.

Tippeim: QOS hogy van beállítva?; A torrentkliens jól van belőve? Tűzfal?

Este fent vagyok MSN-en, vegyél fel, és ha tudok segítek....

#870 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 12:16

Közben meg nekem sikerült megoldani a problémát. Itt a nálam bevált trükk, hátha másnak is szüksége lesz rá: http://www.linksysin...ead.php?t=50644

#871 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 14:22

Idézet: -vadaszg- - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 8:50

Sziasztok,

Biztos volt már róla szó, de nincs erőm átolvasni az egész topicot, szóval megoldható -e a routerrel, hogy egy olyan netet osszon meg, ami wi-fi-n jön? Szóval a WAN-ba nem dugok semmit, de valahogy rá kéne kapcsolódnia egy másik wifi hálózatra és azt kezelje.

Előre is köszönöm,

vadaszg

biztatásként: megoldható, de olvasd csak végig a topicot, vagy ott a kereső.

#872 Felhasználó inaktív   shadowman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 14:33

Idézet: Lala9 - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 11:16

Közben meg nekem sikerült megoldani a problémát. Itt a nálam bevált trükk, hátha másnak is szüksége lesz rá: http://www.linksysin...ead.php?t=50644

Ezekszerint nemsikerult megoldani csak a szetszedeses foldelessel?
A lenyeg,hogy ujra el a router. :up:

Torrenthez egy kerdes,szamit valamot a QOS egyaltalan?Ha kivan kapcsolva,akkor nemkene a teljes savszelt adnia a progikhoz,igy a torrenthez is?

Atloveshez roviden:at kell allitani a routert ha jol tudom kliens modba.

#873 Felhasználó inaktív   firemage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 16:00

Idézet: Changer79 - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 10:26

Hali.

Nekem megy rendesen.

Tippeim: QOS hogy van beállítva?; A torrentkliens jól van belőve? Tűzfal?

Este fent vagyok MSN-en, vegyél fel, és ha tudok segítek....

QoS kikapcsolva, a torrent klienst szerintem jól belőttem, port forwarding megy.
Este leszek MSN közelben, jó későn (23+), de azért teszek egy próbát, köszi!

#874 Felhasználó inaktív   Tony Almeida 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 21:18

A jelenség mostanra a következő:

noti bekapcsol, nincs wifi
pár perc múlva megjön Low jelszinttel, majd kis idő múlva Very Good
de van amikor nem találja...

pedig csak a másik szobában van, 100 mW-on tolom

Szerkesztette: Tony Almeida 2007. 04. 11. 21:37 -kor

#875 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 09:03

Idézet: -vadaszg- - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 8:50

... a routerrel, hogy egy olyan netet osszon meg, ami wi-fi-n jön? Szóval a WAN-ba nem dugok semmit ...

Arra gondolsz, hogy wifin jön a net és dróton osztod tovább? Ezt lehet (pl. Tomato fw) . Ha arra gondolsz, hogy wifin jön a net és wifin ki is lövi tovább, azt nem lehet. Vagyis lehet azt is egy kis ingyenes wifi routerrel, amit a fonerától most ingyen kapsz :D Fonera topic
Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

#876 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 16:12

Idézet: firemage - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 17:50

Sziasztok!

Router nelkul is lassu? Mert akkor az UPC-nel lesz a bibi :-) Nezz at a chello topikba, sokan anyazzak a torrentet manapsag.
thundermix

#877 Felhasználó inaktív   firemage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 20:42

Idézet: thundermix - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 15:12

Router nelkul is lassu? Mert akkor az UPC-nel lesz a bibi :-) Nezz at a chello topikba, sokan anyazzak a torrentet manapsag.

Azt még nem próbáltam, mert ugye a MAC Address Clone aktív, és nem erre a gépre lett feltelepítve először.  ;)
Köszi a tippet, megnézem!

#878 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 22:48

milyen fw van, amivel picit fel lehet nyomni a wifi teljesítményét,  és emelett sokat tud, és stabil?

kb 1.5 éve hyperwrt van a routeremen, de van 1-2 apró gondom vele, és gondoltam tudtok itt valami jót ajánlani...
topicba beleolvastam, de sokkal okosabb nem lettem, bevallom, végigolvasni nem volt erőm.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#879 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 23:18

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 22:48

milyen fw van, amivel picit fel lehet nyomni a wifi teljesítményét,  és emelett sokat tud, és stabil?

kb 1.5 éve hyperwrt van a routeremen, de van 1-2 apró gondom vele, és gondoltam tudtok itt valami jót ajánlani...
topicba beleolvastam, de sokkal okosabb nem lettem, bevallom, végigolvasni nem volt erőm.

DD-WRT kell neked

#880 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 14:02

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 22:48

Tomato 1.06 nézd az aláírásom.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.