Linksys WRT54G II
Elküldve: 2007. 06. 06. 16:40
A problémám nem egyedi, mert olvastam már máshol is ugyanezt a gondot, de konkrét megoldást nem találtam még rá:
Adott egy T-online 4 megás adsl internet, amit egy Linksys WRT54GL router oszt szét (FW: 4.30.9).
Kb 3-4 hétig tökéletes minden, aztán jelentkezik a következő probléma: A routerre tudok csatlakozni LAN-on és WLAN-on egyaránt, de az internet nem jön be. A router konfigba be tudok lépni, a STATUS-ban pedig látszólag minden ok, a WAN oldalról kap IP-t a router, de a netet már nem adja tovább a klienseknek. Pingelni tudom a routert, de bármi mást ami azon túl van már nem. Sem a www.index.hu-t (pedig azt mindig sikerül) se semmi mást. Próbáltam az index.hu ip címét is pingelni, úgy sem megy, tehát nem DNS probléma. Ami roppant érdekes, hogy ha a router DIAGNOSTIC menüjéből pingelem az indexet (és bármi mást) , akkor úgy jön a válasz! Tehát látszólag a router tökéletesen neten van, de azt a LAN oldalra már nem adja tovább.
Amiket próbáltam:
1. Router kihúz, 1 percet vár, bedug....semmi
2. Router DHCP 192.168.1.100 ról 192.168.15.100 ra átállítva....semmi
3. klienseknek fix ip...semmi
Ami átmenetileg megoldotta a problémát: (a következő 3-4 hétre)
1. Router reset, újrakonfig
2. Ennek örömére hogy így működött, a FIRMWARE-re gyanakodtam, volt is
elérhető frissítés, frissítettem, de nem oldotta meg, csak egy időre
3. Újrakonfigolás után backup settings fájlba mentése, majd amikor megint lehalt a net
visszatöltöttem a beállításokat, és ki-be húzás nélkül újra működött a net.
Érthetetlenül állok a probléma előtt....Remélem nem hagytam ki semmi fontosat, és érthetően írtam le.
Előre is köszönöm a megfejtéseket!
Elküldve: 2007. 06. 06. 16:50
Idézet: gabesz78 - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 17:40
A problémám nem egyedi, mert olvastam már máshol is ugyanezt a gondot, de konkrét megoldást nem találtam még rá:
Hát, ebben a topicban azt hiszem, kevesen fognak tudni gyári fw tapasztalatokról beszámolni...
Ps.: Azért ne legyél biztos benne, hogy a legfrissebb fw-ben feltétlenül kevesebb bug van...
Szerk.: Nekem van egy GL 4.30.0-ás gyárival, azzal nincs gond semmi. Esetleg próbálj meg régebbi fw-t feltenni, bár ezzel az erővel tényleg próbálkozhatsz nem gyárival is...
Szerkesztette: desiderius 2007. 06. 06. 16:52 -kor
Elküldve: 2007. 06. 06. 16:50
Szerkesztette: Tiga 2007. 06. 06. 16:52 -kor
Elküldve: 2007. 06. 06. 16:55
Idézet: Tiga - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 17:50
Ne rettentsünk el senkit: nem hackelt, hanem hála a nyílt forráskódnak, módosított, kiegészített, újraírt, stb., teljesen legális, de kisebb közösségek, néhány személy, nem pedig egy multi által kiadott fw-k...
Elküldve: 2007. 06. 06. 16:58
Idézet: desiderius - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 16:55
Bocsánat, köszönöm a kiigazítást
Elküldve: 2007. 06. 06. 17:26
Idézet: Tiga - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 16:50
Nagyon szívesen kipróbálnám az újraírt FW-t, csak féltem, hogy esetleg a frissítés után nem müxik akkor mihez kezdek ha nem megy vissza a gyári FW, mert nem az enyém az eszköz, csak segítek egy barátomnak. De ahogy végigolvastam a topicot, láttam, hogy sokan ezt a dd-wrt -t használják, és nem láttam olyan hozzászólást, hogy "Úristen dd-wrt -re való átállás után nem indult el soha többet a routerem".....hál' Istennek.
Úgyhogy ha nincs ilyen rizikója akkor belevetném magam a dd-wrt -be!
Ez ugyanúgy zajlik, mint egy sima firmware frissítés? Letöltöm a dd-wrt -t (honnan?melyiket?) és a Firmware Upgrade menüben betallózom?
És ezen mindent be kell állítani, vagy olyan mint a gyári FW, és tök evidens minden?
( Köszönöm, hogy ilyen gyorsan reagáltatok a problémámra...egy másik fórumon 1 hete lesem, hogy jött e valami válasz )
.
Elküldve: 2007. 06. 06. 18:19
Idézet: gabesz78 - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 18:26
Ez ugyanúgy zajlik, mint egy sima firmware frissítés? Letöltöm a dd-wrt -t (honnan?melyiket?) és a Firmware Upgrade menüben betallózom?
És ezen mindent be kell állítani, vagy olyan mint a gyári FW, és tök evidens minden?
Mivel szoftverről van szó, bármi is előfordulhat...
A frissítés menete ugyanaz, mintha gyárival csinálnád, DE nem mindegy, milyen fw-t teszel fel.
Tehát pl.: dd-wrt esetén a recept (feltételezem, hogy a típust jól mondtad):
Letöltöd a dd-wrt 2.akármennyinek az sp2-es verzióját, annak is a mini és a standard kiadását. Előbb felteszed a mini generic verziót, aztán ha ez megvan, felteszed a standard generic verziót, beállítod, és kész.
Szerk.: A mini verzió azért kell, mert a gyári fw nem enged feltenni weben keresztül 3 megánál nagyobban, a mini viszont kisebb.
Amire figyelj a beállításoknál: tapasztaltam az sp2-nél, hogy néha, ha túl sokat állítgatok két reboot között, lehal, és csak hard reset segít (ilyenkor a beállítások elvesznek, ergo ha valami megvan, backup). Wlanon keresztül szintén nem szereti az állítgatást (az fw csere meg kifejezetten tilos).
Nagyjából ennyi. Sokkal több a beállítási lehetőség benne, ezek közül egy csomót ki is lehet kapcsolni nyugodtan, de az alapdolgok ugyanott vannak, és ugyanúgy mennek.
Szerkesztette: desiderius 2007. 06. 06. 18:20 -kor
Elküldve: 2007. 06. 06. 19:27
Idézet: gabesz78 - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 17:26
Ahogy látod az aláírásomban illetve kuf mester beírásait is olvasod, mi DD-WRT helyett Tomatot használunk ami szerintem sokkal egyszerűb, mint a DD-WRT mind használatban mind a feltevésnél, de persze a DD-WRT-től sem ódzkodom. Csakhát ez olyan, mint a ki milyen vírusírtót használ dolog.. Egyik próbálja meggyőzni a másikat, hogy melyik a jobb, aztán igazából egyformák.
Szíved joga eldönteni melyiket próbálod ki, én minden esetre a Tomatot ajánlom neked, mint kezdő. Kevesebb a szívás vele
Innen letöltheted: http://www.polarcloud.com/tomato
Ha bármi kérdésed van, ne habozz feltenni
Szerkesztette: Tiga 2007. 06. 06. 19:28 -kor
Elküldve: 2007. 06. 06. 20:41
Idézet: desiderius - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 18:19
A frissítés menete ugyanaz, mintha gyárival csinálnád, DE nem mindegy, milyen fw-t teszel fel....
Értem! Köszönöm! Holnap vagy azután lesz alkalmam megcsinálni. Visszajelzem, hogy megy-e, és kivácsi leszek, hogy 1 hónap után is müxik-e majd....érdemes beállítani az automata restartot, pl hetente?
Olvastam a topicban, hogy 100 mW ig lehet max felhúzni biztonságosan, de nem hiszem hogy szükség van rá...az alapértékeket a dd-wrt -ben erre vonatkozóan érdemes átkonfigolni, vagy ha beállítom egyszerűen a pppoe kapcsolatot dobok rá egy wpa -t, akkor megy rendesen, vagy érdemes egyéb "csemegéket" még átállítani? (csak azért kérdezek ennyi lámaságot, mert nem láttam még ilyen admin felületet, és mivel nem én fogom használni nem lesz alkalmam napokig tesztelni a stabil beállításokat, ezért szeretném úgy belőni a routert, hogy kapjunk végre egy megbízható hálózatot....wlanon.)
Elküldve: 2007. 06. 06. 20:58
Idézet: Tiga - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 19:27
Mivel elég befolyásolható vagyok
Köszönöm az eddigi helpdesket, biztosan igénybe fogom venni a segítségetek, ha elakadok...
Elküldve: 2007. 06. 07. 19:48
Elküldve: 2007. 06. 08. 09:29
Van e köztetek olyan, aki pakolt már erre proxyt? Szeretném ha net felöl ellehetne érni, ergo rajta keresztül lehessen http-zni. Az a baj, hogy nem hekkeltem még soha őtet, ezért guglival nem sokra mentem laikusként. Merre induljak el?! Köszönöm !!
Péter
Elküldve: 2007. 06. 10. 22:08
Ujrahuztam a wint, aztan most ismet keri a routerem a jelszot, viszont amit eddig vegigprobaltam admin/jelszo, Admin/jelszo, Linksys/jelszo, Linksys/Jelszo, Admin/Linksys, admin/linksys, ures/admin, ures/Admin, ures/Linksys, ures/linksys... egyik se enged be, aztan most fogalmam sincs, hanyas portokon volt eddig a torrent, dc.
Szerkesztette: nyunyu 2007. 06. 10. 22:10 -kor
Elküldve: 2007. 06. 10. 22:17
Pedig mintha atirtam volna a jelszavamat a szokasosra...
Elküldve: 2007. 06. 11. 10:00
van egy wrt54gl routerem tomato firmware-rel és egy wlan printserverem, de nem tudom összehozni őket hogy együttműködjenek. Tud valaki nekem segíteni hogy milyen beállítások kellenek a működésükhöz?
thx
Elküldve: 2007. 06. 11. 22:11
Amúgy még egy xbox-ot is rá kellene kötnöm valahogyan, emiatt is kellene segitség, bár azzal csak ftp-zni szeretnék a pc-vel, netezni nem.
Elküldve: 2007. 06. 12. 16:53
Most még egy olyan van, hogy IBM noti és csak a ThinkVantage-el tudok csatlakozni az xp saját hálózatvarázsló bigyójával nem.
Viszont még valami zavar, most úgy van az internet kapcsolatom, mintha nem is lenne

Súgó
A téma zárva.