HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1161 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 24. 16:37

erre en is kivancsi lennek.

#1162 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 16:47

Paradicsom advanced/routing reszenel tudsz megadni routolasi tablat.

Nem probaltam meg, de szerintem az valamilyen formaban mukodhet, hogy az egyik router alhaloja 192.168.0.x-en legyen (router 192.168.0.1-en), masik alhalo 192.168.1.x-en (az a router meg 192.168.1.1-en), es kitoltod a routing tablat valahogy igy, ahogy a kepen van:
(Masodik routernel ertelemszeruen a 192.168.0.0 destinationt kell atloni 192.168.0.1-re.)

Alul misc-nel mode gyanithatoan router kell legyen, ugyanis a default gateway elvileg csak a helyi halo es a WAN port kozott routeol.
RIP jo kerdes, hogy kell-e, ha a statikus tabla ki van toltve.

Azt, hogy WLAN-on keresztul milyen modon csatlakoztasd a ket routert egymashoz,  ugy, hogy kozben a 2 fuggetlen internetkapcsolat ne keverje egymast, arrol fogalmam sincs. :D

Csatolt fájl:

#1163 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 17:05

A klasszikus, vezetekes felallas az lenne, hogy a 0.1-es router egyik LAN portja lenne osszekotve az 1.1-es router WAN-javal, es akkor a 0-as routeren ugy kene kitolteni a tablat, hogy 192.168.1.0 destinationhoz 192.168.0.254 gateway-t beallitani. (masik router WAN IP-je.)
Masodik routernel elmeletileg a Basic/Networknel a WAN type: static, WAN IP: 192.168.0.254, subnet: 255.255.255.0, gateway: 192.168.0.1)

De ezzel az a gond, hogy igy a masodik router az elso internetkapcsolatat hasznalna, nem a sajatjat.

Gondolom vannak itt nagyobb guruk is, en utoljara 5 eve, egyetemen bohockodtam tobb routerrel egy meres alkalmaval, szoval regen volt mar :D

Szerkesztette: nyunyu 2007. 06. 24. 17:09 -kor

#1164 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 17:25

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 17:28

Mi az, amit szerinted kellene, de nem tud? :think:

Hamachi, ha jol ertem a weblapjukat, arra jo, hogy interneten keresztul osszekosson ket kulonbozo halozatot, amik innentol egy nagyobbnak latszanak.
Ebbol kifolyolag a ket alhalo kozotti osszes adatatvitel igenybe veszi mindket oldal internetkapcsolatat, ADSL meg ugye a magas upload sebessegerol hires, igy eleg komoly bottleneck tud lenni.
Raadasul osztoznia kell az internetkapcsolaton az egyebkent is netezo vallalati userekkel, akik a rendszergazdat fogjak anyazni, hogy mar megint miert ilyen tetu lassu az email.

Szoval arra, amit o szeretne megvalositani (ket alhalo kozotti "nagysebessegu" atjaras, internet zavarasa NELKUL), arra pont alkalmatlan.

#1165 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 21:19

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 17:25

Hamachi, ha jol ertem a weblapjukat, arra jo, hogy interneten keresztul osszekosson ket kulonbozo halozatot, amik innentol egy nagyobbnak latszanak.
Ebbol kifolyolag a ket alhalo kozotti osszes adatatvitel igenybe veszi mindket oldal internetkapcsolatat, ADSL meg ugye a magas upload sebessegerol hires, igy eleg komoly bottleneck tud lenni.
Raadasul osztoznia kell az internetkapcsolaton az egyebkent is netezo vallalati userekkel, akik a rendszergazdat fogjak anyazni, hogy mar megint miert ilyen tetu lassu az email.

Szoval arra, amit o szeretne megvalositani (ket alhalo kozotti "nagysebessegu" atjaras, internet zavarasa NELKUL), arra pont alkalmatlan.

Hi!

Köszi a tippet, sikerűlt!
NEm is értem, erre miért nem gondoltam :omg:
A net megy zavartalanul, ugyanis a külön oldalakon levő gépek az azoldali router címét kapják alapértelmezett átjárócímnek.

Hamachi alkalmatlanságát is 100%-ig leírtad :D

THX a lot  :respect:

#1166 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 11:41

WLAN kapcsolatot vegul hogy oldottad meg?
Egyik AP modban, masik client?

Szerkesztette: nyunyu 2007. 06. 25. 11:41 -kor

#1167 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 13:04

Azt, hogyan állitsam be, hogy kábelen lássa a két gép egymást a router-en keresztül? Tudjak fájlmegosztást, stb.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1168 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 15:53

Ugyanugy, mint router nelkul, csak a gepek IP beallitasa legyen automatikusan, ha a routerrel akarsz IP-t osztatni (routeren DHCP bekapcs!), ha viszont statikus IP-ket hasznalsz, akkor a gepeken legyen megadva default gatewaynek, es DNS-nek a router IP-je.
Az se baj, ha az altalad kiosztott IP cimek, es a router egy tartomanyba esik, es a netmask is stimmel, kulonben nem fognak tudni kommunikalni a routerrel :D

Mondjuk DNS nem letszukseglet, csak ahhoz kell, ha a gepeken internetezni is akarsz.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 06. 25. 15:55 -kor

#1169 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 16:05

vezerlopult/halozati kapcsolatok/helyi halozat/tulajdonsagok/TCP/IP: IP cim automatikus kerese ele potty, ekkor a router allitja be a helyes adatokat, kezdoknek erosen ajanlott.

Egyebkent meg kezzel kb. igy kell beloni: (192.168.0.1-en van a routerem, 0.7 a sajat IP-m)

Ezen kivul a helyi halozat/tulajdonsagoknal fel kell rakni a Microsoft fajl es nyomtatomegosztast, valamint be kell allitani mindket gepen, hogy azonos munkacsoportban legyenek. vezerlopult/rendszer/szamitogepnev kornyeke.

De lehet, hogy egyszerubb mindket gepen lefuttatni a halozat beallitasa varazslot, csak a tovabbot kell nyomogatni, meg egyszer kivalasztod, hogy helyi atjarot hasznalsz az internethez, tovabb, megadsz egy gepnevet, tovabb, egy workgroup-ot (mindket gepen azonosat!), aztan kesz.

Aztan ezutan mar megoszthatsz konyvtarakat a halozaton, es a masik is latni fogja.

[szerk:]Csak a kep maradt le :omg:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: nyunyu 2007. 06. 25. 16:07 -kor

#1170 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 17:40

kb. igy csináltam én is csak átjárót nem irtam be  :omg:
köszi
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1171 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 19:43

Idézet: desiderius - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 19:32

Ad5: Ha idáig eljutottál, és elakadsz, kérdezz újra.

Ps.: Ha végül mégis falhoz akarnád vágni, adok egy címet, az én falamhoz vágd...  :D

Végre volt egy kis időm és valahogy feltettem, sőtt upgradeltem a Tomato-ra.

Ebben mit érdemes állítani és mire?  :think:  :D
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#1172 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 19:57

Idézet: Dorian - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 20:43

Ebben mit érdemes állítani és mire?  :think:  :D

Hát hogy neked mire van igényed, azt nem tudhatom. Én ugyan nem tomatot használok, de wlanhoz wpa-t mindenképpen érdemes, a statikus dhcp, vagy mi a szösz, hasznos tud lenni, meg qos-el érdemes elszórakozni, és megtalálni rajta a legmegfelelőbb beállításokat. Én még használom a wake on lan funkciót is ddwrt-n. Ezeken túlmenően is tud mind a ddwrt, mind a tomato egy csomó dolgot, amiket addig, ameddig nincs rá szükséged, nem érdemes piszkálgatni, sőt, amit lehet, én ki szoktam kapcsolni.

#1173 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 21:01

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 11:41

WLAN kapcsolatot vegul hogy oldottad meg?
Egyik AP modban, masik client?

AP+WDS :)

#1174 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 08:50

Sziasztok!

Egy ismerősömnek a topic címben is szereplő routere van. Múlt hét előtti héten voltam náluk bekonfigurálni. A konfiggal nem is volt gond, (pppoe, t-online hozzáférési usernév/password beállítva) t-online -os ADSL internet kapcsolatuk van ezt kell megosztani két laptop között. Az egyik laptop egy régebbi Gericom, wlan nélkül, a másik egy újabb sony vaio. Amikor ott voltam, mind a két gépet LAN-on keresztül csatlakoztattuk a routerre. Furcsa problémákat tapasztaltunk. Ha előszőr csak az egyik gépet kapcsoltuk be, tök mindegy hogy melyiket, azon simán ment az internet, azonban mikor bekapcsoltuk a másikat is, úgy hogy már az egyik üzemelt, egyik gépen sem lehetett tovább interneteznim azon a gépen is amin eddig ment, egyszerűen "elszállt" a kapcsolat, ipconfigot ellenőriztem, mind a két gép megkapta jól a router dhcp által kiosztott ip címet, ezzel nem volt gond, illetve a subnet mask és az átjáró is stimmelt, összevetve a router konfiggal. A router státuszából az is kiderült, hogy az pedig megkapta a t-onlinetól az ip-t, stb, itt is rendben volt minden. Még annyi, hogy arra már nem volt idő és lehetőség hogy ugy próbáljuk ki a routert hogy a sony vaoit wlanon keresztül csatlakoztatom, mert nem rég lett telepítve ez a laptop (nem általam) és aki csinálta az ujra telepitést, volt olyan töketlen, hogy elfelejtette a drivereket rápakolni, szerencsére a lant alapból feilsmert a windows xp, ahhoz nem kellet külön driver, ezért tudtuk ezzel használni. Aztán mielőtt elmentem, neten nagynehezen megtaláltam a driver packot, lehuztam az isminek és mondtak nekin szépen egyesével tegye fel a cuccokat, ezért a wlanos próba legközelebbre marad.

Végülis, sehogy nem sikerült végül normális működésre bírni a routert. Igazából a kérdésem az, hogy én néztem el valamit, esetleg valamilyen értéket külön be kell még állítani vagy kimondható hogy ez a router nem működik megfelelően és lehet gariztatni? Egyébként én a másodikra tippelnék mert én múlthét pénteken vettem otthonra a picit drágább változatát, a Linksys wrt54gs és ezzel semmi gond nincs, tökéletesen működik, végzi a dolgát, nálam is hasonlóan adsl van, csak nem t-online hanem invitel de ez szinte tök mindegy, ugyanazt a protokollt használja mindkettő.  Annyi a különbség nálam otthon hogy az asztali gép LAN-on keresztül csatlakozik a routerre, egy laptop pedig wlanon.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1175 Felhasználó inaktív   tamaske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 19:17

en el tudom kepzelni , hogy a laptopokon fereg tenyesz, es lehet hogy a ket gep egyszerre akkora halozati adatforgalmat csinal kifele ( spam kuldes pl ) , hogy nem kepes a bongeszod szohoz jutni. ( lehet vad otlet :) )

#1176 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 08:35

Valaki más esetleg? :)
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1177 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 09:52

A tomato reboot után elfelejti a napi, heti, havi adatletöltés naplózást? Mindig 0-ról indul?

Mert mostanában elég sokszor kell reboot-olni, nem tudom net miatt-e vagy router miatt-e, de nem kapcsolodik fel, mikor beakarok hozni egy oldalt akkor képembe nyomja a telefonos kapcsolatokat, hogy válasszak mivel akarok csatlakozni.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1178 Felhasználó inaktív   Bino 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 29. 12:25

Idézet: McElroy - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 8:35

Valaki más esetleg? :)

Hello,

Szerrintem ip utkozes lehet, ipconfig-renew vagy töröld es telepitsd ujra a TPC/IP protokolt.

#1179 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 06:33

hát ez érdekes. szóval, adott egy ilyen router adsl-el. ha azon keresztűl kapcsolódok a netre, rengeteg oldal egész egyszerűen nem megy. tracert-el, ping-el se találja meg, sőt, fel se ismeri hogy létezik olyan weboldal.

ha kiiktatom a routert, minden megy jól.  reset/reboot már volt természetesen.
JóSebesség

#1180 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 06:42

DHCP-t hasznalsz, vagy egyedileg konfiguraltad az IP-t a gepen?
Gyanithatolag utobbi, de hianyosan van beallitva: a router IP-jet ne csak a default gatewaynek, hanem DNS-nek is add meg.

Amig az nincs megadva, addig a gepednek fogalma sem lesz rola, hogyan kell egy URL-t IP cimre atforditani, emiatt nem megy semmi bongeszo (amig nem kozvetlenul IP-vel cimzel, pl. ha forum.hwsw.hu helyett 195.70.35.136-et irsz a cimhez, akkor egybol bejon a forum?)
Ha a router van megadva DNS-nek, akkor automatikusan tovabbitja a kerdest a netszolgaltatod DNS szervere fele, valaszt meg vissza, de akar azt is megadhatod fixen, ha ismert.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: nyunyu 2007. 07. 01. 06:57 -kor

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »