HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1361 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 11. 22:08

Idézet: kuf - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 16:04

Gyula2222, nem okoskodásképp írtam,ezért nem értem a "bölcs válasz.." postodat, de biztos igazad van.

Bocs, h félreértettelek. Ebben a megszólalásomban benne volt, h a Tomatos kolléga azt írta nekem, h frissítsek Tomatora, aztán majd segít belőni kliensnek a routert. Többször kérdeztem, de nem mozdította rá a füle botját se.
A másik, h az én tudásocskámban is hatalmas lyukak vannak, és feltehetően azokéban is, akik kérdeznek. Engem még plusszban nyomorít az, h a magyaron kívül más nyelveken gyakorlatilag nincs értékelhető tudásom, így az idegennyelvű leírások majdnem teljesen érthetetlenek számomra.

#1362 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 22:15

Idézet: Robi19 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 17:22

Csessze meg hát akkor ezzel nem lehet semmit csinálni??

Én a GL-emet egy hónapja 15ezer egynehányszázért vettem Pécsen a compugroupban.
A dd-wrt program ....sp2- mini vagy micro változata, ahogy itt a fórumon olvasgattam, felmegy a kütyüdre. Az talán jobban kezeli a problemád. Ha nem jön be, a gyárit, meg bármikor vissza töltheted.  :)
Elvileg létezik a háromnapos meggondolási idő, meg elég tisztességtelen árat kértek.

#1363 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 10:32

Ha egy Wireless AP és a a gépem között van a router akkor, hogyan tudnék belépni az AP-be így routeren keresztül?  :think: Azt is el lehet érni a 192.168.1.1-es címen, de persze csak akkor ha az van a gépben és nincs köztük a router.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1364 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 14:41

Idézet: Gabesz - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 10:32

Ha egy Wireless AP és a a gépem között van a router akkor, hogyan tudnék belépni az AP-be így routeren keresztül?  :think: Azt is el lehet érni a 192.168.1.1-es címen, de persze csak akkor ha az van a gépben és nincs köztük a router.

Én is hasonló vonalon keresztül kapcsolódok. Ha a router szvicsként üzemel, akár úgy, h az Ap lan portba van dugva, akár a routerben le van tiltva a routolás, látni kell az Ap-t.
Egyébként, ha a router a gépben átjáróként be van írva, akkor legalábbis, ha a routerben engedélyezett a távszervíz, akkor elérhető kell legyen. (ennek a módját nem tudom)

#1365 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 11:45

Ha az AP a router valamelyik LAN portjara van dugva, akkor el kell tudnod erni, felteve, ha azonos IP tartomanyban vannak.
Ha a WAN-ba (mert az AP-rol veszed a zinternetet), akkor viszont egyaltalan nem fogod latni.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 08. 13. 11:45 -kor

#1366 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 21:55

igen a WAN-ba van, akkor ez felejtős  :rolleyes:

Más, ha már ittvagyok :) A fájlmegosztást a router WLAN-ján keresztül, hogy lehet megoldani? Tehát amikor vezetéknélkülivel rácsatlakozik routerre akkor én lássam a megosztott cuccait. Vagy simán csak a varázslóval elég varázsolni egyet és müxik?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1367 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 23:04

Idézet: Gabesz - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 21:55

igen a WAN-ba van, akkor ez felejtős  :rolleyes:

Más, ha már ittvagyok :) A fájlmegosztást a router WLAN-ján keresztül, hogy lehet megoldani? Tehát amikor vezetéknélkülivel rácsatlakozik routerre akkor én lássam a megosztott cuccait. Vagy simán csak a varázslóval elég varázsolni egyet és müxik?

Ha jól sejtem, az Ap kapcsolódik a nethez, akár egy helyi hálózaton keresztül, akár tárcsázással egy szolgáltatóhoz. Mindkét esetben átdugható a router lan portjába.
A routerem menüjében találtam egy no routing lehetőséget, ezt bekapcsolva valószínűleg szintén sima szvicsként működik. A routerben átjárónak írd be az Ap Ip-jét.
A filemegosztás feltétele, h azonos munkacsoportban legyetek, vagy az egyik gép fájlszerverként működjön (ezt a varázsló általában jól megcsinálja) A másik, h a tűzfalak ne fogják meg a forgalmat (beleértve a routerét is). Legdurvább, ha kikapcsolod. Létezik a DMZ, ahol komplett vonalat lehet engedélyezni és a legfinomabb, mikor portokat engedélyezel (ez utóbbihoz már keves vagyok).

#1368 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 15:54

Sikerült a megosztást összehozni, majd még finomítgatom, de most nagyon lassú volt, 2500kbyte/mp-nél nem ment feljebb a sebesség. Ez router beállítás miatt ilyen lassú vagy mitől lehet?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1369 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 16:08

ha wlan-lan kozott masolsz, akkor 54mbittel ez a plafon.
kuf

#1370 Felhasználó inaktív   noniah 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 17. 12:53

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 14:29

Örülök, h sikerült.  :) . Kérlek, h jelezd ha fenn vannak a képek. Amit a CFE.bin-ről írtál, elég kínai nekem. Gondolom, linux alapon csináltad az egészet. Mekem csak Dos-os ismereteim vannak. Valami segédprogi van a Jtag kábeles kapcsolathoz, v hogyan kell megmondani, melyik memóriacellába mi menjen? (Csak tudásszerzési kérdés, hálistennek nincs ilyen gondom.)

Hello mindenkinek!

Kicsit nyaralgattam és nem voltam így a képek is  csak most kerültek fel (JTAG kábel)

Akit érdekel az  kukkantson be a lapomra.

A helyrehozott kicsike azóta  is  megy rendületlenül. Wifi dolgok terén nem sok tapasztalattal rendelkezem de  hát az is csak  hálózat  néhány sajátossággal :)

DD- wrt - hez kellene valami részletes leíás ha van (nincs konkrét kérdés csak érdekel mi mit állít )

a másik ami érdekes, hogy a  procija nagyon forró pedíg nem is  huzom  28 mW on van  rátettem egy hűtést  de az  is  forró mint állat. Valami  megoldás ?  Vagy jó az  így  ?

Köszi

#1371 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 13:14

Idézet: kuf - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 16:42

letesztelve, sima portfordwarddal működik.

egy noti winxp-vel, webcamxp v4.000.500beta, a progi http szervere 6666 porton (persze ez barmi lehet). Tomato portforward mellekelve..
Kivulrol a 6677 porton latszik a belso 6666 porton levő webcam.

Szia!

Köszi a tesztet!  :)  Nos valóban így kéne működnie, ellenben a WRT54G-ben ugye start /end Port van, ill. IP. Ha jól sejtem, a start megfelel Nálad az external portnak, az end pedig az internal-nak. És EZ AZ, ami nem műxxik: mindig "kirúgja" a szabályt...  :mad:

Fordítva is próbáltam, hátha úgy jobb, persze 0 eredménnyel.  :mad:
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#1372 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 19:03

milyen wrt is ez? rakj ra vmi okosabb firmware-t:)
kuf

#1373 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 19:54

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 14:14

Nos valóban így kéne működnie, ellenben a WRT54G-ben ugye start /end Port van, ill. IP. Ha jól sejtem, a start megfelel Nálad az external portnak, az end pedig az internal-nak. És EZ AZ, ami nem műxxik: mindig "kirúgja" a szabályt...  :mad:

Azokkal port tartomanyt lehet megadni, ha pl. ki akarod nyitni 1000-tol 1005-ig, akkor start: 1000, end: 1005, aztan 1000/1001/1002/1003/1004/1005 mindegyike forwardolodik a megadott IP-re.

Tomatoban ezt nem ket kulon mezobe kell irni, hanem ossze lehet vonni 1000-1005 alakban.

Internal/external: mar nem emlekszem a gyari WRT54G 3.1 firmware-re, annyira regen volt :D

#1374 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 21:23

Idézet: kuf - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 19:03

milyen wrt is ez? rakj ra vmi okosabb firmware-t:)

WRT54GL fw: v4.30.7

Asszem az lesz. Bár ahogy eddig beleolvastam a hozzászólásokba, nem 1xű olyat találni, amivel mindenki elégedett...  :think:

#1375 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 21:31

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 19:54

Azokkal port tartomanyt lehet megadni,

No igen, ezért is vagyok (voltam  :p  ) tanácstalan.  :(  Merthogy én is pont úgy értelmezem a "range"-t, hogy az tartomány. De olyan nincs a gyári fw-ben, hogy HOVA. Ergo 1:1-ben küldi, ami nekem ebben az esetben NEM jó.

KUF tesztje +mutatta, hogy van ilyen, KÖSZI Neki! :)

Már csak el kell határoznom magam, hogy cseréljek, mert általában "óvatoskodok" a nem eredeti fw-ekkel. (Bár DVD sütőknél már soxxor segített...  :p )

#1376 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 07:14

elhiszem,h nagy para,de egyszer tul kell esni a tuzkeresztsegen.

Szerintem annak,akinek teljesen uj a dolog, a Tomato egyszerubb, atlathatobb, stabilabb. A dd-wrt felepitesenel fogva tobb dolgot tud, de nekem nem jott be a felulete es instabilabb volt. (egy idoben 4 wrt54g-vel kiserleteztem :)
kuf

#1377 Felhasználó inaktív   gedikart 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 09:14

üdv.

Van egy gyári fw-es linksys router, és erre kapcsolódik egy tomato fw-es router wireless bridge módban.
Ha sokaáig nem érkezik kérés a kliens routerhez, akkor beáll valami "stand by" módba (lekapcsolódik a routerről, mert nem látom a router MAC táblájában). Amint valaki forgalmazni akar a kliensen keresztül akkor pedig kapcsolódik a routerhez. Melyik menüben tudom megnézni, hogy a kliens mennyi idő (tétlenség) után vált stand by módra?

#1378 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 09:16

favágó módszer, de írj egy scriptet, ami mondjuk 30 másodpercenként megpingeti a "fő" linksyst :)
kuf

#1379 Felhasználó inaktív   kgbr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 16:26

Van egy wrt 54 GL 1.1 -es routerem dd-wrt23-sp2 firmare-el. Fél évig ment rendesen de ma reggelre már csak a power led villog. A lan és az internet ledek folyamatosan világítanak. A dmz led nem világít.

Ping nincs és nem reagál a resetre sem. Ráadásul nem intel hanem samsung flash van benne. Így a láb összezárós módszert sem tudom használni mert szerintem nem egyezik a lábkiosztás.

Ez a flash van benne: flash
Ebben azt írják a 12-es láb a reset. De azt mihez kell zárni?

Tudnátok valami megoldást erre?

Szerkesztette: kgbr 2007. 08. 20. 16:27 -kor

#1380 Felhasználó inaktív   kgbr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 09:40

Már nem aktuális. Megoldottam.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első