HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1461 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 19. 16:18

Én a helyedben GL-t vennék, mert ha már van egy ilyen routered előbb-utóbb elkezded bütykölni...velem is ez volt hajdanán első router vásárlásakor. Vettem egy DLink-et hogy jó lesz az majd csak a két gépre a netet osztani, aztán jöttek az újabb ötletek, kitalációk, ez kéne még az kéne és beruháztam egy GL-re (mondjuk én tökvéletlen vettem GL-t) és kis olvasgatás után megnyílt előttem a világ. Manapság meg már teljesen kielégíti a router minden hálózatos kívánságom (a többit pedig az asszony :Đ )

Szóval vedd meg jól csak azt a GL routert, használd gyári fw-vel, aztán előbb-utóbb úgyis elkezded psizkálni és rájössz miért is bütyköljük mi ezt a fekete-kék dobozt a két árbóccal ;)

szerk: amúgy nem tört firmware-ek, hanem a GL(inux) nyílt forráskódú router, ergo nemhiába írnak rá jobbnál-jobb cuccokat és nem hiába látták el ezt a kütyüt sok memoval a gyártók :cool:

Szerkesztette: Tiga 2007. 09. 19. 16:22 -kor

#1462 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 16:48

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 17:18

Én a helyedben GL-t vennék, mert ha már van egy ilyen routered előbb-utóbb elkezded bütykölni...velem is ez volt hajdanán első router vásárlásakor. Vettem egy DLink-et hogy jó lesz az majd csak a két gépre a netet osztani, aztán jöttek az újabb ötletek, kitalációk, ez kéne még az kéne és beruháztam egy GL-re (mondjuk én tökvéletlen vettem GL-t) és kis olvasgatás után megnyílt előttem a világ. Manapság meg már teljesen kielégíti a router minden hálózatos kívánságom (a többit pedig az asszony :Đ )

Szóval vedd meg jól csak azt a GL routert, használd gyári fw-vel, aztán előbb-utóbb úgyis elkezded psizkálni és rájössz miért is bütyköljük mi ezt a fekete-kék dobozt a két árbóccal ;)

szerk: amúgy nem tört firmware-ek, hanem a GL(inux) nyílt forráskódú router, ergo nemhiába írnak rá jobbnál-jobb cuccokat és nem hiába látták el ezt a kütyüt sok memoval a gyártók :cool:

Az a helyzet, hogy nem nálam lesz, hanem szüleimnél. Mivel ők ehhez a részhez nem értenek, úgy kell beállítanom, hogy stabilan működjön nekik mindkét gépen a net. (egyiken wifi, másikon kábellel.) Ezért kellene egy stabil, netmegosztó. Semmi extra funkciója nem kell hogy legyen, csak az, hogy a p2p is jól menjen vele. Edimaxot akartam, de nem jött vissza semmi felhasználói tapasztalat.
Ha nekem lenne, akkor biztosan ilyet vennék, mert engem is érdekelne a bütykölés és azt hiszem próbálgatnám a firmeket :)

#1463 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 17:07

Idézet: mexel - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 15:58

Akarok venni egy WRT54GL routert.  most nem volt gl, csak gc talán, vagy sima g. mindegy melyik, vagy a gl a legjobb?

Megnéztem a GC adatlapját. Valószínüleg a sima G belsőantennás változata díszcsomagolásban.
A ma beszerezhető G verzióknak kissebb az agya, mint a GL-é. A stabilitásukra nemigen panaszkodnak.

#1464 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 17:09

Idézet: mexel - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 16:48

Semmi extra funkciója nem kell hogy legyen, csak az, hogy a p2p is jól menjen vele.

Ez amúgy már egyfajta extra. Ha p2p-re kell akkor maradjon a GL és annyi időt szánj rá, hogy megküldöd egy nem gyári firm-el, hogy tényleg atombiztos legyen a cucc még akkor is ha p2p-re használják a szüleid.

Szintén szüleimhez tettem én is egy ilyet anno, csak azzal nem számoltam, hogy édesapám az utorrenttől az emule-on át a dc-ig mindent használ akár egyszerre is és ennyi kapcsolatot már nem bírt a router gyári fw-el. Amióta Tomato van fent tisztább, szárazabb az érzés :Đ Magyarán ennyi kínzás mellett valami 140 napos uptime-nál tart :think: Hozzáteszem egy UPS van elékötve, ezért még az áramkimaradásokat is túlélte a kicsike ;)

Szerkesztette: Tiga 2007. 09. 19. 17:11 -kor

#1465 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 17:24

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 18:07

Megnéztem a GC adatlapját. Valószínüleg a sima G belsőantennás változata díszcsomagolásban.
A ma beszerezhető G verzióknak kissebb az agya, mint a GL-é. A stabilitásukra nemigen panaszkodnak.

Köszi! Akkor GL lesz, ha lemondok az Edimaxról  :D
A Tomato firm ugrana rá, gondolom azt érdemes. (már amennyit leszűrtem a felületes olvasgatásból)
Mennyire macera egy firm frissítés?

#1466 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 18:26

Azt hiszem 1 perc, de lehet kevesebb...bár Tomatonál pont 1 perc :Đ

#1467 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 18:39

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 19:26

Azt hiszem 1 perc, de lehet kevesebb...bár Tomatonál pont 1 perc :Đ

Netről frissíti magát automatikusan?

#1468 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 19:07

Márminthogy update-eli magát automatikusan or not? :think: Mert azt nem. A gyári Linksys firm Advanced -> Firmware Update részénél lehet feltenni pl a Tomatot :)

#1469 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 19:22

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 20:07

Márminthogy update-eli magát automatikusan or not? :think: Mert azt nem. A gyári Linksys firm Advanced -> Firmware Update részénél lehet feltenni pl a Tomatot :)

Értem. Na, meglátom mi lesz még :)

#1470 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 19:49

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 9:47

Persze, Visszarakható simán a WEBUI-n keresztül. Csak előtte mind2 esetben Factory Default kötelező!

Sziasztok!

Nekem nagy szerencsém van a firm. cserékkel, mert én semmiféle szabályt nem tartottam be tudatlanságbóóóól! dd-wrt gyárira mini nélkül... , majd tomato Factory Default nélkül... (volt úgy, hogy 3x cseréltem firm-et 1 óra alatt... Pl. beállítottam a gyári firmmel a routert aztán fel a dd-wrt és minden beállítás megmaradt!
Szóval jó ez a GL! :up:

#1471 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 20:04

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 17:18

ÁÁÁÁÁ  De jó, hogy leírtad... én is így jártam!!

Üdv!!!!

#1472 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 20:09

Az asszonnyal? :Đ  :offtopic:

#1473 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 20:22

Sziasztok!

Eredetileg ADSL netem van. Szeretném megosztani, így vettem egy Linksys WRT54GL routert. Problémám a következő: wireless módon prímán kommunikál a géppel, de zsinórral nem hajlandó. Egy másik géppel viszont így is, úgy is működik. A Mo-i supporttal arra jutottunk, hogy a router jó, a hálókártya a hibás. Ez egyfelől azért lenne furcsa, mert router közbeiktatása nélkül tökéletesen működik, másrészt volt itthon egy másik hálókártya is, kicseréltem az eredetit, és ezzel is ugyanaz a probléma. Összegezve: router nélkül tökéletes a net a hálókártyán, ha a routert közbeiktatom, akkor nem működik. De a router elvileg jó. A hálókártya kicserélése sem hozott megoldást.

Ötletem sincs, a hajam már kitéptem. Tudna valaki érdemben segíteni? :confused:
Weblap: Terragen Images

#1474 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 20:40

Idézet: tempjoel - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 20:22

Ötletem sincs, a hajam már kitéptem. Tudna valaki érdemben segíteni? :confused:

Talán a legkézenfekvőbb a madzag.
Oztán lehet még, h a hálókártyánál megmaradt a fix külső IP cím beállítás, vagy valami más.

#1475 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 20:44

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 21:09

Az asszonnyal? :Đ  :offtopic:

Az asszonnyal! :D  :offtopic:

#1476 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 20:55

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 21:40

Talán a legkézenfekvőbb a madzag.
Oztán lehet még, h a hálókártyánál megmaradt a fix külső IP cím beállítás, vagy valami más.

A madzag is jó, mert két vadonatújat is próbáltam, de ugyanaz a hiba.

Azóta ismét érdekes dolog történt: wireless netezek, viszont egyszercsak nem tölti be az adott oldalt. Letiltom, újraengedélyezem, erre nem mászik vissza a netre. Lent a kis ikonján >> Állapot: Hálózati cím lekérése. Ezzel görcsöl hosszasan és ennyi.

Mi lehet a gond?

Szerkesztette: tempjoel 2007. 09. 19. 20:59 -kor

#1477 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 21:31

Idézet: tempjoel - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 20:55

Állapot: Hálózati cím lekérése. Ezzel görcsöl hosszasan és ennyi.

Valószínüleg a router tévedt el valahol. Első közelítésben táp ki, egy perc néma vigyázállás, majd vissza.
Ha ez nem, akkor reset. Ha ez sem, akkor ha automatára állított IP és DNS mellett sem kapcsolódik madzaggal sem, akkor garancialevél elő és irány a bolt.
Gondolom, az eredeti firmware van rajta.

#1478 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 21:42

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 22:31

Valószínüleg a router tévedt el valahol. Első közelítésben táp ki, egy perc néma vigyázállás, majd vissza.
Ha ez nem, akkor reset. Ha ez sem, akkor ha automatára állított IP és DNS mellett sem kapcsolódik madzaggal sem, akkor garancialevél elő és irány a bolt.
Gondolom, az eredeti firmware van rajta.

Táp ki, reset, automata IP DNS, mind megvolt, de nem megy.
Viszont ez már a második router két nap alatt, az előző másik márka volt, de a probléma ugyanez volt azzal is. Firmware-hez nem nyúltam.

Teljesen tanácstalan vagyok, esetleg még valami mentőötlet?

#1479 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 21:54

Idézet: tempjoel - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 21:42

Teljesen tanácstalan vagyok, esetleg még valami mentőötlet?

Nem tudom, ez stabil, v laptop-e. Azt se, most is megy-e router nélkül, hacsak nem most is így nyomatod.
Az, h mindkét csatlakozás lerohadt, az jelenthet egy közös szoftwerhibát is a gépedben.
Megpróbálhatod törölni, majd újratelepíteni a hálózati szolgáltatásokat.
Akár még egy féreg keze is betehette a lábát. Azok rágják lehetőleg észrevétlenül ezeket a területeket.

#1480 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 22:17

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 22:54

Nem tudom, ez stabil, v laptop-e. Azt se, most is megy-e router nélkül, hacsak nem most is így nyomatod.
Az, h mindkét csatlakozás lerohadt, az jelenthet egy közös szoftwerhibát is a gépedben.
Megpróbálhatod törölni, majd újratelepíteni a hálózati szolgáltatásokat.
Akár még egy féreg keze is betehette a lábát. Azok rágják lehetőleg észrevétlenül ezeket a területeket.

Stabil alatt desktopot értesz? Ha igen, az.
Router nélkül tökéletesen megy.
Mely szolgáltatásokat kellene törölni?
Féreg nem kizárt, de nagyon nem valószínű. Kerio, NOD32, Spybot, SpywareBlaster figyel folyamatosan, és próbálok nem mászkálni veszélyes helyeken.

Korábban ezt írtad:

Idézet

Oztán lehet még, h a hálókártyánál megmaradt a fix külső IP cím beállítás

Ezt hogyan lehet ellenőrizni (félek, már megtettem)?
Egyértelműen úgy tűnik, hogy az IP címek osztogatásával van a baj ...

Szerkesztette: tempjoel 2007. 09. 19. 22:21 -kor

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »