HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1621 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 29. 11:53

Idézet: Esc - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 11:38

tudnak-e szerezni hozzá antennacsatlakozót,

Én Pécsett  a Monrónál 300 körüli pénzért vettem. Ha minden igaz, TBNC névre hallgat, és van különböző koaxokhoz.

#1622 Felhasználó inaktív   Esc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 13:28

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 12:48

Nem igazán értem a kérdést. Ugyanazon a gépen akarsz elérni egy vezetékes és egy rádiós netszolgáltatót, vagy a belső hálózatodat akarod két helyről megtáplálni?
Ha igen, akkor a gépeden két bemeneti pontnak kell lennie, vagy a routered egyik lanportjára kell egy rádiós eszközt feldugni kliens módban. Az első esetben ha elég erős a rádiós net, akkor egy USB eszköz is elég. A másik verzióhoz megfelel a kliens módba állított második router.

A lényeg: Havernál van a net, és most ott üzelme a linksys routert. Nálam egy AP volt, de eltávozott az örök vadász mezőkre. Annak a helyére gondoltam egy másik linksys routert. Mivel annak 2 antennája van, azért érdekelne olyan beállítás rá, hogy amég az asztali gépet rákötöm UTP-vel, addig laptop-ot rá tudom-e izgatni wifi-vel, hogy menjen mindkettő együtt, így röviden :)

(ddwrt meg azért izgat, mert akkor játszhatok a jelerősséggel, az erdőben senki nem méri hogy mennyivel adok, se azt hogy a router mennyivel ad :D)

Szóval jó lenne valami űbermultifunkciósrepeatermod, hogy repeatelje utp-n is meg a vezetéketlenül is, és akkor örülni fogok :)
alarmiksz suxx

#1623 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 13:48

Idézet: Esc - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 13:28

Szóval jó lenne valami űbermultifunkciósrepeatermod, hogy repeatelje utp-n is meg a vezetéketlenül is

Korábban volt róla szó. Repeater vagy VDS módban szvicsként kiadhathatja a Lan portokra a jelet.

#1624 Felhasználó inaktív   Esc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 15:12

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 14:48

Korábban volt róla szó. Repeater vagy VDS módban szvicsként kiadhathatja a Lan portokra a jelet.

Hű! Tenkjú!

Akkor remélem hogy lesz ilyen, aztán ha lehetséges úgy is rájövök, hogy hogyan működik (vagy megkeresem a fórum ezen részét, de talán meni fog.)

Köszi mégegyszer, nyugodtabban alszom most :)
alarmiksz suxx

#1625 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 20:14

és lehet használni ugyanazt router-t routernek is meg access point-nak is? mert épp most haldoklik szerintem az ap-m, és akkor jó lenne ez is, de nem értem, hogy mit, hogyan kéne  :think: tomato firmware van rajta.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1626 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 06:58

Sziasztok!

Elvileg lehet... Feltétlen számoljatok be a sikereitekről, és a kudarcaitokról is... Addig is hasznos olvasmány itt !
Ez a wds/ap kettő az egyben eddig nem nagyon jött össze senkinek! Persze lehet, hogy nagyot tévedek.

Üdv:

Szerkesztette: csabors 2007. 10. 30. 07:02 -kor

#1627 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 15:27

Idézet: Gabesz - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 20:14

és lehet használni ugyanazt router-t routernek is meg access point-nak is?

Az AP önmagában tág fogalom, csak üzemmód meghatározással mondja el mit is akarsz.
Úgy vélem, adni-venni és routolni egyszerre már nem képes (bár lehetnek még csodák).

#1628 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 16:03

venni kellene vele adást, mert wifis netem van, és az ap-t szeretném helyettesiteni vele amivel nethez csatlakozok.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1629 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 18:12

Idézet: csabors - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 6:58

Sziasztok!

Elvileg lehet... Feltétlen számoljatok be a sikereitekről, és a kudarcaitokról is... Addig is hasznos olvasmány itt !
Ez a wds/ap kettő az egyben eddig nem nagyon jött össze senkinek! Persze lehet, hogy nagyot tévedek.

Üdv:

Jelentem nekem paradicsommal stabilan megy a wds+ap úgy, hogy netet szolgáltatok  vele :Đ

#1630 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 19:30

Idézet: stol - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 19:12

Jelentem nekem paradicsommal stabilan megy a wds+ap úgy, hogy netet szolgáltatok  vele :Đ

Ügyes vagy! :up:  Akkor ne tartsd magadba, és írogasd le, hogy hogyan csináltad!! De ne tőmondatokban, úgy hogy más is megértse :think: !!!! Ja és a lan is, meg a wlan is működik?
Hálásan megköszönnénk.  :respect:

Üdv:

#1631 Felhasználó inaktív   obiobi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 30. 22:05

Sziasztok!
Szeretném  megkérdezni, hogy mi a fenét rontok el egy olyan Linksys-es hálózatban, ahol sima UTP-s kapcsolattal a gépek közti kommunikáció kb. 12000 kbytes/s,  vezeték nélköli összeköttetés esetén (pár lépés távolság) alig éri el a 2000 kbyte/s sebességet.
A segítséget - ha van - előre is köszöm!

Üdv Obi!

#1632 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 08:59

semmit, ennyit tud az 54mbit... na jo, mondjuk 2400-2600ig elmehetne,de ez a plafon.
kuf

#1633 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 09:09

Idézet: stol - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 18:12

Ez a paradicsom hol lelheto fel? Netten sehol sem talaltam.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1634 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 09:52

Idézet: szaki - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 9:09

Tomato néven meg fogod találni. :)

#1635 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 10:26

Idézet: szaki - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 9:09

Egyrészt a piacon, hipermarketekben vagy a sarki zöldségesnél, másrészt nézd meg az aláírásom és megtalálod ;)

#1636 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 01. 12:54

Üdv all! A tegnapi napon én is tagja lettem a DD-WRT-t használók közösségének. Ugynais az augusztusban vásárolt WRT 54G V7 es routeremet elcseréltem egyik cimborámmal egy V5.1 re, ugyanis neki ezen a V5.1 en is gyári szoft volt szal őt ilyenek hidegen hagyák. Mihelyst hazahoztam a V5.1 et már ment is rá a VXworks killer utána meg a tftpvel a 24es RC4es DD-WRT. Hát igen a változás fényévekbe mérhető tudok statikus DHCP-t, meg vééégre a szomszéd ágát le tom venni hogy ha nekiáll tölteni akkor nem szentségelek hogy lagol a netem. Egyszóval eszméletlen jóóó. Az meg már csak hab a tortán hogy a WLAN részét ki tom kapcsolni a cisco gombal. Apropó a cisco gomb nekem mindíg ég, a másik routernél csak akkor égett ha ez az automata WIFI config enableden volt. Itt ugye arra nem találtam semmit. Ez itt mit jelent ha ég, nekem folyton naracssárga. A WLAN be illetve kikapcsolt állapotát a WLAN led jelzi de akkor ez a cisco gomb miért ég folyton?? Tán ez is a power led állpotát "nyomatékosítja" :D ? A webhely korlátozás már vkinek sikerült beállitani, tehát arra gondolok hogy megadok egy tilott helyet és azt nem engedi megnézni, ugyanis nekem van megadva több is de hiába mert simán behozza. Másik kérdés az adminstrationban van olyan hogy BOOT waiting az mit tud, a restet gomb tiltása mire jó? Valakiknek már sikerült VLAN-okat beállítani a VLAN menüben? Nekem ezen tulajdonság igencsak tetszene pl a szomszédot csak a net felé engedném :D és akkor nem kéne itt jelszavazgatni mert most az édesapám gépén csak amiatt van jelszó. Ugyanis nem szeretném ha poénból nézegetné a fotóinkat a szomszéd meg nyomtatna egyet a nyomtatón.

#1637 Felhasználó inaktív   rudi77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 09:54

Felraktam a magyar menüs DDwrt-ét a "http://joe007.uw.hu/FinalOut/index.php" honlapjáról a wrt54gV3 routeremre "custom_image-wrt54g.bin" filét
Az lett az eredménye hogy nincs a routeremnek web felülete és Dhcpét se oszt ki.
Tftp-ével felraktam más softot is de azoknak sincs web felülete és ugyanugy Dhcpét se oszt ki.
Reseteltem is már a routert.Tanácstalan vagyok valaki tud segiteni??
Nagyon fontos................

#1638 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 11:11

Idézet: rudi77 - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 9:54

Az lett az eredménye hogy nincs a routeremnek web felülete és Dhcpét se oszt ki.

A firmwarek (amiket ismerek,) alapon bekapcsolt Dhcp-vel rendelkeznek. Nincs véletlenül (más alhálóra beállított) fix IP a gépeden?
Amúgy látszólag rendesen éled? és mit csinál? Miből gondolod, h kapcsolódsz?

#1639 Felhasználó inaktív   jan2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 11:33

Üdv. minden kedves fórumtársnak.

Lehet hogy találkozott már valaki a következő problémával....

Adott két Gl. Egyik AP, másik Client bridge módban. Miután beüzemeltem őket 1-2 napig semmi gond. Stabil jelszint, zaj stb mindkét oldalon meg se moccan. Majd kezdődik a "hullámvasút". AP-nál is Bridge-nél is jelszint le és fel folyamatosan változik, majd ujabb néhány nap után már meg is szakad 2-3 óránként 1-2 percre és a vége az szokott lenni kb 2 hét után hogy percenként le fel konnektál a bridge, a kieső időben pedig 2-300 hibás packet generálódik. DD-WRT Sp2 van fent mindegyiken, és nincsenek hajtva 75mW-on mennek. A használt csatorna teljesen üres, nincs másik Ap ami csak részben is fedné a sávot. A problémát meg lehet oldani hard resettel és ujrakonfiggal mindkét oldalon, de akkor is jönnek a gondok újra a fent említett ütemben. Ja és teljesen mindegy, hogy wep-et, wpa-t használok vagy éppen semmi sincs rajta. Ha van valami ötletetek akkor osszátok meg velem! Idegesítő mar ennyit a padlásra mászkálni meg konfigolni.
Előre is köszönök mindent.

Jan2

#1640 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 11:38

létezhet valami virusféleség ami a hálózatot és/vagy a routert megtudja támadni? mert elég érdekes dolgok történnek, sokszor megszakad netkapcsolat, de mondjuk ezt az ap hibájának tudtam be, viszont az előbb 'disconnected' volt kiirva a WAN-hoz, de pl. a torrent ment meg az index.hu is bejött, de hwsw fórum meg nem volt található. tomato van rajta.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84