HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1701 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 28. 05:54

Lassan 12 órája küzdök azzal, hogy az Allnet 6200-as NAS elérhető legyen kintről is, ne csak WRT54G belső IP-in.
És egyszerűen nem megy. :(
De bármelyik belső gépről, akár WALN-o nkeresztül is kiválóan, ahogy kell, úgy megy.

A DynDNS org-on regisztráltam, a router szépen frissíti is az IP-t, de hiába bármi, SEMMI/SEHOGY nem látja a szervervinyót.

A Port forwarddal engedélyeztem a 20-21 portot, a NAS a 192.168.1.5-ön van, meghagytam neki a 21-es portot.
És semmi.

Van valakinek ötlete, hol a hiba?

A WRT54G-n (v5) gyári FW (1.02.2) van, a DDWRT-vel állandóan szakadozott a kapcsolat, ezzel meg atomstabil, akár 5-7 napig is azonos IP-m van.

Kipróbáltam DMZ-vel a 192.168.1.5-öt és akkor sem ment. :(
Gondolkoztál már ma?

#1702 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 28. 19:37

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. nov. 28., szerda - 5:54

Lassan 12 órája küzdök azzal, hogy az Allnet 6200-as NAS elérhető legyen kintről is

Amiket néztem, abban volt egy menüpont a külső szervizelés elérésére és tiltására.

#1703 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 00:01

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. nov. 28., szerda - 19:37

Amiket néztem, abban volt egy menüpont a külső szervizelés elérésére és tiltására.

Nem nagyon találok ilyet.

Megint nekiveselkedtem, felraktam a DD-WRT FW-t (v23 stable) a Linksysre, érdekes módon most nem szakadozik a net.
És ezzel már be tudok jönni a külső IP-címemmel magamhoz.
Mások azonban még mindig nem. :(
Gondolkoztál már ma?

#1704 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 01:33

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 0:01

És ezzel már be tudok jönni a külső IP-címemmel magamhoz.
Mások azonban még mindig nem. :(

Mi a rendszered topológiája? Most akkor távszervízt, vagy (két routeren keresztül) belső címet akarsz elérni?

#1705 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 14:19

Hello!

NAS elérést ugye ftp-vel akarod megoldani? (port alapján igen, ugye...)
A szerveren egy teljesen natív ftp szerver fut? ha DMZ-ben sem működik akkor ott valami nagyobb gáz lehet...

Más!

Optware csomagot tett már fel valaki a routerére? Az enyémen fent van, fut is samba, meg ftp meg ilyenek, de azért lennénke kérdéseim!

#1706 Felhasználó inaktív   kaktuszka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 01. 16:19

Tiszteletem!

Vettem egy WRT54GL-t itthonra, és tök jó, mert könnyen be tudtam lőni, van rajta egy kábelnet szétosztva, hogy anyám ágyban is netezhessen, szal minden pöpec, leszámítva egy dolgot:

WLAN-on keresztüli másolás. Nem tudom, hogy minek a hibája, lehet nem is a router a ludas, de azt tapasztalom, hogy mikor TCommanderben áthúznék valamit, akkor meglendül mint állat, aztán kb meg is hal.  Úgy belassul, hogy gy.k. sztem nem is másol, csak néha kap ihletet hogy másoljon egy pár megát. Ez a probléma kb 300MB-os fájlok felett érdekes, mert ez alatt tényleg átrántja.
Mitől lehet ez, és mi a megoldás?

Firmware Version: v4.30.7
Op.rendszer: Windows Pista (és XP másik gépeken)

Ja, és a Mixed mód. Számít ez, vagy elég ha G-only-ra állítom? Igazából a kérdés annyiból állna, hogy befojásolja-e bármiben is a teljesítményt ha Mixed módban van. B-t sztem nem nagoyn használnak, ezért gondoltam kilöném, mert minek.

Köszi a válaszokat előre is, ha bármilyen egyéb adatra szükség van a probléma megoldására, akkor megadom :)

#1707 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 17:20

Idézet: kaktuszka - Dátum: 2007. dec. 1., szombat - 16:19

Tiszteletem!

Vettem egy WRT54GL-t itthonra, és tök jó, mert könnyen be tudtam lőni, van rajta egy kábelnet szétosztva, hogy anyám ágyban is netezhessen, szal minden pöpec, leszámítva egy dolgot:

WLAN-on keresztüli másolás. Nem tudom, hogy minek a hibája, lehet nem is a router a ludas, de azt tapasztalom, hogy mikor TCommanderben áthúznék valamit, akkor meglendül mint állat, aztán kb meg is hal.  Úgy belassul, hogy gy.k. sztem nem is másol, csak néha kap ihletet hogy másoljon egy pár megát. Ez a probléma kb 300MB-os fájlok felett érdekes, mert ez alatt tényleg átrántja.
Mitől lehet ez, és mi a megoldás?

Firmware Version: v4.30.7
Op.rendszer: Windows Pista (és XP másik gépeken)

Ja, és a Mixed mód. Számít ez, vagy elég ha G-only-ra állítom? Igazából a kérdés annyiból állna, hogy befojásolja-e bármiben is a teljesítményt ha Mixed módban van. B-t sztem nem nagoyn használnak, ezért gondoltam kilöném, mert minek.

Köszi a válaszokat előre is, ha bármilyen egyéb adatra szükség van a probléma megoldására, akkor megadom :)

Hali.

Egy új firmware megoldja a problémád... (Tomato, Dd-wrt)

#1708 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 12:17

Ide is beírom, hátha hamarabb kapok infót:

Tegnap ruháztam be egy Asus wl-500g Premium routerre, örömködtem, hogy van rajta usb, meg minden. A tervem az lett volna, hogy egy jó QoS-t lövök be rá, és az usbre kötött winyóra meg egy transparent proxy cache-ét tenném. De ezt sehogy nem sikerült :(.

Tudja valaki, hogy melyik firmwareben van könnyen (értsd guiból) kezelhető transparent proxy, ami usbs háttértárra tudna cache-elni? X-wrtnek van ilyen csomagja, de sehogy nem sikerült elindítani, és infót sem találok róla.

#1709 Felhasználó inaktív   kaktuszka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 17:54

Idézet: Changer79 - Dátum: 2007. dec. 1., szombat - 17:20

Hali.

Egy új firmware megoldja a problémád... (Tomato, Dd-wrt)

Gondoltam, hogy ez lesz a válasz, de talán valami "tudományosabb" indok?

#1710 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 17:58

a gyári fw bizonyos verziójáig volt egy olyan bug az fw-ben,h file másolásnál,főleg, ha nagyobb a file, akkor megszakadt a másolás vagy belassult 1 idő után. A proci sebességét kellett emelni,ezt kijavították a gyári fw-ben is, de az alternativ fw-kben is alap ez a lehetőség. Sztem is jobban jársz egy tomatoval, vagy ddwrt-vel.  :cool:
kuf

#1711 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 23:39

Idézet: istvan_ - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 14:19

Hello!

NAS elérést ugye ftp-vel akarod megoldani? (port alapján igen, ugye...)
A szerveren egy teljesen natív ftp szerver fut? ha DMZ-ben sem működik akkor ott valami nagyobb gáz lehet...

Más!

Optware csomagot tett már fel valaki a routerére? Az enyémen fent van, fut is samba, meg ftp meg ilyenek, de azért lennénke kérdéseim!

DMZ-ben már megy.

Ha esetleg valaki tudna segíteni, DD-WRT-nél mit hová?

A NAS címe 192.168.1.5.

Előre is köszi.
Gondolkoztál már ma?

#1712 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 09:06

21-es és 20-as portot forwardold be a 192.168.1.5 -re.

#1713 Felhasználó inaktív   schumifun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 13:05

Nekem is egy ilyen routerem van (GL). Nagyon jó. 5 falon keresztül is viszi a jelet. Akár teljes 8 megabittel is tud menni a letöltés a laptopon.
Mindez gyári fw-vel.

#1714 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 23:57

Húdeleizzadtam!!!!!

Nem volt beállítva rendesen a gateway.

Mostmár hasít!!!!!!
Gondolkoztál már ma?

#1715 Felhasználó inaktív   kaktuszka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 00:47

Idézet: kuf - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 17:58

a gyári fw bizonyos verziójáig volt egy olyan bug az fw-ben,h file másolásnál,főleg, ha nagyobb a file, akkor megszakadt a másolás vagy belassult 1 idő után. A proci sebességét kellett emelni,ezt kijavították a gyári fw-ben is, de az alternativ fw-kben is alap ez a lehetőség. Sztem is jobban jársz egy tomatoval, vagy ddwrt-vel.  :cool:

Köszönöm :)
Egyébként is ki akartam próbálni valami alternatív FW-t, mert mindenki ajánlotta, csak amíg nincs vele baj (leszámítva a már említett dolgot) nem nagyon szerettem volna babrálni. Akkor most muszáj lesz :)

A két alternatív közül melyiknek van egyszerűbb kezelőfelülete?

#1716 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 08:39

Idézet: kaktuszka - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 23:47

Köszönöm :)
Egyébként is ki akartam próbálni valami alternatív FW-t, mert mindenki ajánlotta, csak amíg nincs vele baj (leszámítva a már említett dolgot) nem nagyon szerettem volna babrálni. Akkor most muszáj lesz :)

A két alternatív közül melyiknek van egyszerűbb kezelőfelülete?

probald ki mindkettot (tomato, dd-wrt), mindketto kezelofelulete teljesen mashogy epul fel,relativ,h neked melyik jon be. :)
kuf

#1717 Felhasználó inaktív   Skim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 09:45

Sziasztok!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni tőletek. Adott egy WRT54G router amit sima AP-ként szeretnék konfigurálni.Hogyan járjak el hogy simán menjen a dolog, illetve honnan tudom, hogy az AP fogja-e a jelet?(ami 250 méterről jön egy másik WRT54G adja, 2 db yagi antenna segítségével)
Elnézést ha bugyuták a kérdések, újonc vagyok ilyen téren.

#1718 Felhasználó inaktív   jan2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 09:58

Idézet: Skim - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 9:45

Sziasztok!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni tőletek. Adott egy WRT54G router amit sima AP-ként szeretnék konfigurálni.Hogyan járjak el hogy simán menjen a dolog, illetve honnan tudom, hogy az AP fogja-e a jelet?(ami 250 méterről jön egy másik WRT54G adja, 2 db yagi antenna segítségével)
Elnézést ha bugyuták a kérdések, újonc vagyok ilyen téren.

Írd le pontosabban mit szeretnél, mert nem sima AP-ként kell konfigurálni, ha egy másik AP-ra akarod csatlakoztatni. Akkor client vagy client bridge mód kell és azt a sima Wrt54g-vel nem biztos, hogy meg  tudod oldani, csak a GL-es változattal, azon is csak szoftvercsere után. Nézd meg milyen a routered verziószáma, ha v7 akkor az egész felejtős....

#1719 Felhasználó inaktív   Skim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 10:05

Ejj...köszönöm az infót. 7es a verzió, így meg vagyok lőve.Van egy adsl internet amit kilőttem wrt54g-vel és ezt szeretném 250 méterről fogni és használni a netet, de akkor ezek szerint egy WAP54G-vel jobban járnék a vételi oldalon?

#1720 Felhasználó inaktív   jan2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 10:23

Idézet: Skim - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 10:05

Ejj...köszönöm az infót. 7es a verzió, így meg vagyok lőve.Van egy adsl internet amit kilőttem wrt54g-vel és ezt szeretném 250 méterről fogni és használni a netet, de akkor ezek szerint egy WAP54G-vel jobban járnék a vételi oldalon?

Wap54g-t felejtsd el, mert drága és nagyon le van butítva. Neked a vételi oldalra Linksysek közül a WRT54GL az ami a legjobb választás, de kell rá tomato vagy ddwrt firmvare és minden üzemmód menni fog. Ja és az adó oldalra fölösleges volt két yagit tenned mert a linksys routerek azt az antennát használják amin erősebb a jel, tehát mindkettőt egyszerre nem. Sajnos a v7-re nincs alternatív szoftver így csak mezei netmegosztó routernek lehet csak használni. Client, client bridge nem fog menni.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.