HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#1961 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 08. 17:38

Idézet: garfildx - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 14:53

Akár hogyan próbálom, nem jön össze! Szerintem mindent jól csinálok, mert csatlakozik bridge módban egy másik (asus) routerhez és van net is, de ugye csak kábelen

Ha jól értem, akkor a szekunderi router lan portján lejön a net, csak épp rádión nem jön ki?
Két különböző router nem feltétlenül tud együttdolgozni.

#1962 Felhasználó inaktív   garfildx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 08. 19:21

Jol látod! De a rádiós hálózatot létre sem hozza! Csak olyan mintha egy sima kártyával csatlakoznék az "1" routerhez. Az edimax, pedig csinált egy saját hálózatot is amellett,hogy fogadta a jelet az "1" routertől. Olyan hálózati nevet adtál neki amilyet akartál, úgy titkosítottad ahogy akartad, teljesen független volt az "1" es routertől!
Szerintem ezek tudnak együtt dolgozni, mert kábelen abszolút tökéletes!

#1963 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 16:50

Üdv mindenkinek.

Tomato firmware van a routeremen. A QOS beállításoknál mit takar a sávszélesség kiosztás százalékos beállításánál az első érték (vagyis mi a különbség a 90-100 és az 50-100 közt).

Esetleg valaki tudna küldeni egy jól működő beállítást.

Előre is kössz...

#1964 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 17:00

Idézet: garfildx - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 19:21

Jol látod! De a rádiós hálózatot létre sem hozza! Csak olyan mintha egy sima kártyával csatlakoznék az "1" routerhez.

Akkor a második router sima kliens módban lehet. Neked egy Wireless bridge üzemmód kellene.
Ezetleg próbálkozhatsz ezenkívül a WDS üzemmóddal, ha tudja.

#1965 Felhasználó inaktív   spartan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 19:37

Helló.

Segítséget kérek, „igencsak” kezdő vagyok a témában, s valószínűleg sohasem leszek egy rendszergazda.

Tehát: adott egy számítógép (laptop, wireless hálókártya is van benne) , egy játékkonzol (xbox360), kábelnet, router (Linksys wrt54g)

A netet szeretném megosztani a router segítségével, reményeim szerint a szgépen vezeték nélkül élvezném a netet, a konzol pedig vezetéken kapná a jót.

Fix ip címmel rendelkezem, ismerem a hálókártya mac számát, ami a szolgáltatónál regisztrálva van.

Abban kérek segítséget, hogy mit és hogyan kell beállítanom a gépben és a routeren ill. konzolon.Eléggé részletesen kellene megadni a paramétereket, mert bizony nekem nem annyira egyértelműek ezek a dolgok. 

Már próbálkoztak olyanok, akikről azt hittem értenek hozzá, éppen ezért az is lehet, hogy jó pár alapbeállítás is meg lett változtatva, pl helyi kapcsolatoknál illetve vezeték nélküli hálózatoknál.

Nagyon örülnék, ha valaki tudna segíteni nekem. Előre is köszi.

Szerkesztette: spartan 2008. 02. 09. 19:41 -kor

#1966 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 20:10

Idézet: spartan - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 19:37

Segítséget kérek, „igencsak” kezdő vagyok a témában, s valószínűleg sohasem leszek egy rendszergazda.

Talán legelőször olvasgatnod kéne itt, és a wireless hálózatok fórumon.
Ha elállítgattátok a beállításokat, akkor nyomj egy resetet.
Legelőször madzagon dugd fel a gépedet, és állítsd be a netkapcsolatot. Add meg a routerben, amire a szolgáltató igényt tart. IP, jelszó, esetleg ha kell, a beregisztrált mac klónozása.
Ha így megjön a net, akkor jön a w. bázisnév és a kódolás (titkosítás) megadása. Végül a madzag kihúzása után a laptop rádiós csatlakoztatása. A konzol feldugása.

#1967 Felhasználó inaktív   morvocska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 20:52

Hi all...

Egy kérdésem volna. Ki hitte volna. :) Eddig sikeresen el voltam
azzal amit itt olvastam de most felmerült benne egy kérdés.
Megoldaható az valahogy ebben a routerben, hogy mondjuk egy adott ip
vagy MAC című gép minden kérését átírányítsam egy adott weblapra.
Tehát akármilyen kérésére az adott weblap jelenjen meg.
Én IPTABLES-es megoldáson gondolkoztam/kerestem eddig.
De mivel nem vagyok IPTABLES, LINUX guru ezért kérem a ti segítségetek.
Remélem van rá valamilyen mód.

Eszköz: Linksys WRT54G v2.2
Firmware: DD-WRT v23 SP2 (09/13/06) special

#1968 Felhasználó inaktív   garfildx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 12:24

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 17:00

Akkor a második router sima kliens módban lehet. Neked egy Wireless bridge üzemmód kellene.
Ezetleg próbálkozhatsz ezenkívül a WDS üzemmóddal, ha tudja.

Nem sima kliensmód! Kipróbáltam az összes beállítást(természetesen wds és bridget is), mindeggyik esetben csak kábelen jött a net! Végülis sikerült megoldani, lehet, hogy eddig elkerülte a figyelmemet a Virtual Interfaces beállítás, vagy eddig nemis volt ilyen? Mert v23- at használtam ill a tomato 15, és a hyperwrt , de föltettem v24-et és ebben most volt egy ilyen beállítás (visszrakni nemakarom a többit, hogy megnézzem azokbanis, tököltemvele ígyes egy bő napot)
Virtual Interfaces -nél tudod azt beállítani ,hogy milyen beállításokkal szorja tovább a jelet! így abszolút független az "1" számu routertöl! Titkosítás , csatorna, név azt állítassz be amit akarsz!
Végülis most boldog vagyok :)
Csak a jelerősség rosszabb mint kártyával. És a yagi antennát nemigazán szereti... ezekre még nemjöttem rá..

#1969 Felhasználó inaktív   garfildx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 10:18

Nemtudjátok ezt is föl lehet tenni a wrt54GL re ? --->  dd-wrt.v24_RC6-8733_nokaid.bin

#1970 Felhasználó inaktív   vecesneni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 18:15

Idézet: csabors - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 1:56

Szia!
Bár nem olvastam teljesen át a hozzászólásokat,de ha jól értem tovább akarod osztani a kapott "jeleket" vezeték nélkül?!
Ha igen a dd-wrt tökéletes erre a dologra! Repeater Bridge a funkció neve. És itt találsz leírást. Persze ez csak két egyforma -esetünkben Linksys WRT54GL- routerrel működik! Én is próbáltam más tipusú routrre csatlagozni így, de nem működött!!

Üdv:

Itt egy jó kis szemléltető ábra
Kép

Nekem működik a WDS Linksys és SMC között is. Konkrétan WRT54GL  DD-WRT firmware-rel(bármely verzió) használok SMC WEBT-G eszközzel(SMC-n a frissített gyári firmware van). Az SMC-n repeater módban meg lehet adni, hogy mely MAC című AP-khez kapcsolódjon WDS-sel(vagy a Scan utálni pipálgatni a talált AP-ket WDS-re). És mindemellett persze az SMC-re UTP-n rákötött gép is megkapja az internetet WDS-en keresztül.  :respect: (Extend range -et ki lehet kapcsolni, ha nincs rá szükség)
Igaz csak WEP titkosítással működtek együtt, WPA-val nem! :reklamacio:

#1971 Felhasználó inaktív   garfildx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 19:17

Idézet: vecesneni - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 18:15

Nekem működik a WDS Linksys és SMC között is. Konkrétan WRT54GL  DD-WRT firmware-rel(bármely verzió) használok

Nálam is smc vel tökéletes, de van egy másik router (asus) ,ha ehez kapcsolódik a wrt akkor csak kábelen osztja tovább. Pedig minden beállítás ugyan az maradt...
Jah és én nem WDS el használom, hanem a fönt leírt módszerrel... repeater bridge.

#1972 Felhasználó inaktív   garfildx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 15:36

Figyeljetek már!
Az mitöl lehet hogy teljes reset után rendesen kapcsolodik az AP hez és a ipket is kiosztja, de kb 2 óra mulva, vagy kibe kapcsolás után, abszolut halottáválik, nemoszt ip ket sem... ilyenkor ujra reset és működik ameddig működik... először kábelra gyanakodtam... de azt kizártam

#1973 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 08:31

tomato 1.16 egészségetekre :)

http://www.polarcloud.com/tomato_116

* More logging, fixes for PPPoE support. Thanks to Walter & Markus for lots of testing.
    * Updated igmprt. This might fix a problem with it dying unexpectedly.
    * Updated squashfs.
    * Updated Dnsmasq 2.41.
    * Updated L7 2008-02-10.
    * Fixed route was changed incorrectly on renew when using L2TP.
    * Fixed ping page.
    * Behavior of how the WEP keys are handled has changed. Previous versions forced the selected key to #1 internally. If you encounter problems, please make sure the key # is correct, or use key #1 manually.
    * Behavior of WHR-HP-G54's Enhanced RX's (Adv/Wireless) has been swapped. Please verify that it's working correctly.
    * Support for DynDNS via HTTPS added.
    * A separate test build with newer drivers (-ND) is now available. It's for the WHR-G125 and WRH54G, but it will also work on a few other routers. Not a lot of testing has gone into this, and it will definitely *not* run correctly on all routers that run just fine on the "normal" firmware, so *please use with caution*. Thanks to George for making it work on the WHR-G125.

egyébként nem tudja vki,hogy itthon hol lehet Buffalo cuccokat kapni?
kuf

#1974 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 09:34

Hello!

Van egy GL 1.1-es routerem, dd-wrt V2.4 -es firmware-el. Szeretném azt megcsinálni iptables-el, hogy a helyi gépek közül csak 3-4 ip címmel rendelkező gépnek legyen net-e, a többinek pedig 1 kivételével minden tcp port tiltva legyen...

Olvasgatok az iptablesről, már-már kezdem érteni is, de a routeren kicsit "más a helyzet", mint a példa scriptekben....

Valaki tudna segíteni?

#1975 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 09:45

Közben ezt találtam a dd-wrt forumán:

iptables -I FORWARD 1 -p tcp -m multiport --dport 21,80,443 -j ACCEPT
iptables -I FORWARD 2 -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT
iptables -I FORWARD 3 -j DROP

ezt tilt minden forgalmat, kivéve az ftp-t, http-t és https-t... Ez már jó is lenne nekem, csak a port számokat kell átírnom, viszont kéne hozzá egy "kivéve az alábbi ip-k" kiegészítés....

#1976 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 15:36

Hali!

Segítséget szeretnék kérni.
Az egyik kollégám belefutott egy ilyenbe:

Firmware Version:  v4.30.7, Jun. 20, 2006 
Router Name:  WRT54GL 
A router a dhcp szerver és osztja az ADSL-t.

Én távoli asztallal nézelődtem kicsit a router konfigjában, de nem ismerem a linksys cuccokat (Zyxel és Draytek ami fejből megy).

Az a gond, hogy a wifin lógó windowsos kliensek nem látják egymást a hálózaton!
A router tudja pingelni mindegyik wlanon lógó windowsos gépet , de a gépek nem tudják egymást.
Emiatt nem tud egyik gép a másikra nyomtatni.
Annyi tűnt fel hogy a beállításoknál gateway mód van nem router.

(A dolog ma délelőttig flottul működött, csak le kellett resetelni a routert (nem volt meg az admin password) és azóta betegeskedik. Tehát a gépeken valószínűleg jók a protokollok és a tűzfal beállítások.)

Mi lehet a gond?

Köszi!

Szerkesztette: FőDudu 2008. 02. 22. 15:39 -kor

#1977 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 16:07

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. febr. 22., péntek - 15:36

Az a gond, hogy a wifin lógó windowsos kliensek nem látják egymást a hálózaton!

Talán a router tűzfala.

#1978 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 16:12

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. febr. 22., péntek - 16:07

Talán a router tűzfala.

Fura lenne, mert az internet kapcsolat megy hibátlanul...

Hogyan engedélyezzem az egymás közötti Microsoft network kommunikációt (Wlan-to-Wlan)?
135,139,443,445-ös portokat a teljes tartományon belül?

Szerkesztette: FőDudu 2008. 02. 22. 16:15 -kor

#1979 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 16:15

ha külön nem tiltottad, a router se fogja magától. én inkább xp-re gyanakodnék. 2 csont ugyanolyan sp2 xp jogtiszta csinálta velem 1 hete reinstall után,h az egyik gép látta a másikat, a megosztásokat is, a másik nem..pingetni lehetett bármelyiket bárhonnan, egymást is,de ennyi.:)
kuf

#1980 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 16:17

Idézet: kuf - Dátum: 2008. febr. 22., péntek - 16:15

ha külön nem tiltottad, a router se fogja magától. én inkább xp-re gyanakodnék. 2 csont ugyanolyan sp2 xp jogtiszta csinálta velem 1 hete reinstall után,h az egyik gép látta a másikat, a megosztásokat is, a másik nem..pingetni lehetett bármelyiket bárhonnan, egymást is,de ennyi.:)

Eddig minden működött. A router reset óta van gond.
Csak a router lehet a bűnös..

Mi lehet az a beállítás ami engedélyezi a wlan-to-wlan microsoft network kommunikációt?

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.