HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#2021 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 07. 22:02

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 21:24

Akkor a gyakorlatban hogyan? Hátha egyszer vad progikat akarok futtatni.

Beütöd a keresőbe, hogy mit akarsz, és nagy esélyjel megtalálod, milyen portot kell engedélyezni.  ;) :D

#2022 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 22:06

Idézet: MisterY - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 22:37

Használj olyan tűzfalat, ami kifele is tud szűrni!
Extrém programokat pedig virtuális gép alól tesztelj!

.. és mint tudjuk: "A Firefox a gyávák böngészője! Az igazán bátrak Internet Explorert használnak!" :cool:

Melyik? Mármint a TCP és UDP kombinációról magyarázkodtak?

IE6-t sokat használtam, míg nem jöttem rá hogy nem biztonságos. ;)

Nos, egyutas a wrt54gl router. Jó lehetne függetlenül kezelni a wan-t, lan-t és wlan-t 3 utasként, olyan mint 1 magos proci. :rolleyes: Ha kijönne végre újabb linuxos router, biztosan neveznék rá.

Szerkesztette: bolic system 2008. 03. 07. 22:08 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#2023 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 23:27

Kb. max. 8.2 MB/s LAN to LAN, az ugyanaz.

Szerkesztette: bolic system 2008. 03. 07. 23:28 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#2024 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 08. 12:55

Hali mindenkinek...

Tomato 1.17-es firm van a routeremen, és a QOS-sal gondok vannak....

A 40000 port LOWEST-nek van definiálva, és van, amikor a MEDIUM csoportba teszi. A qos beállításom így kezdődik:

TCP/UDP
Port: 40000-50000 Lowest

Várom segítségeteket....

#2025 Felhasználó inaktív   Edike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 13:30

Idézet: StSanya - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 21:41

Én nem letiltani akarok embereket róla, hanem arra lenne szükségem, hogy egyáltalán ne sugározzon, vagy csak nagyon gyenge jeleket... Azaz pl bemérhető se legyen a nap bizonyos időszakaiban a wifi!

#2026 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 13:59

Idézet: Edike - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 13:30

Én nem letiltani akarok embereket róla, hanem arra lenne szükségem, hogy egyáltalán ne sugározzon, vagy csak nagyon gyenge jeleket... Azaz pl bemérhető se legyen a nap bizonyos időszakaiban a wifi!

Természetesen, a Tomato-ban nagyon jól beállíthatóan ki tudod kapcsolni a wireless-t...

Egyébként, nem elegendő, ha csak a broadcast kapcsolod ki?

Csatolt fájl:

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2027 Felhasználó inaktív   Edike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 14:36

Idézet: StSanya - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 13:59

Természetesen, a Tomato-ban nagyon jól beállíthatóan ki tudod kapcsolni a wireless-t...

Egyébként, nem elegendő, ha csak a broadcast kapcsolod ki?

Oh, tényleg... Bocsi, elkerülte a figyelmem...  :rolleyes:
Már töltöm is le!  :Đ

#2028 Felhasználó inaktív   garfildx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 16:37

Tudtok arról valamit, ha két ugyanolyan nevü hálózat van beállítva a közelembe, akkor ne összevissza csatlakozzon fel valamelyikre, hanem egy bizonyos MAC cimüre csak. Természetesen cliens módban!
Szerintem ez okozhatja azt a hibát ,hogy néha, sőt elég sürün (napiszinten kb) ,hogy egyszerüen nemoszt ki IP cimet a helyi hálón. Teljes reset után megint jó valameddig....

#2029 Felhasználó inaktív   Esc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 18:53

Sziasztok!

Megint egy problémába futottam egy új GL v1.1-es routerrel. Minthe régen lett volna ilyen problémám, de nem biztos.
Új router: bekapcsol, admin felület megy, fix IP, és fel kartam rakni rá az új DD-WRT-t, ám kiírta, hogy sikertelen az update. Etuán még ment az alap firmware adminfelülete, újraindítottam a routert, és azóta csak villog a power led.
Azt olvastam, hogy ekkor próbál magától becsatlakozni netre, hogy letöltsön valamit amive működne, de abban sem vagyok biztos hogy ez történik.
Próbáltam bedugni a modemet, hogy hátha letölt valamit, de csellót használok, és mivel MAC alapján kapná meg a netet, ezért nem nagyon fog tudni letöltögetni, én meg nem érem el hogy átállítsam a címét. UPC-t nem tudom felhívni telefonon, fél órája várakoztatnak és sürgős lenne a dolog, hogy két gép is mehessen netre.
Van valakinek valami ötlete ezzel? :\ Megköszönném nagyonszépen!
alarmiksz suxx

#2030 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 19:02

Idézet: Esc - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 18:53

Megint egy problémába futottam egy új GL v1.1-es routerrel. fel kartam rakni rá az új DD-WRT-t, ám kiírta, hogy sikertelen az update. Etuán még ment az alap firmware adminfelülete, újraindítottam a routert, és azóta csak villog a power led.

Ha egy negyedórás villogás után a hosszú reset sem segít, akkor marad a tanulság, h a gyári firmre a mini DD-t kell először felrakni.
Meg a lehetőség, a korábban kitárgyalt közven speckábeles memóriaírás.

#2031 Felhasználó inaktív   Esc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 19:09

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 20:02

Ha egy negyedórás villogás után a hosszú reset sem segít, akkor marad a tanulság, h a gyári firmre a mini DD-t kell először felrakni.
Meg a lehetőség, a korábban kitárgyalt közven speckábeles memóriaírás.

Na, arra már rájöttem a mac címet hogy állíthatom át, laptop megkaptam a router címét, beregeltem, és így most az új MAC-el megy a net, VISZONT hiába ugyanaz, csak villog a router és nem akar letölteni semmit. Pedig a gépen jól megy. Ha resetet nyomok abszolút semmi reakció, mintha nem is nyomkodnám, se rövid, se hosszú reset :(

Remélem nem pénzkidobás volt ez, tényleg elfelejtettem hogy először a minit kell feltenni :(

Ez a speckábeles memóriaírás ez nehéz lesz?
alarmiksz suxx

#2032 Felhasználó inaktív   kuter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 19:52

Idézet: Esc - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 19:53

Sziasztok!

Megint egy problémába futottam egy új GL v1.1-es routerrel. Minthe régen lett volna ilyen problémám, de nem biztos.
Új router: bekapcsol, admin felület megy, fix IP, és fel kartam rakni rá az új DD-WRT-t, ám kiírta, hogy sikertelen az update. Etuán még ment az alap firmware adminfelülete, újraindítottam a routert, és azóta csak villog a power led.
Azt olvastam, hogy ekkor próbál magától becsatlakozni netre, hogy letöltsön valamit amive működne, de abban sem vagyok biztos hogy ez történik.
Próbáltam bedugni a modemet, hogy hátha letölt valamit, de csellót használok, és mivel MAC alapján kapná meg a netet, ezért nem nagyon fog tudni letöltögetni, én meg nem érem el hogy átállítsam a címét. UPC-t nem tudom felhívni telefonon, fél órája várakoztatnak és sürgős lenne a dolog, hogy két gép is mehessen netre.
Van valakinek valami ötlete ezzel? :\ Megköszönném nagyonszépen!

Hi.Tölsd le ezt a filét. Dugd be a routert  ,indisd el a programot nyomj a next-re. utána a Upgradéra.
Ha nem talája a routert. akkor a hálozatoknál tedd át 10 megabit fél modra.
az    ip-t  192.168.1.5
átjáró-t   255.255.255.0
indisd el a programot nyomj a next-re upgradéra.ki fogja irni hogy a router meg van tipus,stb,stb.
lépj tovább a programba most reklomál hogy nincs válasz a router felöl,és most jön az atrakció. Programbol nem lépsz ki. hanem kihuzod a routert az áramból és be, amit ki irja a kapcsolatott nyomod az upgradét mint az őrült(lehet töbször meg kell csinálni) és láss csodát fel fogja tolni a frimet ha jó az időzités, kb 1-3 másodperced van az áram vissza adása után,én kiraktam a hálozati ikont ha létre jön a kapcsolat látod,és könnyebben el tudod találni azt a másodpercet amikor nyomni kell.

http://rapidshare.com/files/99033727/WRT54...S_code.exe.html

Ez egy TFTP-vel egybe épitett eredeti linksys progi,nem buherált.

Ja há Fent van a firm akkor lehet a rádios rész nem fog menni ha gl-s,de ilyenkor már eléred az admin felületet rendesen leszeded a dd-wrt minit azt had szoljon az upgrade,utána meg a full-t az már magyar is.

Üdv: kuter boy Egy nagy-nagyon régi Linksys használó.WRT-54 a király.(bár a TP_link sem rossz.)

UI: A helyeírási hibákért bocsesz.

Szerkesztette: kuter 2008. 03. 12. 19:56 -kor

#2033 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 20:08

Sziasztok!

Föltettem a 1.17-es tomato-t, mi kell ahhoz hoy a bandwith monitor "kirajzolja" a forgalamat? Nekem most "blank" :( java van fönn, friss windows telepítés... THX

Zsolt

#2034 Felhasználó inaktív   Esc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 20:52

Idézet: kuter - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 20:52

Hi.Tölsd le ezt a filét. Dugd be a routert  ,indisd el a programot nyomj a next-re. utána a Upgradéra.
Ha nem talája a routert. akkor a hálozatoknál tedd át 10 megabit fél modra.
az    ip-t  192.168.1.5
átjáró-t 255.255.255.0
indisd el a programot nyomj a next-re upgradéra.ki fogja irni hogy a router meg van tipus,stb,stb.
lépj tovább a programba most reklomál hogy nincs válasz a router felöl,és most jön az atrakció. Programbol nem lépsz ki. hanem kihuzod a routert az áramból és be, amit ki irja a kapcsolatott nyomod az upgradét mint az őrült(lehet töbször meg kell csinálni) és láss csodát fel fogja tolni a frimet ha jó az időzités, kb 1-3 másodperced van az áram vissza adása után,én kiraktam a hálozati ikont ha létre jön a kapcsolat látod,és könnyebben el tudod találni azt a másodpercet amikor nyomni kell.

http://rapidshare.com/files/99033727/WRT54...S_code.exe.html

Ez egy TFTP-vel egybe épitett eredeti linksys progi,nem buherált.

Ja há Fent van a firm akkor lehet a rádios rész nem fog menni ha gl-s,de ilyenkor már eléred az admin felületet rendesen leszeded a dd-wrt minit azt had szoljon az upgrade,utána meg a full-t az már magyar is.

Üdv: kuter boy Egy nagy-nagyon régi Linksys használó.WRT-54 a király.(bár a TP_link sem rossz.)

UI: A helyeírási hibákért bocsesz.

Szóval:

Először úgy tűnt, hogy szép és jó, láttam az upgrade gombot, tovább is, ment aztán elsőre nem sikerült. 1% után 0-re lépett és vége, aztán még kétszer megcsinálta, és azóta már addig sem jut el, megáll az IP/ jelszó párosnál.

Először crosslink aztán meg sima kábellel csináltam.

(Ez kiüthette a memóriájából a dd-wrt-t? Akkor van gari, nem? :) )
alarmiksz suxx

#2035 Felhasználó inaktív   kuter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 20:53

Idézet: Szolti - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 21:08

Sziasztok!

Föltettem a 1.17-es tomato-t, mi kell ahhoz hoy a bandwith monitor "kirajzolja" a forgalamat? Nekem most "blank" :( java van fönn, friss windows telepítés... THX

Zsolt

HI. Adobe SVGView

#2036 Felhasználó inaktív   kuter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 20:56

Idézet: Esc - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 21:52

Szóval:

Először úgy tűnt, hogy szép és jó, láttam az upgrade gombot, tovább is, ment aztán elsőre nem sikerült. 1% után 0-re lépett és vége, aztán még kétszer megcsinálta, és azóta már addig sem jut el, megáll az IP/ jelszó párosnál.

Először crosslink aztán meg sima kábellel csináltam.

(Ez kiüthette a memóriájából a dd-wrt-t? Akkor van gari, nem? :) )

Hi. Villog még?mert ha igen ne ad fel. nekem kb a 20-ra sikerült elöször.

Ja és közben huzd ki a konektorbol,majd be amikor el kezd villogni akkor next,ha nem megy fel az upgrade akkor ne lépj ki a programbol hagyd azon a részen ahol azt irja ki hogy ujra megprobálod,na ekkor huzd ki és dugd be az áramba és nyomogasd a ujra  gombot.elöbb utob elkapja és felmegy.

Szerkesztette: kuter 2008. 03. 12. 21:00 -kor

#2037 Felhasználó inaktív   Esc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 21:01

Idézet: kuter - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 21:56

Hi. Villog még?mert ha igen ne ad fel. nekem kb a 20-ra sikerült elöször.

Ugyanúgy villog, másodpercenként kb 5öt, és csak a power,meg ha be van dugva valami kábel. Próbáljak netet dugni bele, hogy csinál-e valamit, vagy tök felesleges?
alarmiksz suxx

#2038 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 21:12

Idézet: kuter - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 20:53

HI. Adobe SVGView

:respect:  köszi

...erre nem jöttem volna rá magamtól...

#2039 Felhasználó inaktív   jokesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 21:31

Sziasztok!
Nekem egy wrt54g-m van v5.1-es,tegnap raktam rá dd-wrt-t,és az lenne a kérdésem,hogy a sávszélességet hol és hogyan tudom vele kiosztani?Jó lenne ha valaki tudna képet is belinkelni. :think:
A válaszokat előre is köszönöm.

#2040 Felhasználó inaktív   kuter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 22:06

Idézet: Esc - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 22:01

Ugyanúgy villog, másodpercenként kb 5öt, és csak a power,meg ha be van dugva valami kábel. Próbáljak netet dugni bele, hogy csinál-e valamit, vagy tök felesleges?

Sajna az nem fog csinálni semmit hiába dugod rá a netre .Azt eröltesd amit írtam,ne ad fel.Mere felé laksz én Tatabányán.Személyesen tudnk segiteni.ha a közelben lennél.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.