HWSW Informatikai Kerekasztal: Linksys WRT54G II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linksys WRT54G II

#2061 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 19. 00:30

Idézet: UseR - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 0:10

na megsasoltam az SD card modot. ehhez egyel több forrasztópáka kell, mint amit használni akarok. :( az optware is elég komoly linux tákolást igényel, úgyhogy asszem egy időre inkább kihagyom ezt a modding témát. kár, h nincs egy nyomorult USB port a routeren....  :reklamacio:  :Đ

Attól függ, mennyire akarod. Egy csatit olcsóbban berak egy közepes TV műszerész, mint amennyiért routert válthatsz.

#2062 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 17:11

Igen ez igaz. viszont akkor még mindig találnom kell egy rendes NAS-t... lehet erre még visszatérünk, ha meglesz a NAS-om. Ha vki tud olcsón 2 slotos SATA NAS-t olyan 30k alatt vhol, ne fogja vissza magát, kérem.

#2063 Felhasználó inaktív   DiVaD87 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 22:44

Sziasztok!
Nézegettem ezt az SD kártya moddolást... és hát eléggé bejött.  :cool:
De sajna nincs pákám, meg életembe nem forrasztottam még.  :omg:
Gondolom ne egy WRT54GL legyen az első próbálkozásom.  :omg:  :Đ
Az esetleges beépítésével hol és kinél érdemes érdeklődni? :rolleyes:

Szerkesztette: DiVaD87 2008. 03. 23. 22:55 -kor

#2064 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 08:50

Idézet: DiVaD87 - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 22:44

Sziasztok!
Nézegettem ezt az SD kártya moddolást... és hát eléggé bejött.  :cool:
De sajna nincs pákám, meg életembe nem forrasztottam még.  :omg:
Gondolom ne egy WRT54GL legyen az első próbálkozásom.  :omg:  :Đ
Az esetleges beépítésével hol és kinél érdemes érdeklődni? :rolleyes:

Szerintem egy "általános" műszerész simán meg tudja csinálni neked...

#2065 Felhasználó inaktív   linksys WRT54G 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 25. 12:07

1.
A Linksys VRT 54G verziószám 1 (korai) -  Firmware Version: v4.21.1  ( frissítve)

2.
Le szeretném cserélni dd-wrt.v23_sp2_standard firmwerrel (új)

3.
Hogyan csináljam? Kell-e előtte telepítenem valami mást?

4.
Egyszerűen Linksys Administration/ Firmware upgrade?
Ezután simán betöltődik az új d-wrt.v23_sp2_standard firmwere??

5.
Elnézést a tapasztalatlanságomért, de sokat segítene egy rövid válasz.

6. Ha valakit érdekelne egy családi házas hálózat-fejlesztés fizetős meló írjon!
GEOVISION Biztonságtechnikai Rendszer GV650 4 kamera 50fps PCI szerelésben- beállításban szerzett tapasztalat jól jönne.

#2066 Felhasználó inaktív   gemgeza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 21:20

Hali,

WRt54gl routerem van és valamilyen külsős FW- feltöltésén gondolkozom. Ismerőseim a Tomato Fw-t ajánlották, hogy ennél nincs jobb (fel is tettem az 1.17-est de mintha gondok lennének a DHCP-jével...) de szeretném szélesebb körben megjárattatni a kérdésem.

Tehát otthoni felhasználásra kéne valami kezelhető fw.
A főbb paramétereim: nem akarom húzni, nem akarok 240mW-os Wifi-s teljesítményt (elég max 3 válaszfalnyi távolság lakáson belül :D ), 3 LAN-os és 3 WiFi-s eszközt szeretnék vele rendesen használni (pl: QoS-t, DHCP-t, DNSMASQ-t {bár gőzöm sincs, hogy mi ez az utóbbi, de azt olvvastam, hogy tök jó dolgokat tud :-) }), ja megy a Torrent a Rapidshare, és persze van FTP és HTTP is .

Hát előre is köszi a segítségeteket.

Üdv a Csapatnak GG

#2067 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 10:52

"fel is tettem az 1.17-est de mintha gondok lennének a DHCP-jével..."

konkrétabban? :)
kuf

#2068 Felhasználó inaktív   gemgeza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 11:36

Idézet: kuf - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 10:52

"fel is tettem az 1.17-est de mintha gondok lennének a DHCP-jével..."

konkrétabban? :)

Hali,

Konkrétan a  DHCP-je akadozik. A rendszernaplóban rendre időtúllépés van és a net is el-eldobja magát kb 5-10-15 percenként megszakad és aztán tovább megy, de ez elég ahhoz, hogy rendesen felidegesítsen.

Ezt a képet most csináltam a pillanatnyi letöltési állapotomról:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ezt már megint a 1.13-as Tomato-val futó router adja, itt ugyan már nincs rendszerüzenet, de az akadozás még mindig megvan..

Itt a kép közepén látható kereszt környékén van a plafon, viszont mikor túllő ezen az értéken mindig leesik a sebességünk. esetleg ezzel nem lehet összefüggésben a problémám?

Köszi GG

Szerkesztette: gemgeza 2008. 03. 28. 11:38 -kor

#2069 Felhasználó inaktív   garfildx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 20:26

Idézet: gemgeza - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 11:36

Hali,

Konkrétan a  DHCP-je akadozik. A rendszernaplóban rendre időtúllépés van és a net is el-eldobja magát kb 5-10-15 percenként megszakad és aztán tovább megy, de ez elég ahhoz, hogy rendesen felidegesítsen.

Nekem ddwrt van fön, a probléma nekem is hasonlo, a DHCP je vacakol. X időközönként, fogja magát és senkinek nemosztja ki az ip ket, persze ezáltal a net sem jelenik meg. Ilyenkor fullos reset, beállítások visszaállítása, és minden műxik tovább... valameddig!

Már régóta válaszokat várok de senki nemfoglalkozik velem  :reklamacio:

#2070 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 20:48

Idézet: garfildx - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 20:26

Nekem ddwrt van fön, a probléma nekem is hasonlo, a DHCP je vacakol. X időközönként, fogja magát és senkinek nemosztja ki az ip ket, persze ezáltal a net sem jelenik meg. Ilyenkor fullos reset, beállítások visszaállítása, és minden műxik tovább... valameddig!

Valószínűleg azért nem foglalkozik veled senki, mert a probléma leírásod marhaság. Kötve hiszem, hogy a dhcp-vel van gond. Érdekes, hogy üzemeltetek csak a legszűkebb köreimben 4 GL-t, dd-wrt-vel, mindegyik dhcp-vel osztja az IP címeket. Problémám eddig csak akkor volt, amikor a kerio tűzfalat comodora cseréltem, és beletelt egy időbe, amíg rendesen bekonfigoltam, úgy, hogy pl. a dhcp által használt portokat lehetőleg ne blokkolja. És megy torrent, ftp, van egy rakadt port forwardolva - de stabil, hetekig, hónapokig menne, ha nem futnék bele néha áramszünetbe.

Ps.: Csak hogy valami konkrétabbat is írjak a hibás kérdésfeltevésre: mit értesz azalatt, hogy "net sem jelenik meg"?  :D

#2071 Felhasználó inaktív   linksys WRT54G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 09:29

Idézet: linksys WRT54G - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 12:07

1.
A Linksys VRT 54G verziószám 1 (korai) -  Firmware Version: v4.21.1  ( frissítve)

2.
Le szeretném cserélni dd-wrt.v23_sp2_standard firmwerrel (új)

3.
Hogyan csináljam? Kell-e előtte telepítenem valami mást?

4.
Egyszerűen Linksys Administration/ Firmware upgrade?
Ezután simán betöltődik az új d-wrt.v23_sp2_standard firmwere??

5.
Elnézést a tapasztalatlanságomért, de sokat segítene egy rövid válasz.

6. Ha valakit érdekelne egy családi házas hálózat-fejlesztés fizetős meló írjon!
GEOVISION Biztonságtechnikai Rendszer GV650 4 kamera 50fps PCI szerelésben- beállításban szerzett tapasztalat jól jönne.

Sziasztok!

Kisegítene valaki egy linkkel vagy pár mondatos válasszal? :confused:

köszönöm :)

#2072 Felhasználó inaktív   gemgeza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 11:03

Idézet: garfildx - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 20:26

Hali,

Nekem Október óta van Gl-em (előte sima G-s volt de az nem szerepelt valami jól, kb fél év múltán visszavittem, hogy kicseréltessem GL-re :-) ) és azóta a Tomato 1.13-as volt fönt gond nélkül ment, az utóbbi kb 1 héten bolondult meg a net. Előtte az ilyen 5-10-20MB-os tüskék egyálltalán nem voltak a net sebességünkben, szépen ki volt simulva 500KB környékén. A problémáim is kb azóta vannak mióta ezeket a tüskéket adja a mérő. A DHCP-vel soha nem volt problémám, igaz a fix gépeket a Statik DHCP-vel kvázi állandó IP-re állítottam, így legalább meg tudom osztani a szükséges mappáimat...
Van egy sejtésem, hogy a K(t)edves szolgáltatóm szórakozik velem, már nem 1x csinálja a furcsaságait. Csak sajna kötve van a kezem a szolgáltató váltással kapcsolatban (osztott net révén nekem sok beleszólásom nincs)

Üdv GG

Szerkesztette: gemgeza 2008. 03. 29. 11:10 -kor

#2073 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 11:05

Idézet: linksys WRT54G - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 9:29

Sziasztok!

Kisegítene valaki egy linkkel vagy pár mondatos válasszal? :confused:

köszönöm :)

katt
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2074 Felhasználó inaktív   misi46 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 12:36

Sziasztok!  Szeretnék tanácsot a profiktól  / még amatőrnek is kezdő vagyok / Jelenlegi felállás: Fiam az első emeleten, nála net,router /linksys wrt54gl /,  én a harmadikon lakom. Nálam max: very low, de az se mindig. Téglaház, de a két lakás nem egymás felett van. Kérdésem: ha veszek egy / le se merem írni, mert láttam már volt balhé / szóval a tipusban van egy 11-es szám, és azt kötöm a routerre beltérben javul-e a jelem odafenn? Kösz.

#2075 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 13:22

Idézet: misi46 - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 12:36

Sziasztok!  Szeretnék tanácsot a profiktól  / még amatőrnek is kezdő vagyok / Jelenlegi felállás: Fiam az első emeleten, nála net,router /linksys wrt54gl /,  én a harmadikon lakom. Nálam max: very low, de az se mindig. Téglaház, de a két lakás nem egymás felett van. Kérdésem: ha veszek egy / le se merem írni, mert láttam már volt balhé / szóval a tipusban van egy 11-es szám, és azt kötöm a routerre beltérben javul-e a jelem odafenn?   Kösz.

Ez inkább antennakérdés. Ha evvel nem oldódik meg, akkor madzagolás, vagy útközben egy rádiós híd.
Nem tudom, a Te oldaladon mi van, cserélhető-e az antenna. Oda talán kellhet egy AP, vagy valamelyik kliens módban üzemeltetett célszerűen szintén GL. Menj az antennás fórumhoz.

#2076 Felhasználó inaktív   misi46 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 13:51

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 13:22

Ez inkább antennakérdés. Ha evvel nem oldódik meg, akkor madzagolás, vagy útközben egy rádiós híd.
Nem tudom, a Te oldaladon mi van, cserélhető-e az antenna. Oda talán kellhet egy AP, vagy valamelyik kliens módban üzemeltetett célszerűen szintén GL. Menj az antennás fórumhoz.

Köszönöm, megpróbálom. Azt azért jó lenne tudni, hogy a falon,födémen keresztül mennyi a csillapitás, elegendő-e az a bizonyos antenna.  Üdv m46

#2077 Felhasználó inaktív   FABRICIUSZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 14:47

Idézet: misi46 - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 13:51

Köszönöm, megpróbálom. Azt azért jó lenne tudni, hogy a falon,födémen keresztül mennyi a csillapitás, elegendő-e az a bizonyos antenna.  Üdv m46

Szia!

Ha a wifi 11re gondolsz, annak nagyon jó az érzékenysége. Jobb lesz vele a jelszinted, persze ha három panelfedélre gondolsz, mert ez ki van próbálva.
Üdv

Csatolt fájl:

#2078 Felhasználó inaktív   FABRICIUSZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 14:49

Födém bocsi  !

#2079 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 15:32

Idézet: FÁBRICIUSZ - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 14:47

Szia!

Ha a wifi 11re gondolsz, annak nagyon jó az érzékenysége. Jobb lesz vele a jelszinted, persze ha három panelfedélre gondolsz, mert ez ki van próbálva.
Üdv

Ez még májusfának is jó... Csak borosüveg lógna rajta...  :cool:  :respect:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2080 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 17:54

Fiúk lányok. Előre közlöm nem olvastam el a sokezer hozzászólás , csak bele-bele olvasgattam.

Egyetlen egy gondolat bánt engemet ,  a WRT54GL -t valamilyen firmware -vel rá lehet -e bírni a PPPOE relay -ra  (de szép mondat lett)
A TVnetwork -ösök váltig állítják hogy támogatja ,  de nekem még nem sikerült életet vernem belé. Pedig nem egy ördöngős dolog a felhasználó nevet és a password -öt bepötyögni a setup fülön.

A segítséget előre is köszönöm, :respect:
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.