HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#261 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 20. 09:32

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 6:01

A csillagpontos rendszerben a lakásokba csak az a csomag kerül be amiért fizetnek ergo nincs kódolt jel mivel azon csatornák melyekért nem fizetsz nem is érhető el. pld. aki nem fizet elő a HBO-ra annak nem is jön be a HBO.

Ez tévedés.Ha előfizetsz az alap csomagra,a hipersávban biza ott villódzanak a kódolt csatornák.Ha hazai csomagod van,ott valóban nem jönnek be a kódolt csatornák.
A szekrényben egy lyukszűrővel csak azt a szűk frekvenciatratományt engedik át,ahol a hazai csomag csatornái vannak.

#262 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 09:48

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 9:32

Ez tévedés.Ha előfizetsz az alap csomagra,a hipersávban biza ott villódzanak a kódolt csatornák.Ha hazai csomagod van,ott valóban nem jönnek be a kódolt csatornák.
A szekrényben egy lyukszűrővel csak azt a szűk frekvenciatratományt engedik át,ahol a hazai csomag csatornái vannak.

Hogy végre rendbe tegyük a dolgokat, és ne szülessenek olyan hozzászólások, amik csak félig fedik a valóságot:

Budapesten, és néhány vidéki városban teljes egészében ún. szűrős rendszer működik. Ez azt jelenti, hogy központi szekrénybe fut be a lakásból kimenő kábel, és a szerelő szűrők segítségével állítja be a kívánt programcsomagot. Azokat a csatornákat, amikre nem fizetsz elő, nem engedi át a szűrő.

Néhány vidéki nagyvárosban (Debrecen, Nyíregyháza, Pécs stb.) szűrős-konverteres rendszer működik, ami azt jelenti, hogy a hazai valamint alap csomagot szintén szűrővel állítják be a szerelők,de a családi csomag csatornái és az HBO csatornák központilag kódolva vannak, így ezeknek a vételéhez konverterre van szükség, ami láthatóvá teszi az előfizető számára ezeket a csatikat is.

Szerkesztette: Adam84 2008. 02. 20. 09:48 -kor

#263 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 09:50

Vidéken miért vannak kódolva a Családi csomag csatornái? Miért nem lehet megoldani, hogy itt is egyedileg szűrjék?
"Légy szerény mint én..."

#264 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 10:00

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 9:32

Ott ahol szűrővel ki van iktatva ott nem villódzik semmi. Azokon a helyeken ahol ilyen megoldás van ott nincs semmi lekódolva mert amire nem fizetsz elő az be sem megy a lakásba. Többek közt nálam is ez van.

#265 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 10:05

Fehérvárról tudok nyilatkozni.Nem egyszer láttam már szekrényt belülről.Bejön a főkábel.Ezt leosztják egyrészt a Chello felé(csak net v hazai+net v alap+net),másrészt az alap csomagnak osztják le,harmadrészt a hazai csomagnak osztják le.
A hazai és az alap csomag csatlakozófelülete közé egy szűrőt építenek be.
Konverter nélkül csak az alapcsomagot látod,(nyilván ebben benne van a hazai is)de bejön az összes kábelen továbbított csatorna is.(ezeket látod kódoltan)Tehát a szekrényben 3 féle kábeltévé csatlakozás lehetséges:
-semmi
-hazai
-alap

Ha neted is van:

-csak net
-net+hazai
-net+alap

Ha családi,felnőtt,aktív csomagot is kérsz,lent rákötik a kábelt a szűrő nélküli részre és felvisznek egy CT-1900 típusú konvertert is.

#266 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 10:09

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 9:50

Vidéken miért vannak kódolva a Családi csomag csatornái? Miért nem lehet megoldani, hogy itt is egyedileg szűrjék?

Azért, mert a konverter a hipersáv vételére is alkalmas, amit pár évvel ezelőtt még a háztartásokban lévő tévék nagy része nem tudott fogni.
Ha a hipersáv is ki van használva, akkor több csatornát lehet eljuttatni az előfizetőkhöz, így ők is elégedettebbek.

Amíg Budapesten csak 5 csatorna van hipersávban, addig pl. Debrecenben 12 darab. Tehát Debrecenben jobban ki van használva a hipersáv ...

Valamint biztos üzleti megfontolás is áll a dolog mögött, de ebben nem tudok nyilatkozni.

#267 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 10:23

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 10:05

Fehérvárról tudok nyilatkozni.Nem egyszer láttam már szekrényt belülről.Bejön a főkábel.Ezt leosztják egyrészt a Chello felé(csak net v hazai+net v alap+net),másrészt az alap csomagnak osztják le,harmadrészt a hazai csomagnak osztják le.
A hazai és az alap csomag csatlakozófelülete közé egy szűrőt építenek be.
Konverter nélkül csak az alapcsomagot látod,(nyilván ebben benne van a hazai is)de bejön az összes kábelen továbbított csatorna is.(ezeket látod kódoltan)Tehát a szekrényben 3 féle kábeltévé csatlakozás lehetséges:
-semmi
-hazai
-alap

Ha neted is van:

-csak net
-net+hazai
-net+alap

Ha családi,felnőtt,aktív csomagot is kérsz,lent rákötik a kábelt a szűrő nélküli részre és felvisznek egy CT-1900 típusú konvertert is.

De Székesfehérvár egésze konverteres bekötésű. Tehát ott csak olyan megoldásokat látsz amiről írtál. Viszont azokon a helyeken ahol nem konverteres rendszer van ott nem kódolnak mert a lakásba csak az a csomag jön be amiért fizetsz.

Az alábbi városokban van konverteres szolgáltatás:

Debrecen, Dunaújváros, Eger, Komló, Miskolc, Monor, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Székesfehérvár, Szolnok, Tatabánya.

A fenti területeken kódolnak. Budapesten nem.

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 20. 10:23 -kor

#268 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 13:22

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 9:23

Mégis több helyen konvertert használnak.

Mert igy fizetheted a konverter berlet arat is... ;) ki van ez talalva jol.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#269 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 15:06

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 13:22

Mert igy fizetheted a konverter berlet arat is... ;) ki van ez talalva jol.

Samott

Nekem 1 konverterem van és nem fizetek semmit !
Ha még kéne az valóban fizetős.

#270 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 16:49

Én se fizetek érte semmit.
"Légy szerény mint én..."

#271 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 17:31

Felkerültek a UPC honlapjára a március 31-e utáni csatornalisták.Debrecenben,Pécsett,Székesfehérváron,Miskolcon és Budapesten indul a digitális rendszer.Csak a fővárosban lesz HD az HBO.
7000 ft az "alapcsomag"Emiatt kissé átrendeződik az analóg csatornalista is.

#272 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 18:54

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 17:31

Felkerültek a UPC honlapjára a március 31-e utáni csatornalisták.Debrecenben,Pécsett,Székesfehérváron,Miskolcon és Budapesten indul a digitális rendszer.Csak a fővárosban lesz HD az HBO.

Na itt a szopacs amiért tomboltam korábban  :reklamacio:
2007. december végén kötöttem hűséget a családi+HBO-ra 5100Ft havidíjért mivel 2008. január 11-től 9.120Ft lett volna az előfizetésem. Erre beb*sszák a digitális csomagot és ott a legkisebb 7000Ft.  :reklamacio:
És akkor még nincs is szó + STB-k meg a HDD-s STB-k bérleti áráról.
Április 2.-től kikötik az analógból a Travel-t (a német RTL és a kínai CCTV nem izgat de a Travel-t nagyon sajnálom) és a mostani 5100Ft-nál jóval drágábban lehet majd elérni.
Na ez a kib*szás azokkal akik pont azért kötöttek hűséget a családi+HBO-ra hogy megkapják azokat a csatornákat ami a családiban benne van és ne legyen több mint 5100Ft.
:reklamacio:
Nesze neked digitális átállás. Lehet örömködni meg fizetni keményen.

Huh de felhúztam magam!!

Szerk:
Ha jól olvasom akkor a digital gold +HBO együtt 10.950Ft lesz havonta melyhez hozzá jön ugyebár a + STB . Kössz. Ez aztán k*rva jó lesz.
Amennyiben nem adják a jelenlegi analóg családi+HBO 5100Ft-os áráért a vele megegyező digitális csomagot akkor én biztos, hogy nem fogok áttérni. nem azért kötöttem le magam 1 évig, hogy aztán fizessek havi 10.950Ft azért, hogy azt kapjam amit 2008. március 31.-e előtt.

Már most érlelődik bennem a gondolat, hogy ha tovább szűkítik az analóg csatornákat ill. végképp megszűntetik akkor 2009-től kibaszom a kábeleket a picsába mert nekem havi  10.950Ft-ért nem kell a digitális maszlag.
:reklamacio:

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 20. 19:04 -kor

#273 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 18:59

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 17:31

Nem jól láttad, a többi általad is említett városban is lesz HD csatornák és nem csak az HBO HD, mivel ott van az NGC HD és az Eurosport HD.
Az számomra furcsa, hogy csak a legmagasabb csomag érhető el digitálisan... Persze ezek csak listaárok, ebből még hűség fejében engednek valamennyit.

Szerkesztette: petne 2008. 02. 20. 19:02 -kor

#274 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 19:07

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 18:59

Persze ezek csak listaárok, ebből még hűség fejében engednek valamennyit.

Te még reménykedsz?
Talán az új előfizetőknek lehet de nekünk akik már a UPC megalakulásakor  is előfizetők voltunk nem hiszem, hogy adják majd azért az 5100Ft-ért.

#275 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 19:10

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 19:07

Te még reménykedsz?
Talán az új előfizetőknek lehet de nekünk akik már a UPC megalakulásakor  is előfizetők voltunk nem hiszem, hogy adják majd azért az 5100Ft-ért.

Nem igazán, de én kb. ilyen árakra számítottam... szinte biztos voltam benne, hogy több lesz, mint a jelenlegi analóg.

Szerkesztette: petne 2008. 02. 20. 19:12 -kor

#276 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 19:16

Nekem ebből még mindig nem világos STB-t hogya adnak és milyet. Gyanítom egyet és silver csomaghoz SD alap modell, a silver HD-hez HD STB, a Gold-hoz meg gyanítom SD PVR-os. Viszont HD PVR-os STB-t nem látok, mondjuk olyat a holland UPC kínálatában sem látok, ami azért furcsa. A második és harmadik STB-re vonatkozó többlet árról sem látok semmit, az ÁSZF egy mellékletre hivatkozik ami most még nem elérhető.

Idézet

A digitális- és kiegészítő digitális szolgáltatás igénybe vételéhez a szolgáltató által
rendelkezésre bocsátott médiabox és dekódoló kártya (smartkártya) szükséges. A
médiabox, és az abban található dekódoló kártya (smartkártya)a szolgáltató által
egymáshoz rendelt, ennek megfelelően az előfizetőnél elhelyezett médiabox már
kártyával, illetve a dekódoló kártya más berendezéssel nem használható. A
médiabox és a hozzá tartozó kártya az előfizetői szerződésben, vagy annak
módosításában meghatározott felszerelési címről más címre nem helyezhető át.

Ez anno a topic elején volt téma, akkor is erre tippeltem hogy az STB és a kártya össze lesz rendelve.

Kérdés, Slingbox szolgáltatás idehaza is várható, mint hollandoknál?
http://www.upc.nl/televisie/slingbox

#277 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 19:18

Ajánlom mindenkinek a március 31.től érvényes ÁSZF átolvasását. Már a 9. oldalon lehet olvasni az első sz*patást.

"A szolgáltató egy felszerelési címre az előfizető által kért második, illetve harmadik
médiabox-ot a 3. számú mellékletben meghatározott havidíj megfizetése ellenében
biztosítja.
"

Szóval szó sincs 2 db ingyen STB-ről mint ahogy itt előttem írták. 1db jár 1db TV-hez aztán meg fizessen a magyar ha népes a család és van 2-3 TV, DVD felvevő.

#278 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 19:22

Idézet: shabba - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 19:16

Nekem ebből még mindig nem világos STB-t hogya adnak és milyet. Gyanítom egyet és silver csomaghoz SD alap modell, a silver HD-hez HD STB, a Gold-hoz meg gyanítom SD PVR-os. Viszont HD PVR-os STB-t nem látok, mondjuk olyat a holland UPC kínálatában sem látok, ami azért furcsa. A második és harmadik STB-re vonatkozó többlet árról sem látok semmit, az ÁSZF egy mellékletre hivatkozik ami most még nem elérhető.

Ez anno a topic elején volt téma, akkor is erre tippeltem hogy az STB és a kártya össze lesz rendelve.

Kérdés, Slingbox szolgáltatás idehaza is várható, mint hollandoknál?
http://www.upc.nl/televisie/slingbox

Szerintem a HD PVR-os nem lesz... lesz sima, HD-s, meg PVR-es. És ki melyiket igényli...

#279 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 19:24

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 19:18

Ajánlom mindenkinek a március 31.től érvényes ÁSZF átolvasását. Már a 9. oldalon lehet olvasni az első sz*patást.

"A szolgáltató egy felszerelési címre az előfizető által kért második, illetve harmadik
médiabox-ot a 3. számú mellékletben meghatározott havidíj megfizetése ellenében
biztosítja.
"

Szóval szó sincs 2 db ingyen STB-ről mint ahogy itt előttem írták. 1db jár 1db TV-hez aztán meg fizessen a magyar ha népes a család és van 2-3 TV, DVD felvevő.

2 db ingyenes STB az nagyon furcsa lenne, az kamu hír volt szerintem. Esetleg sok éves hűségért cserébe...  ;)

Szerkesztette: petne 2008. 02. 20. 19:25 -kor

#280 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 19:27

A 32. oldalon újabb sz*patás.

"Az előfizető legfeljebb három darab konverter vagy
médiabox igénylésére jogosult.
"

Nem elég, hogy fizetni kell érte még azt is megszabják, hogy hány darabot igényelhetek-.

Itt a szép új digitális világ. Lehet örülni!

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 20. 19:29 -kor

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.