HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#31 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 21. 11:28

Idézet: mozesapo - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 10:34

Hali!

Nektek az MGM milyen hanggal jön? Sztereo v. mono?

Mono.

#32 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 11:46

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 12:28

Mono.

Thx, mert akkor nem én vagyok a hülye, 1xüen képtelen vagyok meggyőzni egy upcist, hogy mono.
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#33 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 15:54

Tudom, hogy nem kábeles... UPC Direct kérdésem lenne.
Ha egy tető módosítás miatt le kellett szedni a lavórt, van-e valami kritériuma a felszerelésnek laikus számára.
Merre nézzen, és mennyire lesz problémás a visszaüzemelés?
Mi változik, ha kb 50 km-t délnyugatra költözne az eszköz?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#34 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 19:27

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 15:54

Tudom, hogy nem kábeles... UPC Direct kérdésem lenne.
Ha egy tető módosítás miatt le kellett szedni a lavórt, van-e valami kritériuma a felszerelésnek laikus számára.
Merre nézzen, és mennyire lesz problémás a visszaüzemelés?
Mi változik, ha kb 50 km-t délnyugatra költözne az eszköz?

Üdv!

Semmi akadálya nincs! Elég nagy sugarú körben költözködhetsz!  :D  De arra figyelj, hogy Kelet 19.2°-ra szabad legyen a kilátás! Közvetlen a tányér előtt ne legyen magasabb épület, fa, stb. A beüzemelés pedig nem nehéz, ha tudsz szerezni valahonnan egy analóg beltérit. (Én is magamnak szereltem fel annó a műholdvevőt!) A beltérit ráállítod valamelyik analóg Astra-s csatornára (RTL, Sat1, ...) majd szép lassan addig forgatod amíg be nem jön. Amikor már látsz valamit, de még halacskás, nem tökéletes, akkor egyre óvatosabb, finomabb mozdulatokkal állítsd be a pontos helyzetet. (Nem csak jobbra-balra, hanem le-fel is!) Arra vigyázz, hogy amikor rászorítod a bilincset közben nem mozogjon a tányér (én ezzel szívtam annó)! De aztán bekalibráltam a kezemet, kb-ra tudtam, hogy mennyivel kell odébb állítani, hogy a szerelés végére a pontos helyzetben rögzüljön a tányér.  :D

Üdv: Klown

Szerkesztette: Klown 2007. 01. 22. 19:30 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#35 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 22:24

Idézet: Klown - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 19:27

Üdv!

Semmi akadálya nincs! Elég nagy sugarú körben költözködhetsz!  :D  De arra figyelj, hogy Kelet 19.2°-ra szabad legyen a kilátás! Közvetlen a tányér előtt ne legyen magasabb épület, fa, stb. A beüzemelés pedig nem nehéz, ha tudsz szerezni valahonnan egy analóg beltérit. (Én is magamnak szereltem fel annó a műholdvevőt!) A beltérit ráállítod valamelyik analóg Astra-s csatornára (RTL, Sat1, ...) majd szép lassan addig forgatod amíg be nem jön. Amikor már látsz valamit, de még halacskás, nem tökéletes, akkor egyre óvatosabb, finomabb mozdulatokkal állítsd be a pontos helyzetet. (Nem csak jobbra-balra, hanem le-fel is!) Arra vigyázz, hogy amikor rászorítod a bilincset közben nem mozogjon a tányér (én ezzel szívtam annó)! De aztán bekalibráltam a kezemet, kb-ra tudtam, hogy mennyivel kell odébb állítani, hogy a szerelés végére a pontos helyzetben rögzüljön a tányér.  :D

Anno a normál műhódat én is így.
Tehát először egy analóg beltérivel megfogom az Astra 1G-t, aztán felrakom a UPC beltérijét?
A fej jó lesz mindkét beltérihez?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#36 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 10:40

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 22:24

Anno a normál műhódat én is így.
Tehát először egy analóg beltérivel megfogom az Astra 1G-t, aztán felrakom a UPC beltérijét?
A fej jó lesz mindkét beltérihez?

Üdv!

Poooontosan!  :)  Igen nagy valószínűséggel jó lesz a fej is, de azért ellenőrizd, hogy "universal LNB"-e?! Ha univerzális a fej, akkor biztosan fog menni!

#37 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 05:27

Gondolkodom a UPC Direct bekötésén. Ha a TV mellett a számítógépen is szeretném nézni a tv és tunerkártyával fel is akarok venni akkor ezt hivatalosan meg lehet oldani?

Most a kábelnél simán oda vezetem a koaxkábelt ahova akarom. Digitális tv-nél ez hogy van?

Milyen tunerkártya kell a PC-be? DVB-T tudás elég?

Képminőségről mi a véleményetek? Melyik a jobb?
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#38 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 17:52

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 5:27

Gondolkodom a UPC Direct bekötésén. Ha a TV mellett a számítógépen is szeretném nézni a tv és tunerkártyával fel is akarok venni akkor ezt hivatalosan meg lehet oldani?

Most a kábelnél simán oda vezetem a koaxkábelt ahova akarom. Digitális tv-nél ez hogy van?

Milyen tunerkártya kell a PC-be? DVB-T tudás elég?

Képminőségről mi a véleményetek? Melyik a jobb?

Üdv!

Digitális vétel esetén szükséges minden megjelenítő elé egy Set Top Box. Direct esetében egy DVB-S(atellite) szabványú tunerkártya szükségeltetik! Olyan kell ami tud Cryptoworks dekódermodult fogadni! Ha ez megvan, akkor a Smartcardot (olyan kb. mint a SIM kártya) tolhatod is be és nézheted az adást. Természetesen minden tunerhez külön Smartcard (~ előfizetés) kell! Minőségétől nem kell hasraesni, kb. olyan, mint egy DivX film, de egy zavarokkal terhelt, rossz minőségű kábel tv-t azért űberel. Nincsenek csíkok, mákszemek, halacskák, hangyák és egyéb élőlények a képen. Viszont szépen tud kockázni, blokkosodni!  :D

#39 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 02:43

A tv-hez kapott Smartcardot átvihetem a PC-hez és a tv-tunerben is használhatom?

Smartcardot lehet venni nem hivatalos úton is? (Igen - nem szintü válasz is elég)

Hány Mb/s-es tömörítése van az UPC digitális tv-nek?

Tokkal vonóval mennyibe kerül egy UPC Direct beszerelés? Új kábel kiépítés a TV-hez és a PC-hez, Parabola ára stb. Ki kell egyátalán cserélni a régi analóg koax kábelt?

Szerkesztette: VINIKOR 2007. 01. 27. 02:54 -kor

Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#40 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 21:43

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 2:43

A tv-hez kapott Smartcardot átvihetem a PC-hez és a tv-tunerben is használhatom?

Smartcardot lehet venni nem hivatalos úton is? (Igen - nem szintü válasz is elég)

Hány Mb/s-es tömörítése van az UPC digitális tv-nek?

Tokkal vonóval mennyibe kerül egy UPC Direct beszerelés? Új kábel kiépítés a TV-hez és a PC-hez, Parabola ára stb. Ki kell egyátalán cserélni a régi analóg koax kábelt?

1., Igen.

2., Nemigen  :D

3., 3-4 mbps

4., UPC Direct honlap! Amúgy ingyenes az alapszerelés (Lehet, hogy a Digi-vel keverem?! :think: ) + a hozzá szükséges felszerelés (antenna, STB, kábelek, tartó konzol, stb.). Fakultatív jelleggel a régi kábelt is meg lehet tartani, ha úgy érzed. (Koax = koax. Tök mind1, hogy analóg vagy digitális jelátvitelre használod!) Viszont arra számíts, hogy a 2. vevőhelyhez (=PC) szükséges szerelésért, anyagért már fizetned kell a szerelőnek, mert az már nem számít alapszerelésnek!

Szerkesztette: Klown 2007. 01. 27. 21:44 -kor

#41 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 04:46

Idézet: Klown - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 22:43

2., Nemigen  :D

Ha mégiscsak van valami ügyesség akkor PÜ-ben légyszi.

Idézet: Klown - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 22:43

régi kábelt is meg lehet tartani

Úgy tudom az analóg TV koaxkábel csatlakozói és elosztói 1000MHz frekvenciatartomány tudnak. A digitális jel 2400MHz-es. Emiatt nem kell cserélni kábelt?

Kép

Szerkesztette: VINIKOR 2007. 02. 03. 04:47 -kor

#42 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 14:06

Fehérváron a Radnótéren aláírást gyűjtenek, hogy központilag bevezesség a DigiTV-t. A panel tetejére raknák a nagy parabolát és mindenki onnan kapná.
2700 Ft-ért sokkal jobb csatornakiosztás van mint az UPC alapcsomag (Sport1-2, Sport Klub, Viasat History, Discoveri stb.), a felesleges Lengyel, Orosz, Német, Francia meg mittudoménmilyen adók helyett.

Ha nem akciózik az UPC elgondolkodok a váltáson.

#43 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 16:40

DigiTV-ről csak annyit, hogy ne várj csúcsminőséget... Minél kisebb tévén, illetve minél messzebbről nézed, annál jobb  :Đ

A hifire való rákötést meg alapból felejtsd el, a hang ugyanis k*rvasz*r.

#44 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 21:08

Idézet: JOINT72 - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 14:06

Fehérváron a Radnótéren aláírást gyűjtenek, hogy központilag bevezesség a DigiTV-t. A panel tetejére raknák a nagy parabolát és mindenki onnan kapná.
2700 Ft-ért sokkal jobb csatornakiosztás van mint az UPC alapcsomag (Sport1-2, Sport Klub, Viasat History, Discoveri stb.), a felesleges Lengyel, Orosz, Német, Francia meg mittudoménmilyen adók helyett.

Ha nem akciózik az UPC elgondolkodok a váltáson.

:nevet2:

Hát gyerekek ez  :lol:

Kíváncsi vagyok, hogy egy műholdas DTH szolgáltatást hogyan szeretnék bevezetni több tíz/száz lakásba?!  :think:  :D  Mert ahhoz ugyanúgy egy drága fejállomást kell kiépíteni (ha feltételezzük, hogy a meglévő koaxot a upc ingyen és bérmentve, fütyülve adja át a konkurenciának  :D ), mint bármely más kábeltv szolgáltatás esetében! És ugye azt tudjuk, hogy nem 2 filléres mulatság! (kiépítés + karbantatás) Valószínűleg mire megvalósulna a project a 2700Ft-ból lenne havi 4000-4500Ft. A 2700Ft/hó-t csak egyéni vevővel lehetne garantálni, de hát az elég fura lenne, hogy minden házon/háztetőn több tíz digi-s tükör éktelenkedik! (Tiszta Balkán!  :D )

#45 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 14. 21:43

Idézet: JOINT72 - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 14:06

A panel tetejére raknák a nagy parabolát és mindenki onnan kapná.
2700 Ft-ért sokkal jobb csatornakiosztás van mint az UPC alapcsomag

Aztán ez fejenként ennyi ám, akkor meg minek a közös antenna? Vagy mindenkinek dekóder kell, oszt fejállomás, erősítőszettek, estébé, amit nem tudni hány felé szeretnétek elosztani, meg a kábelezés, de ezek nem egészen 2 filléres költségek.

Technikailag nem egészen van úgy, hogy egy darab bazi nagy antenna, oszt nézik 2ezren, ehhez már kisközösségi rendszer kell.
Make love not Wor.

#46 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 10:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 22:43

Aztán ez fejenként ennyi ám, akkor meg minek a közös antenna? Vagy mindenkinek dekóder kell, oszt fejállomás, erősítőszettek, estébé, amit nem tudni hány felé szeretnétek elosztani, meg a kábelezés, de ezek nem egészen 2 filléres költségek.

Technikailag nem egészen van úgy, hogy egy darab bazi nagy antenna, oszt nézik 2ezren, ehhez már kisközösségi rendszer kell.

10 lakóra kb. milyen eszköz kell (mennyibe kerül), hogy le lehessen osztani a műhódot kábelre?

#47 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 11:26

Idézet: Klown - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 21:08

ha feltételezzük, hogy a meglévő koaxot a upc ingyen és bérmentve adja át a konkurenciának, mint bármely más kábeltv szolgáltatás esetében!

Megmarad az esélye, hogy ha nincsenek megelégedve a DigiTV-vel könnyű lesz visszaállni UPC-re.
Egy fix: nálunk a lakásban nem lesz UPC kábelbontás. Csomó helyen be van építve, ráfestve, parkettaszegély mögött vezetve stb.

2700Ft + 2 beltéri vs. 3900Ft + 1 beltéri, kb azonos képminőségért.
Sokan ki fogják próbálni az biztos mert a Magyar vevőréteg erősen árérzékeny. UPC-nek lépnie kell valamit erre.

Szerkesztette: JOINT72 2007. 02. 15. 11:26 -kor

#48 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 15. 12:23

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 10:29

10 lakóra kb. milyen eszköz kell (mennyibe kerül), hogy le lehessen osztani a műhódot kábelre?

Nagyon régen foglalkoztam ilyennel, de akkor egy ilyen kisközösségi cucc valami csatornánként 80ezer forintba került. De utánakérdezhetek, azóta biztos változtak a dolgok, vagy jön valaki catv-s aztán megmondja a frankót. Az biztos, hogy sokkal olcsóbb, ha egyénileg mindenki felszerelteti a DigiTV-t. Legfeljebb ha átkötik feketén az UPC koaxra, akkor az majd jól elvágja itt-ott a lépcsőházban, mert a dobozain tuti nem fog átmenni semmi, ami nem az övé. Első körben technikailag sem működik, lakatot feszegetni meg nem hinném, hogy jó ötlet.
Make love not Wor.

#49 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 13:21

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 13:23

Nagyon régen foglalkoztam ilyennel, de akkor egy ilyen kisközösségi cucc valami csatornánként 80ezer forintba került. De utánakérdezhetek, azóta biztos változtak a dolgok, vagy jön valaki catv-s aztán megmondja a frankót. Az biztos, hogy sokkal olcsóbb, ha egyénileg mindenki felszerelteti a DigiTV-t. Legfeljebb ha átkötik feketén az UPC koaxra, akkor az majd jól elvágja itt-ott a lépcsőházban, mert a dobozain tuti nem fog átmenni semmi, ami nem az övé. Első körben technikailag sem működik, lakatot feszegetni meg nem hinném, hogy jó ötlet.

Akkor máshogy teszem fel a kérdést:
Az eszköz, ami a csatornákat egy koaxra helyezi, az mennyibe kerül?

#50 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 18:01

Ha az UPC 3900 Ft-ért adna két beltérit nem gondolkodnék, már rég kipróbáltam volna a Direct-et.

Jobban megbíznék a UPC-ben. mert az internettel és a kábeltv-vel sem volt semmi gondom. De 2700Ft-ért két beltéri és jó csatornakosztás nagyon csábító.

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó