Idézet: Neoka1 - Dátum: 2012. 01. 21. 09:21
Engem még tegnap felhívtak.
kényszerített szoftverfrissítést javasolt a UPC-s kolléga a telefonba.
Este megcsináltam. jó sokáig villogott a sárga led a doboz elején, már azt hittem meghalt, aztán kimentem a szobából, de mire visszatértem magház tért. Még a kedvenceket is megőrizte.
majd kiderül ez segített-e.
egyenlőre köszönöm.
Az a baj, hogy ezek visszatérő, majd eltűnő problémák évek óta. Van 1 hónap amikor minden másnap fagy a box, utána 3 hónapig egy darab fagyás sincs. Ugyanez a kockásodó, megakadó képpel. Egy hétig 2-3 percenként meg-meg akad 2-3 bizonyos csatorna képe, a többi csatorna nem. Aztán ez is elmúlik és semmi gond. Az újraincializálás is ugyanez.
Tehát szinte KIZÁRT, hogy helyi probléma legyen, tuti, hogy központi.
Néha-néha, mikor elkap az agygörcs már teljesen akkor félévente felhívom őket, de olyankor meg mindig várok 10-15 percet a zenélő dallammal a fülemen és leteszem. Erre se nagyon van időm... főleg havi 9000HUF-ért, de arra meg végképp nincs, hogy a fenti szarozós időszakokban kétnaponta hívogassam. Aztán box restarttal meg mindenféle haszontalan dologgal töltsük az időt.
Most egyébként a net is szuper. Karácsonykor épphogy hozta a garantált 8mbitet (25-ösön). Azóta januárban is hol 10-13mbit között megy, hol a maximumon. Változó... De ez is 1000 év, mire kideríti az ember.
Mivel routert is használok és nem az a fajta vagyok, aki a levegőbe szeret beszélni, ezért minden ilyen esetben router lehúz, kábelmodem direktbe ráköt, nehogy a router b*szakodjon. Két hét kellett mire azt mondtam, hogy tuti nem a router a ludas. (Annak ellenére, hogy 1.5 évig semmi gond nem volt vele, tehát valószínű volt, hogy most sem az szarakodik.)