HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 272
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#5461 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 16. 23:07

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 02. 16. 22:45

Lakasonkent asszem 3db. STB-t lehet kapni (kartyastol), az elso ingyenes a tobbi fizetos. Megvenni meg veletlen sem tudod, szepen fizesd ki ketevente az eszkoz arat berleti dijban.

Kétévente? Ahogy nézem a havidíjba építik bele a készülék árát.
Nem tartom túl korrektnek, hogy nem lehet saját készüléket használni. A fullhd-s cumó ára évente majd plusz 25.000 forintba kerül. Dühítő, hogy 4 év után 100.000 forintot vesznek így ki a zsebemből.
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#5462 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 17. 00:02

+aramfogyasztas :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#5463 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 17. 00:19

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 02. 17. 00:02

+aramfogyasztas :)

Azt saját is elzabálja.
Make love not Wor.

#5464 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 17. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: CAC - Dátum: 2012. 02. 16. 23:07

Nem tartom túl korrektnek, hogy nem lehet saját készüléket használni. A fullhd-s cumó ára évente majd plusz 25.000 forintba kerül. Dühítő, hogy 4 év után 100.000 forintot vesznek így ki a zsebemből.

Átléptem a digihez.
Egyszeri beruházás:
33250 Ft STB + 18000 320GB külső HDD (hogy tudjak felvenni műsorokat)
15000 Ft 250 Gb-os külső HDD, amit közvetlen a tv-mre raktam, hogy menjen a megállítható és visszatekerhető adás.
Ez eddig: 66250.
Ehhez jön a 3100 Ft-os havidíj.

Ezt állítom szembe, hogy 0 beruházással 7200 Ft-ot fizetek a HD-s felvevős csomagért a UPC-nél.

A 17. hónapban már beljebb vagyok a digis kombinációval. Addig a UPC-nél csak a havidíjakra 122400 Ft-ot fizetek, míg a digi az egyszeri beruházással és a havidíjakkal 118950 Ft-ba kerül.

Kicsit át kell állítani magamban, hogy milyen problémákkal kell együtt élnem, de más kompromisszum nincs nagyon.

#5465 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 17. 12:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 17. 00:19

Azt saját is elzabálja.

Igen, de standby-ban kevesebb mint egy watt, míg a UPC akkor is 20-25 W.

#5466 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 17. 12:13

Üzenet megtekintéseIdézet: m_and_m - Dátum: 2012. 02. 17. 12:01

Igen, de standby-ban kevesebb mint egy watt, míg a UPC akkor is 20-25 W.

Már amelyik Box!!!!

A fekete Thomson és a HD-s Cisco nem.
Ezekben van energia takarékos üzemmód.
Standby ban a fekete Thomson box 24 óra allatt nem eszik meg 1 W-ot.
A Cisco-t még nem mértem,de majd megmérem.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#5467 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 17. 13:10

Üzenet megtekintéseIdézet: m_and_m - Dátum: 2012. 02. 17. 12:00

Átléptem a digihez.
Egyszeri beruházás:
33250 Ft STB + 18000 320GB külső HDD (hogy tudjak felvenni műsorokat)
15000 Ft 250 Gb-os külső HDD, amit közvetlen a tv-mre raktam, hogy menjen a megállítható és visszatekerhető adás.
Ez eddig: 66250.
Ehhez jön a 3100 Ft-os havidíj.

Ezt állítom szembe, hogy 0 beruházással 7200 Ft-ot fizetek a HD-s felvevős csomagért a UPC-nél.

A 17. hónapban már beljebb vagyok a digis kombinációval. Addig a UPC-nél csak a havidíjakra 122400 Ft-ot fizetek, míg a digi az egyszeri beruházással és a havidíjakkal 118950 Ft-ba kerül.

Kicsit át kell állítani magamban, hogy milyen problémákkal kell együtt élnem, de más kompromisszum nincs nagyon.

Ó, én lennék a legboldogabb, ha át tudnék lépni a digihez, de ezen a várostrészen nincs sajna. A felvevés nekem sokadlagos...tulképpen nem is szempont, de ebben is a digi a nyerő, mert upc-nél csak a rögzítést végző médiabox tudja lejátszani az így felvett műsort.
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#5468 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 17. 13:15

Üzenet megtekintéseIdézet: CAC - Dátum: 2012. 02. 17. 13:10

Ó, én lennék a legboldogabb, ha át tudnék lépni a digihez, de ezen a várostrészen nincs sajna. A felvevés nekem sokadlagos...tulképpen nem is szempont, de ebben is a digi a nyerő, mert upc-nél csak a rögzítést végző médiabox tudja lejátszani az így felvett műsort.

Sajnos felém sem szolgáltatnak. Pedig szerintem én is váltanék. De így marad a jelenlegi állapot... :(
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#5469 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 17. 13:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Modika - Dátum: 2012. 02. 17. 12:13

Már amelyik Box!!!!

A saját box, nem UPC-s (arról volt épp szó)

#5470 Felhasználó inaktív   elwoodblues2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 17. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: CAC - Dátum: 2012. 02. 17. 00:07

az összehasonlítás úgy teljes, hogy a UPC-s dobozzal egyúttal élettartam garanciát, és helyszíni cserét is kapsz.
(meg folyamatosan bővülő szolgáltatásokat, mégha béta állapotúak is)

persze korrektebb lenne választási lehetőséget adni

#5471 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 20. 10:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Modika - Dátum: 2012. 02. 17. 12:13

Már amelyik Box!!!!

Már amikor kikapcsol.
1. Ha lefagy akkor tekeri az órát ugyanúgy érdekes módon.
2. Ha nem fagy le akkor is vannak periódusok, amikor nem kapcsol le energiatakarékos módba és/vagy bekapcsol nem energiatakarékos standby-ba.
Régen teljesen jól működött, 10-20 perc után lekapcsolt teljesen, az utóbbi 1 évben viszont gyakran látom, hogy este 20:00 óra körüli kikapcsolás után még hajnali 1-kor is világít rajta az óra. Vagy este 18:00-kor, mikor hazaérek szintén néha az óra fogad (az esetek 10%-ában, a maradék 90-ben deep standby-ban van rendesen). Ilyenkor megnézem, hogy volt-e valami felvenni való, ami miatt bekapcsolhatott, de semmi...
Szóval ez is elég ad-hoc működik.

Ahogy pl. mostanában a Műsorújság és benne a kereső. A műsorújság minden másodikra lefagy és semmi. Egy UPC gombra visszatér az üres kék képernyőről némi gondolkodás után a műsorhoz. mindezt úgy, hogy a köv. megnyomásra betölti rendesen a műsort... majd lehet, hogy 1 perc múlva megint csak üres kék képernyő.
a keresés menüpont meg b*szik megjelenni a piros gomb után a műsorújságban. Régebben is volt ilyen, amikor az egyik csatornán megjelent, a másikon nem, de most egyiken sem jelenik meg, ha ott b*szom a rezet 10-15 percig előtte és nyomkodva akkor sem.

#5472 Felhasználó inaktív   Joenet69 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 20. 10:21

Azért a havidíj mértékéhez tegyük azt is hozzá, hogy össze sem hasonlítható minőségkülönbség van a csatornák sávszélességét és kódolását illetően a UPC és a Digi között. A Digi a nagybetűs FAPAD kategória, ilyen-olyan műholdakról összeszedett, (esetenként többszörösen) agyontömörített és alacsony felbontású csatornák tömkelege, míg a UPC nem sajnálja a befektetést és a munkát arra, hogy - ha lehetőség van rá - a saját költségén (és persze magasabb havidíjak árán) optikán hozza el a tömörítetlen jelet, és maga optimalizálja a csatornák EGYSZERES tömörítését. Így kapunk - megfelelő minőségű forrásanyag esetén -, pl. a közszolgálati, vagy a nagyobb kereskedelmi csatornákon szinte DVD minőségű képet, mert nem "butítják" a felbontást és nem csökkentik éppen csak a nézhetőség határára a bitrátát. Talán ez lenne az alap a műsorszórásban, de mivel olyan országban élünk, ahol vagy nem érdekli a fogyasztókat a minőség, vagy sajnos egyre több esetben nincs miből áldozniuk rá, ezért megjelennek olyan szolgáltatók is, mint pl. a Digi, ahol hónapok óta könyörögnek az előfizetők az anamorf RTL klub-ért, és helyette kapnak egy "házibarkács" 16:9-et. (Erre értem én a "fapados" jelzőt.)
Egyéb különbségek: A Digi topicban annak is örülnek, ha EPG jelenik meg egy csatornán, a UPC-nél a legtermészetesebb dolog, hogy a kezdetektől fogva az összes csatornán van - az esetek nagy részében - jól szerkesztett EPG. Ha bárhol megjelenik egy új hangsáv, pl. a Discovery HD esetében, a UPC-n azonnal felkerül, ha megjelenik teszt jelleggel pl. egy 3D-s csatorna, a UPC-n azonnal ott van. Van még HD videótár, sok ingyenes tartalommal. Ez utóbbiakat mikor kapod meg bármikor is a Digitől?
Ne értsétek félre, nem arról van szó, hogy szapulni akarom a Digit, pont ellenkezőleg: Minden szolgáltatónak megvan a helye, és a maga piaca, légitársaságok esetében is lehet választani fapad, és nem fapad között, csak ha az utóbbit válasszuk, akkor ne nyafogjunk már azért, mert drágább, mint a fapados. Hát, persze, hogy drágább, a minőségibb kódolóknak, elosztóberendezéseknek, a plusz sávszélességnek, az optikának, a 16:9-es RTL klubnak ára van, és ezt mi fizetjük meg. Akinek elég az egyszerűbb szolgáltatás, a kisebb felbontás, a blokkosodásra hajlamosabb kép, a letterbox RTL klub, az válassza az olcsóbbat. Ilyen egyszerű.
(Ezen túl, mielőtt bárki is a szememre vetné, hogy elfogult vagyok, természetesen én is tisztában vagyok a UPC számtalan hibájával, pl. én sem nem tartom normálisnak, hogy prémium áras díjcsomagokban ipari hulladék STB-okkal szúrják ki a szemünk, és pl. hogy nem bírnak kijavítani egy olyan egyszerű hibát, mint a "lecsapott" EPG szövegek. Ezért várom én is a Horizon-t, mint a messiást.)

#5473 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 20. 10:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Joenet69 - Dátum: 2012. 02. 20. 10:21

...

Teljesen igazad van, ez az egyik dolog ami aggodalmat okoz a digire valtas kapcsan. De 5e forintert szelessavu nettel es telefonnal a max teves csomagot is megkapom. A UPC-nel jelenleg 10e forintot fizetek 3 dobozert es a HD csomagert (internet/telefon nelkul - az amig el nem vittem a T-hez meg egy tizes volt, ofkorsz 29-es korzet). Cserebe a doboz vagy felveszi vagy nem, allandoan fogyasztja az aramot es nem tudom archivalni a felveteleimet. Ennyit egyszeruen nem er...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#5474 Felhasználó inaktív   Joenet69 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 02. 20. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2012. 02. 20. 10:52

Teljesen igazad van, ez az egyik dolog ami aggodalmat okoz a digire valtas kapcsan. De 5e forintert szelessavu nettel es telefonnal a max teves csomagot is megkapom. A UPC-nel jelenleg 10e forintot fizetek 3 dobozert es a HD csomagert (internet/telefon nelkul - az amig el nem vittem a T-hez meg egy tizes volt, ofkorsz 29-es korzet). Cserebe a doboz vagy felveszi vagy nem, allandoan fogyasztja az aramot es nem tudom archivalni a felveteleimet. Ennyit egyszeruen nem er...

Samott

Az tény, hogy árban verhetetlenek, és hogy a net szolgáltatásuk az alacsony ár ellenére is egy csoda. Anno - ha jól emlékszem - 4000 Ft-ért kaptam 80-as netet, amit az esetek többségében hozott is. (Nem tudott olyan gyorsan írni a vinyóra a gép, mint ahogy töltött volna lefelé.) Most 4900-et fizetek a UPC-nek a 25-ösért, amit néha még lassítgatnak is. (A mostani lakóhelyemen már nincs alternatíva.)
Tény, hogy a UPC nem ér ennyit, de sajnos nincs köztes megoldás, mármint ami a Digi és a UPC közötti áron elfogadható képminőséget ad használható boxxal, vagy modullal. (Ott van még a T-home IPTV-je, de az még a Diginél is alacsonyabb sávszélességgel operál, sajnos gyorsabb mozgásoknál már tényeg csak egy blokkhalmazt látsz, így csak CRT-n ad nézhető képet.)

#5475 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 20. 12:19

Muholdas mennyire gaz? Ha jol tudom a UPC hasznalhato sajat dobozzal. Meg azzal (+digi csomag) is olcsobb lenne mint a jelenlegi...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#5476 Felhasználó inaktív   Joenet69 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 02. 20. 12:28

A műholdas szolgáltatásokat én nem nagyon ismerem, csak annyit, amennyit fórumokon olvasok róluk. De az általános tapasztalat az, függetlenül a szolgáltatótól, hogy drágák a tp-k, ezért telezsúfolják őket.

#5477 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 20. 13:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2012. 02. 20. 11:19

Muholdas mennyire gaz? Ha jol tudom a UPC hasznalhato sajat dobozzal. Meg azzal (+digi csomag) is olcsobb lenne mint a jelenlegi...

Samott

Otthon van műholdas UPC-m egy dobozon, egy HD-s Philipsen, ami elég gagyi, olyan, hogy minimális áramfogyasztás, nincs, mindig kihúzon, ha nincs használva.
Az EPG, illetve a Now/Next infó mostanában többet áll, mint megy.
Jelenleg használhatsz saját boxot a szolgáltatáshoz, de mivel jövőre tervezik, hogy csak Conax-alapú kodolás lesz, amiben hozzá van rendelve a box a kártyához, rövidesen ez az opció is kiesik...

#5478 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 20. 14:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Joenet69 - Dátum: 2012. 02. 20. 10:21

Azért a havidíj mértékéhez tegyük azt is hozzá, hogy össze sem hasonlítható minőségkülönbség van a csatornák sávszélességét és kódolását illetően a UPC és a Digi között. A Digi a nagybetűs FAPAD kategória, ilyen-olyan műholdakról összeszedett, (esetenként többszörösen) agyontömörített és alacsony felbontású csatornák tömkelege, míg a UPC nem sajnálja a befektetést és a munkát arra, hogy - ha lehetőség van rá - a saját költségén (és persze magasabb havidíjak árán) optikán hozza el a tömörítetlen jelet, és maga optimalizálja a csatornák EGYSZERES tömörítését. Így kapunk - megfelelő minőségű forrásanyag esetén -, pl. a közszolgálati, vagy a nagyobb kereskedelmi csatornákon szinte DVD minőségű képet, mert nem "butítják" a felbontást és nem csökkentik éppen csak a nézhetőség határára a bitrátát. Talán ez lenne az alap a műsorszórásban, de mivel olyan országban élünk, ahol vagy nem érdekli a fogyasztókat a minőség, vagy sajnos egyre több esetben nincs miből áldozniuk rá, ezért megjelennek olyan szolgáltatók is, mint pl. a Digi, ahol hónapok óta könyörögnek az előfizetők az anamorf RTL klub-ért, és helyette kapnak egy "házibarkács" 16:9-et. (Erre értem én a "fapados" jelzőt.)
Egyéb különbségek: A Digi topicban annak is örülnek, ha EPG jelenik meg egy csatornán, a UPC-nél a legtermészetesebb dolog, hogy a kezdetektől fogva az összes csatornán van - az esetek nagy részében - jól szerkesztett EPG. Ha bárhol megjelenik egy új hangsáv, pl. a Discovery HD esetében, a UPC-n azonnal felkerül, ha megjelenik teszt jelleggel pl. egy 3D-s csatorna, a UPC-n azonnal ott van. Van még HD videótár, sok ingyenes tartalommal. Ez utóbbiakat mikor kapod meg bármikor is a Digitől?
Ne értsétek félre, nem arról van szó, hogy szapulni akarom a Digit, pont ellenkezőleg: Minden szolgáltatónak megvan a helye, és a maga piaca, légitársaságok esetében is lehet választani fapad, és nem fapad között, csak ha az utóbbit válasszuk, akkor ne nyafogjunk már azért, mert drágább, mint a fapados. Hát, persze, hogy drágább, a minőségibb kódolóknak, elosztóberendezéseknek, a plusz sávszélességnek, az optikának, a 16:9-es RTL klubnak ára van, és ezt mi fizetjük meg. Akinek elég az egyszerűbb szolgáltatás, a kisebb felbontás, a blokkosodásra hajlamosabb kép, a letterbox RTL klub, az válassza az olcsóbbat. Ilyen egyszerű.
(Ezen túl, mielőtt bárki is a szememre vetné, hogy elfogult vagyok, természetesen én is tisztában vagyok a UPC számtalan hibájával, pl. én sem nem tartom normálisnak, hogy prémium áras díjcsomagokban ipari hulladék STB-okkal szúrják ki a szemünk, és pl. hogy nem bírnak kijavítani egy olyan egyszerű hibát, mint a "lecsapott" EPG szövegek. Ezért várom én is a Horizon-t, mint a messiást.)

Abban egyetértek, hogy a UPC minőséget próbál eladni, de ez sajnos nem sikerül.
Én is látom, hogy sokkal jobb egyes csatornák minősége, de:
1. Pl. egy szaros HDMI kimenet nincs a boxon, némi ráhatással évek alatt annyit sikerült elérni, hogy LEHET +1000Ft-ért HDMI-s boxot kapni sima csomag mellé... vagy persze veheted HD-s boxot a 2-3, többnyire csatornával. Tehát ez a minőség itt elvérzik sok esetben.
2. De ha megnézzük a nem agyontömörített jelet azzal is gond van. Számtalanszor leírtam már, hogy sok esetben ugyanúgy kockásodik vagy akad mozgás közben a kép. Ezek nem forráshibák valószínűleg, mert több csatornára kihatnak és nem is helyi problémának tűnnek, mert időszakosak: amikor előjön akkor ez megy 4-5-6 csatornán egyszerre 2-3-4 napig. Majd 2 hétig semmilyen hiba!
3. Vannak csatornák, amiknek a minősége még így is kritikán aluli... persze lehet, hogy erről nem ők tehetnek.
4. EPG. Digi SAT is volt pár éve otthon a családnál, nem volt soha rendes EPG, de legalább erre számít az ember és NEM FIZET érte.
Itt milyen EPG-ről beszélünk????
Csatoltam 02.15-ről egy kis példát:
Kép Kép Kép Kép

Ahogy te is írod, a lecsapott EPG egy vicc, de nem csak 3 mondat nem fér ki, hanem egy 3-4 szavas átlagos címet sem sikerül már kiírni "..." nélkül.
Ez szánalom. Nem beszélve a keresésről és egyebekről, amit írtam.. hol előjön, hol nem.
Vagy a rosszul kódolt ékezetes betűkről, amiket a szolgáltatás eleje óta nem javítottak ki. Az egyik felületen normálisan látszik a másikon nem...

Egyik szolgáltatónál sem lenne ennyi feature és ilyen minőség egyben, de sajnos ez is töredéke annak, ami lehetne, ahogy reklámozzák magukat és amennyibe kerül.

#5479 Felhasználó inaktív   Joenet69 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 02. 20. 15:58

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 02. 20. 14:56

1. Pl. egy szaros HDMI kimenet nincs a boxon

Nincs, mert ahogy elnézem egyértelműen arra mennek rá, hogy minél olcsóbban be tudják szerezni a boxokat. Pl. a sima SD Pace márkájú csodát én könyvtámasznak nem adtam volna oda a helyükben, nálunk második boxként üzemelt, fél év alatt 4-szer ment teljesen tönkre. Gondolom a HDMI kimenet nagyobb tételben jókora többletköltséggel járt volna, így meg a folyamatos szervizelés járt plusz költséggel, de mivel az meg ki van szervezve, így gondolom jobban járnak.

2. De ha megnézzük a nem agyontömörített jelet azzal is gond van. Számtalanszor leírtam már, hogy sok esetben ugyanúgy kockásodik vagy akad mozgás közben a kép. Ezek nem forráshibák valószínűleg, mert több csatornára kihatnak és nem is helyi problémának tűnnek, mert időszakosak: amikor előjön akkor ez megy 4-5-6 csatornán egyszerre 2-3-4 napig. Majd 2 hétig semmilyen hiba!

Ilyen hibával én sohasem találkoztam, sem korábban Miskolcon, sem most itt Pesten a hétkerben, pedig a szolgáltatás kezdete óta használom a UPCD-t. Ez valamilyen helyi hibának tűnik, interferencia lehet bizonyos frekvenciákon. (Pl. a sokat emlegetett HBO HD-s "beletekerős" hibával sem találkoztam sohasem, szóval vannak itt X-akták rendesen.)

3. Vannak csatornák, amiknek a minősége még így is kritikán aluli... persze lehet, hogy erről nem ők tehetnek.

Bőven vannak. Ezek azok, amelyeket nem tudnak máshonnan megszerezni, csak valamilyen agyontömörített műholdról, mert nem nálunk adják fel őket. Tömörítetlen feedjük meg nincs. A legjobb példa erre az AXN SD, ami a maga 22 kHz-es mintavételezésű hangjával egyszerűen nézhetetlen, valamiért évek óta erre van beállítva az AXN kódolója, és fogalmuk nincs, hogy hogyan kell átállítani. Bezzeg mellette kódolja egy másik gép az AXN HD-t, az pedig tökéletes. Érdekes.

4. EPG.

Alapvetően egyetértünk. Én csak arra akartam rávilágítani, hogy van ennél is rosszabb, pl. pont a Digi. Azért nekem elég furcsa lenne arra átszokni, ha olcsóbb, ha nem, hogy jó pár csatornán az sincs kiírva, hogy mi megy éppen...

#5480 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 20. 16:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Joenet69 - Dátum: 2012. 02. 20. 15:58

Nincs, mert ahogy elnézem egyértelműen arra mennek rá, hogy minél olcsóbban be tudják szerezni a boxokat. Pl. a sima SD Pace márkájú csodát én könyvtámasznak nem adtam volna oda a helyükben, nálunk második boxként üzemelt, fél év alatt 4-szer ment teljesen tönkre. Gondolom a HDMI kimenet nagyobb tételben jókora többletköltséggel járt volna, így meg a folyamatos szervizelés járt plusz költséggel, de mivel az meg ki van szervezve, így gondolom jobban járnak.

Ilyen hibával én sohasem találkoztam, sem korábban Miskolcon, sem most itt Pesten a hétkerben, pedig a szolgáltatás kezdete óta használom a UPCD-t. Ez valamilyen helyi hibának tűnik, interferencia lehet bizonyos frekvenciákon. (Pl. a sokat emlegetett HBO HD-s "beletekerős" hibával sem találkoztam sohasem, szóval vannak itt X-akták rendesen.)

Bőven vannak. Ezek azok, amelyeket nem tudnak máshonnan megszerezni, csak valamilyen agyontömörített műholdról, mert nem nálunk adják fel őket. Tömörítetlen feedjük meg nincs. A legjobb példa erre az AXN SD, ami a maga 22 kHz-es mintavételezésű hangjával egyszerűen nézhetetlen, valamiért évek óta erre van beállítva az AXN kódolója, és fogalmuk nincs, hogy hogyan kell átállítani. Bezzeg mellette kódolja egy másik gép az AXN HD-t, az pedig tökéletes. Érdekes.

Alapvetően egyetértünk. Én csak arra akartam rávilágítani, hogy van ennél is rosszabb, pl. pont a Digi. Azért nekem elég furcsa lenne arra átszokni, ha olcsóbb, ha nem, hogy jó pár csatornán az sincs kiírva, hogy mi megy éppen...

Az akadásos, kockásodásos hiba szinte biztos, hogy nem helyi. Én is használom a kezdetektől és két különböző címen laktam.
Másrészt írtam, hogy gyanúsan időfüggő: van olyan este, amikor 4-5 csatorna képe is akad, aztán 1 hétig semmi hasonló...
De tartalomfüggő is volt, anno írtam ide, hogy bizonyos TV2-es sorozatoknál volt 10-15mp-enként színes kockásodás. Előtte-utána semmi. Közben reklámban semmi. Bár ez meg már olyan tartalomhiba, ami lehet, hogy nem rajtuk múlt... de elég fura, mert ezeknél meg az adott sorozat hétről hétre ugyanezt produkálta úgy, hogy másban nem volt hiba.

Digi... ár/érték arányban kell nézni. Lehet, hogy nem jó sok mindenre, de nem is kerül annyiba. Sajnos ott tartanak a minőségi szolgáltatások, hogy jobban jár az ember - legalább lelkileg - ha nem azt látja, hogy 2X Ft arra a szarra megy el...

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 272
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.