HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#5481 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 20. 18:59

Elérhető az új Videótár felület.

Kép
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#5482 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 20. 19:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Joenet69 - Dátum: 2012. 02. 20. 15:58

Nincs, mert ahogy elnézem egyértelműen arra mennek rá, hogy minél olcsóbban be tudják szerezni a boxokat.

Na ja, csak akkor miért hívják digitálisnak? Magyarországon kívül gyakorlatilag bármelyik fejlett országban értetlen fejet vágna az előfizető, ha egy digitális szolgáltatáshoz olyan boxot adnának, amiből csak analóg jel jön ki.

Dehát ez van, az esetek 90 százalékában a magyar emberek azt sem tudják, hogy mire fizetnek elő. A maradék 10 százalék meg itt van, ebben a topicban.
Papesz

#5483 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 20. 19:57

Nyugi, ha jol remlik, a GVH megdadazta mindkettot, hogy digitalisnak hazudtak az analogot.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#5484 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 20. 20:00

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 02. 20. 19:57

Nyugi, ha jol remlik, a GVH megdadazta mindkettot, hogy digitalisnak hazudtak az analogot.

Azon kívül, hogy a bírságot ilyenkor mi fizetjük, jobb lett valami?
Make love not Wor.

#5485 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 20. 21:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 20. 20:00

Azon kívül, hogy a bírságot ilyenkor mi fizetjük, jobb lett valami?

Ott van a választható hdmi-s box +1000-ért...

#5486 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 20. 23:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Joenet69 - Dátum: 2012. 02. 20. 15:58

Alapvetően egyetértünk. Én csak arra akartam rávilágítani, hogy van ennél is rosszabb, pl. pont a Digi. Azért nekem elég furcsa lenne arra átszokni, ha olcsóbb, ha nem, hogy jó pár csatornán az sincs kiírva, hogy mi megy éppen...

Tapasztalataim:
1. UPC digit SD csomagról átállva analógra nem éreztem jelentős minőségromlást (nyilván fostos antennakábel bejátszik, ettől itt eltekintek)
2. testvéremnél digi (talán analóg?) van, néha nézem, nem érzek különösebb minőségromlást, olyat biztosan nem, ami a dupla árat indokolná.

EPG és hasonló dolgok pedig: pont azért álltam vissza, mert szar volt, nem működött, vagy nem működött jól. És ilyenkor nem tehetsz mást, csak szívhatod a fogadat. Ha ezt havonta egyszer tapasztalnám, akkor azt mondom, hogy rendben van, belefér, de így, hogy rendszeresen és folyamatosan problémák vannak a "szolgáltatással", évek óta másról se szól az egész fórum, mint hogy mindenki panaszkodik _ugyanarra_, így, hogy nem kapom meg azt a szolgáltatást amit kifizettem.
Szóval inkább visszamentem analógra, nagyobb nettel, ráadásul akcióban az olcsóbbik cucc féláron volt, nekem pedig nem ér meg csatornánként 1000 Ft-ot az a pár csatorna, amit digiten néztem és most nincs.
Mert a többi "extra" az kritikán aluli. EPG-t pedig megoldom sokkal jobb minőségben telefonról/gépről. Vagy tolok egy tunert a vasba aztán lesz rögzítés és epg is, saját. És ha nem működik akkor legalább ingyen nem működik, max. magamat szidhatom, evvan.

#5487 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 20. 23:20

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 02. 20. 21:47

Ott van a választható hdmi-s box +1000-ért...

ami véletlenül pont annyival kerül többe, mint a hd csomag az SD-hez képest, amihez szintén adnak HDMI kimenetes boxot.
szóval adtunk a szarnak egy pofont, köszönjük kedves magyar hatóságok.

Szerkesztette: xclusiv 2012. 02. 20. 23:20 -kor

#5488 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 21. 08:46

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 02. 20. 23:20

... pont annyival kerül többe, mint a hd csomag az SD-hez képest, amihez szintén adnak HDMI kimenetes boxot.

Kivéve, ha az évek hűségéért az SD csomagra ad egy kis jóárasítást a UPC, mert nekem adott, így mikor HD-ra akartam váltani, akkor az nekem +2000 ba került volna, mert a HD csomagot már nem adták jóárasítva. Tehát azt preferálták, ha nem mozgolódok és nem akarok többet vásárolni tőlük. Minden egyéb helyen azt támogatják, ha többet és nagyobbat vásárolsz, kivéve a UPC, ott az egy helyben maradás a cél.
Hát elbúcsúztunk....

#5489 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 21. 13:51

Üzenet megtekintéseIdézet: m_and_m - Dátum: 2012. 02. 21. 08:46

Kivéve, ha az évek hűségéért az SD csomagra ad egy kis jóárasítást a UPC, mert nekem adott, így mikor HD-ra akartam váltani, akkor az nekem +2000 ba került volna, mert a HD csomagot már nem adták jóárasítva. Tehát azt preferálták, ha nem mozgolódok és nem akarok többet vásárolni tőlük. Minden egyéb helyen azt támogatják, ha többet és nagyobbat vásárolsz, kivéve a UPC, ott az egy helyben maradás a cél.
Hát elbúcsúztunk....

Ha adnak, de azért mindig sírni kell.
Lassan 7-8 éve vagyok ügyfél, de eddig max 2x kaptam valamit, amikor már nagyon vertem az asztalt.
Persze az újaknak mindig megy az ABSOLUT GRATIS! Kérdés, hogy mire?

#5490 Felhasználó inaktív   Joenet69 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 22. 11:18

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 02. 20. 23:19

Tapasztalataim:
1. UPC digit SD csomagról átállva analógra nem éreztem jelentős minőségromlást (nyilván fostos antennakábel bejátszik, ettől itt eltekintek)
2. testvéremnél digi (talán analóg?) van, néha nézem, nem érzek különösebb minőségromlást, olyat biztosan nem, ami a dupla árat indokolná.

CRT-n talán minimális a különbség, legalábbis az LCD-hez képest, utóbbit analóggal meghajtani olyan, mint 5.1-es hangrendszeren kazettát hallgatni. LCD-n nagyon durva az eltérés, főleg ha HDMI-t használsz. A UPCD talán kétszer-háromszor is jobb, mint az analóg (persze ez az összehasonlítás a TV analóg tunerjének minőségétől is függ), az már más kérdés, hogy ez mégér-e valakinek kétszeres árat. Nekem pl. igen.

(Egyébként én anno CRT esetén is láttam a minőségkülönbséget, pedig az még csak az analóg scart-tal volt összekövetve a boxxal, sohasem felejtem el, amikor először bekötötték, kb. olyan élmény volt, mint amikor a VHS után először láttam DVD filmet.)

#5491 Felhasználó inaktív   Joenet69 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 02. 22. 11:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Papesz - Dátum: 2012. 02. 20. 19:04

Na ja, csak akkor miért hívják digitálisnak? Magyarországon kívül gyakorlatilag bármelyik fejlett országban értetlen fejet vágna az előfizető, ha egy digitális szolgáltatáshoz olyan boxot adnának, amiből csak analóg jel jön ki.

Dehát ez van, az esetek 90 százalékában a magyar emberek azt sem tudják, hogy mire fizetnek elő. A maradék 10 százalék meg itt van, ebben a topicban.

Digitális, mert a boxig digitálisan jut el a jel. Nekem teljesen egyszerű a képlet, és én ezen egyáltalán nem vagyok fennakadva: Akinek CRT TV-je van, annak nem is kell HDMI kimenet, nekik ott van minden SD boxon a scart, de attól ők még ugyanúgy digitálisan tévéznek. Akinek LCD-je van, annak meg eleve "bűn" analóg módon meghajtani TV-t, nekik természetesen kell a HDMI, és ha már megvette a drága LCD-t, akkor az esetek többségében - a kicsit is hozzá értő rétegből - HD-t is szeretne rajta nézni, ergo előfizet rá (és kapja a Philips/Cisco boxot). És persze ott a harmadik csoport, aki tök hülye az egész témához, és azért veszi meg az LCD-t/plazmát mert menő, és mert "szép a képe a Media Marktban", otthon meg rádugja az analóg Digit, és csodálkozik, hogy a Maunika show nem olyan minőségű, mint a boltban a demo BD lemezről vetített kép. Hát, őket meg nem igazán tudom sajnálni...

#5492 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 23. 18:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Joenet69 - Dátum: 2012. 02. 22. 11:53

Digitális, mert a boxig digitálisan jut el a jel.

Ezt ugye Te sem gondolod komolyan?

Akkor viszont a SportTV meg HD, hiszen az NBA és az NFL közvetítések nagyfelbontásban jönnek kinntről.
Papesz

#5493 Felhasználó inaktív   Joenet69 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 02. 23. 19:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Papesz - Dátum: 2012. 02. 23. 18:39

Akkor viszont a SportTV meg HD, hiszen az NBA és az NFL közvetítések nagyfelbontásban jönnek kinntről.

Ha jól értem, akkor azt állítod, hogy egy CRT TV tulajdonos nem is tévézhet digitálisan. Sőt, az a sok százezer előfizető, akiknek LCD/plazma tévéjük van, de bármilyen okból scart-tal kötik össze a boxukkal, akkor ők is analóg platformon tévéznek. Tényleg nem értem a gondolatmenetedet, a párhuzamot pedig végképp nem.

Szerkesztette: Joenet69 2012. 02. 23. 19:08 -kor

#5494 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 24. 11:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Papesz - Dátum: 2012. 02. 23. 18:39

De komolyan gondolja, mert ez a hivatalos álláspont. Attól lesz digitális, hogy digitális az egész jeltovábbítás és rendszer. Legalábbis ezt értik alatta egyezményesen... az más kérdés, hogy a reklámban a sok hülye CRT meg LCD tulajnak azért kicsit máshogy fogalmaznak. Ott digitális minőségről van szó, ami ugye az analóg kábelen már nehezen jön át.

#5495 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 24. 19:04

Tegnap este az AXN-ről felvettem az NCIS:Los Angeles c. filmet.
Azonban a magyar hangsávon is idegen nyelven -talán lengyel- karattyoltak végig!!
Ráadásul ez már nem az első eset ezen a csatornán...

Ez kinek a sara?

#5496 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 24. 20:28

Üzenet megtekintéseIdézet: alibabusic - Dátum: 2012. 02. 24. 19:04

Tegnap este az AXN-ről felvettem az NCIS:Los Angeles c. filmet.
Azonban a magyar hangsávon is idegen nyelven -talán lengyel- karattyoltak végig!!
Ráadásul ez már nem az első eset ezen a csatornán...

Ez kinek a sara?

Valószínűleg az AXN-é, a UPC ilyen jellegű beállításokat nem csinál.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#5497 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 25. 10:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Joenet69 - Dátum: 2012. 02. 23. 19:07

Ha jól értem, akkor azt állítod, hogy egy CRT TV tulajdonos nem is tévézhet digitálisan.

A digitális jel nem megy át a scart-on. Innentől kezdve nagyjából mindegy, hogy hogyan érkezik el a boxig.
Papesz

#5498 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 25. 10:16

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 02. 24. 11:22

Ott digitális minőségről van szó, ami ugye az analóg kábelen már nehezen jön át.

Én pontosan erről beszélek.
Papesz

#5499 Felhasználó inaktív   Melcsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 15:25

A 29-es körzetben itt van már a DIGI tv Monoron azt mondják már nyárra be is lehet kötni. Kedves UPC kezdhetne akciózni ha nem akarja, hogy mindenki otthagyja önöket. Mert akit itt ismerek már várják nagyon mert nincs kedvünk többszörösét fizetni mint más pl. Budapesti ügyfelük. Azt értem, hogy egységesre törekszenek de ne csak az árakba hanem a szolgáltatásba is pl: Fiber-ADSL, videótár stb. Maglód, Gyömrő már van szolgáltatása a DIGI-nek szóval nem soká mindenhol be lesz kábelezve az egész 29-es körzet, úgyhogy nem soká csomagolhatnak.

#5500 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 17:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Melcsi - Dátum: 2012. 03. 01. 15:25

A 29-es körzetben itt van már a DIGI tv Monoron

A Digi már a spájzban van! :rolleyes:

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első