HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#6181 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 11. 03. 18:31

No úgy néz ki, hogy bővül megint a kínálat (bár még mindig nem a FOX), idézet a mai levélből:
"A digitális televíziós csatornakínálatunkban nemrég elindított Paramount, Comedy Central Extra, MTV Hits és Nickelodeon Junior csatornák után hamarosan újabb nagyfelbontású HD és zenei műsorokkal, az MTV HD, a Nickelodeon HD illetve a VH1 és az MTV Rocks adásaival bővítjük a kínálatunkat, és az internet sebességének további növelését is tervezzük."
Jöhet az a VH1 és az MTV Rocks, de nagyon! :)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#6182 Felhasználó inaktív   Tpisti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 11. 03. 18:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2014. 10. 09. 19:56

Új csatornák jöttek a Paramounttal. Tud valaki aktuális frekvenciákat és csatornaszámokat? :)
(Már csak a FOX hiányzik és ismét tökéletesen teljes a UPC kínálata. Mielőtt még valaki beszólna: a DIGI csatornák soha nem lesznek UPC-n, lévén ez a DIGI előnye ;) )

Erre gondoltál?
http://ugyfelszolgal...d/381/related/1

#6183 Felhasználó inaktív   gabor87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 11. 03. 19:37

AZ AMC vajon mikor indul? Nov elejét lehet olvasni.

#6184 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 03. 20:08

Lehet már írták vagy én is kérdeztem...
Kinek van tapasztalata digiboxos rögzítéssel? Digitális (talán gold) csomag - de a digibox még analóg kimenetes fokozva a kedélyeket, most nem tudom hirtelen a típusát, ha kell megkeresem. Egyszer felvettem vele 1 filmet, jó is volt, hurrá. Majd máskor beállítottam valamit, s mikor nézném meg, hát hűlt helye, egyik almenüben sem szerepel, sem a felvételek közt, sem a beállítottak közt, nyoma sincs (itt szűrjük ki, hogy nagyi véletlenül kitörölte vagy a macska összeugrálta a távirányítót, mielőtt valaki ezt felvetné). Kis pár perces próba felvételekkel kísérletezek, mindegyik eltűnik, de némely esetben megmarad a felvételek közt piros felkiátójellel 0 foglaltsággal, természetesen lejátszáskor egy nagy semmi, fekete kép. Menet közben úgy látszik, mint aki rögzít: menüben piros letöltés lefele nyilacskák jelzik. Természetesen kipróbáltam, hogy kikapcsolva hagyom a boxot, vagy közben nézem ugyanazt a csatornát, nehogy ilyesmivel legyen a baj, mindenesetre készenlétiben mennie kéne mindenképp.
Jó, helpdesk üffélszolga felhív, panaszol. Aszondja valamiért nincs szinkronba a box, áramtalanítani kéne és vissza. Mondanom se kell, jópárszor eljátszottuk, volt amikor félnapig is pihent. Semmi haszna. Na jó, úgy voltunk vele, hogy rossz, majd ha lesz idő, foglalkozunk tovább. Jópár hónap eltelt így, na mosmár kezdjünk vele valamit. Azér próbáljuk ki, hogy továbbra is rossz e vagy manócskák megjavították. Próba felv, nesze jó lett. Aztán egy hosszabb műsort neki, az meg megint eltűnt. Áramtalanít pár percig, visszakapcs, próba felv és megint jó.
Szóval akkor most hogyanképp definiáljuk hibásnak? Mégha az állítólagos szinkron miatt fexik meg, akkor is ez most találomra akármikor előállhat egyik napról a másikra? Mai felv még jó, holnapi már eltűnt. Vagy minden este-reggel ki-be kéne kapcsoltatgatni, hogy szinkorizáljon? (helyszín: 8 ker)
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#6185 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 03. 22:25

Üzenet megtekintéseIdézet: gabor87 - Dátum: 2014. 11. 03. 19:37

AZ AMC vajon mikor indul? Nov elejét lehet olvasni.

Asszem november 6-tól váltja az MGM-et.
Papesz

#6186 Felhasználó inaktív   gabor87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 11. 03. 22:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Papesz - Dátum: 2014. 11. 03. 23:25

Asszem november 6-tól váltja az MGM-et.

Köszi

#6187 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 03. 23:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2014. 11. 03. 20:08

Lehet már írták vagy én is kérdeztem...
Kinek van tapasztalata digiboxos rögzítéssel? Digitális (talán gold) csomag - de a digibox még analóg kimenetes fokozva a kedélyeket, most nem tudom hirtelen a típusát, ha kell megkeresem. Egyszer felvettem vele 1 filmet, jó is volt, hurrá. Majd máskor beállítottam valamit, s mikor nézném meg, hát hűlt helye, egyik almenüben sem szerepel, sem a felvételek közt, sem a beállítottak közt, nyoma sincs (itt szűrjük ki, hogy nagyi véletlenül kitörölte vagy a macska összeugrálta a távirányítót, mielőtt valaki ezt felvetné). Kis pár perces próba felvételekkel kísérletezek, mindegyik eltűnik, de némely esetben megmarad a felvételek közt piros felkiátójellel 0 foglaltsággal, természetesen lejátszáskor egy nagy semmi, fekete kép. Menet közben úgy látszik, mint aki rögzít: menüben piros letöltés lefele nyilacskák jelzik. Természetesen kipróbáltam, hogy kikapcsolva hagyom a boxot, vagy közben nézem ugyanazt a csatornát, nehogy ilyesmivel legyen a baj, mindenesetre készenlétiben mennie kéne mindenképp.
Jó, helpdesk üffélszolga felhív, panaszol. Aszondja valamiért nincs szinkronba a box, áramtalanítani kéne és vissza. Mondanom se kell, jópárszor eljátszottuk, volt amikor félnapig is pihent. Semmi haszna. Na jó, úgy voltunk vele, hogy rossz, majd ha lesz idő, foglalkozunk tovább. Jópár hónap eltelt így, na mosmár kezdjünk vele valamit. Azér próbáljuk ki, hogy továbbra is rossz e vagy manócskák megjavították. Próba felv, nesze jó lett. Aztán egy hosszabb műsort neki, az meg megint eltűnt. Áramtalanít pár percig, visszakapcs, próba felv és megint jó.
Szóval akkor most hogyanképp definiáljuk hibásnak? Mégha az állítólagos szinkron miatt fexik meg, akkor is ez most találomra akármikor előállhat egyik napról a másikra? Mai felv még jó, holnapi már eltűnt. Vagy minden este-reggel ki-be kéne kapcsoltatgatni, hogy szinkorizáljon? (helyszín: 8 ker)

Én egy, a szaros 29-es körzetben működővel találkozom gyakran, annak van HDMI kimenete, és nem produkál ilyen jelenséget, ráadásul nem gold csomag, csak valami alap. És tud felvenni úgy is, hogy közben másik csatornát néznek rajta, és úgy is, hogy ki van kapcsolva. És ha olyasmit veszel fel vele, ami egy sorozat epizódja, akkor megkérdezi, hogy akarod-e a többi részt is felvenni. Ha igen, figyeli, hogy mikor adják a többi részt, és amelyik nincs meg, azt felveszi. (Tehát az előző részeket is, ha újra adják, és eltelhet akár fél év a következő epizódig, nem felejti el felvenni. Áramtalanítva csak akkor volt, amikor áramszünet volt.

#6188 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 04. 09:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Tpisti - Dátum: 2014. 11. 03. 19:46

Ezt köszönöm, tudom, de ebben még nincs benne a VH1 és a Music TV Rock, viszont ma reggel elmentek a csatornáim a tévén, szóval este újrahangolás lesz. De most mi ez az AMC? Ez nekem új. Miért nem lesz MGM? Na meg akkor két nap múlva megint hangolhatok? Miért nem tudják ezt összeegyeztetni a UPC-nél?

Update: közben megtaláltam ezt az AMC-s dolgot. Akkor átnevezem majd a csatornát :)
http://dtvnews.hu/hi...m-volt-amc-lesz

A Facebookos oldaluk szerint nov. 5 az indulás.

Bár ami izgalmas, hogy a UPC-nél december elsejei ÁSZF-ben van szó az átnevezésről és új csatornákról:
http://www.upc.hu/pd...ZF_20141201.pdf

Szerkesztette: Mykee 2014. 11. 04. 09:58 -kor

#6189 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 04. 21:36

Igen, hogy másnál fa$zán működik sajnos rajtam nem segít.
Típus: Thomson DVR DCI62UPC; van rajta usb aljzat is, de hogy minek az jó kérdés, nyílván nem a filmek kimásolására.
Más ötlet híjján deklaráljuk hát hibásnak. Még pár felvételt próbálok, ha elhasal, akkor visszaviszi nyuszika. Egyedül a logisztikája fejtörés: mi visszük el upicihez (amihez szabad idő is kell), addig család nem néz semmit, vagy szerelőt ki kell hívni, aminek akadálya, hogy mindenki reggeltől estig dolgozik.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#6190 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 05. 14:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2014. 11. 04. 21:36

Igen, hogy másnál fa$zán működik sajnos rajtam nem segít.
Típus: Thomson DVR DCI62UPC; van rajta usb aljzat is, de hogy minek az jó kérdés, nyílván nem a filmek kimásolására.
Más ötlet híjján deklaráljuk hát hibásnak. Még pár felvételt próbálok, ha elhasal, akkor visszaviszi nyuszika. Egyedül a logisztikája fejtörés: mi visszük el upicihez (amihez szabad idő is kell), addig család nem néz semmit, vagy szerelőt ki kell hívni, aminek akadálya, hogy mindenki reggeltől estig dolgozik.

Olvass vissza a topik elejére. Közel 3 éve, hogy ugyanezekkel a problémákkal küszködtünk.
Aztán ment a levesbe és vagy másfél évig nem kértünk a net mellé tv-t. Azóta a kártya a tv-be van dugva, felvenni upc-ről még nem tettem, pedig a tv alkalmas rá.
Valahogy nem érdekel, amióta egyéb helyről hozzáférni reklámmentesen, stb...
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#6191 Felhasználó inaktív   Gubip 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 09:21

Megjelentek az új csatornák

#6192 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 14:56

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2014. 11. 03. 23:29

Én egy, a szaros 29-es körzetben működővel találkozom gyakran, annak van HDMI kimenete, és nem produkál ilyen jelenséget, ráadásul nem gold csomag, csak valami alap. És tud felvenni úgy is, hogy közben másik csatornát néznek rajta, és úgy is, hogy ki van kapcsolva. És ha olyasmit veszel fel vele, ami egy sorozat epizódja, akkor megkérdezi, hogy akarod-e a többi részt is felvenni. Ha igen, figyeli, hogy mikor adják a többi részt, és amelyik nincs meg, azt felveszi. (Tehát az előző részeket is, ha újra adják, és eltelhet akár fél év a következő epizódig, nem felejti el felvenni. Áramtalanítva csak akkor volt, amikor áramszünet volt.

Budapest, Cisco tipusú mediabox.
Hát én még ennyi sw hibát, biyonytalanságot, amit ez felvételkor elkövet, nem láttam!
Régebben írtam is arról, hogy mi mindent nem tud a leírásához képest.
Most csak néhány "újabb nyalánkság":

1. Tegnap (szerda) nem vette fel az Universal ch-ről a "A férjem védelmében" soronkövetkező epizódját. Ki tudja miért? Semmi átfedés, sima sorozatfelvétel. Viszont "előjegyezte" a pénteki ismétlést: P. 23:20-0:20.

2. Film Cafe: szinté sorozat felvétel (Római helyszínelők, 8:00-9:00, majd 9:00-10:00 - két epízód, de be van állítva -5 és +10 perc ráhagyás, tehá van átfedés (amit persze a lírás szerint tudni kellene neki kezelni).
Tegnap felvette mindkét epizódot. Ma viszont már csak az elsőt. Ebben az időszakban a mediabox mindkét nap stand-by állapotban volt.

3. Na erre meguntam: töröltem a sorozat felvételét, és beállítottam, hogy "Film Cafe, H-P 7:55-10:15". (remélem ez majd működik),
de most kapaszkodjatok meg: ahogy ellenőrzöm, hogy akkor mit is fog felvenni, látom, hogy eltűnt a "A férjem védelmében" ismétlés felvétele. Már csak a jövö szerdai következő epizód látszik.

Az ember esze megáll!

Szerkesztette: malvin 2014. 11. 06. 15:05 -kor

#6193 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 15:55

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2014. 11. 05. 14:55

Valahogy nem érdekel, amióta egyéb helyről hozzáférni reklámmentesen, stb...

Egyrészt az ember fizet érte (nem is keveset), és akkor a pénzéért szeretne tisztességes szolgáltatást kapni.
Másrészt, ha éppen hajlandó felvenni azt amit kell, akkor meg kell hagyni, a minősége jobb, mint az "egyébb helyekről" elérhetőknek.

#6194 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 17:17

Új csatorna frekvenciákat tud valaki mondani? Ugyanis a UPC frekvenciatáblája hibás, a 682-esen nincsenek ott a csatornák (újrakerestettem a frekit) :(

#6195 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 18:24

No megtaláltam a 698-as frekvencián a négy új adót :)

#6196 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 19:26

Akkor a cickót is kerülni kell. Ezek után kérdés van e egyáltalán használható - illetve tán hkpk-é, annak mi a típusa?
És igaz: ha már fizetünk, működjön. Másrészt torrentről/juhtyúbról se tölthető le minden (utóbbi minőségnek is híjján van), meg jóval macerásabb keresgélni, guglizgatni, mint időzítve felvenni és kész.
Most azért került előtérbe a digis rögzítés megint, mivel upici kegyeskedett jószívűen levenni az analóg csatikat, eddig azt tudtuk rögzíteni a régi jó szalagos vhs-el (ami hordozható, másolható, stb) - 2014ben is, éljen a 21.századi technikai fejlődés, hurrá!

#6197 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 22:58

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 11. 06. 15:55

Egyrészt az ember fizet érte (nem is keveset), és akkor a pénzéért szeretne tisztességes szolgáltatást kapni.

Ezért ment a levesbe. Drága volt, és szar.

Idézet

Másrészt, ha éppen hajlandó felvenni azt amit kell, akkor meg kell hagyni, a minősége jobb, mint az "egyébb helyekről" elérhetőknek.

Attól függ, milyen minőségben vagyok rá kíváncsi. És oda archiválom, ahová jólesik.
Anno volt, hogy asztali íróra kimentettem scarton keresztül a felvételt a boxról, mert sehol máshol nem volt fellelhető.
Pont úgy, ahogy előtte a vhs-t másolgattuk. Digitális jóságok persze buktak.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#6198 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 23:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2014. 11. 06. 19:26

Most azért került előtérbe a digis rögzítés megint, mivel upici kegyeskedett jószívűen levenni az analóg csatikat, eddig azt tudtuk rögzíteni a régi jó szalagos vhs-el (ami hordozható, másolható, stb) - 2014ben is, éljen a 21.századi technikai fejlődés, hurrá!

Majd jól beüzemelem a felvevőt úja, oszt a tévéből azzal veszem az éppen nézettet. Az usb-re dugott vinyót nem tudom, mi látná.

#6199 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 11. 20:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2014. 11. 06. 19:26

Akkor a cickót is kerülni kell. Ezek után kérdés van e egyáltalán használható - illetve tán hkpk-é, annak mi a típusa?

Nem az enyém, csak néha találkozom vele. Most is csak most, ezért nem írtam előbb. Megnéztem, és Cisco ez is. Mondjuk lehet sok egyéb dolog is a sok bosszúság oka, nem csak a típus maga.Pl. szar EPG, vagy DRM jegyzetek elkúrása szolgáltatói oldalon, hibás SW verzió (elég sűrűn frissül a kütyü szoftvere is)

#6200 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 12. 22:50

Van már egy boxom, meg egy kártyám is, de ha kérek még egy boxot, akkor azt hogyé adják? Láttam egyszer valahol a honlapon, de már egy fél órája keresem, oszt nem találom.
Papesz

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.