HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 307
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#6161 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 04. 19. 20:42

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2014. 04. 19. 19:50

A boxxal kapcsolatban szerintem a szerelővel kell egyezkedni,mert lehet, hogy a raktárból még tud hozni Philipset, az ügyfélszolgálatnak erre nem nagyon van rálátása.

Akkor nem igazából értem, miből jön ki a negyvenötezer forintos kötbér.

Mindenesetre első körben szerintem próbálj egyezkedni velük. Saját példámat említhetném: a Telekomnál ez év elején kiharcoltam ... Megértették,hogy ez megegyezés mindkét félnek érdeke, mert nyugodtan tudtam volna máshova váltani.

Ha olyan szerelot kuldenek, mint amilyet az uzembehelyezeskor, akkor azzal remenytelen egyezkedni.
De ha esetleg megis (majd meglatjuk, mert a jovo heten jon szerelo - mert a tovabblepeshez kell egy "jegyzokonyv" arrol, hogy a media-box nem felel meg a specifikacionak), akkor sem ertem, hogy az ugyfelszolgalat - bar ketlem, hogy valamit is megertett abbol amit mondtam, de annyit talan igen, hogy van itt egy ugyfel, aki elegedetlen a mediabox-al, valami Philips-et emleget, es ha NEM, akkor inkabb lemondana a szolgaltatast - miert nem eresztett meg egy telefont ...
(persze, ha jobban belegondolok, akkor megis ertem: azt azert tudta, hogy mi az a Philips, meg azt, hogy NINCS - tehat nem en vagyok az elso (es nem is a masodik) reklamalo ... - csak ez a legkonnyebb es legolcsobb megoldas)

45eFt. Mar leirtam, de mindenki okulasara (ugy tunik nem mindenki erti) leirom megegyszer:
Vannak az UPC listaarak.
De ha megrendelsz egy "csomagot" (vallalod, hogy nem egy, hanem ket vagy harom UPC termeket rendelsz meg), akkor kapsz a listaarbol kedvezmenyt. A csamag ara kevesebb mint a ket vagy harom termek listaara - nem is kevessel - mivel az UPC-nek az az erdeke, hogy minel tobb termeket rendeljel meg tole. Tipikus, hogy ha megrendelsz mondjuk egy "harmadik" - amugy szamodra szuksegtelen termeket (mint pl az en esetemben a telefon) olcsobban kapod meg azt a kettot, meg meg meg a harmadikat is, mintha csak a szamodra szukseges kettot rendelted volna meg. Szoval oriasi a kulonbseg a lista es a csomagarak kozott.

Gondolom, eddig tiszta: azert kaptal kedvezmenyt, mert tobb termeket rendeltel meg.
Es nincs is vele problema: ha lemondod a csomagot, akkor elvaltok bekesen - nincs semmi visszafizetes.

Na de ha a csomagra kotsz husegnyilatkozatot (ezt az UPC ASZF ugy hivja, hogy "hatarozott ideju szerzodes" es kapsz erte meg valamennyi kedvezmenyt) akkor annak alapjan, hogy van az ASZF-ben egy "cseles kis mondat", miszerint a hatarozott ideju szerzodes a kedvezmenyek visszafizetese mellett mondhato le.., aminek alapjan az UPC a husegido megszegese eseten a csomagkedveymenyt is visszakoveteli, fuggetlenul attol, hogy Te az eziranyu vallalalosad (nem egy, hanem ket vagy harom termeket rendeltel meg) teljesitetted.

A Telekom egy "tisztessegesebb" ceg. Volt es van is T-Home elofizetesem (pl. internetbol jobb ket labon allni), csak pechemre pont a rogzitos IPTV-t mondtam le iden februarban. De persze van "visszaut".
Ja, es azota kimondottan rakerdeztem, es T-Home a husegido be nem tartasa eseten, csak a husegidoert adott kedvezmenyt fizettetik vissza.

u.i. Ja, a "legjobb":
amikor azt feszegettem, hogy nem az volna-e termeszetes, hogy csak a husegenyilatkozatert kapott kedvezmenyt kell visszafizetni (ld. T-Home), vagy ha mar az UPC-nel ez maskent van, akkor erre miert nem hivtak fel a szerzodeskoteskor a figyelmemet, akkor az ugyfelszolgalatos csaj azt valaszolta: "Kerdezte? Kerdezni kell!"

Szerkesztette: malvin 2014. 04. 19. 21:11 -kor

#6162 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 20. 19:03

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 04. 19. 21:42

Ha olyan szerelot kuldenek, mint amilyet az uzembehelyezeskor, akkor azzal remenytelen egyezkedni.
De ha esetleg megis (majd meglatjuk, mert a jovo heten jon szerelo - mert a tovabblepeshez kell egy "jegyzokonyv" arrol, hogy a media-box nem felel meg a specifikacionak), akkor sem ertem, hogy az ugyfelszolgalat - bar ketlem, hogy valamit is megertett abbol amit mondtam, de annyit talan igen, hogy van itt egy ugyfel, aki elegedetlen a mediabox-al, valami Philips-et emleget, es ha NEM, akkor inkabb lemondana a szolgaltatast - miert nem eresztett meg egy telefont ...
(persze, ha jobban belegondolok, akkor megis ertem: azt azert tudta, hogy mi az a Philips, meg azt, hogy NINCS - tehat nem en vagyok az elso (es nem is a masodik) reklamalo ... - csak ez a legkonnyebb es legolcsobb megoldas)

45eFt. Mar leirtam, de mindenki okulasara (ugy tunik nem mindenki erti) leirom megegyszer:
Vannak az UPC listaarak.
De ha megrendelsz egy "csomagot" (vallalod, hogy nem egy, hanem ket vagy harom UPC termeket rendelsz meg), akkor kapsz a listaarbol kedvezmenyt. A csamag ara kevesebb mint a ket vagy harom termek listaara - nem is kevessel - mivel az UPC-nek az az erdeke, hogy minel tobb termeket rendeljel meg tole. Tipikus, hogy ha megrendelsz mondjuk egy "harmadik" - amugy szamodra szuksegtelen termeket (mint pl az en esetemben a telefon) olcsobban kapod meg azt a kettot, meg meg meg a harmadikat is, mintha csak a szamodra szukseges kettot rendelted volna meg. Szoval oriasi a kulonbseg a lista es a csomagarak kozott.

Gondolom, eddig tiszta: azert kaptal kedvezmenyt, mert tobb termeket rendeltel meg.
Es nincs is vele problema: ha lemondod a csomagot, akkor elvaltok bekesen - nincs semmi visszafizetes.

Na de ha a csomagra kotsz husegnyilatkozatot (ezt az UPC ASZF ugy hivja, hogy "hatarozott ideju szerzodes" es kapsz erte meg valamennyi kedvezmenyt) akkor annak alapjan, hogy van az ASZF-ben egy "cseles kis mondat", miszerint a hatarozott ideju szerzodes a kedvezmenyek visszafizetese mellett mondhato le.., aminek alapjan az UPC a husegido megszegese eseten a csomagkedveymenyt is visszakoveteli, fuggetlenul attol, hogy Te az eziranyu vallalalosad (nem egy, hanem ket vagy harom termeket rendeltel meg) teljesitetted.

A Telekom egy "tisztessegesebb" ceg. Volt es van is T-Home elofizetesem (pl. internetbol jobb ket labon allni), csak pechemre pont a rogzitos IPTV-t mondtam le iden februarban. De persze van "visszaut".
Ja, es azota kimondottan rakerdeztem, es T-Home a husegido be nem tartasa eseten, csak a husegidoert adott kedvezmenyt fizettetik vissza.

u.i. Ja, a "legjobb":
amikor azt feszegettem, hogy nem az volna-e termeszetes, hogy csak a husegenyilatkozatert kapott kedvezmenyt kell visszafizetni (ld. T-Home), vagy ha mar az UPC-nel ez maskent van, akkor erre miert nem hivtak fel a szerzodeskoteskor a figyelmemet, akkor az ugyfelszolgalatos csaj azt valaszolta: "Kerdezte? Kerdezni kell!"

Végülis 2,5 hónap után havonta átlagosan 6000 Ft a csomagban levő egyes szolgáltatások listaára és hűséggel igénybe vett havidíja között a különbség. Például a 120 Mb-es internet esetén kb 10000 Ft különbség, szóval kijöhet ennyi kötbér. Mondom, hogy írni kell nekik, mert a kötbérszámítás pontos módja szerződéskötéskor nem hangzik el, plusz te annak tudatával kötöttél ilyen szerződést, hogy a box tudja azokat a szolgáltatásokat, ami le van írva. Tanulság még ebből , hogy a Thomson szoftvere a párhuzamos felvételek esetén jobban működik, mint a Ciscoé.

Szerkesztette: zoli62 2014. 04. 20. 19:05 -kor

"Légy szerény mint én..."

#6163 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 21. 20:00

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 04. 18. 13:13

Pedig igy van. Az ügyitézőnek meg a számitogép számolta ki.
A trükk abban van, hogy az aszf-ben az áll, hogy a határozott idejű szerződés a kedvezmények visszafizetése mellett mondható le ...
Tehat nem csak a hűségvállalásért kapott kedvezményt (esetemben ez havi 2eFt. lenne, és termeszetes, is hogy vissza kell fizetni, hiszen nem tartottam be a vállalást), hanem minden kedvezményt vissza kell fizetni. Esetemben ez a "csomagkedvezmény", amit azért kaptam, mert harom UPC termeket is megrendeltem. A kedvezmeny mértéke pedig a termekek csomagbani árai és a listaárak közötti különbség.
Ha csomagot hűség vállalása nélkül rendelem meg, a csomagkedvezményt akkor is megkapom, és a lemondáskor nem kell visszafizetni semmit.

Akkor se értem, hogy mi az a 3 termék, aminél 2 hónap alatt ennyi különbség van a listaár és az akármilyen kedvezményes ár között...

#6164 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 21. 20:39

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2014. 04. 21. 21:00

Akkor se értem, hogy mi az a 3 termék, aminél 2 hónap alatt ennyi különbség van a listaár és az akármilyen kedvezményes ár között...

Hat, a fiberpower 120 csomag akcioban 6290 ft, aszf szerinti listaara pedig 16 256 Ft. Ez 2 honap alatt egyetlen szolgaltatas eseten is husz rugo...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#6165 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 22. 06:14

Felhívtak engem is, hogy a 60-as helyett ugyanannyiért 120-ast akarnak adni. Meg két hónapig csak a felét fizetem. Kérdeztem hogy mi a trükk. De azt mondta a faszi hogy semmi.
Amúgy a 60-as is elég volt bőven.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#6166 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 22. 08:07

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2014. 04. 21. 20:39

Hat, a fiberpower 120 csomag akcioban 6290 ft, aszf szerinti listaara pedig 16 256 Ft. Ez 2 honap alatt egyetlen szolgaltatas eseten is husz rugo...

wow, vannak ott listaárak ...

#6167 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 22. 10:37

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2014. 04. 21. 20:39

Igy igaz!
Es arrol meg nem is volt szo, hogy a 120-as internetet nem is akartam lemondani, csak egy digitalis tv nelkuli csomagra valtani.
Es meg az analog tv-t is megtartottam volna.
Errol meg az derult ki, hogy a teljes csomag (analog silver) csak digitalis tv-vel kombinalva kaphato.

Szoval, jobb elkerulni az UPC-t, sem mint beleesni a csapdaiba.

#6168 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 22. 11:30

A Thomsonos történetet meg tudom erősíteni: korábban párhuzamosan vett fel két adóról is kikapcsolt állapotban vagy ha épp néztem az egyiket és vettem, vette a másikat is. Most csak egyet tud venni, és néha megfelelő módon kell kilépni a box menüiből, hogy ne fagyjon bele. Anno is mondtam, máig így gondolom, hogy szoftverhiba, hiszen két tuneres, dehát... :unsure:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#6169 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 23. 15:36

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2014. 04. 19. 19:50

A boxxal kapcsolatban szerintem a szerelővel kell egyezkedni,mert lehet, hogy a raktárból még tud hozni Philipset, az ügyfélszolgálatnak erre nem nagyon van rálátása.

Megprobaltam, nem megy: az UPC kivonja a Philips-eket annak ellenere, hogy ismert,hogy a Cisco sokkal kevesebbet tud, mint a Philips. Es akkor is, ha - mint kiderult - nem en vagyok az egyeduli reklamalo.

Elinditottam a hivatalos reklamacios eljarast.
Az elso valasz trmesztesen a szokasos "30 napon belul".

Es akkor egy "vicc" (mert masnak nem lehet nevezni):
A Cisco egyetlen esetben tud parhuzamosan felvenni: a masodik felvetelt manualisan inditod el. Ilyenkor valasztas kinal (ket felvetel, vagy stand-by). Ha a stand-by-t valasztod, akkor tenyleg felveszi mindket musort. De a stand-by-ban levo box ket beprogramozott utkozo musort mar nem vesz fel.
Ezert a az UPC ugyfelszolgalat a fentebb leirt "modszert" ajanlotta (ertsd: vekker ejszakai kettore, haromra ...) Igaz, azt is hozzatette, hogy "lehet, hogy ez onnek nem fog tetszeni...).
Hat nem is tetszik.

Szerkesztette: malvin 2014. 04. 23. 15:55 -kor

#6170 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 23. 17:46

Én a ciscot kértem annó, azzal teljesen elégedett vagyok.

#6171 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 23. 18:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 04. 23. 17:46

Én a ciscot kértem annó, azzal teljesen elégedett vagyok.

En is elegedett lennek, ha nem kimondottan a felveteli lehetosegek miatt valtottam volna DMR-re.
Igy nem sokkal jobb, mint egy sima digitalis mediabox (ami eddig volt), es egy hozza kapcsolt Panasonic DMR - abbol legalabb konnyen es gyosan archivalhato a disk tartalma.
De ezzel meg ez a konfig sem "zokkenomentes" (persze lehet csatlakozokat kihuzogatni meg visszadugdosni - XXI. szazad!), mivel a scart-on csak akkor van jel, ha a TV (HDMI) fizikailag nincs csatlakoztatva.

Mellesleg anno (aktiv szamitastechnikus koromban) a Cisco (a Cisco router) egy "fogalom volt".
Egyszeruen el sem tudom kepzelni, hogy a Cisco hogyan tudott elkovetni egy ilyen szemet hardware-t es software-t.

Szerkesztette: malvin 2014. 04. 23. 19:29 -kor

#6172 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 24. 18:40

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 04. 23. 16:36

Megprobaltam, nem megy: az UPC kivonja a Philips-eket annak ellenere, hogy ismert,hogy a Cisco sokkal kevesebbet tud, mint a Philips. Es akkor is, ha - mint kiderult - nem en vagyok az egyeduli reklamalo.

Elinditottam a hivatalos reklamacios eljarast.
Az elso valasz trmesztesen a szokasos "30 napon belul".

Es akkor egy "vicc" (mert masnak nem lehet nevezni):
A Cisco egyetlen esetben tud parhuzamosan felvenni: a masodik felvetelt manualisan inditod el. Ilyenkor valasztas kinal (ket felvetel, vagy stand-by). Ha a stand-by-t valasztod, akkor tenyleg felveszi mindket musort. De a stand-by-ban levo box ket beprogramozott utkozo musort mar nem vesz fel.
Ezert a az UPC ugyfelszolgalat a fentebb leirt "modszert" ajanlotta (ertsd: vekker ejszakai kettore, haromra ...) Igaz, azt is hozzatette, hogy "lehet, hogy ez onnek nem fog tetszeni...).
Hat nem is tetszik.

Érdekes, nálam a szürke sd Thomson szoftvere előre beállított két egymást átfedő felvétel esetén, amikor egy percem belül van az időben későbbi felvétel kezdési időpontja, továbbra is megkérdezi, hogy megszakítom-e a második felvételt, vagy pedig készenlétbe kapcsolom. Egy perc eltelte után default az utóbbi beállítás lesz aktív, azaz automatikusan standby-ba helyezi a boxot, és egyúttal az időben később kezdődő adást is elkezdi felvenni. Na ezek miatt az ismert problémák miatt engedtem kicseréltetni a Thomsont még a fekete változatra sem, amikor a telefonos ógyfélszolgálat ezt javasolta.

#6173 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 24. 18:53

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 04. 23. 19:59

En is elegedett lennek, ha nem kimondottan a felveteli lehetosegek miatt valtottam volna DMR-re.
Igy nem sokkal jobb, mint egy sima digitalis mediabox (ami eddig volt), es egy hozza kapcsolt Panasonic DMR - abbol legalabb konnyen es gyosan archivalhato a disk tartalma.
De ezzel meg ez a konfig sem "zokkenomentes" (persze lehet csatlakozokat kihuzogatni meg visszadugdosni - XXI. szazad!), mivel a scart-on csak akkor van jel, ha a TV (HDMI) fizikailag nincs csatlakoztatva.

Mellesleg anno (aktiv szamitastechnikus koromban) a Cisco (a Cisco router) egy "fogalom volt".
Egyszeruen el sem tudom kepzelni, hogy a Cisco hogyan tudott elkovetni egy ilyen szemet hardware-t es software-t.

Na igen, a Cisco switchek más kasztot képviselnek, gondolom a Catalyst-ekre gondolsz...

#6174 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 04. 25. 00:19

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2014. 04. 24. 19:53

Na igen, a Cisco switchek más kasztot képviselnek, gondolom a Catalyst-ekre gondolsz...

Meg a routerek, egyebek, meg ami zöld :-) Esetleg a fehér "párna", ami AP. LinkSyshez sem értettem miért adta a nevét, érdekes házasság volt. Itt meg az is lehet, hogy személyre szabják a szoftvert és amúgy a vas jó lenne.
Make love not Wor.

#6175 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 05. 13:04

folytatva a megkezdett temat - ezt talaltam:
Nemzeti Fogyasztovedelmi Hatosag

Amennyiben az előfizető a határozott időtartam lejárta előtt felmondja a szerződést, a szolgáltató – általában kötbér formájában – követelheti az igénybe vett azon kedvezményeket, amelyeket a hűségidőre tekintettel nyújtott az előfizető számára.

Ezek szerint a csomag kedvezmeny (amit harom termek egyuttes megrendelese miatt adtak az egyes termekek listaarakbol) nem kovetelheto vissza - mint ahogy nem is koveteleik vissza azoktol, akik husegido nelkul megrendeltek a csomagot, de azutan valamiert lemondtak.

Szerkesztette: malvin 2014. 05. 05. 13:06 -kor

#6176 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 30. 14:16

FOX-ról gondolom semmi hír.. :( Mire lesz, tán Jack Bauer is végez Londonban...

#6177 Felhasználó inaktív   muzli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 09. 08. 07:36

Üdv. mindenkinek! Másnál is előfordul olyan hiba a HBO HD-nál az írja ki, hogy nincs megfelelő kapcsolat. Érdekes a többi csatorna és a sima HBO működik.

#6178 Felhasználó inaktív   muzli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 09. 08. 07:37

Üdv. mindenkinek! Másnál is előfordul olyan hiba a HBO HD-nál az írja ki, hogy nincs megfelelő kapcsolat. Érdekes a többi csatorna és a sima HBO működik.

#6179 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 09. 08. 09:48

Nekem nincs ilyen gond, sosem láttam ilyet. Kapcsolatod minősége milyen, mit ír ki ha csekkolod?

#6180 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 09. 19:56

Új csatornák jöttek a Paramounttal. Tud valaki aktuális frekvenciákat és csatornaszámokat? :)
(Már csak a FOX hiányzik és ismét tökéletesen teljes a UPC kínálata. Mielőtt még valaki beszólna: a DIGI csatornák soha nem lesznek UPC-n, lévén ez a DIGI előnye ;) )

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 307
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.