Idézet: zoli62 - Dátum: 2014. 04. 19. 19:50
Akkor nem igazából értem, miből jön ki a negyvenötezer forintos kötbér.
Mindenesetre első körben szerintem próbálj egyezkedni velük. Saját példámat említhetném: a Telekomnál ez év elején kiharcoltam ... Megértették,hogy ez megegyezés mindkét félnek érdeke, mert nyugodtan tudtam volna máshova váltani.
Ha olyan szerelot kuldenek, mint amilyet az uzembehelyezeskor, akkor azzal remenytelen egyezkedni.
De ha esetleg megis (majd meglatjuk, mert a jovo heten jon szerelo - mert a tovabblepeshez kell egy "jegyzokonyv" arrol, hogy a media-box nem felel meg a specifikacionak), akkor sem ertem, hogy az ugyfelszolgalat - bar ketlem, hogy valamit is megertett abbol amit mondtam, de annyit talan igen, hogy van itt egy ugyfel, aki elegedetlen a mediabox-al, valami Philips-et emleget, es ha NEM, akkor inkabb lemondana a szolgaltatast - miert nem eresztett meg egy telefont ...
(persze, ha jobban belegondolok, akkor megis ertem: azt azert tudta, hogy mi az a Philips, meg azt, hogy NINCS - tehat nem en vagyok az elso (es nem is a masodik) reklamalo ... - csak ez a legkonnyebb es legolcsobb megoldas)
45eFt. Mar leirtam, de mindenki okulasara (ugy tunik nem mindenki erti) leirom megegyszer:
Vannak az UPC listaarak.
De ha megrendelsz egy "csomagot" (vallalod, hogy nem egy, hanem ket vagy harom UPC termeket rendelsz meg), akkor kapsz a listaarbol kedvezmenyt. A csamag ara kevesebb mint a ket vagy harom termek listaara - nem is kevessel - mivel az UPC-nek az az erdeke, hogy minel tobb termeket rendeljel meg tole. Tipikus, hogy ha megrendelsz mondjuk egy "harmadik" - amugy szamodra szuksegtelen termeket (mint pl az en esetemben a telefon) olcsobban kapod meg azt a kettot, meg meg meg a harmadikat is, mintha csak a szamodra szukseges kettot rendelted volna meg. Szoval oriasi a kulonbseg a lista es a csomagarak kozott.
Gondolom, eddig tiszta: azert kaptal kedvezmenyt, mert tobb termeket rendeltel meg.
Es nincs is vele problema: ha lemondod a csomagot, akkor elvaltok bekesen - nincs semmi visszafizetes.
Na de ha a csomagra kotsz husegnyilatkozatot (ezt az UPC ASZF ugy hivja, hogy "hatarozott ideju szerzodes" es kapsz erte meg valamennyi kedvezmenyt) akkor annak alapjan, hogy van az ASZF-ben egy "cseles kis mondat", miszerint a hatarozott ideju szerzodes a kedvezmenyek visszafizetese mellett mondhato le.., aminek alapjan az UPC a husegido megszegese eseten a csomagkedveymenyt is visszakoveteli, fuggetlenul attol, hogy Te az eziranyu vallalalosad (nem egy, hanem ket vagy harom termeket rendeltel meg) teljesitetted.
A Telekom egy "tisztessegesebb" ceg. Volt es van is T-Home elofizetesem (pl. internetbol jobb ket labon allni), csak pechemre pont a rogzitos IPTV-t mondtam le iden februarban. De persze van "visszaut".
Ja, es azota kimondottan rakerdeztem, es T-Home a husegido be nem tartasa eseten, csak a husegidoert adott kedvezmenyt fizettetik vissza.
u.i. Ja, a "legjobb":
amikor azt feszegettem, hogy nem az volna-e termeszetes, hogy csak a husegenyilatkozatert kapott kedvezmenyt kell visszafizetni (ld. T-Home), vagy ha mar az UPC-nel ez maskent van, akkor erre miert nem hivtak fel a szerzodeskoteskor a figyelmemet, akkor az ugyfelszolgalatos csaj azt valaszolta: "Kerdezte? Kerdezni kell!"
Szerkesztette: malvin 2014. 04. 19. 21:11 -kor