HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#5661 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 21. 16:38

Üzenet megtekintéseIdézet: M412305 - Dátum: 2012. 05. 21. 09:13

Szia! Köszi szépen a kimerítő választ! Még egyet szeretnék kérdezni. Veszprém mellett lakom (Kód: 43120)Balatonalmádiban, és a tévémen (Samsung LE32D550K1)behangoltam kézi hangolással a Veszprém környékére kiadott csatornalista alapján a csatornákat, amiket meg is talált, kivéve a 128 MHz-es "csomagban" továbbított csatornákat (Echo TV, Polonia, SAT1, HBO HD, Spectrum, Film+ Family), ahol nem talált csatornát. Ennek a gyenge jelszint lehet az oka, vagy valami más? Előre is köszi a választ. Üdv

No ezt most passzolom. :unsure: Ugyanis amikor más kóddal állítottam be a kártyát, a standard csatornák ugyanott voltak. Úgyhogy sajnos nincs más hátra, mint előre, tehát nézd meg, hogy nyolcasával a 128-hoz képest hol kapsz még jelszintet. :rolleyes:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#5662 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 21. 16:41

Üzenet megtekintéseIdézet: janosvitez64 - Dátum: 2012. 05. 21. 17:27

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hátha segítene valaki.
Van egy samsung UE55B7000 televiziom CI foglalattal(samsung b sorozatú tv).Megszeretném kérdezni,hogy a UPC által kiadott CI+kártya amely a Hd decodert váltaná ki müködik-e vele??(nem szeretnék semmi extrát tehát felvenni hd-be stb csak sima csatorna kiosztást és nézni a tvt a távirányítójával..)
Mert megrendelni nem akarom addig amig meg nem bizonyosodom ez ügybe mivel az ügyfélszolgálatos csaj telefonon csak az UE 55ES sorozatra mondta tutira...
hátha valaki tudja...

Ami tuti, hogy a CI+ foglalatosokban megy a kártya, akár C vagy D sorozat, csak kézzel kell állítgatni az adókat és a nyelvi paramétereket. Viszont a sima CI ügyében javaslom, hogy keresd meg Scsabiii-t, mert ebben a hozzászólásában próbálta CI foglalatban és hangolt is vele... :unsure:

#5663 Felhasználó inaktív   M412305 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 21. 17:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2012. 05. 21. 16:38

No ezt most passzolom. :unsure: Ugyanis amikor más kóddal állítottam be a kártyát, a standard csatornák ugyanott voltak. Úgyhogy sajnos nincs más hátra, mint előre, tehát nézd meg, hogy nyolcasával a 128-hoz képest hol kapsz még jelszintet. :rolleyes:

Szia! Köszi szépen a választ! Azt, hogy érted, hogy nyolcasával a 128-hoz képest? Lépegessek felfelé a hangolással 8 Mhz-enként? 128, 136, 144 például? Még egyet szeretnék kérdezni. Ma délelőtt azt tapasztaltam, hogy másik tévénken, amin egy Pace sd boxxal nézzük a digitális adókat, a 1789 kóddal történő műszaki paraméterek megtekintése után a menüből kilépve, az összes eddig kódoltan fogható csatorna (HBO Comedy, Fizetős filmbox csatornák,stb.) rendesen bejött kódolatlanul. Ennek szerinted mi lehet az oka? A mediacarddal használt tévén a csatornák viszont továbbra is kódoltak maradtak. Ígérem, most egy időre eldugulok :) :)

#5664 Felhasználó inaktív   Bournie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 21. 17:39

Üzenet megtekintéseIdézet: M412305 - Dátum: 2012. 05. 21. 17:12

Szia! Köszi szépen a választ! Azt, hogy érted, hogy nyolcasával a 128-hoz képest? Lépegessek felfelé a hangolással 8 Mhz-enként? 128, 136, 144 például? Még egyet szeretnék kérdezni. Ma délelőtt azt tapasztaltam, hogy másik tévénken, amin egy Pace sd boxxal nézzük a digitális adókat, a 1789 kóddal történő műszaki paraméterek megtekintése után a menüből kilépve, az összes eddig kódoltan fogható csatorna (HBO Comedy, Fizetős filmbox csatornák,stb.) rendesen bejött kódolatlanul. Ennek szerinted mi lehet az oka? A mediacarddal használt tévén a csatornák viszont továbbra is kódoltak maradtak. Ígérem, most egy időre eldugulok :) :)

sajna ez nekem nem jött be...
holnap utána kérdezek, hogy ebben a régióban melyik transport streamen van ez az adag csati, remélem meglesz...

#5665 Felhasználó inaktív   M412305 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 21. 18:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Bournie - Dátum: 2012. 05. 21. 17:39

sajna ez nekem nem jött be...
holnap utána kérdezek, hogy ebben a régióban melyik transport streamen van ez az adag csati, remélem meglesz...

Szia! Köszi szépen.

#5666 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 21. 18:39

Üzenet megtekintéseIdézet: M412305 - Dátum: 2012. 05. 21. 18:12

Ez a kódos trükk engem is érdekelne, hogy is van lépésről-lépésre? :laugh:
Lefelé is nézegethetsz, 120, 112, 104 irányban. 130 felett általában csak szabvány csatornák vannak. Más területi kóddal is próbálkozhatsz, ami közelebb van, mert hátha ott 128-on vannak a csatornák...

#5667 Felhasználó inaktív   M412305 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 21. 18:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2012. 05. 21. 18:39

Ez a kódos trükk engem is érdekelne, hogy is van lépésről-lépésre? :laugh:
Lefelé is nézegethetsz, 120, 112, 104 irányban. 130 felett általában csak szabvány csatornák vannak. Más területi kóddal is próbálkozhatsz, ami közelebb van, mert hátha ott 128-on vannak a csatornák...

Szia! Valamelyik fórumon olvastam, hogy milyen kóddal lehet megtekinteni, a menübe belépve (1789) a fogható csatornák műszaki paramétereit (frenkvencia, minőség, jelerősség, stb.). Amikor kiléptem a vissza gombbal a box menűjéből, akkor tapasztaltam ezt a jelenséget, bár lehet, hogy majd utána jön a feketeleves, ha majd megjön a következő havi számla :banghead: :grrr:

#5668 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 21. 21:59

Üzenet megtekintéseIdézet: graffin - Dátum: 2012. 05. 21. 12:59

Van arr bármi esély, hogy elérhető legyen a digi sport upc-n?

Nincs.

Üzenet megtekintéseIdézet: graffin - Dátum: 2012. 05. 21. 12:59

Vagy ne is álmodjak róla?

Ne.
Papesz

#5669 Felhasználó inaktív   Bournie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 08:17

Üzenet megtekintéseIdézet: M412305 - Dátum: 2012. 05. 21. 18:13

Szia! Köszi szépen.

no a hiányzó ts-t a 127000KHz-en találod, tehát nyomj egy kézi keresést pluszban az automatikus után, aztán az adatok:
frekvencia: 127000KHz
moduláció: 256QAM
jelátviteli seb.: 6900 KS/s

így megvannak a hiányzók is a veszprémi régióban, tesztelve, működik.

mivel más területeken máshol lehetnek a ts-ek, így máshol más hiányozhat a nem támogatott tévéken, mert úgy tűnik ezek csak 8MHz-enként keresnek,
és ha valami máshol van, azt nem találja meg...

#5670 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 10:44

Bournie: Kösz az infót, viszont annyit fűznék hozzá, hogy a standard csatornák 130-tól indulnak és nyolcasával, ezért valószínűleg az alatt bárhová tehetik a többi adót. Itt pesten is tartották a nyolcas lépésközt, ezért fura a 127-es frekvencia... :unsure:

M412305: ha ezt tudom, akkor a boxból kiszedtem volna előbb a hiányzó csatornák adatait. Köszi! ;)

Szerkesztette: Mykee 2012. 05. 22. 10:44 -kor

#5671 Felhasználó inaktív   Bournie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 10:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2012. 05. 22. 10:44

Bournie: Kösz az infót, viszont annyit fűznék hozzá, hogy a standard csatornák 130-tól indulnak és nyolcasával, ezért valószínűleg az alatt bárhová tehetik a többi adót. Itt pesten is tartották a nyolcas lépésközt, ezért fura a 127-es frekvencia... :unsure:

M412305: ha ezt tudom, akkor a boxból kiszedtem volna előbb a hiányzó csatornák adatait. Köszi! ;)

Mykee: nagyon szívesen... :)

Egyébként egyetértek, valószínűleg arról van szó, hogy ezek a tv-k hálózati infó nélkül csak a standard 8MHz-es blokkokat nézik végig,
és ami azokban van azt megtalálják, amit meg valószínűleg mondjuk helyi műszaki okok miatt máshová kellett tenni azt nem.
Ez lehet az oka, hogy egyelőre elég szűk a támogatott tv-k listája, de úgy néz ki azért mindent meg lehet oldani... :)

#5672 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 13:24

Ezt úgy oldották meg, hogy a hangolás előtt ki lehet-e választani az UPC-t, és akkor letölti a csatornalistát, ergo a hangolás elmarad. Amelyik tévé meg nem képes a csatornalista be/letöltésére, az nem kompatibilis. :sleep: Ennyivel le is zárták a kérdést szerintem, ahelyett, hogy megosztották volna a frekvenciatáblázatot körzetenként. :sleep:

#5673 Felhasználó inaktív   M412305 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 16:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Bournie - Dátum: 2012. 05. 22. 08:17

no a hiányzó ts-t a 127000KHz-en találod, tehát nyomj egy kézi keresést pluszban az automatikus után, aztán az adatok:
frekvencia: 127000KHz
moduláció: 256QAM
jelátviteli seb.: 6900 KS/s

így megvannak a hiányzók is a veszprémi régióban, tesztelve, működik.

mivel más területeken máshol lehetnek a ts-ek, így máshol más hiányozhat a nem támogatott tévéken, mert úgy tűnik ezek csak 8MHz-enként keresnek,
és ha valami máshol van, azt nem találja meg...

Szia! Köszi szépen, hogy utánanéztél, de tegnap este, a 8 MHz-el történő lépegetés során, miután nem talált csatornákat, egy hirtelen ötlettől vezérelve (mivel valahol olvastam a 7 MHz-es kiosztásokról), rákerestem a 127 MHz-re, és rögtön megtalálta a hiányzó 8 csatornát. Így már tegnap este megoldódott a problémám.

#5674 Felhasználó inaktív   upc on-line 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 25. 11:05

Kedves fórumozók!

Szeretnénk további segítséget nyújtani a upc mediacard szolgáltatásunk üzembe helyezéséhez, beállításához, ezértelkészítettük a csatornák frekvenciatáblázatait , melyek településenkénti bontásban ábrázolják a csatornák helyét:

témával kapcsolatos bejegyzés

További információ a upc mediacard-dalkapcsolatban itt található:
Tudástár

Szerkesztette: upc on-line 2012. 05. 25. 11:11 -kor

Üdvözlettel: upc on-line

Twitter: upc_online_hu
Facebook: upcmagyarorszag

#5675 Felhasználó inaktív   Tressy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 25. 18:08

Upc media kártya aktiválásnál pontosan melyik számokat kell megadni?Mert én lehet rosszat adtam meg...A CAM SN meg a Cam Ca ID-t ezeket kellett volna ami a doboz hátoldalán is van?Vagy pedig a kártyáról kellett volna a számokat?Mert valami oknál fogva szürke nekem a beállításokban a CI

Szerkesztette: Tressy 2012. 05. 25. 18:10 -kor

#5676 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 25. 18:47

Üzenet megtekintéseIdézet: upc on-line - Dátum: 2012. 05. 25. 12:05

Kedves fórumozók!

Szeretnénk további segítséget nyújtani a upc mediacard szolgáltatásunk üzembe helyezéséhez, beállításához, ezértelkészítettük a csatornák frekvenciatáblázatait , melyek településenkénti bontásban ábrázolják a csatornák helyét:

témával kapcsolatos bejegyzés

További információ a upc mediacard-dalkapcsolatban itt található:
Tudástár

Hatalmas köszönet a teljes csatornalistáért! :rolleyes:

A lista direkt linkje pedig itt található

#5677 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 25. 20:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Tressy - Dátum: 2012. 05. 25. 19:08

Upc media kártya aktiválásnál pontosan melyik számokat kell megadni?Mert én lehet rosszat adtam meg...A CAM SN meg a Cam Ca ID-t ezeket kellett volna ami a doboz hátoldalán is van?Vagy pedig a kártyáról kellett volna a számokat?Mert valami oknál fogva szürke nekem a beállításokban a CI

Van egy kód a területedhez, ami az UPC oldalán található, azt kell megadni, az általad írtakat felesleges, azt látja a tévé. :rolleyes:
Az alap beüzemelési lépések pedig itt vannak.

#5678 Felhasználó inaktív   kisspeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 27. 08:52

Sziasztok,

Az UPC-nél előfizettem a mediacard szolgáltatásra. A tévém egy olyan típus (LG 50PK550), ami nem szerepel a támogatott listában, de a leírások átolvasása után úgy döntöttem mégis megpróbálom.
Az ország kódot customra allítottam, így lehetőséget ad a tévé, hogy minden értéket úgy állítsak be, ahogy a UPC ajánlja. Ezután a keresést elindítottam, s megtalált kb. 122 digitális csatornát. Az m2 kódolatlan, azt kikeresve láttam az adást. Ezután átváltottam az m1-re, ami kódolt, s betettem a kártyát. Kb. 5 percig tartott az első autentikálás, s a tévé nem adott semmilyen hibaüzenetet. Az m1 láthatóvá vált, de azon kívűl csak a Duna TV az, ami nézhető, az összes többinél azt írja a tévé, hogy nem vagyok előfizetve az adott csatronára. Viszont ez a három csatorna is kockásodott és gyakran a hang is kimaradt.

Itt olvastam, hogy úgy kell bekötni a tévét, hogy a leosztás után 3,5 decibeles csillapítású ágon legyen és ne 7,5-esen. Nekem persze 7,5-esen volt, de egy másik szobában lévő kábelt be tudtam tenni a tévébe, ami már 3,5-es. Újra kerestettem az összes csatornát, így már több, mint 140-et talált, de az eredmény csak egy kicsit jobb: m1, m2 és Duna TV elérhető már jó minsőségben, a többi viszont továbbra sem.

Megnéztem a csatornák jelerősségét, s a 3,5-es csillapitás mellett 90-94% között szóródik, míg a 7,5-es csillapitás esetén 75-80% között. Talán ez is lehet a gond, hogy a sok leosztás miatt (van egy dupla elosztóm, plusz az egyik ágat még egy hármas leosztóval is tovább osztom) gyenge a jel, vagy pedig valamit rosszul állítottak be a központi rendszerben, vagy pedig ennyit tud a tévé a kártyáról leolvasni.

Van valami ötletetek, hogy mi okozhatja ezt, hogy csak két csatornát tud kódolni a rendszer, a többit pedig nem?

Köszönöm,
Peti

#5679 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 27. 10:00

Üzenet megtekintéseIdézet: kisspeti - Dátum: 2012. 05. 27. 09:52

Van valami ötletetek, hogy mi okozhatja ezt, hogy csak két csatornát tud kódolni a rendszer, a többit pedig nem?

Vagy a kártyáról hiányoznak a csomagok (inaktív előfizetési állapot) vagy a többi csatornán be van kapcsolva a másolásvédelem. Ha tudnék szerezni már egy ilyen nyomorult mediacardot, ezt már vég lezongorázhattam volna...

#5680 Felhasználó inaktív   kisspeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 12:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2012. 05. 27. 11:00

Vagy a kártyáról hiányoznak a csomagok (inaktív előfizetési állapot) vagy a többi csatornán be van kapcsolva a másolásvédelem. Ha tudnék szerezni már egy ilyen nyomorult mediacardot, ezt már vég lezongorázhattam volna...

Elsőre lepattantam az ügyfélszolgálatról mondván a tévém nincs a listában, akkor nem megy.
Most az a kérdés merült fel bennem, hogy a kódolás, hogyan történik. A kártya az egyetlen, ami alapján dönt a rendszer vagy, pedig az előfizető helye is számít?
Ezt azért kérdezem, mert szeretném kipróbálni egy olyan tévén, ami támogatja a mediacardot, s ha az máshol található, akkor működni fog a dekódolás?

Addig ugyanis nem hiszem el, hogy a tévével van a hiba, amíg nem látom, hogy ezzel a kártyával egy másik tévé gond nélkül dekódol minden csatornát.

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.