HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#5641 Felhasználó inaktív   M412305 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 19. 06:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2012. 05. 18. 21:22

Az első esetben csináltad jól, ugyanis ha megtalálta az összes csatornát, akkor az teljesen jó. A Kódolt jel azért jelenik meg, mert nem tudja dekódolni az adást.
Tehát a következőket nézd meg:
- előbb állítottad be az észtországot és utána hangoltál?
- a kártya jól benne van a CAM-ban (foglalat)?
- a CAM rendesen benne van a tévében?
- a kártya behelyezése után az inicializálás (sacc 5 perc) is megvolt?
- a tévéd a legutolsó firmware-rel rendelkezik?

Ha mindre igen a válasz, hívd fel az UPC-t, hogy nem esetleg elütötték a kártya számát és ezért rosszul lett beregisztrálva nálad. A kártya azonosítóját a Beállítások -> Közös illesztőfelület menüben a kártya adatoknál találod meg. Azt kell bediktálni és ellenőrizni. Ha ott is minden rendben, akkor passzolom, mert más hiba nem lehet.

Ja: UPC-t nem tudsz a tévén kiválasztani, a 346 MHz-cel se próbálkozz, az első hangolás volt a jó. :cool2:

Szia!
Nagyon szépen köszi a választ. Közben még az este kiderült, hogy a kártya volt rosszul berakva a CI+ foglalatba (nem lehetett teljesen bepattintani). Utána simán beüzemelt a mediacard sd, és minden előfizetett csatorna bejön rajta. Az országot Szlovákiára állítottam, az időt kézire, az epg által kijelzett idő is tökéletes. Még azt szeretném kérdezni, hogy a D sorozatú tv-ken hogyan tudom a csatornák sorrendjét változtatni, illetve a feleslegeseket törölni? A TV pontos típusa LE32D550K1WXXH. Bocsi, ha sokat kérdeztem. Előre is köszi a válaszokat.

#5642 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 19. 08:13

A sorrendet a Smart Hubban tudod változtatni, ha akarod (a Csatorna alatt, majd a jobb felső sarokba lépj a Szerkesztő módba).
Szerintem felesleges a csatornák sorrendjének beállítása több okból:
- léteznek kedvenc csoportok is (összesen 5 db), amik között könnyen válthatsz és oda azokat vedd fel, amiket nézel
- bár a kedvencek nem rakhatók sorrendbe (sajnos), de ha a csatornákat átpakolod, akkor a kedvencekben nagy kavarodás lesz
- a legerősebb érv: ABC szerinti sorrendben gyorsabban megtalálod az adót, hiszen van Ch.List gomb a távirányítón, na meg EPG is, és a csatornák között gyorsan lehet lépkedni a nyilakkal (egyesével) és a programváltóval (oldalanként!).
- a csatornalista és az EPG azért is gyorsan megszokható, mert látod, hogy épp mi megy a tévében, és mi következik.

Én a következőt csináltam:
- felvettem minden csatornát
- bementem a Smart Hubba a Csatornákhoz
- átváltottam Összesről TV-re
- jobb felső sarokban a Szerkesztés mód
- Összes adót kijelöltem a bal felső sarokban
- Ami nincs meg a csomagomban, vagy nem akarom nézni, pipákat kiszedtem
- a legalján a Kedvencekhez adás
- kiválasztottam, hogy az első kedvencek
- kijövök mindenből és a Ch. List gombbal átváltottam (vízszintes nyíllal) az első kedvencekre és egy csatorna megnyom.
Innentől aztán valóban gyorsan tudsz csatornát keresni, váltani. ;)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#5643 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 19. 08:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2012. 05. 14. 13:45

No, az alábbi levél ment el a Samsunghoz:

Erre a levélre a következő, mondhatni udvarias "nesze semmi" válasz jött:

Idézet

Köszönettel vettük észrevételét.

Szeretnénk biztositani Önt, hogy észrevételét regisztráltuk.
A készüléket vezérlő szoftver fejlesztése, tervezése összetett folyamat, több tényező befolyásolja.
Akár az automatikus, akár a kézi hagolást választja a készülék a megtalált csatornákat ABC sor szerint tárolja, ez nem hiba.
A Kedvencek menüpont arra hivatott, hogy ön a kedvenc csatornáit megjelölje. Itt a csatornák sorbarendezése nem adott lévén, hogy adott számú csatorna kerül be ebbe a menüpontba és így könnyen és egyszerűen elérhetőek.

Természetesen a továbbiakban is várjuk észrevételeit ügyfélszolgálatunk ingyenes 06-80/SAMSUNG (06-80726-7864) telefonszámán.

Üdvözlettel:
Samsung Electronics Magyar Zrt.
Ügyfélszolgálat

Mivel custom firmware is készíthető a tévéhez, már megfordult a fejemben, hogy meg kellene tanulni C-ben programozni, ha már ők nem tesznek semmit? :unsure:

#5644 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 19. 08:38

Frissítettem a csatornalistát, az első lapon beírtam a jelerősségeket is.

A szokásos helyen megtalálható az excel fájl:
http://www.acegem.hu/files/tv/

A tapasztalatom: ahol 98-as minőség van, ott már elképzelhető, hogy szétesik a kép ritkán. Amikor sorozatos szétesések voltak, akkor 96-97-es minőségen volt, szóval úgy tűnik a legjobb a 99-100 lenne, de az csak pár csatorna esetében áll fenn, ott nem is tapasztaltam semmi gondot.
Lehetséges, hogy az UPC-nek kellene picivel (max 5 dB) erősítést adni a kérdéses csatornákra? :unsure:

#5645 Felhasználó inaktív   M412305 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 19. 17:03

Sziasztok! A következő problémám adódott kb. 20 perce tévézés közben. Minden előzmény nélkül az éppen nézett csatorna (Hír TV) kódolttá vált egy angol nyelvű, hozzáférést tiltó mediacardról származó üzenet mellett. A többi csatornánál is ugyanez történt. Ennek mi lehet az oka? Esetleg műszaki hiba, vagy esetleg szándékosan kódolta a UPC a csatornákat? Előre is köszi a segítséget. Üdv

#5646 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 19. 20:36

Csak úgy, magától??? Akkor két dolog lehet:
- megint a kártya nincs jól bedugva. Vedd ki és dugd vissza rendesen
- az upc-nél állítgattak valamit, bár most hétvége van, így nem hinném.

Ugye a tévén a legfrissebb firmware van fent? :unsure:

#5647 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 20. 04:34

Készítettem egy elképzelt csatorna kiosztást amit ITT meg is lehet nézni.
Várom véleményeteket, hogy mit változtassak rajta.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#5648 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 20. 06:30

Szép lista. :-) Kár, hogy
- sok csomag van, az emberek elkeverednének benne
- technikailag nem tudom mennyire megvalósítható ennyi csatorna egy helyen
- kombinálni kell a dolgokat, ami még az ügyintézőknek sem biztos, hogy menne, valamint mi van, ha egyes csatornák átfedik egymást a csomagokban?

#5649 Felhasználó inaktív   M412305 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 20. 07:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2012. 05. 19. 20:36

Csak úgy, magától??? Akkor két dolog lehet:
- megint a kártya nincs jól bedugva. Vedd ki és dugd vissza rendesen
- az upc-nél állítgattak valamit, bár most hétvége van, így nem hinném.

Ugye a tévén a legfrissebb firmware van fent? :unsure:

Szia!
Közben még este tudtam beszélni a 1221-es számmal, és a technikus azt mondta, hogy egy frissítést csinál, mert a bekötéssel volt valami gond. Utána megoldódott a probléma

#5650 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 20. 11:18

Bekötéssel volt gond és frissítést csinál??? :unsure: No ez kábé két dolgot jelent nekem, mert a bekötés fizikai, a szoftverfrissítés meg program dolog... :unsure:

#5651 Felhasználó inaktív   djlacee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 20. 11:29

http://www.upc-cable...package=comfort

Én ilyen csatornakiosztást kívánok mindenkinek :) (értelemszerűen magyar választékkal)

Egyébként a brit csatornák nálunk is eloszthatóak? Elviselnék kábelen egy közszolgálati-kereskedelmi ellátmányt
upc Fiber Power 25 + Telefon Bronze + Digital Bronze DVB-C, MinDigTV DVB-T, DVB-S Astra 19,2°+23,5°

#5652 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 20. 11:42

A PDF-es listájuk jobban üt, és jót mosolyogtam, hogy a Duna TV-nek sikerült bekerülnie a középső csomagba:
http://www.upc-cable...gicard_chde.pdf

#5653 Felhasználó inaktív   M412305 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 20. 14:55

Szia! Bocsi, hogy megint a kérdéseimmel bombázlak. Balatonalmádiban lakom (UPC kód: 43120), és azt tapasztaltam, hogy az automatikus hangolás minden csatornát megtalált, kivéve az Echo Tv-t. Próbálkoztam kézi hangolással is, talált talált csatornákat is, de azok nem jelennek meg a csatornalistában. Ez így normális, vagy csak az automata hangolás által nem talált csatornák adódnak hozzá automatikusan? A kézi hangolással talált csatornákat kézzel kell hozzáadni a csatornalistához? Bocsi, ha ökörségeket kérdezek. Üdv

#5654 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 20. 15:09

Kézi hangolással is hozzáadhatsz csatornákat, ha valamit nem talált meg. Ilyenkor nem duplázza a csatornákat, hanem cseréli, tehát ha többet talál, hozzáadja, a meglévőt cseréli. Amik nem jelennek meg a listában azok vagy rádiók vagy adatcsatornák. ;)

Viszont most nekiálltam rendezkedni és készítettem egy UPC-s kiosztás szerinti listát is szlovák beállításhoz. Két külön könyvtárba tettem a csatornalistákat, kinek mi kell:
- van egy ABC szerint rendezve
- van egy UPC szerinti sorrend is. Itt a kimaradt csatornaszámokat feltöltöttem a nem valós csatornákkal (pl. CoD adók), így minden a helyére került. Ez azért jobb, mert a tévében lehet választani a csatorna szerinti és ABC szerinti rendezés között a Smart Hub -> Csatornák alatt a jobb felső sarokban.

Mindkét listában van két kedvenclista:
- az elsőben vannak azok az adók, amik magyar nyelvű, tehát a digital bronze-ban vannak + HBO MaxPak
- a másodikban az első ki van bővítve a HD-s adókkal is.

Itt találjátok mindkét listát:

Szerkesztette: Mykee 2012. 05. 20. 15:10 -kor

#5655 Felhasználó inaktív   Zoli12345 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 20. 16:34

Mykee: Bocsi hogy hülye kérdésekkel zaklatlak, de úgy látom te profi vagy a témában.
Ha bevezetnek egy új csatornát, és kéziben rákeresek, akkor teljesen összekócolja a szerkesztett listámat (azaz amit nézek), vagy csak azt a sávot ahol a keresést indítottam? Teszem azt az 5-6 csatit keveri meg, vagy az egész sorrendemet borítja?
Válaszodat köszi!
UPCDigitalGold+MediacardHD+HboMaxPak+Európa+SamsungUe27D5000+Lg42LW4500,FiberPower120

#5656 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 20. 18:52

Zoli: elvileg csak azt az egy-két csatornát keveri meg, a többihez nem nyúl. Ez csak elméleti dolog, az átrendezett csatornakínálatnál még nem próbáltam ki, az ABC sorrendnél így volt. Ha mégis átrendezné, újra jöhet a kézi csatornajáték a gépen...

#5657 Felhasználó inaktív   Zoli12345 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 20. 20:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2012. 05. 20. 19:52

Zoli: elvileg csak azt az egy-két csatornát keveri meg, a többihez nem nyúl. Ez csak elméleti dolog, az átrendezett csatornakínálatnál még nem próbáltam ki, az ABC sorrendnél így volt. Ha mégis átrendezné, újra jöhet a kézi csatornajáték a gépen...

Köszi :cool2:
UPCDigitalGold+MediacardHD+HboMaxPak+Európa+SamsungUe27D5000+Lg42LW4500,FiberPower120

#5658 Felhasználó inaktív   M412305 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 21. 08:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2012. 05. 20. 15:09

Kézi hangolással is hozzáadhatsz csatornákat, ha valamit nem talált meg. Ilyenkor nem duplázza a csatornákat, hanem cseréli, tehát ha többet talál, hozzáadja, a meglévőt cseréli. Amik nem jelennek meg a listában azok vagy rádiók vagy adatcsatornák. ;)

Viszont most nekiálltam rendezkedni és készítettem egy UPC-s kiosztás szerinti listát is szlovák beállításhoz. Két külön könyvtárba tettem a csatornalistákat, kinek mi kell:
- van egy ABC szerint rendezve
- van egy UPC szerinti sorrend is. Itt a kimaradt csatornaszámokat feltöltöttem a nem valós csatornákkal (pl. CoD adók), így minden a helyére került. Ez azért jobb, mert a tévében lehet választani a csatorna szerinti és ABC szerinti rendezés között a Smart Hub -> Csatornák alatt a jobb felső sarokban.

Mindkét listában van két kedvenclista:
- az elsőben vannak azok az adók, amik magyar nyelvű, tehát a digital bronze-ban vannak + HBO MaxPak
- a másodikban az első ki van bővítve a HD-s adókkal is.

Itt találjátok mindkét listát:

Szia! Köszi szépen a kimerítő választ! Még egyet szeretnék kérdezni. Veszprém mellett lakom (Kód: 43120)Balatonalmádiban, és a tévémen (Samsung LE32D550K1)behangoltam kézi hangolással a Veszprém környékére kiadott csatornalista alapján a csatornákat, amiket meg is talált, kivéve a 128 MHz-es "csomagban" továbbított csatornákat (Echo TV, Polonia, SAT1, HBO HD, Spectrum, Film+ Family), ahol nem talált csatornát. Ennek a gyenge jelszint lehet az oka, vagy valami más? Előre is köszi a választ. Üdv

#5659 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 21. 11:59

sziasztok!

nézem itt az elképzelt csatornakiosztást, és megakadt a szemem a digi sporton.

Van arr bármi esély, hogy elérhető legyen a digi sport upc-n?
Vagy ne is álmodjak róla?

üdv
g
Egy kedves ismerősöm bioboltja: Panakeia

#5660 Felhasználó inaktív   janosvitez64 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 21. 16:27

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hátha segítene valaki.
Van egy samsung UE55B7000 televiziom CI foglalattal(samsung b sorozatú tv).Megszeretném kérdezni,hogy a UPC által kiadott CI+kártya amely a Hd decodert váltaná ki müködik-e vele??(nem szeretnék semmi extrát tehát felvenni hd-be stb csak sima csatorna kiosztást és nézni a tvt a távirányítójával..)
Mert megrendelni nem akarom addig amig meg nem bizonyosodom ez ügybe mivel az ügyfélszolgálatos csaj telefonon csak az UE 55ES sorozatra mondta tutira...
hátha valaki tudja...

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.