HWSW Informatikai Kerekasztal: otthoni hálózat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

otthoni hálózat üzenet a gépek közt

#41 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 19. 11:32

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 11:51

...
A többivel próbálj első közelítésben Ghost, vagy vendég vagy látogató felhasználói névvel bejelentkezni Általában van ilyen korlátozott jogú felhasználó a szervereken....

...vagy guest...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#42 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 11:35

Idézet: béna - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 10:27

Gyula2222 kedvéért :)

Akkor lássuk mégegyszer, bár inkább a :https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=114767&st=0 fórumba kéne áttenni ezt a beszélgetést, legalább újraéledne.
Alapvetően ez nem tűzfal és vírusőr kérdése ha a gépek látják egymást. Először a gépek fizikai kapcsolatát kellene leírni, utána az oprendszereket. Meg olvasgatni a Win. hálózat kialakítási helpjét.

Előzmények:
"Tehát. Adott 4 gép. 3-on NOD, 1en már nem is tudom mi, plussz tűzfal. van egy mondjuk szerver, de igazából semmi különös, csak azon vannak a doksik. Egy gép szó nélkül látja oda-vissza, a másik 3 nem. Azon az eggyen is NOD van, és az az egy nem is abban a tartományban van. Már leszedtem az összesről a vírusírtót, a tűzfalat, mindent. A főgépről is (Főgépen csak NOD volt-van). Mégis azt mondja hogy nincs jogosultságom és forduljak a gizdához segítségért.

mit írjak még a használható tanácsokért...? :)"

Nincsenek jelszavak, egy tartományban vannak és mindegyiken xp sp2 van. Fizikai kapcsolat: router oszt adslt. semmi sincs beállítva rajta, csak értelemszerűen a felhasználónév és a jelszó. Net mindegyiken van, csak egymást nem látják.

...

Ha net van, akkor kábelesen jó a kapcsolat.

Hogy érted, hogy "nem látja" a 3 gép a szervert? S hogy érted azt, hogy "látja"? Mit csinálsz pontosan, s mi rá a válasz pontosan, mi történik a képernyőn? Mikor írja ki a fenti hibaüzenetet?

Fájl- és nyomtatómegosztás, MS networks ügyfél engedélyezve van mindenütt? Anélkül lehetnek ilyen üzenetek. S a nethez semmi szükség rá.

Szerkesztette: Warrior 2008. 02. 19. 11:36 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#43 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 11:57

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 11:32

...vagy guest...

Kössz, ezekszerint elírtam. :)

#44 Felhasználó inaktív   béna 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 21. 15:47

itt vagyok és figyelek és próbálkozok :)

ami azt illeti a guest-el nem változott semmi sem (kipróbáltam). Ami történik az az, hogy amikor belemásznék a főgépbe (a megosztott mappáit már nem is látom) akkor rámrivall a gép, hogy keressem meg a rendszergazdát mert valószínűleg nincs jogosultságom. Hangsúlyoznám, hogy sehol semmilyen felh/jelszó nincs megadva. Ha viszont a "főgépről" nézem a másikat, akkor abban már látom a megosztott mappát is, de abba szintén nincs jogom belemászni, ugyanazzal a hibaüzenettel hajt el a masina.
szóljatok, ha értelmetlen amit leírtam...
ehe

#45 Felhasználó inaktív   Bugge 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 00:32

Sziasztok! A kérdésem főleg elméleti. Létezik-e olyan program, amivel azt meg lehet csinálni, hogy Van egy asztali pc-m és egy laptopom. A Pc-n van egy mappa amiben vannak fájlok. Azt szeretném elérni, hogy ezek a fájlok a laptopomon is rajta legyenek. Tudom egyszerű, átmásolom, de én azt szeretném, ha úgy működne, hogy ha a laptopon mondjuk hozzárakok egy dokumentumot, akkor az a pc-n is megelenjen. Olyan elven, mint a szinkornizáció mondjuk a pc és a pda között. Remélem érthetően fogalmaztam :)  Szóval ez megoldható valamilyen módon, vagy várjak még kb 3-4 évet, mire ezt is feltalálják? :cool:
Brutális állat a pályán!

#46 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 23. 01:01

Idézet: Bugge - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 0:32

A Pc-n van egy mappa amiben vannak fájlok. Azt szeretném elérni, hogy ezek a fájlok a laptopomon is rajta legyenek.

mondjuk hozzárakok egy dokumentumot, akkor az a pc-n is megelenjen. Olyan elven, mint a szinkornizáció mondjuk a pc és a pda között.

Van ez MSnél ezer éve, régen valami kosárnak vagy minek hívták, most offline folder, hozzáadod hálózatok közt, aztán elvileg lesz valami, én ezer éve nem láttam, kollégák használják, egy próbát megér.

Ha meghajtót rendelsz hozzá, akkor kapcsolat nélküli mappa, vagy hasonló.
Make love not Wor.

#47 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 01:02

Idézet: Bugge - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 0:32

Szóval ez megoldható valamilyen módon, vagy várjak még kb 3-4 évet, mire ezt is feltalálják? :cool:

Ja, XPben táska a neve, lehet nem is tartozék, vagy cska officével jön a gépre, de jobb gomb, új táska, aztán helpet olvasol.
Make love not Wor.

#48 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:10

Össze kéne kapcsolnom egy öreg szervergépet (NT4) és egy XP masinát, h a szerverről le tudjak menteni egy adag adatot.
Eddig oda jutottam, h az XP automata állásban kap IP-t, és megjelenik a korlátozott kapcsolat jelzés.
Hálózat tallózásra nem találja a szervert, és ott sem jelenik meg a kliens.
Az NT angol, és az én angolságom mondhatni elveszőleges.

#49 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:15

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 13:10

Össze kéne kapcsolnom egy öreg szervergépet (NT4) és egy XP masinát, h a szerverről le tudjak menteni egy adag adatot.
Eddig oda jutottam, h az XP automata állásban kap IP-t, és megjelenik a korlátozott kapcsolat jelzés.
Hálózat tallózásra nem találja a szervert, és ott sem jelenik meg a kliens.
Az NT angol, és az én angolságom mondhatni elveszőleges.

Milyen IP-t kap az az xp? Ha 169.254 klezdetűt, akkor nem kap IP-t, azt csak maga az XP "osztja ki magának".

#50 Felhasználó inaktív   Ifjú Padavan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 23:17

Sziasztok!
A problémám az, hogy a fájl- és nyomtatómegosztás nem működik.
Leírom, hogy mi van: Egy XP-s asztali gép etherneten, egy szintén XP-s laptop WLAN-on csatlakozik egy linksys routerhez.
Egyszer már működött csak a laptopon újra telepítettem a WLAN drivert aminek a neve Broadcom vezeték nélküli hálózati segédprogram (4.100.15.5) a kártyára azt írja, hogy az egy BCM0466.
Feltételezem hogy a laptopon lehet a gond, mert a hálózati helyeknél az asztali gépen látom a megosztott mappáimat de a laptopon nem.
A diagnosztika szerint a routerrel minden rendben van, a szükséges protokollok fel vannak telepítve mindegyik gépen.
A kérdésem, hogy hogyan lehetne működésre bírni ? Előre is köszönöm. :confused:

Szerkesztette: Ifjú Padavan 2008. 03. 28. 23:24 -kor

#51 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 00:00

Sajátgépben a címsorba írd be a másik gép IP-jét, pl.: \\192.168.73.88

#52 Felhasználó inaktív   Ifjú Padavan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 19:23

Beírtam és a másik gépen az xampp Apache szerver fut, így betöltődött a kezdőoldala. Nem tudom hogy ennek van -e valami köze hozzá.
Pingelni lehet a gépek közt oda vissza.

#53 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 22:14

Idézet: Ifjú Padavan - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 19:23

Beírtam és a másik gépen az xampp Apache szerver fut, így betöltődött a kezdőoldala.

Hümmögök, hümmögök, de vagy \\ nélkül írtad be explorerbe, vagy futtatásba, de akkor meg elé kell a http://

Szóval júzerek vagy egyszerű filemegosztás, jogosultság, megosztott mappa egyáltalán van-e, filemegosztás engedélyezése a hálózati kapcsolatnál, kezdeményező gépen ms network ügyfél?
Make love not Wor.

#54 Felhasználó inaktív   Ifjú Padavan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 13:54

Ja igen beírtam így \\192.168.1.4 és most megjelent egy üres képernyő, vagy legalábbis nincs semmilyen mappa, de ezt a \\-t eddig nem mondtátok ;)

#55 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 13:57

Idézet: Ifjú Padavan - Dátum: 2008. márc. 30., vasárnap - 13:54

Ja igen beírtam így \\192.168.1.4 és most megjelent egy üres képernyő, vagy legalábbis nincs semmilyen mappa, de ezt a \\-t eddig nem mondtátok ;)

Idézem: Sajátgépben a címsorba írd be a másik gép IP-jét, pl.: \\192.168.73.88

Ha nincs semmi, az érdekes, de tán meg kellene osztani valami mappát.
Make love not Wor.

#56 Felhasználó inaktív   wferry 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 06:56

hy

a kovetkezo kerdesem lenne:

hogy lehetne megoldani a gepek kozti uzenetkuldest

uhu linux , es xp kozt ? ( es mivel )

a valaszokat eloe is koszi

#57 Felhasználó inaktív   wferry 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 07:53

hy all

meg lehet oldani vista eseten is az uzenetkuldest gepek kozt ?
....ugyanis nem talaltam benne net send  -et...vagy valami mas neven kellene keresnem ?

a valaszokat elore is koszi

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó