HWSW Informatikai Kerekasztal: Augusztus 20, Tüzijáték - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Augusztus 20, Tüzijáték Nem informatika, tudom, de talán idefér Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:31

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:29

Nem tudok tippelni, de pár éves tapasztalatok alapján kb. fele, mint kilenckor. Ugyanis a pestiek általában nem ülnek ki olyan hamar, míg a vidékiek ráhagyással mennek. Főleg, ha tömegközlekednek, mert az nemigen alkalmazkodik.

oké, de ez mennyi embert jelent. 20? 200? 2000? 20000000000?
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#102 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:32

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:30

Itt Vas megyében 8 óra előtt nem sokkal járt a vihar. Nem volt közel sem annyira durva, de lehetett sejteni, hogy az ország más részeire is odaér.

Nem... ha tíz perccel korábban szólnak, az is több a semminél. Ez nem az a helyzet volt, ahol lehet késlekedni.

Vagy csak azért látom ilyen fontosnak, mert belülről éltem meg? Mert nekinyomott a szél egy villanyoszlopnak? Lehet, hogy elfogult vagyok. De ha mondják akár 10 perccel korábban, hogy ez lesz, sokkal kevesebb lett volna a veszélyhelyzet. Lásd Intercontinental tányérai...

#103 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:32

Úgy húsz éve voltam utoljára a rakparton tüzijátékot nézni, akkor még a nyakamban a fiammal, akiről jelenleg nem tudom, hogy baja esett-e, vagy már húzza a lóbőrt a barátnőjénél, mert korán megy melózni.

Ma apámék lakásából (pesti oldal a Dráva utca közelében) "élveztem" az időjárás viszontagságait.
20:45 körül azt hittem, valaki elrontotta a tüzijátékot, és beindultak a rakéták.
Aztán látom, hogy a budai hegyek fölött a János-hegytől a Hármas-határ-hegyig felváltva villámlik.
Dörgés nélkül.
Percekkel később nem látszottak a budai hegyek, majd 21:05 körül előbb az 80 méterre lévő panelház, utóbb a szemközti ház sem látszott az esőben, csak a lámpák fényei.
A pár éve beépített műanyag ablakokon a szél bepréselte a vizet, az üveg, és a műanyag között.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#104 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:33

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:31

Anyám tegnap estefelé hívott vidékről, hogy a Petőfin (Kossuthon?) bemondták.

De könyörgöm, mit? Hogy holnap este Budapest belvárosában atom vihar lesz, ez biztos? Csak nem éretd, mit akarunk mondani ottokarral.....

#105 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:33

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:30

Mondom, erről van szó!!!!!!!!!!!!
Egy bizonytalan meteo. prognózis alapján hogyan lehet lefújni egy iulyen progit?
Csak ismételni tudom önmagamat: lakhelyemen várhatóan zivi lesz holnap viharos széllökésekkel, jégesővel, etc.
Akkor ne menejek ki holnap az uccára?

Nem.
Az utcára ki lehet menni.
De egy olyan rendezvény megrendezése, ami milliós nagyságrendű embert mozgat meg, az ennél KICSIT több odafigyelést igényel, azt hiszem.
Gondolkoztál már ma?

#106 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:34

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:31

oké, de ez mennyi embert jelent. 20? 200? 2000? 20000000000?

Nem tudom, számít ez? Százezres nagyságrend, az biztos. Eszméletlen tömeg volt a metrón fél kilenckor például, rengeteg pesti még később ment. Ők biztosan könnyebben találnak biztonságos helyet.

#107 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:34

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:32

Nem... ha tíz perccel korábban szólnak, az is több a semminél.

Szerintem akkor nem 2 halott lenne , hanem 200. Ugyan már.

Kiszálltam.

#108 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:35

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:32

Nem... ha tíz perccel korábban szólnak, az is több a semminél. Ez nem az a helyzet volt, ahol lehet késlekedni.

Vagy csak azért látom ilyen fontosnak, mert belülről éltem meg? Mert nekinyomott a szél egy villanyoszlopnak? Lehet, hogy elfogult vagyok. De ha mondják akár 10 perccel korábban, hogy ez lesz, sokkal kevesebb lett volna a veszélyhelyzet. Lásd Intercontinental tányérai...

Ebben nem vagyok biztos.

Ha bejelentik, lehet, hogy hamarabb tör ki a pánik. És mint sajnos nagyon jól tudjuk, az is okozott már halálos baleseteket. Persze szerintem a tömeg nagy része a füle botját sem mozgatta volna a bejelentésre.
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#109 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:36

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:29

Nem tudok tippelni, de pár éves tapasztalatok alapján kb. fele, mint kilenckor. Ugyanis a pestiek általában nem ülnek ki olyan hamar, míg a vidékiek ráhagyással mennek. Főleg, ha tömegközlekednek, mert az nemigen alkalmazkodik.

Az ismeretségi köröm 3-tól, de legkésőbb 6-ig elindul a rakpartok felé, hogy "jobb" helyeket fogjanak ki.
Ma haza sem kellett menni a légiverseny után. Ott 1,7 millióan voltak.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#110 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:37

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:34

Szerintem akkor nem 2 halott lenne , hanem 200. Ugyan már.

Kiszálltam.

Te tudod... kívülről mindenesetre másnak tűnik.

#111 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Istenem. :( Ez borzalmas volt. Én azt hiszem soha többé nem megyek ki a tüzijátékra.
Percek alatt hatalmas vihar kerekedett és káosz, mint egy amcsi katasztrófa filmben.
Mi a Vigadó térnél követtük volna végig az eseményeket, ha minden rendben zajlik. Egyszerűen leírhatatlan ami történt...
Egymásba kapaszkodva rohantunk hogy találjunk valami menedéket. Az eső annyira az arcomba vágott, hogy már alig kaptam levegőt, azt hittem már ott game over lesz. Istennek hála Intercontinental mögött "menedékre" leltünk. Eső nagyságát jól jellemezte, hogy a hoteltől balra felállványozott épület tetejéről vízesésszerűen zúdult le a víz. Elképesztő volt.  :eek:
Ahh még mindig nem tértem magamhoz... ez kész.
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#112 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:34

Nem tudom, számít ez? Százezres nagyságrend, az biztos. Eszméletlen tömeg volt a metrón fél kilenckor például, rengeteg pesti még később ment. Ők biztosan könnyebben találnak biztonságos helyet.

Szóval te százezres nagyságrendű tömeget akarsz biztonságba helyezni, mondjuk pár 10 perc alatt?
Hé, ott nem elég azt kajabálni, h. mod. vagyok a HWSW-n, emberek, mindenki húzzon haza!  :D  :D  :D

#113 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:38

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:37

Szóval te százezres nagyságrendű tömeget akarsz biztonságba helyezni, mondjuk pár 10 perc alatt?
Hé, ott nem elég azt kajabálni, h. mod. vagyok a HWSW-n, emberek, mindenki húzzon haza!  :D  :D  :D

ez kész.  :omg:

Szerkesztette: Basic 2006. 08. 20. 23:39 -kor

#114 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:39

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:37

Tényleg, mennyivel jobb volt, hogy ugyanennyi ember szakadó esőben és 80kmh feletti szélben pánikszerűen menekült. :omg: :omg:

Voltál már valódi viharban? Nem szélben, felhőszakadásban, hanem viharban? Amikor más nem számít, csak hogy menekülj? Én már nem először, de ez nem volt az eddigiekkel egy súlycsoportban.

#115 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:40

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:33

De könyörgöm, mit? Hogy holnap este Budapest belvárosában atom vihar lesz, ez biztos? Csak nem éretd, mit akarunk mondani ottokarral.....

Én értem, csak Ti nem.
Ki jön szembe a másikkal, ki megy rossz irányba az úton???

Ez nem egy utcai séta.

Itt robbanószerek vannak, amelyek nem megfelelő helyzetben való felrobbanása (pl. szélvihar általi elfújás miatt) életeket olthat ki. Nem hiszem, hogy újdonságot mondanék azzal, hogy ezek tulajdonképpen kis bombák, akár 8-10 kilósak is lehetnek!

Arról nem is beszélve, hogy ha már kilőtte az indítótöltet a rakétát, akkor még az eső megakadályozhatja, késlelteti a második/harmadik robbanást. A szél meg elfordíthatja.
Csodával határos, hogy nem történt (legalábbis eddig nem tudni róla) ebből baj.

Szóval, aki ilyet szervez, az nem árt, ha meg tudja különböztetni a gyaklogos sétát egy teljes sötétben megrendezett tömegrendezvénytől.
Gondolkoztál már ma?

#116 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:40

Idézet: Frosty - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:37

Istenem. :( Ez borzalmas volt. Én azt hiszem soha többé nem megyek ki a tüzijátékra.
Percek alatt hatalmas vihar kerekedett és káosz, mint egy amcsi katasztrófa filmben.
Mi a Vigadó térnél követtük volna végig az eseményeket, ha minden rendben zajlik. Egyszerűen leírhatatlan ami történt...
Egymásba kapaszkodva rohantunk hogy találjunk valami menedéket. Az eső annyira az arcomba vágott, hogy már alig kaptam levegőt, azt hittem már ott game over lesz. Istennek hála Intercontinental mögött "menedékre" leltünk. Eső nagyságát jól jellemezte, hogy a hoteltől balra felállványozott épület tetejéről vízesésszerűen zúdult le a víz. Elképesztő volt.  :eek:
Ahh még mindig nem tértem magamhoz... ez kész.

Azt én is láttam... nem mertünk közel menni, pedig annak az épületnek a túloldala szélvédett lett volna.

#117 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:41

nem értem mit kell ezen vitatkozni? rossz volt és kész. reggel meghalljuk a hivatalos híreket.

#118 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:42

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:39

Voltál már valódi viharban? Nem szélben, felhőszakadásban, hanem viharban? Amikor más nem számít, csak hogy menekülj? Én már nem először, de ez nem volt az eddigiekkel egy súlycsoportban.

Mintegy 2 órája.
Nem a vita miatt postolok, egyszerűen nem éretelek Benneteket.

#119 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:43

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:32

kb este hétkor bizonyos volt, 60%-ra hogy irtóronda vihar lesz. ekkor kellett volna lefújni az egészet...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#120 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:43

Várban voltam fent, a sikló közelében. Mindenki arról beszélt, hogy bazinagy vihar lesz..  de maradtunk,  "ugyis szrráázunk" alapon. Csak ara nem számitott senki, hogy EKKORA ereje lesz. voltak akik bódékat boritottak le és mögébujtak, nejlonokat a fejük fölé 20an tartva hogy ne repüljön el.. senki és semmi nem maradt száraz. az eső vizszintesen "esett". miután alábbhagyott mindenki egyszerre próbált lejutni, ugyhogy még megvártuk a tüzijáték végét, és akkor indultunk. persze ugyanugy tömegek mindnehol, de normálisabban lehetett lejutni, mint a nagy-tömeggel együtt.batthyányrol elgyalogoltam moszkvára.. ott közölték hogy felsővezeték leszakadt kelemen lászlónál, fák az úton, nem jár busz, villamos is csak félig.
az elázós részt meg a baromkodást fent élveztem.. de mikor batthyány téren gyalogolva a tömeg között terjedt a halottak száma akkor vhogy eltünt a mosoly :(

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.