Szerkesztette: FakeJack 2006. 08. 20. 23:47 -kor
Augusztus 20, Tüzijáték Nem informatika, tudom, de talán idefér
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:44
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:46
Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:40
Ki jön szembe a másikkal, ki megy rossz irányba az úton???
Ez nem egy utcai séta.
Itt robbanószerek vannak, amelyek nem megfelelő helyzetben való felrobbanása (pl. szélvihar általi elfújás miatt) életeket olthat ki. Nem hiszem, hogy újdonságot mondanék azzal, hogy ezek tulajdonképpen kis bombák, akár 8-10 kilósak is lehetnek!
Arról nem is beszélve, hogy ha már kilőtte az indítótöltet a rakétát, akkor még az eső megakadályozhatja, késlelteti a második/harmadik robbanást. A szél meg elfordíthatja.
Csodával határos, hogy nem történt (legalábbis eddig nem tudni róla) ebből baj.
Szóval, aki ilyet szervez, az nem árt, ha meg tudja különböztetni a gyaklogos sétát egy teljes sötétben megrendezett tömegrendezvénytől.
Tehát, ha jól értelmezem: az augusztus 20-i dirr-durrt le kellett volna fújni, mivel 19-én a met. előrejelzések szerint hidegfront /heves zivikkel, potyogó lurkókkal,
Na, én csak ezt nem értem.
Szerkesztette: 7of9 2006. 08. 20. 23:47 -kor
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:47
Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:42
Nem a vita miatt postolok, egyszerűen nem éretelek Benneteket.
Akkor nem értem, miről beszélünk.
Több százezer (akár millió fölött) ember próbálta elhagyni a tüzijáték helyszínét úgy, hogy körülbelül három perccel azelőtt senkinek sem volt fogalma, hogy ezt akarja majd tenni. Mi lehet ennél rosszabb megoldás?
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:49
Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:32
Vagy csak azért látom ilyen fontosnak, mert belülről éltem meg? Mert nekinyomott a szél egy villanyoszlopnak? Lehet, hogy elfogult vagyok. De ha mondják akár 10 perccel korábban, hogy ez lesz, sokkal kevesebb lett volna a veszélyhelyzet. Lásd Intercontinental tányérai...
És ha bemondják, hogy szél lesz, és eső te otthon maradsz? Mert a legtöbben nem.
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:49
Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:43
A repmet is jelezte.
Mellesleg légtérzár volt, az RTL-Klub helikopterét nem engedték felszállni már 20:00-kor sem. És nemcsak őket nem, hanem az előre lekötött légi-tűzijáték néző légijárműveket sem.
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:52
Idézet: Avalon - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:49
Ha bemondják, hogy vihar lesz, akkor biztosan.
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:53
Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:47
Több százezer (akár millió fölött) ember próbálta elhagyni a tüzijáték helyszínét úgy, hogy körülbelül három perccel azelőtt senkinek sem volt fogalma, hogy ezt akarja majd tenni. Mi lehet ennél rosszabb megoldás?
Ha 1 órával előtte szólsz, hogy emberek, nagyon erős vihar lesz, ezért az ünnepség elmarad. Mindenki őrizze meg a nyugalmát és menjen biztonságos helyre. A kevesebb helyismerettel rendelkező vidékiek kérjék a hatóságok segítségét...
Kíváncsi vok - a BKV kapacitását figyelembe véve - hány agyontaposott, busz, autó, villinger elő lökött ember lett volna.
/A félreértések elkerülése végett 10 éve Bpesten élek/
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:55
Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:42
Nem a vita miatt postolok, egyszerűen nem éretelek Benneteket.
Ezen nem tudom mit nem lehet érteni.
Több százezer ember egyszerre megindul, 120km/h szél, olyan hatalmas eső, hogy még a földet nézve is majd megfulladsz. Ez város, könnyedén bármi a fejedre eshet.
Kettes metró nem járt ezért gyalogolnunk kellett a Rákóczi úton. Törött lámpabúrák, cserepek, állványokról leszakadt darabok, szemét, fa. Még jó hogy a rakparton nem nagyon vannak cserepes épületek.
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:55
Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:52
Jó, akkor te, meg mondjuk 100e ember. 1 millió még mindig ott van. Amikor szakadt az eső, még kb 30 ember ott ült a fák alatt. (ahol én voltam, Rózsadomb, Világifjuság park, vagy valami hasonló)
Azt, hogy mikor kelett volna lefújni, vagy kinek, azt így útólag nagyon könnyű megítélni. De az illetékesen valószínüleg ott volt a nyomás, és akkor így döntöttek. Ezen nincs mit vitatkozni, nem utólag kell okoskodni, azt mindenki tud.
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:56
Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:53
Kíváncsi vok - a BKV kapacitását figyelembe véve - hány agyontaposott, busz, autó, villinger elő lökött ember lett volna.
/A félreértések elkerülése végett 10 éve Bpesten élek/
Rosszabb lett volna, mint ami így történt?
Azért ez nem amerikai film. Ha azt mondod, hogy vihar lesz, elmarad a móka, akkor nyugodtan elkezdenek az emberek szedelőzködni, páran megijednek és sietnek. De kár túlzásokba esni az agyontaposott emberekkel egy bejelentés nyomán. Már maga az, hogy ennyi ember nem egy rakáson van, hanem viszonylag szétszórva, nagyban csökkentette volna a sérülések kockázatát. De a Duna partja biztosan leürült volna. Két haláleset pedig gyakorlatilag a parton történt.
(Én is évek óta itt élek.)
Vagy bemondják parancsolóan, hogy öcsém húzz haza, mert veszélyben vagy. Mindenki elkezd fejvesztve rohanni és abból lett volna tragédia, hogy egymás nyakára lépnek.
De mondom, kár utólag okoskodni. Senki nem számított ekkora viharra.
Több olyan rakéta is baleset okozott az augusztus 20-i, tragédiával végződött tűzijátékon, amely kilövése után a szélvihar miatt nem, később azonban felrobbant. A HírTV tudósítója szerint a tűzijátékot lebonyolító cég nem rendelkezett vészleállítóval. (HírTV)
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:57
Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:52
Javaslom az időjárás-előrejelzések bizonytalansága c. témakör tanulmányozását.
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:58
Idézet: Avalon - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:55
Azt, hogy mikor kelett volna lefújni, vagy kinek, azt így útólag nagyon könnyű megítélni. De az illetékesen valószínüleg ott volt a nyomás, és akkor így döntöttek. Ezen nincs mit vitatkozni, nem utólag kell okoskodni, azt mindenki tud.
Az a mondjuk 100e ember is rengeteget számít. Egyébként lásd előző postom.
de szoval durva volt.leginkabb az amikor lattunk tobb anyat babakocsival kisgyerekkel menekuldni de nem tudtak hova:(. hat ha lenne kisbabam es ott lett volna nem tudom mit csinaltam volna. nem irigylem azokat akiknek tenni kellett valamit
Ugye tüzijátékot jöttünk nézni, addig is sütögettünk kint a kertben. Ahogy sötétedett, a fejünk fölött elkezdtek cikázni a villámok. Apám erre mondta, hogy áh, úgyis messze van még, de anyám bnője erre azt mondta, hogy ha jön a vihar, az hamar eléri őket (mert ugye egy domboldali telekről néztük a tüzijátékot teljes panorámában). Amikor elkezdődött a tűzijáték, akkor már lehetett érezni a hideg szélből, hogy marha nagy vihar lesz. Kb. 5 perc múlva már be kellett menekülnünk a házba, már vitte a szél a tűzről a parazsat, tiszta szerencse, hogy a kerti sütögetésre szánt tüzet még időben eloltottuk. Arról nem is beszélve, hogy a műanyag kerti székeket úgy felkapta a szél, mint vmi csokipapírt, úgy kellett összeszedni őket. Egy kis idejig még tudtam filmezni a fényképezőgéppel, de mivel egyre erősebb lett a vihar, én is gyorsan berohantam a házba.
nekem nem tetszenek mostanában ezek a nagy viharok, itt vmi nem kóser, sztem ez is a globális felmelegedésnek róható fel.
mindenesetre őszinte részvétem azoknak, akik örökre elvesztették vmelyik hozzátartozójukat ebben a
szörnyű nagy viharban.
Elküldve: 2006. 08. 20. 23:59
Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:57
70% fölött van az ötnapos előrejelzések valószínűsége. Az egynaposé 90% fölött. Ezt az OMSZ-ben mondták nekem, talán nem hazudtak.
Elküldve: 2006. 08. 21. 00:00
Indexes hozzaszolasom:
Idézet
Szoval kinek szolt az OMSZ, es miert nem jutott akkor ez el SEMMILYEN forumon, igy radion sem az erintettekhez????
Elküldve: 2006. 08. 21. 00:00
Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:56
Vagy bemondják parancsolóan, hogy öcsém húzz haza, mert veszélyben vagy. Mindenki elkezd fejvesztve rohanni és abból lett volna tragédia, hogy egymás nyakára lépnek.
De mondom, kár utólag okoskodni. Senki nem számított ekkora viharra.
Harmadik változat: nem lesz tüzijáték. Így nincs miért maradni és pánik sem tör ki. Ez nem egy amerikai akciófilm... már megbocsáss.
Persze, segíteni már nem tudunk, ez igaz.
Elküldve: 2006. 08. 21. 00:01
Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:56
Nem. Ez egy kelet-európai-film lett volna. nyugodt, szedelőzködő honfitársaink gáz esetén? Naív vagy, barátom.
huhh, lehet krinyo most seggberúg.
Szerkesztette: 7of9 2006. 08. 21. 00:03 -kor

Súgó
A téma zárva.