HWSW Informatikai Kerekasztal: Augusztus 20, Tüzijáték - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Augusztus 20, Tüzijáték Nem informatika, tudom, de talán idefér Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:44

Ez már a könnyű utólag okosnak lenni kategória szerintem. Ekkora viharra szvsz senki sem számított.

Szerkesztette: FakeJack 2006. 08. 20. 23:47 -kor

#122 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:46

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:40

Én értem, csak Ti nem.
Ki jön szembe a másikkal, ki megy rossz irányba az úton???

Ez nem egy utcai séta.

Itt robbanószerek vannak, amelyek nem megfelelő helyzetben való felrobbanása (pl. szélvihar általi elfújás miatt) életeket olthat ki. Nem hiszem, hogy újdonságot mondanék azzal, hogy ezek tulajdonképpen kis bombák, akár 8-10 kilósak is lehetnek!

Arról nem is beszélve, hogy ha már kilőtte az indítótöltet a rakétát, akkor még az eső megakadályozhatja, késlelteti a második/harmadik robbanást. A szél meg elfordíthatja.
Csodával határos, hogy nem történt (legalábbis eddig nem tudni róla) ebből baj.

Szóval, aki ilyet szervez, az nem árt, ha meg tudja különböztetni a gyaklogos sétát egy teljes sötétben megrendezett tömegrendezvénytől.

Tehát, ha jól értelmezem: az  augusztus 20-i dirr-durrt le kellett volna fújni, mivel 19-én a met. előrejelzések szerint hidegfront /heves zivikkel, potyogó lurkókkal,  :) / fogja elérni hazánkat?
Na, én csak ezt nem értem.

Szerkesztette: 7of9 2006. 08. 20. 23:47 -kor

"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#123 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:47

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:42

Mintegy 2 órája.
Nem a vita miatt postolok, egyszerűen nem éretelek Benneteket.

Akkor nem értem, miről beszélünk.

Több százezer (akár millió fölött) ember próbálta elhagyni a tüzijáték helyszínét úgy, hogy körülbelül három perccel azelőtt senkinek sem volt fogalma, hogy ezt akarja majd tenni. Mi lehet ennél rosszabb megoldás?

#124 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:49

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:32

Nem... ha tíz perccel korábban szólnak, az is több a semminél. Ez nem az a helyzet volt, ahol lehet késlekedni.

Vagy csak azért látom ilyen fontosnak, mert belülről éltem meg? Mert nekinyomott a szél egy villanyoszlopnak? Lehet, hogy elfogult vagyok. De ha mondják akár 10 perccel korábban, hogy ez lesz, sokkal kevesebb lett volna a veszélyhelyzet. Lásd Intercontinental tányérai...

És ha bemondják, hogy szél lesz, és eső te otthon maradsz? Mert a legtöbben nem.

#125 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:49

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:43

kb este hétkor bizonyos volt, 60%-ra hogy irtóronda vihar lesz. ekkor kellett volna lefújni az egészet...

A repmet is jelezte.

Mellesleg légtérzár volt, az RTL-Klub helikopterét nem engedték felszállni már 20:00-kor sem. És nemcsak őket nem, hanem az előre lekötött légi-tűzijáték néző légijárműveket sem.
Gondolkoztál már ma?

#126 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:52

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:49

És ha bemondják, hogy szél lesz, és eső te otthon maradsz? Mert a legtöbben nem.

Ha bemondják, hogy vihar lesz, akkor biztosan.

#127 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:53

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:47

Akkor nem értem, miről beszélünk.

Több százezer (akár millió fölött) ember próbálta elhagyni a tüzijáték helyszínét úgy, hogy körülbelül három perccel azelőtt senkinek sem volt fogalma, hogy ezt akarja majd tenni. Mi lehet ennél rosszabb megoldás?

Ha 1 órával előtte szólsz, hogy emberek, nagyon erős  vihar lesz, ezért az ünnepség elmarad. Mindenki őrizze meg a nyugalmát és menjen biztonságos helyre. A kevesebb helyismerettel rendelkező vidékiek kérjék a hatóságok segítségét...
Kíváncsi vok - a BKV kapacitását figyelembe véve -  hány agyontaposott, busz, autó, villinger elő lökött ember lett volna.
/A félreértések elkerülése végett 10 éve Bpesten élek/

#128 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:55

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:42

Mintegy 2 órája.
Nem a vita miatt postolok, egyszerűen nem éretelek Benneteket.

Ezen nem tudom mit nem lehet érteni.
Több százezer ember egyszerre megindul, 120km/h szél, olyan hatalmas eső, hogy még a földet nézve is majd megfulladsz. Ez város, könnyedén bármi a fejedre eshet.
Kettes metró nem járt ezért gyalogolnunk kellett a Rákóczi úton. Törött lámpabúrák, cserepek, állványokról leszakadt darabok, szemét, fa. Még jó hogy a rakparton nem nagyon vannak cserepes épületek.
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#129 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:55

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:52

Jó, akkor te, meg mondjuk 100e ember. 1 millió még mindig ott van. Amikor szakadt az eső, még kb 30 ember ott ült a fák alatt. (ahol én voltam, Rózsadomb, Világifjuság park, vagy valami hasonló)

Azt, hogy mikor kelett volna lefújni, vagy kinek, azt így útólag nagyon könnyű megítélni. De az illetékesen valószínüleg ott volt a nyomás, és akkor így döntöttek. Ezen nincs mit vitatkozni, nem utólag kell okoskodni, azt mindenki tud.

#130 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:56

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:53

Ha 1 órával előtte szólsz, hogy emberek, nagyon erős  vihar lesz, ezért az ünnepség elmarad. Mindenki őrizze meg a nyugalmát és menjen biztonságos helyre. A kevesebb helyismerettel rendelkező vidékiek kérjék a hatóságok segítségét...
Kíváncsi vok - a BKV kapacitását figyelembe véve -  hány agyontaposott, busz, autó, villinger elő lökött ember lett volna.
/A félreértések elkerülése végett 10 éve Bpesten élek/

Rosszabb lett volna, mint ami így történt?

Azért ez nem amerikai film. Ha azt mondod, hogy vihar lesz, elmarad a móka, akkor nyugodtan elkezdenek az emberek szedelőzködni, páran megijednek és sietnek. De kár túlzásokba esni az agyontaposott emberekkel egy bejelentés nyomán. Már maga az, hogy ennyi ember nem egy rakáson van, hanem viszonylag szétszórva, nagyban csökkentette volna a sérülések kockázatát. De a Duna partja biztosan leürült volna. Két haláleset pedig gyakorlatilag a parton történt.

(Én is évek óta itt élek.)

#131 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Jó. Monnyuk bemondják 8-kor finoman, hogy mindenki húzzon haza, mert vihar lesz. Mit csinált volna az emberek többsége? Jajj, nem ezért állok itt már öt órája, majd megyek, ha tényleg esik, mert jelenleg remek idő van. Mikor indultak volna el a legtöbben? Ugyanakkor, mint a valóban kialakult helyzetben.
Vagy bemondják parancsolóan, hogy öcsém húzz haza, mert veszélyben vagy. Mindenki elkezd fejvesztve rohanni és abból lett volna tragédia, hogy egymás nyakára lépnek.
De mondom, kár utólag okoskodni. Senki nem számított ekkora viharra.

#132 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

A HírTV tudósítója elmondta: a tűzijáték lebonyolítói a vihar kitörte után nem tudták leállítani a rakéták kilövését.

Több olyan rakéta is baleset okozott az augusztus 20-i, tragédiával végződött tűzijátékon, amely kilövése után a szélvihar miatt nem, később azonban felrobbant. A HírTV tudósítója szerint a tűzijátékot lebonyolító cég nem rendelkezett vészleállítóval. (HírTV)
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#133 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:57

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:52

Javaslom az időjárás-előrejelzések bizonytalansága c. témakör tanulmányozását.

#134 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:58

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:55

Jó, akkor te, meg mondjuk 100e ember. 1 millió még mindig ott van. Amikor szakadt az eső, még kb 30 ember ott ült a fák alatt. (ahol én voltam, Rózsadomb, Világifjuság park, vagy valami hasonló)

Azt, hogy mikor kelett volna lefújni, vagy kinek, azt így útólag nagyon könnyű megítélni. De az illetékesen valószínüleg ott volt a nyomás, és akkor így döntöttek. Ezen nincs mit vitatkozni, nem utólag kell okoskodni, azt mindenki tud.

Az a mondjuk 100e ember is rengeteget számít. Egyébként lásd előző postom.

#135 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

mi pont a lanchidnal alltunk a kordonnal , ahova ha jol hallottam kesobb pont egy fa dolt. szerencsere mar a nagy szel kezdetekor elindultunk mivel a tuzijatekbol nem lattunk semmit. mivel az osszes pernye,por meg minden a szemunkbement es nem tudtuk nyitvatartani a szemunket arra nezve, csak nagy nehezen hattal a szelnek. igy hogy elindultunk meg igy sem sikerult semilyen fedett reszre beallni igy setaltunk egy jot a szakado esoben, az arany janos utcaig. onnan szerencsere 2 ismeros elhozott  minket kocsival haza.
de szoval durva volt.leginkabb az amikor lattunk tobb anyat babakocsival kisgyerekkel menekuldni de nem tudtak hova:(. hat ha lenne kisbabam es ott lett volna nem tudom mit csinaltam volna. nem irigylem azokat akiknek tenni kellett valamit :(
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#136 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

anyám 1ik barátnőjénél voltunk fent vhol nagytétényben (huszonvhány ker), a hasadék utcában.

Ugye tüzijátékot jöttünk nézni, addig is sütögettünk kint a kertben. Ahogy sötétedett, a fejünk fölött elkezdtek cikázni a villámok. Apám erre mondta, hogy áh, úgyis messze van még, de anyám bnője erre azt mondta, hogy ha jön a vihar, az hamar eléri őket (mert ugye egy domboldali telekről néztük a tüzijátékot teljes panorámában). Amikor elkezdődött a tűzijáték, akkor már lehetett érezni a hideg szélből, hogy marha nagy vihar lesz. Kb. 5 perc múlva már be kellett menekülnünk a házba, már vitte a szél a tűzről a parazsat, tiszta szerencse, hogy a kerti sütögetésre szánt tüzet még időben eloltottuk. Arról nem is beszélve, hogy a műanyag kerti székeket úgy felkapta a szél, mint vmi csokipapírt, úgy kellett összeszedni őket. Egy kis idejig még tudtam filmezni a fényképezőgéppel, de mivel egyre erősebb lett a vihar, én is gyorsan berohantam a házba.

nekem nem tetszenek mostanában ezek a nagy viharok, itt vmi nem kóser, sztem ez is a globális felmelegedésnek róható fel. :(

mindenesetre őszinte részvétem azoknak, akik örökre elvesztették vmelyik hozzátartozójukat ebben a
szörnyű nagy viharban.
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#137 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:59

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:57

Javaslom az időjárás-előrejelzések bizonytalansága c. témakör tanulmányozását.

70% fölött van az ötnapos előrejelzések valószínűsége. Az egynaposé 90% fölött. Ezt az OMSZ-ben mondták nekem, talán nem hazudtak.

#138 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:00

Elore mondom, hogy aki elviszi politika fele a forumot, azt orokre kitiltom a forumbol.

Indexes hozzaszolasom:

Idézet

Ha az OMSZ valoban adott volna megfelelo tajekoztatast, miert nem hallottam errol semmit a slager/danubius radiokban? 17:15-tol 21:10-ig autoban ultem, folyamatosan hallgatva az adasokat, semmi info sem volt a varhato helyzetrol. 20:55 korul ertem Bp hatarara az M3-ason, egyre surusodo villamlasokat lattam eszak felol (kb 20:35 korul voltak az elso kicsik), de nem nezett ki nagy viharnak...
Szoval kinek szolt az OMSZ, es miert nem jutott akkor ez el SEMMILYEN forumon, igy radion sem az erintettekhez????

72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#139 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:00

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:56

Jó. Monnyuk bemondják 8-kor finoman, hogy mindenki húzzon haza, mert vihar lesz. Mit csinált volna az emberek többsége? Jajj, nem ezért állok itt már öt órája, majd megyek, ha tényleg esik, mert jelenleg remek idő van. Mikor indultak volna el a legtöbben? Ugyanakkor, mint a valóban kialakult helyzetben.
Vagy bemondják parancsolóan, hogy öcsém húzz haza, mert veszélyben vagy. Mindenki elkezd fejvesztve rohanni és abból lett volna tragédia, hogy egymás nyakára lépnek.
De mondom, kár utólag okoskodni. Senki nem számított ekkora viharra.

Harmadik változat: nem lesz tüzijáték. Így nincs miért maradni és pánik sem tör ki. Ez nem egy amerikai akciófilm... már megbocsáss. :)

Persze, segíteni már nem tudunk, ez igaz.

#140 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 00:01

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:56

Azért ez nem amerikai film. Ha azt mondod, hogy vihar lesz, elmarad a móka, akkor nyugodtan elkezdenek az emberek szedelőzködni, páran megijednek és sietnek.

Nem. Ez egy kelet-európai-film lett volna. nyugodt, szedelőzködő honfitársaink gáz esetén? Naív vagy, barátom.
huhh, lehet krinyo most seggberúg.

Szerkesztette: 7of9 2006. 08. 21. 00:03 -kor

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8