Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 11:46
Nem tudom jobban érzékeltetni azt, hogy ez nem játék, nincs helye mérlegelésnek. Az elvi esélyét sem lett volna szabad meghagyni, hogy akár egyetlen világító darabka is az emberek közé essen. Tökéletesen lényegtelen ebből a szempontból, hogy ez bekövetkezett-e vagy sem.
Mint kiderült, a villámlásokat már jó ideje lehetett látni, dörgés is volt. Ez nem kimondottan a "teljesen alkalmas" időjárás. Főleg, hogy pár perccel korábban sem lett volna késő nem elindítani, amikor már biztos volt, hogy jön a móka.
Az egy órával elhalasztást nem tudom, hol olvastad, úgyhogy arra a részre nem reagálok.
Részemről befejeztem ezt a szálat, nincs már mit hozzátenni.
Ebben igazad van. Miután elkezdődött a vihar, meg kellett volna állítani a tüzijátékok fellövését (amennyiben ez lehetséges).
A topik elején említetted, hogy téged is rendesen elkapott a vihar, s mintha csak egy amerika katasztrófa filmbe csöppentél volna. Nem vitatom - de szerintem senki sem tette -, hogy rémisztő, halálközeli élmény lehetett, amire csak ráte(hete)tt a bombák zaja.
DE! Ha már jó előre lehetett érezni, látni - még laikusként is - a vihar közeledtét (amiről nem tudhatta senki, hogy pontosan keresztezi a Duna-partot, akár egy 1 Km-re odébb is lecsaphatott volna, pont a menekülő tömegbe...), akkor miért maradtál mégis? És mit változtatott volna (az egyébként szerintem is kivitelezhetetlen) ha - ezt a nyilvánvaló - eseményt még be is mondják?
Én írtam. Ilyen kis, koncentrál területnél nem lehetett pontosan megjósolni, hogy hol csap le a vihar gócpontja. Mint fentebb említettem, 1 Km-rel arrébb is tombolhatott volna, ami abszolúte nem indokolta volna a teljes lefújást, pusztán a halasztást. Ami viszont 99,99%-ban ugyanilyen következményekkel járt volna.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>