HWSW Informatikai Kerekasztal: Augusztus 20, Tüzijáték - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Augusztus 20, Tüzijáték Nem informatika, tudom, de talán idefér Értékeld a témát: -----

#1261 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:12

"Szerintem, de a tények alapjan is elmondhatjuk. hogy a halálos balesetek 80 % -át a fába csapodo autok teszik ki,"

Ez tényleg még köszönőviszonyban sincs a valósággal. Nézel te TV-t? Mi az ütközések többsége?

#1262 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:13

Idézet: Capri - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 20:07

- De hogy pozitívumot is mondjak mellette: árnyékot ad, így nem melegszik fel annyira az aszfalt; nem égeti ki a szemed a nap; nem repülnek be a madarak esztelenül stb..

A madarakat is írtani kellene a városokban, mert a fejedre sz*rnak, és különben sincs semmi hasznuk.
Nem komolyan mondom, nemúgy mint Dextrose kolléga
Faster! Harder! Cadaver!

#1263 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:13

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 19:39

A tieddel megegyezik? Te elfogadod ezeket a magyarázatokat?
Én nem a FIDESZ folyamatos negatív kampányát tartom igazságnak mert az is rettentően idegesítő. De azok a hivatalos magyarázatok amik eddig elhangzottak egyszerűen elképesztőek.

Törőljétek nyugodtan azokat a hozzászólásokat amiket nem bír el a szabályzat. Különben nem értem miért nem lehet politizálni. Az is a véleménynyilvánítás egy fajtája.

van amiben megegyezik, és van amiben nem. de a pártokat csak te hoztad ide, eddig szó sem esett róluk...
egyébként pedig nézd meg az index polidili részlegét, és rá fogsz jönni, hogy itt miért tilos a politika.

Szerkesztette: qnadam 2006. 08. 23. 19:13 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1264 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:15

Idézet: bianca - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 19:59

Nálunk, Németországra gondoltam, mért onnan írok. Német vagyok. ;)

:offtopic:

De nagyon jól beszélsz (írsz) magyarul! Van magyar a felmenőid között, vagy megtanultad a világ egyik legnehezebb nyelvét?

Offtopik vége...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#1265 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:26

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 20:15

De nagyon jól beszélsz (írsz) magyarul! Van magyar a felmenőid között, vagy megtanultad a világ egyik legnehezebb nyelvét?

Offtopik vége...

Es meg neha jobban erti a magyar poent mint mi echte magyarok. :D  :cool:  :respect:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1266 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:27

Idézet: EGOKA - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 10:20

Nem igazán értek hozzá, de valakitől azt hallottam, hogy igazából maga a durrogtatás is tehet a viharról. Itt nyilván az erejéről.

Erről mit tudtok?

Tegyük fel, hogy igen.
Csakhogy a vihar Angyalföldtől Csepelig pusztított, így valami hibádzik.
Az Erzsébet-hídtól mindkét irányba 4-5 km-es sávról van szó.
Ezt nem egy tüzijáték, de háborús bomba sem idézheti elő.

Mellesleg az akkori felhővideókat sem árt megnézni.
Egy adag a németek felől, egy adag az olaszok felől végig az M7-en, és Szfv és Bp között randiztak.
Mi meg ihattuk a levét.
Tüzijátékkal, és anélkül is.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1267 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:27

Faügyben:

Nem kell minden fát kivágni, csak amelyik beteg. Megvannak már rá az olcsó vizsgálati módszerek.
Viszont, ha vágásra érett, akkor vágni mindenképpen, ha kell Tahi-Tóthostol ;) Ne döntsenek érzelmi szempontok szakmai kérdésekben.

Random két darab vágóképet láttam a vihar után, amikor a tűzoltók a láncossal vágták a fákat. Kettőből  kettőnek beteg volt a közepe. Egy kidőlt ostorfának (amit gyökerestől fordított ki a vihar), mintha egyáltalán nem is lett volna gyökere.

Mint írtam: nagyvárosi beültetéseknél nagyon alaposan ki kell választani a ültetendő fajokat, mert nagyon kevés bírja  a szárazságot, a sós, rossz talajt és a légszennyezést.
Ami pedig lebetegedett és korhadni/száradni kezd, annak balta, akarom mondani láncos, mert potenciális veszélyforrás, és nem csak ilyen nagy tömegnél, és nem csak viharban...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#1268 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:28

Offtopik vége...

Ne legyünk off, itt a nyári jégesö kép utcánkból:
Kép
A bal oldalon látszik a rendörkocsi eléje, ök mennekültek házunkba.
A képen látszó jég itt még kicsi volt, egy pár pérccel késöbb már sokkal nagyobb.
Nincs magyar elödjeim. Magamtól tanúltam iskolá nélkül. Sokkat olvastam.

Szerkesztette: bianca 2006. 08. 23. 19:28 -kor

#1269 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:29

Offtopik vége...

Jobban, mint egy-két fórumtárs, aki sértésnek veszi, ha egy kis kiigazítást kap.
Ha jól tudom, főként köztünk pallérozza a tudását.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1270 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:39

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 20:27

Faügyben:

Nem kell minden fát kivágni, csak amelyik beteg. Megvannak már rá az olcsó vizsgálati módszerek.
Viszont, ha vágásra érett, akkor vágni mindenképpen, ha kell Tahi-Tóthostol ;) Ne döntsenek érzelmi szempontok szakmai kérdésekben.

Random két darab vágóképet láttam a vihar után, amikor a tűzoltók a láncossal vágták a fákat. Kettőből  kettőnek beteg volt a közepe. Egy kidőlt ostorfának (amit gyökerestől fordított ki a vihar), mintha egyáltalán nem is lett volna gyökere.

Mint írtam: nagyvárosi beültetéseknél nagyon alaposan ki kell választani a ültetendő fajokat, mert nagyon kevés bírja  a szárazságot, a sós, rossz talajt és a légszennyezést.
Ami pedig lebetegedett és korhadni/száradni kezd, annak balta, akarom mondani láncos, mert potenciális veszélyforrás, és nem csak ilyen nagy tömegnél, és nem csak viharban...

Hélyes! Ápolni kell öket.
Én is nagyon büszke vagyok szöld városunkra. Ez itt közvetlen a centrum:
Kép

#1271 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:44

Idézet: Capri - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 20:07

- Budapesten a fák kivágása?? Így is elég szar a levegő (bár még mindig jobb mint sok nagyvárosé),

Gondolom itt Rómára meg New Yorkra gondolsz. :) No mert az tényleg szennyezettebb, bár erre nem kellene büszkének lenni :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1272 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 19:49

Idézet: bianca - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 20:28

Ne legyünk off, itt a nyári jégesö kép utcánkból:
Kép
A bal oldalon látszik a rendörkocsi eléje, ök mennekültek házunkba.
A képen látszó jég itt még kicsi volt, egy pár pérccel késöbb már sokkal nagyobb.

:respect:

Le a kalappal előtted!

Offtopik vége. ;)

#1273 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 20:09

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 20:27

Faügyben:

Ott kellene indítani, hogy elkezdünk gondolkozni.
Télen ipari só helyett (nyugati mintára) vagy környezetkímélő só, vagy homokkeverék használata. Tudom, hogy drágább, meg több kell, de próbáljuk már meg elhinni, hogy nem hülyék a Lajtán túl az emberek. Sőt, még az sem biztos, hogy mi vagyunk az okosabbak!

Ha pedig azt mondjuk, hogy ne mmegy, csak a környezetkárosító sót engedhetjük meg, akkor ne csodálkozzunk, hogy dőlnek/törnek a fák.
Fogjuk fel a halottakat gazdasági veszteségnek. A 12 éves kislányt is.
Ugye milyen borzasztó szembesülni ezzel?

Így járnak azok szerencsétlenek, akik nem tehetnek semmiről, de a 'vezéreik' évtizedek óta a jövőre nem, csak a jelenre és a saját zsebükre gondolnak.
Gondolkoztál már ma?

#1274 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 20:15

Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 20:13

A madarakat is írtani kellene a városokban, mert a fejedre sz*rnak, és különben sincs semmi hasznuk.
Nem komolyan mondom, nemúgy mint Dextrose kolléga

A madarak azok hasznosak mert irtják a rovarokat :)
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1275 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 20:16

Idézet: bianca - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 20:28

Hihetetlen, meghajlok Előtted!!!!
Gondolkoztál már ma?

#1276 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 20:29

Azért 120km/h szélben az egészséges fák is ki bírnak dőlni.

#1277 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 08. 23. 20:38

"Télen ipari só helyett (nyugati mintára) vagy környezetkímélő só"

Milyen környezetkímélő sóról beszélsz? Az ipari natúr tisztítatlan bányasó kevésbé bontja a betont mint a tisztított étkezési. Azonkívül még kalciumkloridot lehetne használni de az kevésbé hatékony és emellett drágább. A melasz nem vált be mert tönkreteszi a bőrcipőt. Nem tudom kilfelden miféle csodaszert használnának. Túlsok homok használata balesetveszélyes.

Szerkesztette: ottokar 2006. 08. 23. 20:42 -kor

#1278 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 20:39

Dextrose: TÉNYLEG bejártam Európának jónéhány szegletét, illetve a jenkiknél is megfordultam itt-ott, de amit írsz, számomra rejtély. Ausztriában és Németországban - de főleg Németországban, azon belül pl Bajorországban - olyan erdők vannak közvetlenül az út mellett, hogy egy pinponglabdát nem tudsz bedobni a fák közé. Semmivel sincs kevesebb fa, mint itthon, sőt. Úgyhogy fogalmam sincs, hogy van-e sivatag Európában, de te szerintem ott járhattál... :D

Vinikor: Lágyabb szívű gyerek vagyok mint Krinyo, ezért én most szólok, hogy a következő politikai tartalmú postodnál pihi lesz attól függetlenül, hogy burkolt, vagy sem.

#1279 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 20:46

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 21:38

Nem tudom kilfelden miféle csodaszert használnának.

Én még sima kőzúzalékot is láttam, oszt tavasszal meg összetolták az utakról...
Make love not Wor.

#1280 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 20:49

Ottokar, külföldön sok helyen már valamiféle folyadékot permeteznek, ami megeszi még a hó alatti jeget is (ha van), majd elfolyik, tök tiszta lesz az útburkolat. Sajna nem tudom, milyen folyadék lehet, de kísérleti jelleggel pl itt Székesfehérváron is alkalmazták, majd mikor mindenki tapsolt, hogy "navégre" visszaálltak az alvázgyilkos sóra mondván, hogy a folyadék túl drága. :omg:

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.