Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 17:48
Rengeteg elhagyott babakocsi maradt vissza a területen, sokan kikapták a babát belőle és saját testükkel védve menekültek.
Hát igen... Kisgyerekkel a karon, futás közben megbotlani, elesni... az tényleg nem veszélyes a gyermekre nézve.
Idézet
Erre csak azt tudom mondani, hogy a tűzijátékok történetében nem volt még ilyen időjárás, 19 éve járok ki rendszeresen, mindig is voltak karonülők, fél/1 éves babák babakocsiban, akiket nem is zavart a durrogás, átaludták az egészet. Miért lett volna ez a mostani vasárnap kivétel?
Eddig is simán elvoltak a tömegben, a tömeg rendszeresen figyelt rájuk általában, nem volt gond belőle.
Azt kellene megértened, hogy
minden ilyen vasárnap kivétel kell, hogy legyen! Ha elmész egy tömegrendezvénybe ilyen életkorú gyerekekkel, akkor kockázatot vállalsz. Kb. 1000 és egy féle ok van, ami miatt bármely pillanatban megindulhat a tömeg, a gyermekeidet elsodorva, agyontaposva.
Tudom... megfulladhatsz akkor is, ha mákostésztát eszel. Hát persze.
De aki nem tudja eldönteni, hogy a kockázat tekintetében milyen különbség van abban, hogy mondjuk titkári állásban, vagy egy repülőgép-hordozó anyahajó fedélzeti tisztjeként dolgozik az ember, azt csak sajnálni tudom.
Mert kb. éppen akkor a különbség abban, hogy a mákostészta ill. a tömeg milyen veszélyes egy kisgyermekre nézve.
Idézet
Erre írtam, hogy mindig van egy első eset, amiből tanulunk...
Én pedig erre írtam, hogy nem hiszek a csodákban. Bármely hasonló eset lesz is (ne legyen, de hát a tapasztalat sajnos nem ezt mutatja), éppen így fognak háborogni a kisgyermekes családapák, családanyák, amiért az ő és családjuk testi épségét
mások veszélyeztették egy tömegrendezvényen.
(Megj.: Azért érdekes ember vagy te. Egyfelől maximális profizmussal menekíted ki családodat egy kialakult káoszból, mert van tapasztalatod a polgári védelemben, s tudod, mikor, mit kell tenni.
Másfelől nem tartod veszélyesnek zsúfolt tömegbe vinni a gyermekeidet.
Ugyanakkor vörös fejjel leordítod a haját annak a számodra teljesen idegen embernek, aki egy személyautóban, öv nélkül, az ölében hordja csecsemőjét.
De magaddal szemben elnéző vagy, amikor zsúfolt tömegbe viszed a saját gyermekedet.
S megbocsáss, de mindezt nem tudom mire vélni.)