HWSW Informatikai Kerekasztal: Augusztus 20, Tüzijáték - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Augusztus 20, Tüzijáték Nem informatika, tudom, de talán idefér Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 21. 12:29

""Másfél éves kisgyerekünkkel rohantunk, a babakocsit vitte a szél. Borzasztó volt. Ilyet még sosem éltünk át!" - írta egyik olvasónk a tűzijáték alatti viharról. "

Mit keres egy másfél éves gyerek a tüzijátkon?
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#362 Felhasználó inaktív   boyscout 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 21. 12:30

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 13:29

a babakocsiját?  :Đ

(bocs  :)  )
impossible is not a fact. it's an opinion. impossible is temporary. impossible is nothing...

#363 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 12:38

""Másfél éves kisgyerekünkkel rohantunk, a babakocsit vitte a szél. Borzasztó volt. Ilyet még sosem éltünk át!" - írta egyik olvasónk a tűzijáték alatti viharról. "

Talán, mert egy akkora gyereket nem hagy otthon apu-anyu, vagy a szülők kivitték, mert egy akkora gyereket sok minden érdekel, és úgysem volt kire hagyni.
Mi tavaly a csókrekordra vittük magunkkal a gyereket az Erzsébet-hídra, és elég sokan voltak még babakocsival rajtunk kívül.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#364 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 12:40

Miért ne vinnék ki? Láttam én már mózeskosárban pár hónapos apróságot is, amint békésen végigdurmolta a tűzijátékot.  :D Nincs ezzel semmi baj, ha kellemes idő van. Mondjuk én tegnap este a 10 és 7 éves fiamal nem mertem nekivágni az OMSZ radarképeit látva.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#365 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 12:46

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 13:40

Miért ne vinnék ki? Láttam én már mózeskosárban pár hónapos apróságot is, amint békésen végigdurmolta a tűzijátékot.  :D Nincs ezzel semmi baj, ha kellemes idő van. Mondjuk én tegnap este a 10 és 7 éves fiamal nem mertem nekivágni az OMSZ radarképeit látva.

Engem is vittek tüzijátékra amikor kicsi voltam, de nem a tömegbe, hanem egy utcába megálltunk, ahonnan nagyjából látszott és jó messziről néztem.
Felelőtlenségnek tartom, hogy ekkora gyereket tömegbe visznek. A másik kedvencem egyébként a gyerek a kenguruba a szigeten...
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#366 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 12:49

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 12:23

Ez nagyot csusszant... a publikus jelentéseket nem értem, minek. Az OMSZ ennél részletesebb jelentéseket is közöl - kérésre, esetleg pénzért. Abban nem csak annyi áll, hogy valahol az országban vihar lehet, esetleg, talán, véletlenül.

Mindegy, ez már megtörént, javítani nem tudunk rajta, de tanulni még lehet.

Tehát ha nem érted, akkor csusszant. :) Pedig akkor jó sokat csusszan. De arról nem én tehetek.

Amit pénzért közölnek - igen, vannak előfizetéses jelentések - abban sincs más, mint amit a fizika megenged. Tetszik, nem tetszik, a többit csak mellédumálod, ennyi a csuszi.

A légköri hullámzásoknak, örvényeknek megvan a maga periódusideje. ... 365 nap, ... 28 nap, 5-7 nap, 24 óra, ... 6-12 óra, 1-2 óra .... csupáncsak a jókedv, móka és kacagás kedvéért ezek a periódusok szuperponálódnak is, iszonyú számítógépes kapacitással a hátad mögött tudsz róla valamit mondani... de azér igencsak úgy, mint az egyszeri anekdotában: van három dolgod, ebből kettő biztos.

De ha te ennél jobban tudod, elő a farbával, és ne csak sejtelmesen hivatkozzál, hogy pénzért többet is tudnak, mint a fizika. Mert az már kabaré. Tudod Hofi:

- Tud úszni?
- Nem.
- És ha megfizetem?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#367 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 08. 21. 12:49

"A TV-sek hogy-hogy nem tudtak a lent folyó dolgokról?  A retek miért nem tájékoztatott az idióta dumálás helyett? "

Mi a jófenéről tájékoztatott volna? A Forma 1-et úgy közvetítik hogy szaladnak az autók mellett? Képtelenséget kérsz számon a tévésektől. Ez nem riportműsor volt.

#368 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 12:54

Az ilyeneket én is homlokon verném egy péklapáttal  :mad:
Még egy 3-4 éves gyerek is megijedhet a hangos durranásoktól, nemhogy egy kisebb, nem beszélve arról hogy a gyerekek ilyenkor már aludni szoktak, most meg órákon kersztül vonszolják őket a tömegben  :reklamacio:
WoT nick: Atti77

#369 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 12:55

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 13:49

"A TV-sek hogy-hogy nem tudtak a lent folyó dolgokról?  A retek miért nem tájékoztatott az idióta dumálás helyett? "

Mi a jófenéről tájékoztatott volna? A Forma 1-et úgy közvetítik hogy szaladnak az autók mellett? Képtelenséget kérsz számon a tévésektől. Ez nem riportműsor volt.

Gondolom, volt emberük odalenn is... Azt nem hiszem, hogy nem tudtak volna a lenti történésekről.
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#370 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 12:57

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 13:49

Ráadásul, ki a fenét tájékoztattak vola? Akik kint voltak? Azoknál nem volt tévé :rolleyes: . Akik othon voltak? Azokat viszont nem fenyegette a vihar. Kinek segített volna a tájékoztatás?
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#371 Felhasználó inaktív   boyscout 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:00

Vizsgálják, elkerülhető lett volna-e a viharpánik
impossible is not a fact. it's an opinion. impossible is temporary. impossible is nothing...

#372 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:01

Idézet: Atti - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 13:54

Az ilyeneket én is homlokon verném egy péklapáttal  :mad:
Még egy 3-4 éves gyerek is megijedhet a hangos durranásoktól, nemhogy egy kisebb, nem beszélve arról hogy a gyerekek ilyenkor már aludni szoktak, most meg órákon kersztül vonszolják őket a tömegben  :reklamacio:

Ugyam már! A kisebb gond nélkül átalussza, a nagyobb pedig élvezi. Én 3 éves korában vittem először a fiam, az első fényeknél, durranásnál megkérdezte, hogy mi volt ez? Mondom, ez a tüzijáték, ezért jöttünk ki. :Đ Onnan kezdve végigtapsolta az egészet.

#373 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:02

Idézet

Azt nem hiszem, hogy nem tudtak volna a lenti történésekről.

Hinni a templomban kell. Pont ez a baj, hogy sokan "hisznek" anelkul mindenfele marhasagot, hogy egy kicsit belegondolnanak abba, mi van az egesz hattereben.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#374 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:03

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 13:57

Ráadásul, ki a fenét tájékoztattak vola? Akik kint voltak? Azoknál nem volt tévé :rolleyes: . Akik othon voltak? Azokat viszont nem fenyegette a vihar. Kinek segített volna a tájékoztatás?

Nem azért mondtam... Csak ne jópofiztak volna ott, hanem számoltak volna be arról, mi történik.

Ma reggel a bumerángban Bochkorék is kifigurázták az RTL-eseket. :)
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

#375 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:04

Idézet: boyscout - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 13:21

az előbb nyilatkozott valami főmufti az egyik rádióban, hogy ők leálltak a fellövöldözéssel mikor már nagyon eldurvult a helyzet, majd mikor már elvonult a nagyja és úgy látták, hogy nem veszélyes akkor folytatták.

A nyilatkozat szerint a Citadellán függesztették fel a zattrakciót egy időre, Lánchídon folyt a só tervszerűen.
Ciciman is on borda

#376 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:04

tudni lehetett hogy vihar lesz, le kellett volna fújni a tüzijátékot, aki meg hőzöngött volna láthatta volna mekkora vihar volt és megértette volna miért lett lefújva, pont. remélem mindenki megussza aki korházban van :(
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#377 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:05

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:02

Hinni a templomban kell. Pont ez a baj, hogy sokan "hisznek" anelkul mindenfele marhasagot, hogy egy kicsit belegondolnanak abba, mi van az egesz hattereben.

Krinyo

Miért? Nem ésszerű dolog azt feltételezni, hogy tudnak arról, mi történik lent?

#378 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:11

Idézet: Necros - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:05

Miért? Nem ésszerű dolog azt feltételezni, hogy tudnak arról, mi történik lent?

Nem. Mert az operatőrök elhelyezkedtek egy rálátásos helyen és a stúdióból ment a kommentár. Rádiókapcsolatban voltak. Ez nem riportműsor volt. A Forma 1-nél tudnak arról ami a pálya egy egy szakaszán történik?

#379 Felhasználó inaktív   bushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:12

Én csak annyit mondok hogy aki ki akart menni tegnap az ki is ment mert tudta - akár esik akár fúj fellövik a tüzijátékot. És ha elkezdtek volna pánikot kelteni 1 órával a kezdés előtt lehet mégtöbben ott maradnak mert a keltett tömeghisztéria sokkal nagyobb veszély mint a spontán. Persze hogy vannak felelősök, de igazából szerintem mindenki saját felelősségére ment ki oda... a 70% (vagy mégtöbb) legyintett volna ha valaki azt mondja hogy egy ilyen orkán csap le 30 percen belül "naés nem vagyok cukorból legfeljebb megázok kicsit... de ezt a helyet befoglaltam már 6kor, nem megyek innen sehová, legfeljebb kiküldöm a gyereket vagy az asszonyt egy sörért"
TOOL IS THE HARMONIOUS VOICE OF CREATION...

#380 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:13

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 13:57

Na jó, mivel már sokszor felmerült a kérdés, íme a válasz(ok):

1. Red Bull AR-re akkora hangfalakat függesztettek ki, mint állat, talán azon.
2. Külön komponáltak pár millát a tüzijátékra -> le kellett játszani -> hangfal.

Remélem most már felfogható, hogy a tájékoztatás lehetősége nem volt. De leírhatjuk még egyszer.

1-1.5 éves gyermek. A 8 éves unokaöcsém a halálára készült, úgy megijedt...

Ja, nem mellesleg én sem tudtam, hogy milyen idő leyz, anyámék voltak itt, egész nap velük beszélgettünk, meg kinn voltunk az AR-en, 35 fok volt, sütött a nap. Amikor meg otthon voltunk, nem kapcsoltunk be zajládát. Havonta egyszer találkozunk.

Szerkesztette: A.J. Crowley 2006. 08. 21. 13:14 -kor

"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »