Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 12:05
A vihar már a Királyi Napok gálájának az elején, valamikor - 20:00 és 21:00 között - elérte a várost és végig is verte becsülettel. Az Alba Plaza előtt nem csak a zászlók lobogtak, mint ahogy máshol sem.
Hát nem. A nagyszínpadot is tönkretette. De nem volt akkora erősségű a szél, mint Budapesten. Itt szerencsére épületeket nem rongált, fákat nem döntött, s ebből ez szerintem egyértelműen következik.Ráadásul nagy szerencsére jég sem esett. Az eső pedig valóban nem volt vészes. (Mint például pár hete, amikor a hosszú hetek kánikuláját 20°C-os lehűlés, és özönvíz szerű eső zárta le.)
Ugyanakkor az Országalmánál a polgármester döntésére bejelentették a tüzijáték elmaradását, és a Fehérvár Rádió is kb. 15 percenként bemondta. Csak éppen nem volt, aki meghallgassa. Ezért aztán maradt a tömeg a belvárosban a tüzijáték lemondása után is.
Egy újabb példa arra, hogy kár hangoztatni a "ha Budapesten bejelentették volna, hogy nem lesz tüzijáték, akkor mindenki hazamegy" rigmusokat, mert nincsen valóságalapjuk.
Idézet
Az intenzitása - talán - nem volt akkora, mint Pesten, de ezt természetesen a számítógép előtt ülők 20 évre visszamenőleg sokkal pontosabban tudják. Mint ahogy azt is, hogy miből áll egy meteorológiai előrejelzés elkészítése, és mennyire lehet behatárolni a 10-15 km átmérőjű cellák mozgását.
Bármennyiszer olvasom is el, nem tudom egyértelműen eldönteni, hogy ez nekem szólt, engem elítélendő, vagy megerősítésként szántad az OMSZ-t érintő "védőbeszédemhez", s azért írtad, mert egyetértesz azzal, amit ott írtam.
Remélem, az utóbbi!
(Egyébként fehérvári vagy te is, vagy a Királyi Napok miatt látogattál hozzánk?)