HWSW Informatikai Kerekasztal: Augusztus 20, Tüzijáték - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Augusztus 20, Tüzijáték Nem informatika, tudom, de talán idefér Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:47

bizony, radar alapján már 6 körül lehetett tudni hogy mi közeledik.
JóSebesség

#242 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

"A rendőrség egész nap folyamatos tájékoztatást kapott a várható eseményekről, többek között az OMSZ-től is. A viharról konkrét figyelmeztetést - hogy várhatóan hol sújt le - csak percekkel az orkán kitörése előtt kaptak, így csak az állomány tájékoztatására és tartalékos erők bevonására maradt idő, mondta el az Indexnek Schőn Péter, a BRFK kommunikációs igazgatója."

Na ennyit az OMSZ "idoben tajekoztattunk" szovegerol...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#243 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 6:54

Lehet, hogy hülyeséget mondok, de mintha azt mondták volna a tv-ben, hogy aug 20. tüzijáték alatt még nem volt vihar sohasem.

4-5(-6?) éve volt már olyan, hogy szakadt az eső 20-án, de nem ekkora vihar volt.

#244 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:49

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:47

"A rendőrség egész nap folyamatos tájékoztatást kapott a várható eseményekről, többek között az OMSZ-től is. A viharról konkrét figyelmeztetést - hogy várhatóan hol sújt le - csak percekkel az orkán kitörése előtt kaptak, így csak az állomány tájékoztatására és tartalékos erők bevonására maradt idő, mondta el az Indexnek Schőn Péter, a BRFK kommunikációs igazgatója."

Krinyo

Eh... mind1..
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#245 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:49

" nem kaptak olyan jelzest, hogy ilyen esemeny varhato. Igy nem is volt miert lemondani az egeszet. "

Na ez a lényeg, Kis milliószor előfordult már hogy egy vihar derékszögben kitért addigi útjából és elkerülte a területet, hiába látszott a radaron hogy merre megy. Vagy épp teljesen legyengült. Én is mentem olyan helyre kirándulni ahova vihart vártak, és útközben találkoztunk a viharral 40km-re a jelzett helytől, pedig a radaron az látszott hogy oda mrgy.

#246 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:50

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:32

A TV2 az MTV képanyagát vette át.
A "speciális" eszközökkel rendelkező retekklub képein többször nem látszott esőnek, viharnak nyoma sem. Valamint az előre beígért tüzijáték-formációk sem.
Egyedül a Lánc-híd előtti téren villogó rendőautó volt az, ami esős képen látszott.

Azt én is láttam, hogy ott volt a rendőrautó (én is arra gondoltam, hogy csak a biztonság kedvéért áll ott, bár a villogó használata gyanús volt...), meg mondták is, nem igazán úgy megy a tűzijáték, ahogy kellene.

De ha jól emlékszek, a TV2 tovább adta a közvetítést, mint az MTV. :think: Szóval tudtak valamit vagy sem? :confused: Meg miért mesét (MTV) meg valami mást (TV2) kezdtek el adni, miért nem tájékoztatták a népet? :think:
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#247 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:50

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:44

Én pont az OMSZ oldalán közölt radarkép alapján döntöttem úgy 19h körül, hogy nem kockáztatok a gyerekekkel.

Nem csak te mások is. A metnetesek közül soka a radar miatt nem mentek ki és telón figyelmeztették az ismerőseiket. Valaki megfogadta valaki nem. Anno a mátrakeresztesi vihar után kapott az OMSZ hideget-meleget, hogy miért csak 1 óránként frissul a radar, mikor a környező országok metszolgálatai fél ll. negyedóránként frissitik. Aztán az OMSZ is áttért a 15 percesre. Ilyenkor látszik, hogy milyen hasznos. Már ha valaki figyelembe veszi. Most nem a pórnépre gondolok, aki eseleg nem nézi, de az illetékesek biztos nézték a térképet.
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#248 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:51

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:47

Krinyo

Az OMSZ már szombaton jelezte, hogy zivatar, felhőszakadás várható. Pont ezért néztem meg indulás előtt a radarképet. Ha én vettem a lapot, az illetékesek is veheték volna, kár az OMSZ-t hibáztatni.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#249 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:47

bizony, radar alapján már 6 körül lehetett tudni hogy mi közeledik.

És mi közeledett? És merre?

http://wetter.rtl.de/welt/ww_sat.php -> Europa

Jobb alsó sarokban lehet az időintervallumot növelni. Minél sötétebb a felhő, annál vastagabb.

Ahogy nézem, csak Észak-Magyarországon söpört végig.
Ciciman is on borda

#250 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:29

Mindenki tudja, ha jön a vihar, min. 1 órával előtte már latható a villámlás. 20 perccel az eső előtt már hallod is a dörgést, ami egyre erősödik...5 perccel a zuhé előtt megjelenik a levegőben a jellegzetes illat, 2 perccel a zuhé előtt feltámad a szél(fokozatosan)...közben egyre hangosabbak a dörgések...
Ezeket a körülményeket mindenki ismeri, és fel tudja fogni, aki elmúlt 16 éves.

Nem volt dörgés. A villámokat utoljára még a távoli budai hegyek között lehetett látni amikor elkezdődött a tüzijáték. A tömegben állva sem a szelet, sem az egyéb esővel kapcsolatos jeleket nem lehetett érezni, mindenki nyugtázta, hogy a hegyekben esik, talán itt is lesz egy kis zuhé. Az első 2-3 sor ember láthatta csak, ahogy elszürkül a látóhatár, és eltűnnek a távoli, majd a közeli épületek, de csak másodpercekkel az eső előtt kezdtek menekülni. Mindenki tudja, ha jön a vihar, amikor egyedül áll és látja a jeleit.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#251 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:52

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:49

" nem kaptak olyan jelzest, hogy ilyen esemeny varhato. Igy nem is volt miert lemondani az egeszet. "

Na ez a lényeg, Kis milliószor előfordult már hogy egy vihar derékszögben kitért addigi útjából és elkerülte a területet, hiába látszott a radaron hogy merre megy. Vagy épp teljesen legyengült. Én is mentem olyan helyre kirándulni ahova vihart vártak, és útközben találkoztunk a viharral 40km-re a jelzett helytől, pedig a radaron az látszott hogy oda mrgy.

Felesleges vitatkozni, végülis így történt a legoptimálisabban nem?  :rolleyes: A tegnap történtek téged támasztanak alá...  :rolleyes:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#252 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:52

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:47

4-5(-6?) éve volt már olyan, hogy szakadt az eső 20-án, de nem ekkora vihar volt.

Én emlékszem olyanra, hogy lefújták rossz idő miatt és 1héttel később volt megtartva.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#253 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:54

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:51

Nem volt dörgés. A villámokat utoljára még a távoli budai hegyek között lehetett látni amikor elkezdődött a tüzijáték. A tömegben állva sem a szelet, sem az egyéb esővel kapcsolatos jeleket nem lehetett érezni, mindenki nyugtázta, hogy a hegyekben esik, talán itt is lesz egy kis zuhé. Az első 2-3 sor ember láthatta csak, ahogy elszürkül a látóhatár, és eltűnnek a távoli, majd a közeli épületek, de csak másodpercekkel az eső előtt kezdtek menekülni. Mindenki tudja, ha jön a vihar, amikor egyedül áll és látja a jeleit.

akkor biztos hiperérzékeny vagyok, mert én ugyan a Wesselényi utcában sétálgattam a barátnőmmel, és jóval a zuhé előtt mondtam, hogy nagy vihar lesz, pedig az eget a házak között nem annyira lehet látni
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#254 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:55

Más sétálgatni, és más minden oldarról teljesen emberekkel körbevéve állni.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#255 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 09:00

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:52

Én emlékszem olyanra, hogy lefújták rossz idő miatt és 1héttel később volt megtartva.

Bocs, de emlekeim szerint az az arviz miatt volt...

Krinyo

#256 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 08. 21. 09:01

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:52

Nem jól emlékszel, nem vihar miatt volt később megtartva.

#257 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 09:01

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:52

Felesleges vitatkozni, végülis így történt a legoptimálisabban nem?  :rolleyes: A tegnap történtek téged támasztanak alá...  :rolleyes:

Ezt senki sem mondta. De ahelyett, hogy egybol erre, meg arra haritjuk a felelosseget, erdemes egy kicsit elgondolkozni. Az idojaras nem olyan fix dolog, mint hogy ha kiallok az M3-asra, elut valaki.

Krinyo

#258 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 09:02

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:51

Nem volt dörgés.

Keletinél, bent a szobában (az ablak nyitva volt) dörgéseket hallottam, egymás után sokat. Namondom, elkezdték a tüzijátékot. Nyomom a buttont, film. Csak 20.40. volt.
Ciciman is on borda

#259 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 09:04

de qrva okos itt mindenki, de ha konkrétan el kellett volna dönteni ott akkor rögtön, akkor????????

így utólag már könnyű ugatni...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#260 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 09:04

Idézet

Dobson Tibor, a Katasztrófavédelem szóvivője szerint a szervezet nem kapott pontos előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálattól a vihar előtt. "Olyan jelzést kaptunk, hogy erős vihar várható, de abban nem szerepelt konkrétan Budapest, illetve az sem, hogy az pontosan mikor várható" - nyilatkozta az MTI-nek.

No komment.

Krinyo

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15