HWSW Informatikai Kerekasztal: Fogászat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fogászat Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 07. 10:49

idézet:
Ezt írta pumper:

Ezzel anno mi is így voltunk. Az iskolafogász darabárban dolgozhatott, mert a nem lyukas fogakat is betömte. Szerintem hihetetlen, hogy egy hatodikas gyereknek 13 lyukas foga legyen, mikor éppen, hogy túl van a fogváltáson.
[/quote]

Ebben van valami. Emléxem mikor ültem a iskolafogorvosi (kb 7. 8. osztály) székben nézegeti a fogaimat és diktálta az asszitesnek a rossz fogakat. Kb. Lenin-Marx összes. :D Előtte voltam egy hónappal a saját dokimnál. :eek: Meg is mondtam a dokinak, hogy nem engedem, hogy hozzányúljon, mert ütök ám de hirtelen. :D Kaptam egy osztályfőnökit minősithetelen viselkedés miatt. :)
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#22 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 11:42

idézet:
Ezt írta FakeJack:

Kép
:confused: :D
[/quote]

LOOOOOOOOOOOOOL !!! Fékjekk bátyám ! Ez nagyon ütős poén volt ! ;)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#23 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 11:49

Hú, elkezdtem beleolvasni a topicba, de nem folytatom. Így is irtózom a fogorvostól (ahogyan minden orvostól).
Persze, ez a normális. Aki mindig egészséges, az nagyon szerencsés. Csak mikor 16 éves koromban, altatás nélkül -mert ilyen korban nem altatnak, hiszen kockázatos- kapták ki a szétrohadt manduláimat ...

Hááát, az eset csak növelte a félelmemet. A legvégsőbb esetben fordulok bármilyen orvoshoz, mert a rendelőintézeti környezet gondolatától is kiráz a hideg.

Amúgy mindig irígykedek azokra, akiknek egészséges foguk van. Hiába a sok kamu reklám a fogmosásról.
Ez alkat kérdése és öröklődik.
Ha könnyen romló fogakat örököltél, akkor moshatsz naponta 2 óránként fogat, ehetsz akármennyi kláciumot, elromlanak a fogaid.

Az egyik volt osztálytársam édesapjának (aki már közel van az 55 évhez) pl. egyetlen rossz foga sincs !!!
De ezt úgy kell érteni, hogy nem műfogsor; saját fogak.
Tömés, lyuk, sérülés egyik fogán sincsen. Csak huszonakárhány egészséges hófehér fog. Nem semmi ! Irígylem érte !
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#24 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 12:14

Nekem sincs még lyukas fogam. Láthatjátok: :D
De komolyan, tényleg nincs. Tényleg alkat kérdése (úgy tudom a nyál kémiai összetétele is sokat számit!). De fogkő az van dögivel, hiába a napi 2x fogmosás. :mad:

#25 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 12:16

idézet:
Ezt írta Piftuka:

Hiába a sok kamu reklám a fogmosásról.
Ez alkat kérdése és öröklődik.
Ha könnyen romló fogakat örököltél, akkor moshatsz naponta 2 óránként fogat, ehetsz akármennyi kláciumot, elromlanak a fogaid.
[/quote]

Egyetértek, sajnos én is könnyen romló fogakat örököltem, az iskolafogászat csak rontott a helyzeten. Azért szvsz a rendszeres alapos fogmosás segít elodázni a bajt.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#26 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 12:16

idézet:
Ezt írta Piftuka:

LOOOOOOOOOOOOOL !!! Fékjekk bátyám ! Ez nagyon ütős poén volt ! ;)
[/quote]
Tudtam, hogyha idetévedsz, akkor neked tetszeni fog. ;)

#27 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 12:47

idézet:
Ezt írta Piftuka:
...Csak huszonakárhány egészséges hófehér fog. Nem semmi ! Irígylem érte ![/quote]

Huszonakárhány ? Egy felnőttnek 32 foga van :)
Na jó a bölcsességfogak nem nőnek ki mindenkinek. Nekem is csak kettő nőtt a 4-ből. (Szoktak is féleszűnek titulálni :))
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#28 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 12:50

idézet:
Ezt írta DzsiAr:

Huszonakárhány ? Egy felnőttnek 32 foga van :)
Na jó a bölcsességfogak nem nőnek ki mindenkinek. Nekem is csak kettő nőtt a 4-ből. (Szoktak is féleszűnek titulálni :))
[/quote]

Nekem mind kihuzigálták, akkor én totál hülye vagyok (de bölcs semmiképp). :D Valahol sejtettem... :(
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#29 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 13:01

idézet:
Ezt írta Thrawn:

Nekem mind kihuzigálták, akkor én totál hülye vagyok (de bölcs semmiképp). :D Valahol sejtettem... :(
[/quote]

:D

Hát igen van akinek eleve úgy nő ki, hogy már lyukas :confused: .
Meg általában azt mondják, hogy úgyis tönkremennek előbb-utóbb, nekem szerencsére még jók (kopp-kopp)
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#30 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 13:07

idézet:
Ezt írta DzsiAr:

:D

Hát igen van akinek eleve úgy nő ki, hogy már lyukas :confused: .
Meg általában azt mondják, hogy úgyis tönkremennek előbb-utóbb, nekem szerencsére még jók (kopp-kopp)
[/quote]

Én még rosszabbul jártam. Az egyik nem bújt ki, de volt olyan aljas és az íny alatt szétrohadt. :mad: Nem is tudtam, hogy ilyen is van. Persze irány a szájsebészet, véső, kalapács, stb. :( Darabokban jött ki.

#31 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 13:39

idézet:
Ezt írta Colonel Brett Shaw:

Ebben van valami. Emléxem mikor ültem a iskolafogorvosi (kb 7. 8. osztály) székben nézegeti a fogaimat és diktálta az asszitesnek a rossz fogakat. Kb. Lenin-Marx összes. :D Előtte voltam egy hónappal a saját dokimnál. :eek: Meg is mondtam a dokinak, hogy nem engedem, hogy hozzányúljon, mert ütök ám de hirtelen. :D Kaptam egy osztályfőnökit minősithetelen viselkedés miatt. :)
[/quote]

Engem erőszakkal sem tudtak volna beletenni olyan székbe, amit előtte nem engedélyezett a fogdokim.Mindig volt egy szép "a beteg kezelésem alatt áll, további beavatkozást nem igényel" feliratú "hivatalos" papírom, úgyhogy jöhetett volna tőlem akár minisztériumi fenyítéssel is. :)

Én is tudok egy jó fogorvost mondani. (Igaz ő csak beutalóval hajlandó új beteget fogadni, szvsz előtte kell, hogy szenvedj egy kört a saját fogorvosoddal...)
Ő a Szentkirályi úton, a Stomatologián rendel, és elég vicces neve van:
Dr. Czukor József (osztályvezető főorvos) (Igaz, hogy prevenció és a gyermekfogászat a szakterülete...)

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#32 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 17:48

idézet:
Ezt írta Thrawn:
Szia Eszpe!

Szeretnék neked segíteni, de először egy kis horror. :D Rettenetes falusi mészáros fogorvos a kötelező iskolafogászatok "segítségével" évekre elijesztett a fogászattól. Sajnos meg is lett az eredménye. Mikor több rossz fogam közül az egyik elviselhetetlenül kezdett fájni, elszántam magam, mielőtt még több fülem lenne, mint fogam.

Most jön a segítség:
Ajánlottak egy fogorvost, aki úgy dolgozott, hogy akár el is tudtam volna aludni közben. Jellemző, hogy az első alkalom után már könyvvel mentem hozzá, a váróban nyugodtan olvasgattam, csöppet sem voltam ideges. Miután látom, hogy Te is budapesti vagy, Neked is ajánlom:

dr. Németh Mihály, Pálvölgyi köz 13 Tel:368-4666

Ez nem reklám, nem ismerős ajánlgatása, tényleg nagyon jó. :)
[/quote]

Hétfőre be is jelentkeztem... :D
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#33 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 18:47

Nemt tudom,közületek volt/van vkinek fogszabályzója ?Nekem úgy néz ki,h most lesz kb 1-1.5 évig.Most voltam elég elszánt,h megcsináltassam csak az a 1-1.5év :(
Elöbb kelett volna most már tudom,de hát soha sincs későn...
Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#34 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 19:52

idézet:
Ezt írta eszpe:
Amúgy már kb.1/2 éve el kellett volna mennem a fogorvoshoz, mert hátul nő két bölcsességfogam, és azokat meg ki kellene szedetni. Csakhát félek, és próbáltam addig húzni a dolgot, amíg lehet. [/quote]

Ezzel a bölcsességfoggal belém tettétek az ideget. Nekem is most jönnek, nem gondoltam volna, hogy ez ennyi komplikációval járhat. Kezdek félni...
Hogyan kérdezzünk okosan...

They come, they fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.

#35 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 19:58

idézet:
Ezt írta Max Payne:

Ezzel a bölcsességfoggal belém tettétek az ideget. Nekem is most jönnek, nem gondoltam volna, hogy ez ennyi komplikációval járhat. Kezdek félni...
[/quote]

Nekem jobboldalt mind a két bölcsességfogamból letört egy darab... Azért megyek hétfőn a dokihoz, hogy nézze meg, mit lehet velük kezdeni.

PS: lehet, hogy nem kéne ennyi sárgarépát zabálnom? :D
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#36 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 19:58

idézet:
Ezt írta Péter:
Nemt tudom,közületek volt/van vkinek fogszabályzója ?Nekem úgy néz ki,h most lesz kb 1-1.5 évig.Most voltam elég elszánt,h megcsináltassam csak az a 1-1.5év :(
Elöbb kelett volna most már tudom,de hát soha sincs későn...
[/quote]

Úgy meg fogod szokni 2 hét alatt, hogy észre sem veszed. Nekem volt másfél évig, egyáltalán nem zavart. Szóval hajrá! ;)
"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

#37 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 20:04

Egyébként anno az iskolafogász nálam is talált 4 vagy 5 lyukas fogat úgy, hogy előtte egy hónappal már voltam nála egyszer (sorozás előtti orvosi vizsgálat), és akkor felkiáltott, hogy: "De gyönyörű fogai vannak magának!" :rolleyes:

Kijöttem a rendelőből, összegyűrtem a beutalót, és kivágtam a kukába. Az osztályfőnököm meg ideges lett, de leintettem. :)

Amúgy a fogorosom (ez akkor volt, mikor fogszabályzóm volt) három hetente ellenőrizte a fogaimat, soha nem talált semmit. Erre jön ez a barbár, és a saját kijelentését felülbírálja. :rolleyes:
"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

#38 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 20:43

idézet:
Ezt írta Max Payne:

[/quote]

Nekem kijött az összes, gond nélkül. :cool:
Igaz, mikor kibújtak, az kicsit fájt, de semmi extra...

#39 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 21:05

idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Hétfőre be is jelentkeztem... :D[/quote]
Még csak az kéne hogy az összes hwsw-s törzsvendég elém tolakodjon. :D

Köszi mindenkinek a tanácsokat, (és a "horror"-t is). :p
Nevekre, címekre egyelőre nincs szükségem, mivel egyik barátom apja fogorvos, és öcsém már járt nála. (Én még nem.) :)

Nem hittem volna, hogy így fog szaporodni ez a topic. :cool:
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#40 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 21:15

idézet:
Ezt írta eszpe:

Még csak az kéne hogy az összes hwsw-s törzsvendég elém tolakodjon. :D

Köszi mindenkinek a tanácsokat, (és a "horror"-t is). :p
Nevekre, címekre egyelőre nincs szükségem, mivel egyik barátom apja fogorvos, és öcsém már járt nála. (Én még nem.) :)

Nem hittem volna, hogy így fog szaporodni ez a topic. :cool:
[/quote]

Horror nekem is volt már, de nem akarlak elriaztani. :D

[ 2003. május 07.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó