HWSW Informatikai Kerekasztal: Fogászat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fogászat Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Blackman790817 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 11:46

Nekem is volt kb 1,5 évig. Az a legrosszabb, amikor felteszik, hazamész, másnap reggel felébredsz, és nem érzed a felső állkapcsodat. Kb. így:  :Đ
Mit ér az erő, ha nincs Uralod?

#202 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 12:22

Még tegnap feltettek valami műanyag gyűrűt ami tágítja a hátsó fogakat, hogy hétfőn feltehessék a fogszabályzót...
Eléggé fáj sajnos(képzelem milyen lesz a fogszabályzó)
tök éhes vagyok de alig birok enni(csak joghurtot meg főzeléket :( )
Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#203 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 12:58

Nekem is volt 2 évig, én is buktam 2 fogat érte, sokszor fájt piszkosul és leveseken éltem, de nem bántam meg.  :smoker:
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#204 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 15:48

ezt mér kellett ebbe a topikba olvasztani? :confused:
az enyém kifejezetten a szabályzásról szólt volna na mind1
Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#205 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 15:49

pedig már korábban is esett itt szó szabályzásról
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#206 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 17:33

Na ha minden jólmegy holnap reggel felteszik :)

#207 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 10:11

Na megkaptam az "áldást" :D
Egyelőre még nem kellemetlen, állítólag estefele kezd majd el fájni :fear:

#208 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 01:47

Fáj a fogam :(  :reklamacio:  :reklamacio:
Csinálnak valahol altatásban fogkezelést? Múltkor is majdnem besz@rtam a székben...

#209 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 31. 02:13

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 1:47

Fáj a fogam :(  :reklamacio:  :reklamacio:
Csinálnak valahol altatásban fogkezelést? Múltkor is majdnem besz@rtam a székben...

Pólus mögött, Pillangó park vagy mi. Előtúrhatom a címet, de nem occsó, meg aneszteziológus kell hozzá, azzal időpontot egyeztetni, de iszonyat korrektek. Ilyen félaltatásos dolog.
Make love not Wor.

#210 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 02:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 2:13

Pólus mögött, Pillangó park vagy mi. Előtúrhatom a címet, de nem occsó, meg aneszteziológus kell hozzá, azzal időpontot egyeztetni, de iszonyat korrektek. Ilyen félaltatásos dolog.

Mi az a félaltatásos dolog?
Nagyságrendileg mekkora összeg? Gyors google során 50-55e-ért láttam az altatást (kb. másfél órára).

#211 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 02:43

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 2:40

Mi az a félaltatásos dolog?
Nagyságrendileg mekkora összeg? Gyors google során 50-55e-ért láttam az altatást (kb. másfél órára).

Az nem volt annyi, asszem 21 küvecset kértek tokvonóval. Félaltatás meg olyan, mintha vigyorgósra szívnád az agyad, nem alszol teljesen, de röhögve bírod ahogy matatnak a szádban, olyan még éppen nem alszol állapot. De ne kocsival menj, meg legyen aki hazavisz/kísér, mert jó ideieg is bódult lehetsz.
Make love not Wor.

#212 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 02:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 2:43

Az nem volt annyi, asszem 21 küvecset kértek tokvonóval. Félaltatás meg olyan, mintha vigyorgósra szívnád az agyad, nem alszol teljesen, de röhögve bírod ahogy matatnak a szádban, olyan még éppen nem alszol állapot. De ne kocsival menj, meg legyen aki hazavisz/kísér, mert jó ideieg is bódult lehetsz.

Akkor ez lehet az "éber tudatú szedálás"?
Lehet, hogy megér annyit nekem, nagyon nehezen viselem a fogorvost.

Most meg a franc se érti a fogamat, egész nap tűrhetően elvolt, este elkezdett erősödni a fájdalom. Bevettem egy demalgont, csillapodott. Lefeküdtem aludni, 20 percig bírtam. Na, mégegy demalgon. Ok, elmúlt, alvás. Újabb 20 perc és qrvára fáj. Felkeltem, nem ettem/ittam semmit, erre elmúlt a fájdalom 99%-a. Mi a francért szivat a saját fogam?  :reklamacio:
Vagy a netezés gyógyítja meg? :)

#213 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 03:25

Újabb alvási kisérlet sem jött be, megpróbálom milyen ülve aludni...

#214 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 03:29

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 2:53

Akkor ez lehet az "éber tudatú szedálás"?

Lehet, hogy megér annyit nekem, nagyon nehezen viselem a fogorvost.

Látom beírtad kuglinba a "fogorvos altatás"-t.

Én eddig jól viseltem, aztán páran megkínoztak, meg volt hozzá nem értés is, mikor 3 egészséges fogat ki akartak csapni, hogy egy rosszat ki bírjanak szedni, meg ilyenek. Most meg van egy fogam amivel lassan 15 éve szívok, akkori doki már ki akarta vésni, de most kezd kijönni, hogy önként is bevállalnám. De lehet bent fekvéssel, meg szívószálon át kajálással fog járni, másik doki meg adott valami 420ezres árajánlatot, oszt mondom baze, annyiért egy fél DNS mintából újragyártanak, ne szórakozzon már itt velem.

Az meg azért rázósabb műtét kell. Parlamanet Dental pld, igen kíméletes, rendesek, de meg i skérik az árát. Azért az sem volt semmi, mikor a fertőtlenítőre benyögtem, hogy baze, viszki ízű nincs? Erre közölték, hogy most hirtelen rumosat meg banánosat tudnak adni, ha valamelyik megfelel, legközelebbre lesz a több is. Sejtheted melyiket választottam :-)

24 órás jó fogorvos meg a Deák közelében van, szintén infós kolléga simán kapot előre időpontot szombat 02:00 órára...
Make love not Wor.

#215 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 03:30

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 3:25

Páááálinka! Az fájdalomcsillapyt, elnyom, meg altat is. Lehet én is azt teszem, reggel 7kor kelés. De lehet le sem fekszem, ahogy szoktam. Faszkivan.
Make love not Wor.

#216 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 09:45

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 3:25

Röviden és tömören: nagyon rossz...

#217 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 20:27

Voltam dokinál, a hátsó fogam és az előtte lévő közötti részt kitakarította, gyógyszert rakott bele, kedden megyek vissza. Addig még csinálni kell egy röntgent is.
Most még fájdogál kicsit, rmeélem elmúlik és tudok aludni éjszaka rendesen.

#218 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 00:41

:reklamacio:

#219 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 02:09

Utálom, utálom, utálom!!!

#220 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 01. 09:27

A mandulaműtétem óta (16 éves voltam; nem altattak; műtét közben komplikáció lépett fel; egyszer vérrel beterítettem az orvost; a szemközti műtőben egy kisgyerek orrmandula műtétjét bámultam nagy totálban; stb.) irtózom már egy rendelőintézet látványától is.

Sajnos örökletes módon az őrlőfogaim rosszak. Hiába mosom rendszeresen, hiába vigyázok rá, romlik.

Ellenben nehezen vettem rá magamat, hogy fogorvoshoz menjek. Szerencsére a nővérem ismerőse fogorvos, s a legmodernebb eszközökkel dolgozik. Óvatos, igényes, kedves.

Persze nem voltam nyugodt. Annyira felment a vérnyomásom - az idegességtől - a székben, hogy szédültem.

Először az egyik nagyon rossz állapotban lévő hátsó foggal kezdtük. Érzéstelenítést nem kértem, mert elvileg nagyon nem szabadott volna fájnia, s gyorsabban akartam végezni. (Sok ideg már nem maradt benne, akkora lyuk volt rajta.)
Azért egy ponton többször nagyon fájt a fúrás, de azért kibírtam. Ellenben ezzel a modern, UV-re keményedő anyagból újra felépítette a fogamat. Most úgy néz ki, mintha a saját fogam lenne. Nem látszik, hogy az tulajdonképpen nagy részben "tömés". Maga a "műtét" tartott vagy másfél óráig, de szerintem megérte. (KOPP! KOPP! KOPP!)

Remélem, tartós lesz, s nem lesz semmi gond vele a későbbiekben. Most folyamatosan megyek hozzá, hogy a többi hátsót is rendbetegye.

Egyébként megdícsért; mondta, látszik, hogy alaposan mosok fogat, s ápolom, mert minimális lepedék volt csak a fogamon (azon, amelyik érzékeny volt, s ezért nem nyomtam rá úgy a fogkefét), s fogkő is csak az alsó, első fogaim között volt, nagyon minimális mennyiségben.

Mindezt csak azért írtam, hogy higgyétek el, ha valaki irtózik bárminemű orvostól, fogorvostól, akkor az én vagyok. De ki lehet bírni, csak jó orvost kell találni. (Azért szerintem a többi fogamhoz kérek érzéstelenítőt.  :)  )

Egyébként így utólag haragszom a "cuculista rendszerben" működő, SZTK-s "hentesekre".
Anno amikor gondom volt (még kisiskolás koromban), húzták fogamat, nem fogmegtartó kezelésre törekedtek.
Ezért aztán jobb felső hetes nincsen, s jobb alsó ötös is hiányzik. Utóbbiban köszönhetően az alsó fogsorom (a hiányzó fog miatt) kicsit befele fordult. Kérdezte is a doki néni, hogy miért húzattam ki.
Mondtam: "Nem húzattam; húzták! Akkoriban így dolgoztak."

Fogszabályzót már viselt fórumtagoktól kérdezem, hogy van értelme ennyi idős korban "visszahúzatni" őket?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »