Idézet: batagy - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 23:42
Kösz mindkettőtöknek a segítséget! Elég biztató!
Engem is az aggaszt(ott) leginkább, hogy nehogy túlságosan lekoptassa a fogról a zománcot. Gondolom ésszerűen kell használni, és azt én is olvastam, hogy a szemcsés fogkrémek nem jók, mert súroló hatásúak. (Állítólag különösen savas ételek, pl. gyümölcs, savanyúság után közvetlenül nem szabad fogat mosni, mert a savas étel fellazítja a zománcot, és így még könnyebben lekopik.)
Lipton, neked most az új fogkeféd pontosan melyik típus?
Én lehet hogy egy kicsit elkapkodtam hogy milyen típus legyen véve, mert amikor a fogorvos mondta hogy használjak elektromos fogkefét, mondom neki ajánljon egy jó típust, így ajánlott egyet, amit nála meg is lehet rendelni. Gondoltam úgyse tudom hogy melyik a jó típus, így elfogadtam, megrendeltem. Sajnos nem emlékszek hogy milyen típus volt

, de arra emlékszek, hogy szájzuhany van benne, és hogy kb. 30e körül van. Meg hogy asszem 4 fejrész van benne, valami családi kiszerelés vagy ilyesmi.
De most hogy több infóm van, szerintem felhívom és megkérdezem, hpgy milyen típust rendeltem.
PS: A "motoros"-t valóban elírtam

, éreztem, hogy valami nem stimmel, de nem jöttem rá, hogy "elektromos fogkefe" a neve.

A kefe feje kicsit forog ide oda, és előre hátra is rezeg. Ha túl erősen nyomod, akkor kicsit más lesz a hangja is, de én pl egyáltalán nem nyomom rá, inkább csak a fogamhoz érintem. Én legjobban a Sensodyne Gel fogkrémet szeretem, sajnos Magyarországon még nem láttam, a családnak is Svédországból szoktam hozni.
Savas étel-ital után fél óráig nem ajánlott fogat mosni (gyümölcslevek, ice tea, stb).
Nekünk most legalább 3 évig egy Prefessional Care 5000 volt. Sajnos valamiért az aksija már nem volt az igazi, ezért is kaptunk karácsonyra egy újat. Ez is érdekes, mert amit anyukám használ az régebbi mint a miénk, mégis teljesen jó az aksija.
Most barátnőmmel közösen kaptunk egy Professionalcare 8500 OxyJet Centert. Egy fogkefe és egy szájzuhany egyben. A fogkeféhez 4 betét van: sima fogkefe, polírozós fogkefe, fogak közti résekhez való kefe, és nyelvkaparó, mindegyikből két darab. A polírozót én nem használom, nekem ne polírozza le a fogam.

A rezgés sebességét is lehet állítani. Ha folyamartosan nyomva tartod a bekapcsoló gombot, akkor fokozatosan lelassul, majd újra felgyorsul. Minden bekapcsolásnál maximumról indul.
A szájzuhanyhoz 4 fejet adtak. Van rajta egy kis pöcök, azzal lehet állítani, hogy körbe-körbe spricceljen, vagy simán egy irányba. Van egy leszedhető tartály, abba kell tölteni a vizet/szájvizet, onnét szívja ki, és mikrobuborékokat is kever bele.

Lehet állítani azt is, hogy milyen erősen nyomja a vizet. Először furcsa érzés, de nekem tetszett azonnal. Nagyon vékony, éles sugarat lő, de szerintem kellemes, pedig maximumon próbáltam ki. A fogak közül bizos kiszedi az ott maradt cuccokat, és a fog mellett az íny alá is finoman be tud menni a vízsugár.
A konzol teteje felnyitható, ott van pár rekesz a keféknek.
Az árából ítélve lehet, hogy neked is ezt ajánlotta a doki. A 30K kicsit sok volt érte, azt hiszem amit mi kaptunk az 25 volt a Metroban.
http://www.oralb.com/hu/products/product.a...id=pc8500center
Szerkesztette: Lipton 2008. 02. 01. 00:55 -kor