HWSW Informatikai Kerekasztal: Fogászat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fogászat Értékeld a témát: -----

#229 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 31. 20:41

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 21:52

Én is felkészültem lelkiekben a két alsó bölcsességfogam kiszedésére. Jövő héten megyek dokihoz. Még nem bújtak ki az íny alól, de már kacsingatnak kifelé, :) és érzem, hogy nyomják előre az alsó fogsoromat. Ki velük. :)

2 évig halogattam. :(
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#230 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 09:12

Üdv!

Én is tudnák mesélni egy pár történetet fájós fogakról. Kiskorom óta annyit szenvedtem már a fogaimmal, hogy az már egy egész életre elég volt. Eleinte még csak jöttek ki a tartós fogak a tejfogak helyett, ekkor még csak a dokinál fagyasztás volt a fogra és kijött. Zéró fájdalom.
Na, de amik ezek után jöttek. 2 fogamat muszáj volt betömni, mert lyukasak lettek. Meg is volt a tömés, igaz fájt egy kicsit, mikor már a fúrófej az idegekhez ért, de végülis megvolt. Ezzel azonban csak elkezdődött a kálvária. Ez a két betömött fog alul volt ellentétes oldalon, de ugyanolyan funkcióban, tehát nagyőrlő volt mindkettő jobb és baloldalt. Először megfájdult a bal oldali egy hétfő este. Kedden reggel bementünk a doktornőhöz, azt mondta (röntgenezés) után, hogy a gyökér még ép, tehát kiszedi az idegeket. Amit én szenvedtem az alatt a fél óra alatt. De gondolom, ti is tudjátok milyen fájdalmas egy ilyen beavatkozás. Azonban ez csak az első ilyen volt. Utána jött még vagy 10 ilyen, vele együtt kínlódások sorozata. Az volt a legrosszabb az egészben, hogy mikor beadta a kifizetett fájdalomcsillapító-injekciót, nem éreztem semmi zsibbadást, éreztem az egészet. Ezt megcsinálta velem az előbb említett alkalmak mindegyike során. A végén oda került a sor, hogy egy ugyanilyen művelet során a fogból elkezdett ömleni a vér. A doktornő azonnal betömte próbatöméssel a fogat, majd azt mondta, hogy egy hét múlva jöjjünk vissza, mert ki kell húzni. Gondoltam magamban, megérte ennyit szenvedni, hogy aztán a végén kihúzzák. Eljött a nap. Most már tényleg fájdalmat csillapító oldatot adott be a foghúzásnál. Húzza, húzza... beletört a fog, a gyökér még az ínyben maradt, aztán végül ez is kijött. Ezzel véget ért azon fogam története.
Eltelt 2-3 hónap, augusztus vége, szeptember eleje volt. Azt vettem észre, hogy a jobb alsó betömött fogamnál az ínyemen, valami hólyag lett. próbáltam aztán eltávolítani, de csak a vér folyt egy cseppet, aztán visszaduzzadt eredeti méretére. Azt hittem majd elmúlik. Nem így volt. Volt úgy, hogy versenyre kellett mennem a sulitól és egész este egy szemhunyásnyit nem aludtam a fogam miatt, és a gyógyszerek sem segítettek. Mindezek után, elmentünk a dokihoz (a másikat közben otthagytam), kiszedte a tömést, azt mondta, hogy gyulladás van a gyökerén, és ha nyitva lesz, akkor az kifolyik onnan, meg az is mondta, hogy elhalt a fog. Eztán 2 nagy lyuk tátongott a fogamban, de amíg nem fájt, nem nagyon érdekelt. Elmentem az újonnan választott dotor úrhoz. Lezárta a fog gyökerét és próbatömést tett bele. Ha fájni fog jöjjek vissza -mondta. Annyit szerettem meg szeretek mindmáig ebben a fogidokiban, hogy miközben dolgozik, nem érzek nagy fájdalmat, sőt valamikor végképp semmit. Legalább ennyi. Szóval ismét betömte, gondolván, hogy a gyulladás eltűnt. Ámde ottmaradt. Ismét megfájdult a fog, még aznap megfájdult. Visszamentünk, ismét kinyitotta a gyökért. Fájdalom egy jó időre megszűnt. Egy idő után megint tömés került bele. Ezután már szerencsére nem fájt a fog. Jött azonban egy másik gond, jött a bölcsességfog, pont azon az oldalon. Elkezdett fájni a fejem egész jobb oldala. Ismét a dokinál kötöttünk ki, aki megvágta az ínyt, hogy könnyebben kijöjjön. Megjegyezte azt is, hogy ha nem fog tudni kijönni a helyszűke miatt, akkor lehet, hogy sebészeten fogják majd kioperáni. Elmentem ezután suliba. Már hazafelé elkezdett fájni a fejem és éreztem, hogy lázas voltam. Másnapra bedagadt vagy jó 2 cm-t az arcom azon az oldalon. Rögtön siettünk a fogorvoshoz, hogy valamit csináljon. Azonnal küldött engem a baleseti sebészetre, ahol röntgenezés után megállapították, hogy a bölcsességfognak van hely hova kinőni, de hogy nekem nem az fáj, hanem a rossz fogam nem messze attól, tehát kihúzzák. Olyan spéci foghúzásban még addig nem volt részem, de az volt a legjobb, hogy főorvos-helyettes húzta ki, aki már értette a dolgát és nem éreztem a húzást nagyon. Egy ideig még jártam kezelésekre az ínyem miatt, de aztán szerencsére rendbejött minden (ez 2004 decemberében volt). Azóta vagyok így, fogfájás nélkül és remélem ez így is marad még egy jó ideig.
Továbbá együttérzek mindazokkal, akik hasonlókon mentek keresztül.
Bocsánat, ha kicsit hosszúra nyúlt a hsz.! :) 

#231 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 01. 13:14

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 19:39

Mondták, hogy készüljek fel egy kb. 1-1,5 órás hosszúságú műtétre.

Én azóta befejeztem a pár hozzászólással fentebb említett "foggeneráloztatást".

A legutolsónak megcsináltatott jobb alsó hetes fogamat (ez volt a legrosszabb állapotban) 3!!! órán keresztül fúrta, építette a fogorvos.
Igaz, ebbe az is beletartozott, hogy 3 injekciót kellett adnia, s azok után várnom kellett mindig egy kicsit. Valamiért az első hatását meg sem éreztem. Felszívódott. Amikor fúrni kezdte, akkor azonnal belehasított az égető fájdalom.

Ekkor kaptam mégegyet, vártam kint, de csak félig-meddig hatott. Még mindig fájt a fúrás nagyon. Beadott egy harmadikat is, s az mondjuk úgy 70-80%-ban érzéstelenítette a fogat és a környékét.
Az egyik részen ugyanolyan piszok módon fájt az a fogam, de tűrni kellett, mert több injekciót nem kaphattam.

Valami miatt állítólag ott olyanok az idegvégződések a számban, hogy nem oda koncentrálódott az érzéstelenítő, ahová kellett volna.

Szerencsére a doktornő remekül dolgozott, így azért kibírtam. (Úgysem tehettem mást.)

Szóval az egész fogsorommal elkészült tulajdonképpen karácsonyig. Hozzád hasonlóan én is sűrűn jártam. Volt, hogy egyszerre két fogat is megcsinált.

Így végül az összes, kisebb-nagyobb mértékben javításra szoruló hátsó fogamat megcsinálta.

Sajnos az az ominózus bal hetes nyárig bírta. Annak már a gyökerébe is tömni kellett, annyira mélyen ki volt lyukadva; időnként vérzett is az ín a hatos és hetes között, s júniusban egyik napról a másikra feldagat az arcom. Meg is ijedtem, mert eddigi életem során - szerencsére -soha nem történt velem ilyen.
Bár a doktornő nagyon lelkiismeretes, s a fog végsőkig megtartását tartja mindig szem előtt, én az általa javasolt gyökérkezelés helyett a húzás mellett döntöttem.

Mint kiderült: helyesen.

Ugyanis a gyökér alatt volt begyulladva belül az állkapocs, s a gyökérkezelésnél ez nem is látszott volna. Ez a húzás után derült ki. A doktornő alaposan kipucolta a gyulladt területet, összevarta. Amikor elmúlt a fájdalomcsillapító hatása, akkor azon az éjjelen nehezen aludtam a fájdalomtól. De másnap már nem fájt a gyulladás. Hétfőn húzta, pénteken kiszedte a varratokat.

Megjegyzem elég lassan gyógyult a helye. Hetek kellettek míg teljesen összeforrt. Rásegítettem egy speciális fertőtlenítő, ölögető oldattal.

Idézet

A bölcsességek előtt 2 hete volt még fogkőleszedés a teljes szájra, és a régi rossz beidegződések után azt vettem észre, hogy a most 3 hétbe sűrített "pozitív" élmények miatt már nem félek a fogorvostól. :Đ

Ezzel én is így vagyok. Ez a doktornő annyira kedves és profi volt, a legújabb felszereléseket használta, és kínosan ügyelt a tisztaságra, annyira jól dolgozott, hogy most már én sem félek a fogorvostól. Igaz, más orvossal mostmár nem kísérleteznék.

Idézet

Lesz még 1 tömés csere és 3 fogra ózonkezelés. Ezután elmondhatom, hogy egészségileg jók a fogaim. :)

Ózonkezelés? Az mit csinál a fogakkal?  :think: (Azon kívül, hogy elvben az ózon erős fertőtlenítő hatású.)

Idézet

Nyugodt lélekkel fogok visszajárni félévente/évente kontrollra, és fogkő leszedésre.

Érdekes amit mondasz. Másoktól is hallottam, hogy rendkívül fogkövesedik a fogsoruk. Szerencsére ez engem elkerült.

Mint írtam fentebb, a doktornő is mondta, hogy gyakorlatilag a nullával egyenértékű fogkövet kellett leszednie az alsó, első fogaim közül csak.

Mi okozza azt, hogy valakinek erősebben fogkövesedik a foga? A nem megfelelő fogmosás? A táplálkozási szokások?

Egyébként nekem azt mondta a doktornő, amikor a fogfehérítésről faggattam (az utóbbi időben a fogaim félig sárgábbak, mint pár évvel korábban; pedig nem dohányzom, nem kávézom, nem kólázom), hogy úgy látja, nekem nem sárgultak a fogaim, hanem olyan erősen nyomom rá a fogkefét a fogra, hogy a zománc felső, hófehér rétege gyakorlatilag megkopott.  :think:

Már első tanácsára is áttértem a SENSODYNE fogkrém és fogkefe használatára, de ezt követően utóbbiból is a szuperlágyat kezdtem használni. S ügyelek arra, hogy ne nyomjam rá nagyon.

Ami durva, hogy a régi, gyerekkoromban kapható fogkefékhez képest a REACH Medium fogkefét (ezt használtam a '90-es évektől) is teljesen puhának éreztem. Majd áttértem a REACH Light-ra, és a Medium már elviselhetetlenül durvának találtatott.
Majd megszűnt a REACH ezen sorozata (pedig kiképzését - fogorvosi fúró alak - a legjobbnak tartom a mai napig), s másik REACH típust használtam; szintén Light-ot.

Ezután tértem át a SENSODYNE Medium-ra, amit az elődhöz képest egyenesen puhának találtam. S most, hogy a SENSODYNE Light-ot használom, a korábbi Medium már iszonyúan keménynek tűnik.

Ajánlom egyébként mindenkinek. A fogkrémet is, mert csodát tett az érzékeny fogaimmal már 1-2 hét után. (Nem kamu duma, amit a reklámban mondanak róla.)

A doktornő tanácsára most elkezdtem használni a szinte tömény fluorid tartalmú ELMEX zselé nevű, gyógyszertárban kapható készítményt.
Ezzel hetente egyszer kell (s szabad!) fogat mosni, s várhatóan az elkopott, fehér réteget visszaépíti majd a fogra.
A doktornő azt mondta, hogy volt olyan, akinek az enyhén szuvas, beszűrődött fogába is visszaépítette a zománcot.

Majd beszámolok a tapasztalatokról.

Idézet

Hiába, az évi 1 fogászathoz voltam hozzászokva, nem a heti 1-2-höz. :)

Hát én sajnos még ritkábban jártam. Persze most már bánom. (Mondjuk az örökölt hajlam miatt sajnos sokkal jobb állapotban akkor sem lennének az örlőfogaim, ha havonta látná fogorvos.)

De anno az "SZTK hentesek" teljesen elrémítettek a fogászattól. Nem is gondoltam volna, hogy egy fogorvos dolgozhat úgy is, ahogyan az általam felkeresett doktornő teszi.

De tény, hogy ha évekkel korábban felkeresem, akkor még az alsó hetesem meglenne, mert nem lyukadt volna ki annyira, hogy a gyökere is tönkremenjen.

Amit nagyon bánok az az, hogy az "SZTK hentesek" kihúzták az alsó ötös fogaimat. Ezt soha nem tudom megbocsátani nekik. Most ennek köszönhetően dőlt be az alsó fogsorom (ezt említettem fentebb is).

Szabályoztatni kellene, de elképzelésem sincs arra, hogy mondjuk az elkövetkező 10-20 évben mikor lesz nekem ~ 200.000 forintom egy fogszabályozásra.

S ha ez megvolt, s régi, egyenes soraikban állnak ismét az alsó fogaim, akkor a hiányzó ötösök helyére kell tenni valami fogpótlást.
Vagy fogbeültetéssel, ami ugyebár mindig rizikós. A csontba ültetett fém kiválthat allergiát, kilökődhet, stb.
Ha pedig a korona mellett dönt az ember, akkor az ötösök mellett lévő ép fogakat kell lecsiszoltatni, hogy egy két fogas (a lecsiszolt és a hiányzó helyére) koronát húzzanak rá. Tegyem tönkre két ép fogamat?

Szóval ezt anno azok a lelkiismeretlen, rosszul dolgozó állami foghúzó "kisiparosoknak" köszönhetem, s soha nem fogom tudni megbocsátani.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#232 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 20:55

Hátra van még a jobb alsó bölcsesség, ami elég rosszul is elsülhet, de most még nem izgulok miatta.(szeptember 17.) Azt mondták, hogy elég mélyen van, kb. 30 fokban nő, oldalra is, hátrafelé is, több darabban tudják csak kiszedni, és az a gond, hogy mellette fut elég közel valami ideg. Na, csak az ne sérüljön meg. :omg: Mondták, hogy készüljek fel egy kb. 1-1,5 órás hosszúságú műtétre.

Most éppen döglök. Ez elég szar volt... :tooth:

1 bölcsességfog, 1 szájsebész, 2 asszisztens, 1 óra 37 perc, 5 darabban jött ki, 9 öltéssel varrták össze (Cápa támadásnál nem varrnak ennyit). 1 óra után volt 5 perc szünet, az asszisztens nőnek elzsibbadt a csuklója, a dokival meg versenyt izzadtunk. :Đ Mélyen volt, hátul volt, és elég közel volt az ideghez. Mondták, hogy 3-4 hónapig még érezhetek egy kis bizsergést, zsibbadást.
Éljen a Cataflam és a szénsavmentes ásványvíz.  :respect:
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#233 Felhasználó inaktív   beegee01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 21:14

Nekem is volt nyár elején egy maratoni szájtátásom. Az felső első négy fogam oldalain voltak kisebb-nagyobb lyukak(6 db), amiket egy ülésben végignyomattam. Két injekciót nyomott be a fogsorom fölé, úgy éreztem, mintha az orromba tolta volna fel a tűt., de elzsibbadt, nem volt gáz. Nekem is az UV-s tömések vannak benne, nem veszek észre különbséget az igazitól. A polirozás volt a legkirályabb a végén. :)

#234 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 16:06

Sztk-ból, kisebb fogorvosi rendelőkből - korábbi tapasztalatok miatt - már elegem lett, így elmentem egy Deák térhez közeli helyre. > reklám <
Ismerősök, kollégák is ajánlották, és nekem személy szerint a hely jól felszerelt, komoly rendelő benyomását keltette, és az orvosom is szimpatikus volt, ezért döntöttem, hogy maradok. :)

Szerintem, ha mész még vissza, legközelebb kérj árengedményt, mert én a "reklámod" miatt tévedtem ugyanide, és túl vagyok már 4+1 kezelésen.  ;) Az itt olvasottak alapján gondoltam, hogy benézek, meg az első vizsgálat+konzultáció is ingyenes (azt nem tudom, hogy akkor is az-e, ha nem kezelteted később magad). Mindenesetre örülök, hogy az árajánlatot fekve kaptam meg, mert így nem tudtam összeesni. Én olyan max. 100-120 ezer forinttal számoltam, de mint kiderült 13(!)db fogamat kell ilyen-olyan módon bolygatni. 23 évesen. Szóval kb. 3x ennyi lesz majd a végösszeg...

Eddig akárhányszor voltam, függetlenül az időponttól, mindig legalább ketten-hárman érkeztek a recepcióra új, első vizsgálatos páciensek. Úgyhogy valamit biztos jól csinálnak, ennyi ember nem tévedhet :). Tényleg kellemes a légkör, a legdurvábban akkor lepődtem meg, mikor kijött az egyik "rendelőből" az asszisztens hölgy, és elkérte Gizikének a mobiltelefont a váróban ülő rokonoktól, mert bent akart hívni valakit...

Egyelőre volt egy gyökérkezelésem, erre a fogamra kerül majd egy inlay betét, amiről tegnap vettek mintát, volt két kompozit tömésem, meg egy gyökérkezelésből átavanzsált kompozit tömésem, mert még nem érte el a szuvasodás a fogbelet, így erre betétet sem kellett csinálni. Rendkívül elégedett vagyok eddig a munkájukkal, félelem nélkül megyek vissza minden alkalommal, igaz a felső leghátsó fogam gyökérkezelésére kíváncsi leszek...

#235 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 16:44

Idézet: lazac - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 17:06

a "reklámod" miatt tévedtem ugyanide, és túl vagyok már 4+1 kezelésen.  ;)

Örülök, hogy legalább ennyivel segíthettem.  :)

Én is 28 évesen jutottam arra az elhatározársra, hogy mind egészségileg, mind esztétikailag megcsináltatom a fogaimat. Egészségi részén túl vagyok: 3 bölcsességfog, alul 2-2 hátsó fognál ózonkezelés+barázdazárás (így nem kellett fúrni+tömni), és 2 töméscsere. Ez eddig kb. 112e Ft (ebben benne van a bölcsesség műtétek miatti Cataflam + antibiotikum 6e Ft-ja is).

Hátra van még:
1) enyhébb fehérítés a kávé miatt (csak otthoni sínes, kb. 50e, nem akarok vakító hollywood-it 120-ért)
2) bölcsességek miatt elől torlódtak a fogaim, 13-as, 22-23-as kissé előre mozdult. Mondták, hogy 2 lehetőség van: szabályozás, vagy fémmentes cirkónium-oxidos korona.
Először hajlottam a gyökérkezelés+tömés+koronára, mert hamar meglenne (1-2 hét) és olcsóbb is, mint a szabályozás, de most pár héttel később úgy néz ki, hogy inkább a szabályozást választom. :think:
Ennél csak az zavar, hogy kb. 1,5-2 év, drága, és én hülye 28 éves koromig vártam... :banghead:

Mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy a rossz emlékek, beidegződések, félelmek ellenére mielőbb keresse fel a fogorvost, ha valami gondja van. Ha húzza-halasztja, akkor tovább romlik az állapota, és sokkal többe fog később kerülni.

Most van 2 ajánlat+kezelési tervem a szabályozásra, de szeretnék még egy-kettőt mellé, hogy jól tudjak dönteni. Tud valaki ajánlani néhány helyet, ahol jó fogszabályozó szakorvosok dolgoznak?

üdv:
eszpe

Szerkesztette: eszpe 2007. 10. 12. 17:26 -kor

#236 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 17:23

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 17:44

Mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy a rossz emlékek, beidegződések, félelmek ellenére mielőbb keresse fel a fogorvost, ha valami gondja van.

Nekem a teljes rendbehozatás 2 éves project volt, igaz az én fogdokim elég ritkán tud időpontot adni. Tegnap végeztünk, szintúgy sínes fehérítés jönne, erre 1 nap után a tegnapi jobbfelsőkettes tömésem lepattant  :Đ

Apropó, amit itthon 50-ből lehet beszerezni fehérítőanyag, azt usa-ban 10-20k között néha akcióban... Rablás simán.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#237 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 20:54

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 18:23

Tegnap végeztünk, szintúgy sínes fehérítés jönne, erre 1 nap után a tegnapi jobbfelsőkettes tömésem lepattant  :Đ

Apropó, amit itthon 50-ből lehet beszerezni fehérítőanyag, azt usa-ban 10-20k között néha akcióban... Rablás simán.

Tényleg rablás... :( De ha itthon ennyibe kerül, inkább kifizetek 50-et egy rendelőben lenyomat alapján készített sínért + fehérítő anyagért és otthon 2 hétig abban alszom, minthogy kifizessek 120-at a rendelői 4x10 perces fehérítésért.
A "fehérítő" fogkrémekről, meg a TV-shopos, fix méretre készült sablon fogíves fehérítőről ne beszéljünk. :Đ

#238 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 22:58

Idézet: Capri - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 17:57

És vigyázzatok a fogaitokra, mert a gyökérkezelés szívás:D

Sajnos a gyökérkezelés nem mindig akkor szükséges, ha rossz a fog látszólag. Nekem 2x volt gyökérkezelésem, az egyiknél kivülről ép volt a fogam (értsd: szuvasodás mentes).
Szerintem a legtöbben a hülye hangok miatt félnek a fogorvostól, a fájdalom szerintem elviselhető. Sosem kérek szurit, mert utálom a tűt. Gyökérkezelésekhez se. Nem olyan nagy fájdalom az hogy ne lehessen kibírni, csak az első pár pillanat a kellemetlen.
1x rábeszélt a doki injekcióra. Kár volt. Beadta, minden bajom volt, szédültem, rosszul lettem, le kellett feküdjek a padra, mert nem bírtam ülni se  :Đ  Persze mondanom se kell, lófaszt nem ért a szuri, ugyanúgy éreztem mindent. Szóval azóta se kértem és ezentúl se kérek szurit :)

De valóban, ez az egész valójában csak a genetikáról szól. Valaki alig mos fogat, összezabál mindent, és tök rendben vannak a fogai. Valaki meg mossa mint a hülye, mégis havonta kell járnia fogorvoshoz. Én se kaptam jó géneket, de én még nem jutottam el oda hogy rendbetegyem a fogaim rendesen (pár tömés kellene, meg fogszabályzó). Majd diploma után lehet rászánom magam.

Ja, jut eszembe, rendesen valszeg sose fogom tudni rendbehozni a fogaim, ugyanis nincs annyi pénzem :)

Szerkesztette: Valdy 2007. 10. 19. 22:59 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#239 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 23:04

Sok függ attól is, hogy kinek milyen a nyála. Ha pl valakinek olyan nyála van, amitől sok fogkő képződik, annak nehezebben szuvasodik a foga.

A korábban linkelt oldalon néztem árakat, ezek pontosan mit takarnak?

"ózon" szuvas fog kezelés
konzervatív barázdazárás

Barátnőm vett egy olyan erős szájvizet, hogy még másnap is zsibbadt tőle a nyelvem. :D

Szerkesztette: Lipton 2007. 10. 19. 23:41 -kor

#240 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 19:48

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 0:04

A korábban linkelt oldalon néztem árakat, ezek pontosan mit takarnak?

"ózon" szuvas fog kezelés
konzervatív barázdazárás

Barátnőm vett egy olyan erős szájvizet, hogy még másnap is zsibbadt tőle a nyelvem. :D

Nekem volt ózonkezelés + barázdazárás okt. elején. :) Teljesen fájdalommentes.
Alul kétoldalon 4 hátsó fogamnál (37,36, 46,47)a barázdák elkezdtek szuvasodni, mélyültek és bebarnultak. Két lehetőségem volt: kifúrják + betömik őket, vagy ózonnal lekezelik és a barázdákat lezárják. Az utóbbit választottam. (Súlyos, mély szuvasodásnál már csak a fúrás segíthet.) Ezért is kell elmenni minél előbb dokihoz. .)

Itt olvashatsz róla:
http://www.ozonkezeles.hu/kezeles.php

#241 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 23:12

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 19:48

Nekem volt ózonkezelés + barázdazárás okt. elején. :) Teljesen fájdalommentes.
Alul kétoldalon 4 hátsó fogamnál (37,36, 46,47)a barázdák elkezdtek szuvasodni, mélyültek és bebarnultak. Két lehetőségem volt: kifúrják + betömik őket, vagy ózonnal lekezelik és a barázdákat lezárják. Az utóbbit választottam. (Súlyos, mély szuvasodásnál már csak a fúrás segíthet.) Ezért is kell elmenni minél előbb dokihoz. .)

Itt olvashatsz róla:
http://www.ozonkezeles.hu/kezeles.php

Köszi az infót!
Akkor tulajdonképen a lyuk marad, csak kifertőtlenítik ózonnal, és lezárják?
Sajnos erről nem hallttam még, lehet én is inkább ezt választottam volna.
Mennyibe kerül így egy ilyen, és mennyi a hozzá való otthoni készlet?

Szerkesztette: Lipton 2007. 10. 20. 23:18 -kor

#242 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 18:23

üdv

nekem kb ezév januar ota kezdödött valami folt az egyik hatso fogamon, most mar egesz fekete, de nem faj meg semmi. bar meg akkor, télen/tavasszal figyeltem fel rá, hogy fázik a fogam. Azmi?  :D  Szóval igy a fogam only, mintha nem lenne körülötte egy száj. Csak ha hideg van az utcán.. De a fagyitól meg nem annyira.

Fogamra visszatérve, a másik oldalon is kezödik valami, barna jelenleg. Meg az egyik felső leghátsónak a mélyén icipici mélyenmegülö barna folt.. Ezelött még sose volt lyukas fogam, de a fogorvostol és legföképp a szuritol félek.

Sors ironiaja hogy egy eve olvasgattam a barázdazárásról, es akkor elkellett volna menni és akkor most nincs ez.

Mik a lehetőségeim?
Ez az ózonos akármi mennyi pénzbe kerülne? TB fizet valamit belöle? Furni kellene inkabb? Nemakarom hogy kiszedjék... Raadasul leghátsó fog és tökmacera hozzá férni nem? Nemszeressem én az olyan agresssziv technikakat. Azt szeretném hogy ne legyenek barna/fekete foltok a fogamon, és ha beleharapok egy egész gombóc fagyiba akkor a fogam ne érezze hogy hideg. (most sem faj, de érzi) Vagy ilyen hosszutávu érzéketlenités nincs? Valamint barázdazárás szerüség is kéne. Ez igy az egész kb mennyi pénz lenne? Egyszer elég menni és all inklusive megcsinalljak vagy majd járogatni kell szépen egyenként mindent..? Ááá. Köszi ha irtok rá vmit.
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#243 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 09:59

Ha kezd hidegre érzékeny lenni, akkor minél előbb menj el!

#244 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 20:52

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. okt. 21., vasárnap - 0:12

Köszi az infót!
Akkor tulajdonképen a lyuk marad, csak kifertőtlenítik ózonnal, és lezárják?
Sajnos erről nem hallttam még, lehet én is inkább ezt választottam volna.
Mennyibe kerül így egy ilyen, és mennyi a hozzá való otthoni készlet?

Szerintem nem marad sok lyuk, kifertőtlenítik, különböző anyagokkal kezelik (fluor+kálciummal is, amik idővel beépülnek a fogba), majd lezárják. Otthoni készletem nincs, nem is mondták, hogy kéne.
Ilyen tételek szerepelnek a számlán 1 fogra (nekem 4-re kellett):
- kariesz ellátás ózonkezeléssel 3300 Ft
- konzervatív barázdazárás 4600 Ft
Ez 7.900Ft/fog. Máshol lehet, hogy olcsóbb/drágább.

Szerkesztette: eszpe 2007. 10. 22. 21:06 -kor

#245 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 21:02

Idézet: FireShadow - Dátum: 2007. okt. 21., vasárnap - 19:23

Mik a lehetőségeim?
Ez az ózonos akármi mennyi pénzbe kerülne? TB fizet valamit belöle? Furni kellene inkabb? Nemakarom hogy kiszedjék... Raadasul leghátsó fog és tökmacera hozzá férni nem? Nemszeressem én az olyan agresssziv technikakat. Azt szeretném hogy ne legyenek barna/fekete foltok a fogamon, és ha beleharapok egy egész gombóc fagyiba akkor a fogam ne érezze hogy hideg. (most sem faj, de érzi) Vagy ilyen hosszutávu érzéketlenités nincs? Valamint barázdazárás szerüség is kéne. Ez igy az egész kb mennyi pénz lenne? Egyszer elég menni és all inklusive megcsinalljak vagy majd járogatni kell szépen egyenként mindent..? Ááá. Köszi ha irtok rá vmit.

Addig menj, amíg nem éjszaka közepén kell ügyeletre menni. :)
Barna/fekete foltok: már elkezdődött a szuvasodás. Nem hiszem, hogy a TB fizeti az ózonkezelést, általában magán rendelőkben van hozzá készülék, ami kb 4-5M Ft.
Találtam +1 jó oldalt az ózonkezelésről:
http://www.healozone.hu

Majd a doki eldönti, hogy kell-e fúrni. Hátsó foghoz nem macerás a hozzáférés. Szerintem keress fel egy fogorvost, általában az első alkalom (panoráma röntgen + állapotfelmérés, panaszokat elmondod) ingyenes, mielőtt bármit is csinálna, nyomtat neked egy kezelési tervet és ajánlatot.
Az alkalmak száma attól függ, hogy
- mi a probléma,
- mennyire van betáblázva a doki, ill.
- egy ülésben mit lehet megcsinálni.

Szerkesztette: eszpe 2007. 10. 22. 21:12 -kor

#246 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 21:10

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 21:02

Addig menj, amíg nem éjszaka közepén kell ügyeletre menni. :)

egyik naprol a másikra beüt?  :eek:

'megnyugtato' hogy röntgenezik és nem egyböl nekiesnek  :)
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#247 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 21:17

Idézet: FireShadow - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 22:10

egyik naprol a másikra beüt?  :eek:

'megnyugtato' hogy röntgenezik és nem egyböl nekiesnek  :)

Azért nem 1-2 nap, de általában az ember nem megy fogorvoshoz, ha látja az elváltozást, de még nem fáj. (én is ilyen voltam) :)
Érzékeny fogra (a kezeléstől függetlenül) ajánlott a Sensodyne fogkrém.

#248 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 19:41

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 21:55

Most éppen döglök. Ez elég szar volt... :tooth:
...

Folytatás. :)

Tegnap este elkezdett fájni a jobb alsó (48-as) bölcsességfogam helye. Hajnal 3-kor felkeltem, reggel telefonáltam, hogy begyulladt az ínyem 1,5 hónappal a műtét után, mondták, hogy mehetek 13 órára. Szépen begyógyult a seb, csak egy kis ponton nyitva maradt, bement a kaja és begyulladt...
Kipucolták, kaptam injekciót és felírtak antibiotikumot.

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.