HWSW Informatikai Kerekasztal: Fogászat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fogászat Értékeld a témát: -----

#249 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 26. 21:52

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 17:44

Tud valaki ajánlani néhány helyet, ahol jó fogszabályozó szakorvosok dolgoznak?

Senki?  :(

Esetleg használ(t) valaki Inspire ICE készüléket? Vagy ismer valakit, aki igen? :)
http://www.iceclearbraces.com/
http://www.ormco.com...cts-ice-bracket
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#250 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 22:25

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 21:52

Senki?  :(

Tesóm felesége nem túl rég csináltatott fogszabályzót, megkrdezem majd, hogy milyen, mennyi, stb.

#251 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 09:17

Tud valaki ajánlani a Szájsebészeti Kinikán (Mária u.) egy megbízható, barátságos, ügyes, kedves.....stb.stb. :)  szájsebész fogorvost? Esetleg máshol ugyanilyen szakorvost, aki vérzékeny beteget is tud kezelni.
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#252 Felhasználó inaktív   FogAti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 22:02

Jó a téma!  :respect:
Én is csak azt javasolhatom:Menj el rendszeresen fogat mosni, :D szűrésre,ellenörzésre a nagyobb bajok elkerülése végett! :Đ
Egy barát(nő)i kéz mindig legyen közel hozzád!      :)

#253 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 22:09

Üdv!

Valaki használ motoros fogkefét?
Jó az?

Nekem a fogdoki ajánlotta, mondván, hogy nagyon sok a fogkövem, pedig most egy hónapja volt a fogkőeltávolítás, és megint tiszta fogkő van. Valószínű hogy nem jól mosom a fogamat. Ehhez ajánlotta a motoros fogkefét.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#254 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 22:54

Idézet: batagy - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 22:09

Üdv!

Jó az?

Nekem a fogdoki ajánlotta, mondván, hogy nagyon sok a fogkövem, pedig most egy hónapja volt a fogkőeltávolítás, és megint tiszta fogkő van. Valószínű hogy nem jól mosom a fogamat. Ehhez ajánlotta a motoros fogkefét.

Szia!
Én sokáig idegenkedtem tőle, viszont 2 hete (fogorvos ajánlására) vettem egy Oral-B Vitality-t Precision Clean fejjel, és nagyon tetszik. Pár napig elég szokatlan volt a berregés a számban :), de hamar meg lehet szokni, és szerintem (is) hatékonyabb, mint a kézi fogkefe. Első pár alkalommal nagy erővel nyomtam, és érzékeny lett az ínyem, de azóta már rájöttem a helyes technikára.
5.600 Ft volt, a fej cserélhető és cserélendő is. (kb. 3.000 Ft egy fej, attól függ, hogy milyen). Nem akartam, és nem is vennék 18-28 ezres verziót, nem lehet akkora a különbség.
Próbának szerintem megéri, ha beválik örülsz, ha nem, akkor pedig nem dobtál ki sok pénzt. :)
Lehet, hogy kicsit marketing szagú, de olvasgasd az http://oralb.hu-t
http://oralb.hu/cohranereport.php

P.S. motoros helyett elektromos :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#255 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 23:08

Idézet: batagy - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 22:09

Üdv!

Jó az?

Évek óta Braun Oral-B elektromos fogkefét használok, nagyon jó.
Eddig egy sima volt, de most karácsonyra kaptam egy komplett cuccot. Van benne szájzuhany is, eszméletlen jó. :) Sima fej, polírozó fej, speckó fej fogközek/hidak/pótlások tisztítására, nyelvtisztító. A fogkefe sebessége is állítható. Két percig kell vele fogat mostni, 30 másodpercekenként jelzi, hogy lehet menni a következő negyedre, a végn pedig több megszakítással, hogy kész vagy. A szájzuhany erősségét is lehet állítani, plusz olyat, hogy körbe körbe spricceljen, vagy egy irányba.
A régi sima is teljesen jó volt (ProfessionalCare 5000), de az csak a két perc letelte után szakította meg párszor a rezgést, hogy kész vagy, fél percenként nem jelzett.
Lehet kapni olyat is ami mindenféle hülyeséget tud, az oldalukon meg tudod nézni.
Szerintem sokkal jobban tisztít mint a sima fogkefe. Arra kell figyelni, hogy fehérítős fogkrémet nem ajánlott használni, mert az úgy fehérít, hogy kis szemcsék vannak benne, amik lecsiszolják a fogadról a lerakódást. Az ilyen fogkefe meg percenként 40000x rezeg, és így jobban koptat ilyen fogkrémmel.

Itt meg tudod nézni, hogy milyen fogkefék vannak.

http://www.oralb.com/hu/

Szerkesztette: Lipton 2008. 01. 31. 23:23 -kor

#256 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 23:42

Kösz mindkettőtöknek a segítséget! Elég biztató!

Engem is az aggaszt(ott) leginkább, hogy nehogy túlságosan lekoptassa a fogról a zománcot. Gondolom ésszerűen kell használni, és azt én is olvastam, hogy a szemcsés fogkrémek nem jók, mert súroló hatásúak. (Állítólag különösen savas ételek, pl. gyümölcs, savanyúság után közvetlenül nem szabad fogat mosni, mert a savas étel fellazítja a zománcot, és így még könnyebben lekopik.)

Lipton, neked most az új fogkeféd pontosan melyik típus?

Én lehet hogy egy kicsit elkapkodtam hogy milyen típus legyen véve, mert amikor a fogorvos mondta hogy használjak elektromos fogkefét, mondom neki ajánljon egy jó típust, így ajánlott egyet, amit nála meg is lehet rendelni. Gondoltam úgyse tudom hogy melyik a jó típus, így elfogadtam, megrendeltem. Sajnos nem emlékszek hogy milyen típus volt :bolond: , de arra emlékszek, hogy szájzuhany van benne, és hogy kb. 30e körül van. Meg hogy asszem 4 fejrész van benne, valami családi kiszerelés vagy ilyesmi.

De most hogy több infóm van, szerintem felhívom és megkérdezem, hpgy milyen típust rendeltem.  :D

PS: A "motoros"-t valóban elírtam  :D , éreztem, hogy valami nem stimmel, de nem jöttem rá, hogy "elektromos fogkefe" a neve.  :D :omg:
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#257 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 00:47

Idézet: batagy - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 23:42

Kösz mindkettőtöknek a segítséget! Elég biztató!

Engem is az aggaszt(ott) leginkább, hogy nehogy túlságosan lekoptassa a fogról a zománcot. Gondolom ésszerűen kell használni, és azt én is olvastam, hogy a szemcsés fogkrémek nem jók, mert súroló hatásúak. (Állítólag különösen savas ételek, pl. gyümölcs, savanyúság után közvetlenül nem szabad fogat mosni, mert a savas étel fellazítja a zománcot, és így még könnyebben lekopik.)

Lipton, neked most az új fogkeféd pontosan melyik típus?

Én lehet hogy egy kicsit elkapkodtam hogy milyen típus legyen véve, mert amikor a fogorvos mondta hogy használjak elektromos fogkefét, mondom neki ajánljon egy jó típust, így ajánlott egyet, amit nála meg is lehet rendelni. Gondoltam úgyse tudom hogy melyik a jó típus, így elfogadtam, megrendeltem. Sajnos nem emlékszek hogy milyen típus volt :bolond: , de arra emlékszek, hogy szájzuhany van benne, és hogy kb. 30e körül van. Meg hogy asszem 4 fejrész van benne, valami családi kiszerelés vagy ilyesmi.

De most hogy több infóm van, szerintem felhívom és megkérdezem, hpgy milyen típust rendeltem.  :D

PS: A "motoros"-t valóban elírtam  :D , éreztem, hogy valami nem stimmel, de nem jöttem rá, hogy "elektromos fogkefe" a neve.  :D   :omg:

A kefe feje kicsit forog ide oda, és előre hátra is rezeg. Ha túl erősen nyomod, akkor kicsit más lesz a hangja is, de én pl egyáltalán nem nyomom rá, inkább csak a fogamhoz érintem. Én legjobban a Sensodyne Gel fogkrémet szeretem, sajnos Magyarországon még nem láttam, a családnak is Svédországból szoktam hozni.
Savas étel-ital után fél óráig nem ajánlott fogat mosni (gyümölcslevek, ice tea, stb).
Nekünk most legalább 3 évig egy Prefessional Care 5000 volt. Sajnos valamiért az aksija már nem volt az igazi, ezért is kaptunk karácsonyra egy újat. Ez is érdekes, mert amit anyukám használ az régebbi mint a miénk, mégis teljesen jó az aksija.
Most barátnőmmel közösen kaptunk egy Professionalcare 8500 OxyJet Centert. Egy fogkefe és egy szájzuhany egyben. A fogkeféhez 4 betét van: sima fogkefe, polírozós fogkefe, fogak közti résekhez való kefe, és nyelvkaparó, mindegyikből két darab. A polírozót én nem használom, nekem ne polírozza le a fogam. :) A rezgés sebességét is lehet állítani. Ha folyamartosan nyomva tartod a bekapcsoló gombot, akkor fokozatosan lelassul, majd újra felgyorsul. Minden bekapcsolásnál maximumról indul.
A szájzuhanyhoz 4 fejet adtak. Van rajta egy kis pöcök, azzal lehet állítani, hogy körbe-körbe spricceljen, vagy simán egy irányba. Van egy leszedhető tartály, abba kell tölteni a vizet/szájvizet, onnét szívja ki, és mikrobuborékokat is kever bele. :D Lehet állítani azt is, hogy milyen erősen nyomja a vizet. Először furcsa érzés, de nekem tetszett azonnal. Nagyon vékony, éles sugarat lő, de szerintem kellemes, pedig maximumon próbáltam ki. A fogak közül bizos kiszedi az ott maradt cuccokat, és a fog mellett az íny alá is finoman be tud menni a vízsugár.
A konzol teteje felnyitható, ott van pár rekesz a keféknek.
Az árából ítélve lehet, hogy neked is ezt ajánlotta a doki. A 30K kicsit sok volt érte, azt hiszem amit mi kaptunk az 25 volt a Metroban.

http://www.oralb.com/hu/products/product.a...id=pc8500center

Szerkesztette: Lipton 2008. 02. 01. 00:55 -kor

#258 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 09:32

Én próbáltam az elektromos fogkefét és a szájzuhanyt is, egyik sem jött be...

#259 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 22:46

Egy ilyet szeretnék venni:
http://www.oralb.com/uk/products/power/tri..._smartguide.asp

De sehol nem találtam. :( Nem tudja valaki, hogy hol lehet esetleg mégis kapni? Annyira elvileg nem új, hogy nálnuk még ne legyen, vagy mégis?

Kösz! :respect:

'Ndrew

#260 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 00:14

Idézet: Ndrew - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 22:46

Egy ilyet szeretnék venni:
http://www.oralb.com/uk/products/power/tri..._smartguide.asp

De sehol nem találtam. :( Nem tudja valaki, hogy hol lehet esetleg mégis kapni? Annyira elvileg nem új, hogy nálnuk még ne legyen, vagy mégis?

Kösz! :respect:

'Ndrew

http://aaaaa.hu/aplaza/bay.php?alkat_id=24...61414&user_id=1

Ehhez nincs SmartGuide.

Szerintem nem ennyiért nem éri meg.

#261 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 01:46

szerk. :)

Szerintem ennyiért nem éri meg.

#262 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 10:27

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 0:14

http://aaaaa.hu/aplaza/bay.php?alkat_id=24...61414&user_id=1

Ehhez nincs SmartGuide.

Szerintem nem ennyiért nem éri meg.

SmartGuide-dal kéne, de az ára valóban nem szimpatikus. 100$ körül már találtam külföldön, de ezekszerint nálunk jóval drágább lehet, ha még a sima is drágább. Nézek másikat lehet. :(

Kösz a segítséget!

#263 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 11:22

Idézet: Ndrew - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 10:27

SmartGuide-dal kéne, de az ára valóban nem szimpatikus. 100$ körül már találtam külföldön, de ezekszerint nálunk jóval drágább lehet, ha még a sima is drágább. Nézek másikat lehet. :(

Kösz a segítséget!

Ahogy elnéztem, az a SmartGuide nem olyan fontos dolog.
Jelzi azt, hogy melyik részt mennyi ideig kell mosni (30 másodperc), de ezt maga a fogkefe is jelzi rezgéssel. Jelzi ha túl erősen nyomod a fogadhoz a kefét, de ha erősen nyomod, akkor más lesz a hangja, na meg érezni is lehet, ha erősen nyomod. Ezen kívül a kefe elhasználódását jelzi, de ezt ránézésre és érzésre is meg lehet állapítani. Azt is tudod, hogy milyen módban megy a fogkefe.
Nem azt mondodm, hogy rossz dolog, de amiket kiír, azt tudod kijelző nélkül is.

#264 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 11:42

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 11:22

Ahogy elnéztem, az a SmartGuide nem olyan fontos dolog.
Jelzi azt, hogy melyik részt mennyi ideig kell mosni (30 másodperc), de ezt maga a fogkefe is jelzi rezgéssel. Jelzi ha túl erősen nyomod a fogadhoz a kefét, de ha erősen nyomod, akkor más lesz a hangja, na meg érezni is lehet, ha erősen nyomod. Ezen kívül a kefe elhasználódását jelzi, de ezt ránézésre és érzésre is meg lehet állapítani. Azt is tudod, hogy milyen módban megy a fogkefe.
Nem azt mondodm, hogy rossz dolog, de amiket kiír, azt tudod kijelző nélkül is.

Igen, igazad van. Egyébként különös vonzódást érzek a haszontalan kiegészítők és funkciók iránt. :D :omg:

Szerkesztette: Ndrew 2008. 02. 04. 11:42 -kor

#265 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 20:23

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 0:47

....Most barátnőmmel közösen kaptunk egy Professionalcare 8500 OxyJet Centert. ....
Az árából ítélve lehet, hogy neked is ezt ajánlotta a doki. A 30K kicsit sok volt érte, azt hiszem amit mi kaptunk az 25 volt a Metroban.

http://www.oralb.com/hu/products/product.a...id=pc8500center

Köszi Lipton!

Utánajártam, és valóban az Oral-B ProfessionalCare 8500 DLX Oxyjet Centert rendeltem!  :D
Most beszéltem is a fogdokival, és szerinte most ez a legjobb.

Úgyhogy kíváncsian várom milyen lesz!

(Az mondjuk nem érdekes, hogy a fogaim már teljesen tropára mentek, de 30 ezres fogkefe az kell..... Na mindegy mentsük még ami menthető....)

Köszi a segítséget és a fogkefe leírást!!

#266 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 20:25

Másik téma:
A régi amalgám töméseket célszerű kicseréltetni újfajta modern tömésekre nem?
Mintha valahol azt olvastam volna, hogy az amalgám mérgező a higany tartalma miatt.

Mi a tapasztalat ezzel kapcsolatban?

Gondolom az egyedüli hátránya a tömés cserének, hogy a fog anyagából megint eltávolításra kerül valamennyi. Nem?

#267 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 20:59

Idézet: batagy - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 20:23

Köszi Lipton!

Utánajártam, és valóban az Oral-B ProfessionalCare 8500 DLX Oxyjet Centert rendeltem!  :D
Most beszéltem is a fogdokival, és szerinte most ez a legjobb.

Úgyhogy kíváncsian várom milyen lesz!

(Az mondjuk nem érdekes, hogy a fogaim már teljesen tropára mentek, de 30 ezres fogkefe az kell..... Na mindegy mentsük még ami menthető....)

Köszi a segítséget és a fogkefe leírást!!

Azt nem kérdezted, hogy miért drágább 20%-kal? :)

#268 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 20:59

Fehérváron tudtok jó fogorvost?

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13