HWSW Informatikai Kerekasztal: Fogászat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fogászat Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 06. 01:40

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 23:49

Fog(ász) ? :)

hm?

#282 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 13:26

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 23:24

A fogakra tényleg nagyon kell vigyázni, de ha valaki teheti, akkor legalább egy milliót félre kell rakni rá, hogy ha úgy alakul. akkor meg lehessen csináltatni rendesen. A csavaros dolgok nagyon nagyon drágák.

Mit értesz csavaros dolgokon?
A csontba ültetett fogimplantátumot?
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#283 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 14:38

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 23:21

Én úgy tudom, hogy csak a húzást fizeti a TB, sajnos ezért van egyre kevesebb foga a szegényebb embereknek. :( A tömésért fizetni kell, és számomra kicsit hihetetlen, de kb annyiba kerül mintha maszekhoz mennél. Horn kormányzása idején szedték ki a TB támogatott dolgok közül a fogászatot, apukám néha emlegeti. :)

Ez nem teljesen igaz, tegnap voltam nem maszek fogásznál. Amalgám tömés alatt hát khmm, "szépen" nézett ki a fogam, de persze csak akkor vettem észre, mikor elkezdett fájni - nem kicsit. Tehát, tegnap fúrás-faragás, gyökérkezelés (ezt nem értem amúgy, nem kellett volna akkor, amikor az első tömést csinálták?), és gyógytömés. Aztán a végén itt írja alá, látja, most ennyit fizetett ön helyett az OEP. A vizitdíjon kívül, persze.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#284 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 17:36

köhöm
DE pesten TB Fogdoki tömés-huzás-műtét( ez specc szétrohadt foggyökér kiszedése órás műtét)
teljesen ingyenes.mind.külön is.jah most olvasom..szóval a gyökérkezelés is.
persze - 300 ft.

Szerkesztette: thomasfox 2008. 02. 06. 17:37 -kor

#285 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 23:23

Idézet: batagy - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 13:26

Mit értesz csavaros dolgokon?
A csontba ültetett fogimplantátumot?

Igen. Szerintem ha oda kerül a sor, akkor az a legjobb megoldás, csak sajnos nagyon drága.

#286 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 23:28

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 14:38

Ez nem teljesen igaz, tegnap voltam nem maszek fogásznál. Amalgám tömés alatt hát khmm, "szépen" nézett ki a fogam, de persze csak akkor vettem észre, mikor elkezdett fájni - nem kicsit. Tehát, tegnap fúrás-faragás, gyökérkezelés (ezt nem értem amúgy, nem kellett volna akkor, amikor az első tömést csinálták?), és gyógytömés. Aztán a végén itt írja alá, látja, most ennyit fizetett ön helyett az OEP. A vizitdíjon kívül, persze.

Sima tömésnél nem csinálnak gyökérkezelést.
Akkor ezek szerint rosszul tudtam, és mégis fizetik.
Ezt találtam.

http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,5...&_schema=PORTAL

Szerkesztette: Lipton 2008. 02. 06. 23:33 -kor

#287 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 13:47

Én sem fizettem a gyökérkezelés-tömés stb után. Nem is kell.

A fogfehérítés, fogkőeltávolítás és más nem "gyógyító" tevékenységek után kell fizetni ha jól emlékszem.

Gyökérkezelést meg akkor csinálnak, ha begyulladt a gyökered. :) (Ezért szokták a röntgent csinálni)

#288 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 13:54

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 0:28

Akkor ezek szerint rosszul tudtam, és mégis fizetik.

Igen, ismét "nagyjából ingyenes" az állami fogászat.

#289 Felhasználó inaktív   Walkyria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 18:50

Ma voltam fogorvosnál, egy régóta halogatott  :rolleyes: bölcsességfog húzás miatt. Egy óriási  :up: a Szentkirályi utcai klinika dolgozóinak, nagyon pozitív élményben volt részem (leszámítva, hogy most nem tudok enni, csak nyammogni...  :Đ ). Az összes asszisztens és doki azon volt, hogy redukálja a félelmemet (be voltam tojva rendesen) :D és nagyon hamar sikerült kikapni a fogamat. :) Aztán most folytatom is a helyehozatalt, ez volt a neheze és kibírtam. :) Büszke vagyok magamra...  :D
"A hím körbejár, de soha nem fog az állandóságra szagot, hiszen csak a saját farka után forog körbe és körbe."
By D.G.

"Ma meg mik vannak? DJ fisz-f@szom újra mixelte a kis maxi újra remixelt megamixét, ami az egyik nagy lemez 3. számának a remixelt új maxija..." By Lenny

#290 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 21:01

Idézet: Walkyria - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 18:50

Ma voltam fogorvosnál, egy régóta halogatott  :rolleyes: bölcsességfog húzás miatt. Egy óriási  :up: a Szentkirályi utcai klinika dolgozóinak, nagyon pozitív élményben volt részem (leszámítva, hogy most nem tudok enni, csak nyammogni...  :Đ ). Az összes asszisztens és doki azon volt, hogy redukálja a félelmemet (be voltam tojva rendesen) :D és nagyon hamar sikerült kikapni a fogamat. :) Aztán most folytatom is a helyehozatalt, ez volt a neheze és kibírtam. :) Büszke vagyok magamra...  :D

Gratulálok!  :up: :D
Én is 3 évig halasztottam, mire rászántam magam. Nekem a Mária utcai szájsebészeten szedték ki, ott se volt semmi gond, probléma nélkül kiműtőtték a csontból a fogat. :D (pontosabban az alsó bölcsességfogaim oldalirányba nőttek, nem felfelé, úgy hogy a többi fogat nyomták előre. Sajnos meg is lett az eredménye annak, hogy nem lett időben kiszedve, elől összetorlódtak a fogaim, ami persze további problémákhoz vezet.....

Szóval mindenkinek csak javasolni tudom, hogy ha ilyen probléma kiderül (bölcsességfoga nem jó irányban növekszik), akkor inkább mielőbb menjen elintézni a dolgot, és bírjon ki pár napot, mert ellenkező esetben a károk sokkal nagyobba lesznek.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#291 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 21:29

Idézet: Walkyria - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 18:50

:respect: Szintén Gratula  :respect:
Aki eddig ott volt ismerös,mind azt mondta kivégzőhely.
De bátorságodért le a kalappal

:up:

#292 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 15:32

Listerine szájvizet lehet valahol kapni? Eddig csak egy online boltban láttam.
Évek óta ezt használom, de itthon nem nagyon találtam eddig.

#293 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 17:19

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 0:47

Az árából ítélve lehet, hogy neked is ezt ajánlotta a doki. A 30K kicsit sok volt érte, azt hiszem amit mi kaptunk az 25 volt a Metroban.

Üdv megint!

Megérkezett az Oral-B ProfessionalCare 8500 DLX Oxyjet Center cucc! Végül egy gyógyászati segédeszköz boltban rendeltem meg, 29K volt.

Majd írok később ha lesz tapasztalatom vele. Még ki sincs bontva.

Lipton, te ezt a Listerine szájvizet töltöd a tartályba, és ezzel szájzuhanyozol? :D

#294 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 17:42

Idézet: batagy - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 17:19

Lipton, te ezt a Listerine szájvizet töltöd a tartályba, és ezzel szájzuhanyozol? :D

Azt hiszem fél literes a tartály, kicsit drága lenne tömény Listerine-el öblíteni. :) Sima vizzel, vagy rakok bele 1-2 kupak Listerine-t.
Amúgy nagyon durva szer ez a Listerine (a sötétzöldet használom), amikor először próbáltam majdnem kiugrott a szemem, még másnap is zsibbadt a nyelvem. :D Most is sokszor van olyan, hogy másnap délután is érzem a nyelvenem az előző esti öblítést. :)

#295 Felhasználó inaktív   LemonS 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 28. 19:42

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 19:07

Elvileg valamilyen mértékű támogatást ad a különféle kezelésekre, tömésekre is, nem?  :think:

A TB a fogmegtartó kezeléseket téríti legjobb tudomásom szerint. Viszont hát ugye ebből sokminden kimarad!  :D  Én ilyenkor - SZTK helyett tuti - magánorvoshoz mennék. Jómagam már évek óta a Madách Dentálba járok, ha problémám van.

#296 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 01:17

Idézet: LemonS - Dátum: 2008. febr. 28., csütörtök - 19:42

A TB a fogmegtartó kezeléseket téríti legjobb tudomásom szerint. Viszont hát ugye ebből sokminden kimarad!  :D  Én ilyenkor - SZTK helyett tuti - magánorvoshoz mennék. Jómagam már évek óta a Madách Dentálba járok, ha problémám van.

Azért a magándokikkal is vigyázni kell. Ismerek olyat, akinek sok jó fogát is megfúrták, csak hogy fizessen.

#297 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 12:42

Tud valaki a szájsebészeti klinikán szakorvost ajánlani?
Esetleg máshol, ahol vérzékeny beteget tudnak kezeleni?
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#298 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 23:38

Idézet: anyaanya - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 12:42

Tud valaki a szájsebészeti klinikán szakorvost ajánlani?
Esetleg máshol, ahol vérzékeny beteget tudnak kezeleni?

A Sote szájsebészetét megjártam már párszor, Szűcs adjunktushoz kerültem, és beválós volt. Más kérdés, hogy medikusok lógnak olyankor a te nyakadon is, engem viszont ez nem érdekelt.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#299 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 09:16

Köszönöm szépen, de azt hiszem engem ez feszélyezne :rolleyes:
Esetleg mobil vagy egyéb elérhetőség, hátha van lehetőség magánrendelésre? :think:
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#300 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 03:17

Lipton, amikor leveszed az elektromos fogkefét a töltő egységről (a ProfessionalCare 8500 DXL Oxyjet Centerről beszélek), és amikor nincs bekapcsolva , akkor közelről hallgatva nem  ad ki egy halk kattogó hangot?
Csak most próbáltam ki az elektromos fogkefét, és észrevettem, hogy kikapcsolva is ad ki egy kattogó hangot.... neked van ilyen?
Az is válaszolhat akinek ilyen vagy más típus van.

Kösz!

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.