Múltkor kiesett, de már doktornéni betömte
Fogászat
Elküldve: 2009. 01. 11. 12:23
Csak azért kérdem, mert a felső, ami nekem, van ugy nőtt, hogy folyamatosan b@sztatja az arcom belső részét (a belső pofazacskót, hogy legyunk szakszerűbbek).
Folyamatosan hozzáér, és azt hiszem sebes az a terület, sohasem tud begyógyulni. Ez egyebkent lehet veszélyes is? Már ugy értem, ha folyamatosan sebes az a rész, akkor nem áll e fenn annak a veyzélye, hogy elrákosodhat vagy valami hasonlo, ugye?
Szerkesztette: Dextrose 2009. 01. 11. 12:24 -kor
paranormal.hu
Elküldve: 2009. 01. 11. 13:27
Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jan. 11., vasárnap - 11:23
Csak azért kérdem, mert a felső, ami nekem, van ugy nőtt, hogy folyamatosan b@sztatja az arcom belső részét (a belső pofazacskót, hogy legyunk szakszerűbbek).
Folyamatosan hozzáér, és azt hiszem sebes az a terület, sohasem tud begyógyulni. Ez egyebkent lehet veszélyes is? Már ugy értem, ha folyamatosan sebes az a rész, akkor nem áll e fenn annak a veyzélye, hogy elrákosodhat vagy valami hasonlo, ugye?
http://www.bolcsesse...u/problema.html
Elküldve: 2009. 03. 17. 19:13
Elküldve: 2009. 03. 17. 19:44
Idézet: Nezzus - Dátum: 2009. márc. 17., kedd - 19:13
Én inkább egy porcelán fogat választanék, de te tudod. Egyedi megoldás lesz az fix. Mondjuk tisztítani macerás picit, de a hűtőbordát azt vedd le róla, mert beleragad a kajamaradék. Meg hát ugye kérdés, hogy mekkora a szád, mert nem mindegy.
Elküldve: 2009. 03. 17. 19:59
Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. márc. 17., kedd - 19:44
:Đ
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2009. 09. 27. 11:44
3 éve whitening fogkrémmel mosok fogat napi 2-3 szor, de a fogaim folyamatosan sötétednek (barnulnak). Ez egyre aggasztóbb. Van valamilyen festési eljárás?
Vagy valamilyen egyéb módszer?
paranormal.hu
Elküldve: 2009. 09. 27. 13:45
Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 11:44
3 éve whitening fogkrémmel mosok fogat napi 2-3 szor, de a fogaim folyamatosan sötétednek (barnulnak). Ez egyre aggasztóbb. Van valamilyen festési eljárás?
Hordj barna nyakkendőt
Elküldve: 2009. 09. 28. 13:53
Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 12:44
Bemész a fogorvoshoz, hetvenezerért kifehéríti.
Elküldve: 2009. 09. 29. 18:21
Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jan. 11., vasárnap - 13:23
csak a mázlistáknak nincs, de nekik koronája sem. :Đ
vetesd ki. ebből már nem lesz használható fog. rosszabb esetben begyullad, vagy tolhatja a többi fogadat, gyakran szokott mellette a 7-es is szuvadosni. fájhat tőle a füled és hasonló finomságok. nekem már kinn van mind a 4
A test akkor egész ha meztelen."
Daily Calvin and Hobbes Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.
Elküldve: 2010. 02. 25. 22:16
voltam ma gyökérkezelésen ilyen kvázi sürgősségin mert eléggé begyulladt tegnap a fogam (én vagyok a hülye mert elhanyagoltam őket)
viszont így utólag ismikkel beszélve, említettek olyat hogy gyógytömés meg úgy egyáltalán fedőtömés. na ezt én nem kaptam most egy lyukkal a fogamban mászkálok keddig. ez annak a jele hogy váltsak fogorvost?
Elküldve: 2010. 02. 26. 09:17
Idézet: pascal - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 22:16
viszont így utólag ismikkel beszélve, említettek olyat hogy gyógytömés meg úgy egyáltalán fedőtömés. na ezt én nem kaptam most egy lyukkal a fogamban mászkálok keddig. ez annak a jele hogy váltsak fogorvost?
Hát, a sürgősségi nem olyan hely, ahova általában visszajár az ember.
Ha nagyon durva, nyitva szokták hagyni a fogat, hogy tisztulhasson (vér, genny, stb.). Ilyenkor gyakrabban kiöblíteni a szádat, illetve szívogatni, ha tudod, de kellemetlen íze lesz.
Utána, ha már erre nincs szükség, kaphatsz bele egy gyógyszeres vattát (nagyon rossz íze van) antibiotikummal, esetleg arra egy fehér átmeneti tömést. Egy idő után ezt kiveszik, megcsinálják a gyökértömést (ilyen speckó dolgokat dugnak a fogad gyökerébe, hogy légmentesen lezárják), majd arra elkészítik a végleges fedőtömést.
Ha jól emlékszem, ősszel végigmentem ilyen procedúrán.
Idézet
Elküldve: 2010. 02. 26. 12:17
Nekem az egyébként megcsináltatott, legjobb fehér töméssel felépített jobb alsó hetes gyulladt be úgy, hogy az arcom feldagadt.
A doktornő a tömés eltávolítását és a gyökérkezelést javasolta. Én átgondoltam a dolgot, és azt mondtam, hogy inkább húzza ki.
Mint kiderült, jól döntöttem, s szerencsém volt, ugyanis a gyulladás nem csak a fogat és annak gyökerét érintette, hanem alatta az álkapoccsontot is, amelyből el is kellett távolítani a gyulladt részt.
Ha nem húzta volna ki a fogamat, akkor ez nem derült volna ki, s természetesen a folyamatos, többszöri gyökérkezelés hatástalan lett volna. A gyulladt állkapocs (mint bármely komoly gyulladás) pedig komoly szövődményeket okozhat a szervezetben.
Nem elrettentésképpen írtam le mindezt, hanem azért, hogy ez is egy szempont, amit mindenkinek figyelembe kell vennie, ha mélyen "ülő" gyulladás van a foggyökerében, s a fogorvosa gyökérkezelést javasol számára.
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2010. 02. 27. 18:44
Idézet: pascal - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 23:16
Orvos nem mondott semmit?
Nincs semmi baj amúgy, fogorvos kifertőtleníti, aztán lezárja, s kész. Meg kell kérdezni, miért hagyták nyitva, s mit javasolnak, ilyesmi. Meg amúgy fáj-e? Gyulladás szűnik-e?
Elküldve: 2010. 02. 28. 17:10
Elküldve: 2010. 02. 28. 17:46
Idézet: Warrior - Dátum: 2010. febr. 27., szombat - 18:44
Nincs semmi baj amúgy, fogorvos kifertőtleníti, aztán lezárja, s kész. Meg kell kérdezni, miért hagyták nyitva, s mit javasolnak, ilyesmi. Meg amúgy fáj-e? Gyulladás szűnik-e?
De mondott, holnap megyek és betömjük. Engem az érdekelt hogy a köztes időszakban megszokott-e nyitva hagyni. a gyulladás megszűnt és nem is fáj már.
Elküldve: 2010. 02. 28. 19:00
Idézet: pascal - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 18:46
nekem már egy hónapja nyitva van és még vagy 2hétig nyitva is marad
(='.'=)
(")_(") r2r ty
Elküldve: 2010. 03. 01. 08:05
Idézet: Warrior - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 17:10
A fogra nincsen, viszont a Listerine alkohol tartalmú szájvíz, ami károsan hat a nyálkahártyára. Barátnőm - aki foghigiénikus -, épp ezért azt szokta ajánlani, hogy csak bizonyos időközönként használjon a beteg ilyen szereket, vagy vannak olyan szájvizek (pl. Meridol), amik nem alkohol alapúak, viszont ezek nem annyira hatékonyak, mint a Listerine.
Elküldve: 2010. 03. 02. 16:17
Szerkesztette: r2r 2010. 03. 02. 16:17 -kor
(='.'=)
(")_(") r2r ty
Elküldve: 2010. 03. 02. 16:20
Idézet: r2r - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 16:17
Tudtommal az asszisztens szépen mondva. Legalábbis nálunk a fogklinikán a foghigiénikus egyenlő a fogorvos asszisztensével, ő csinálja a fogkőleszedést, ideális tisztítást mutat be és segít a dokinak.

Súgó
A téma zárva.