HWSW Informatikai Kerekasztal: Fogászat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fogászat Értékeld a témát: -----

#309 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 28. 13:53

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 12:44

Létezik-e valamilyen speciális fogfehérítő technológia?

3 éve whitening fogkrémmel mosok fogat napi 2-3 szor, de a fogaim folyamatosan sötétednek (barnulnak). Ez egyre aggasztóbb. Van valamilyen festési eljárás?  :) Már próbáltam ezerféle fogkrémet, egyik se használ.

Vagy valamilyen egyéb módszer?

Bemész a fogorvoshoz, hetvenezerért kifehéríti.

#310 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 18:21

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. jan. 11., vasárnap - 13:23

A bölcsességfognak van gyökere?

Csak azért kérdem, mert a felső, ami nekem, van ugy nőtt, hogy folyamatosan b@sztatja az arcom belső részét (a belső pofazacskót, hogy legyunk szakszerűbbek).

Folyamatosan hozzáér, és azt hiszem sebes az a terület, sohasem tud begyógyulni. Ez egyebkent lehet veszélyes is? Már ugy értem, ha folyamatosan sebes az a rész, akkor nem áll e fenn annak a veyzélye, hogy elrákosodhat vagy valami hasonlo, ugye?

csak a mázlistáknak nincs, de nekik koronája sem. :Đ

vetesd ki. ebből már nem lesz használható fog. rosszabb esetben begyullad, vagy tolhatja a többi fogadat, gyakran szokott mellette a 7-es is szuvadosni. fájhat tőle a füled és hasonló finomságok. nekem már kinn van mind a 4 :cool: ezt hamarosan meg is kéne ünnepelni :think:  :alcohol:
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#311 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 22:16

helló

voltam ma gyökérkezelésen ilyen kvázi sürgősségin mert eléggé begyulladt tegnap a fogam (én vagyok a hülye mert elhanyagoltam őket)
viszont így utólag ismikkel beszélve, említettek olyat hogy gyógytömés meg úgy egyáltalán fedőtömés. na ezt én nem kaptam most egy lyukkal a fogamban mászkálok keddig. ez annak a jele hogy váltsak fogorvost?
In Flames We Trust

#312 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 26. 09:17

Idézet: pascal - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 22:16

voltam ma gyökérkezelésen ilyen kvázi sürgősségin mert eléggé begyulladt tegnap a fogam (én vagyok a hülye mert elhanyagoltam őket)
viszont így utólag ismikkel beszélve, említettek olyat hogy gyógytömés meg úgy egyáltalán fedőtömés. na ezt én nem kaptam most egy lyukkal a fogamban mászkálok keddig. ez annak a jele hogy váltsak fogorvost?

Hát, a sürgősségi nem olyan hely, ahova általában visszajár az ember.
Ha nagyon durva, nyitva szokták hagyni a fogat, hogy tisztulhasson (vér, genny, stb.). Ilyenkor gyakrabban kiöblíteni a szádat, illetve szívogatni, ha tudod, de kellemetlen íze lesz.
Utána, ha már erre nincs szükség, kaphatsz bele egy gyógyszeres vattát (nagyon rossz íze van) antibiotikummal, esetleg arra egy fehér átmeneti tömést. Egy idő után ezt kiveszik, megcsinálják a gyökértömést (ilyen speckó dolgokat dugnak a fogad gyökerébe, hogy légmentesen lezárják), majd arra elkészítik a végleges fedőtömést.
Ha jól emlékszem, ősszel végigmentem ilyen procedúrán.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#313 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 26. 12:17

Hozzátéve mindehhez, hogy a gyökérkezelés sem minden esetben oldja meg a problémát. Az adott fog állapotától és a gyulladás mértékétől is függ. (A gyökérkezelés egyébként nem más, mint a fogban lévő összes ideg kihúzása, elölése.)

Nekem az egyébként megcsináltatott, legjobb fehér töméssel felépített jobb alsó hetes gyulladt be úgy, hogy az arcom feldagadt.

A doktornő a tömés eltávolítását és a gyökérkezelést javasolta. Én átgondoltam a dolgot, és azt mondtam, hogy inkább húzza ki.

Mint kiderült, jól döntöttem, s szerencsém volt, ugyanis a gyulladás nem csak a fogat és annak gyökerét érintette, hanem alatta az álkapoccsontot is, amelyből el is kellett távolítani a gyulladt részt.

Ha nem húzta volna ki a fogamat, akkor ez nem derült volna ki, s természetesen a folyamatos, többszöri gyökérkezelés hatástalan lett volna. A gyulladt állkapocs (mint bármely komoly gyulladás) pedig komoly szövődményeket okozhat a szervezetben.

Nem elrettentésképpen írtam le mindezt, hanem azért, hogy ez is egy szempont, amit mindenkinek figyelembe kell vennie, ha mélyen "ülő" gyulladás van a foggyökerében, s a fogorvosa gyökérkezelést javasol számára.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#314 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 27. 18:44

Idézet: pascal - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 23:16

... most egy lyukkal a fogamban mászkálok keddig ...

Orvos nem mondott semmit?

Nincs semmi baj amúgy, fogorvos kifertőtleníti, aztán lezárja, s kész. Meg kell kérdezni, miért hagyták nyitva, s mit javasolnak, ilyesmi. Meg amúgy fáj-e? Gyulladás szűnik-e?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#315 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 17:10

kérdeznék én is: fentebb Dextrose kolléga írt a Listerine-ről. Namost kérdésem a következő: van-e a szájvizeknek káros hatása a fogakra nézve? Azt írják, hogy 30 másodpercig kell pl. öblíteni, utána kiköpni. Mi van, ha tovább öblít az ember?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#316 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 17:46

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. febr. 27., szombat - 18:44

Orvos nem mondott semmit?

Nincs semmi baj amúgy, fogorvos kifertőtleníti, aztán lezárja, s kész. Meg kell kérdezni, miért hagyták nyitva, s mit javasolnak, ilyesmi. Meg amúgy fáj-e? Gyulladás szűnik-e?

De mondott, holnap megyek és betömjük. Engem az érdekelt hogy a köztes időszakban megszokott-e nyitva hagyni. a gyulladás megszűnt és nem is fáj már.
In Flames We Trust

#317 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 19:00

Idézet: pascal - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 18:46

De mondott, holnap megyek és betömjük. Engem az érdekelt hogy a köztes időszakban megszokott-e nyitva hagyni. a gyulladás megszűnt és nem is fáj már.

nekem már egy hónapja nyitva van és még vagy 2hétig nyitva is marad
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#318 Felhasználó inaktív   Never79 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 08:05

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 17:10

kérdeznék én is: fentebb Dextrose kolléga írt a Listerine-ről. Namost kérdésem a következő: van-e a szájvizeknek káros hatása a fogakra nézve? Azt írják, hogy 30 másodpercig kell pl. öblíteni, utána kiköpni. Mi van, ha tovább öblít az ember?

A fogra nincsen, viszont a Listerine alkohol tartalmú szájvíz, ami károsan hat a nyálkahártyára. Barátnőm  - aki foghigiénikus -, épp ezért azt szokta ajánlani, hogy csak bizonyos időközönként használjon a beteg ilyen szereket, vagy vannak olyan szájvizek (pl. Meridol), amik nem alkohol alapúak, viszont ezek nem annyira hatékonyak, mint a Listerine.

#319 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 16:17

A foghigiénikus egy új szakma vagy csak a fogdoki szinonímája?

Szerkesztette: r2r 2010. 03. 02. 16:17 -kor

(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#320 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 16:20

Idézet: r2r - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 16:17

A foghigiénikus egy új szakma vagy csak a fogdoki szinonímája?

Tudtommal az asszisztens szépen mondva. Legalábbis nálunk a fogklinikán a foghigiénikus egyenlő a fogorvos asszisztensével, ő csinálja a fogkőleszedést, ideális tisztítást mutat be és segít a dokinak.

#321 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 01. 00:10

Kipróbáltam ezt a Listerine-t. Hát elég húzós! Majd szétmarja a nyelvem, olyan erős. Persze attól még lehet hogy éppen ettől hatásos, de pl. sokkal erősebbnek tűnik mint pl. a Corsodyl.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#322 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 01. 12:06

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2010. 04. 01. 01:10

Kipróbáltam ezt a Listerine-t. Hát elég húzós! Majd szétmarja a nyelvem, olyan erős. Persze attól még lehet hogy éppen ettől hatásos, de pl. sokkal erősebbnek tűnik mint pl. a Corsodyl.

Igen, én is lököm 1 ideje. A gyufa majdhogynem magától meggyullad a kezemben... :) mint a reklám.

#323 Felhasználó inaktív   hofkriszta 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 18. 11:54

ha jó fogászatot kerestek, én Vecsésen a DentiDent Klinikát tudoom ajánlani (www.dentident.hu). Sokáig kerestem én is a jó helyet, mert voltak elrettentő tapasztatlataim, de azt hiszem mostantól neem megyek máshova :) A dolgozók kedvesek, a doktornőnek pedik aranykeze van :) Bátran ajánlom mindenkinek!!!

#324 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 18. 12:18

nyilván ez nem reklám, és nem ezért regisztráltál :omg: húdesötét.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#325 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 31. 06:15

altatásos fogászatot próbált már valaki?

tegnap este szerencsétlen sztori esett meg velem, egy kolbászt akartam elmajszolni vacsorára, amikor ráharaptam egy porcra/csontra/nemtommire, és hallottam hogy roppan valami odabent. aztán amikor a nyelvemmel kitapogattam a dolgot, jöttem rá hogy az az én fogam volt.

Régóta bennem van a para a fogdokikkal kapcsolatban, ráadásul elég körülményes is számomra mindez, mivel erős záróreflexem van, és még az öklendezés is rámjön ha turkálnak a számban, ezért gondoltam arra, hogy inkább ráfizetek extra pénzt, de inkább ne tudjak arról amit csinálnak közben.

Tudom, hogy nem olcsó mulatság, de kíváncsi lennék, van-e valamelyikőtöknek ilyen irányú tapasztalata.
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#326 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 08. 31. 10:20

Üzenet megtekintéseIdézet: obersmith - Dátum: 2013. 08. 31. 07:15

Tudom, hogy nem olcsó mulatság, de kíváncsi lennék, van-e valamelyikőtöknek ilyen irányú tapasztalata.

Ja. Működik.
Make love not Wor.

#327 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 31. 11:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 08. 31. 12:20

Ja. Működik.

Ezen bizony én is gondolkodom! Pár éve az SZTK-ban 5 perc alatt betömték egy fogam (minden érzéstelenítés nélkül, uh. majd' behugyoztam), egy nagygenerálhoz viszont csakis az altatást tudnám elképzelni -- aminek viszont igen komoly anyagi vonzata van, már néztem... Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#328 Felhasználó inaktív   Walkyria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 01. 17:17

Obersmith, a tesóm ugyanilyen tulajdonságokkal rendelkezik (öklendezés, stb) és altatásban csináltatta a generált a fogain. Teljesen jól működött. :) Ő az egészségpénztári lóvét használta erre. Nem olcsó, de megéri!
"A hím körbejár, de soha nem fog az állandóságra szagot, hiszen csak a saját farka után forog körbe és körbe."
By D.G.

"Ma meg mik vannak? DJ fisz-f@szom újra mixelte a kis maxi újra remixelt megamixét, ami az egyik nagy lemez 3. számának a remixelt új maxija..." By Lenny

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó