HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták II. Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 03. 21:46

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 19:13

Most értelmetlen használni, amikor nem volt más, az más.

Ezt magyarázd el azoknak is, akik a keresztény időszámítástól eltérő időszámítást használnak. Majdcsak kitaláltok együtt egy nullapontot, amit majd a Föld népe követhet, miután felrúgta az esetleg többezer éves szellemi örökségét. Sőt, öntsd titánba és lődd föl tíz különböző bolygóra, ha esetleg a mostani civilizációnk elpusztul, az utánunk jövők is tudják mihez tartani magukat.

De kezdjük inkább egyszerűbb dologgal. Magyarázd el az angolszász országoknak, hogy butaság, amit csinálnak, a mai világban értelmetlen fontot, mérföldet meg Fahrenheit-fokokat használni.

#202 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 21:52

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 20:34

neked meg lövésed sincs arról, amit én csinálok mégis folyamatosan keresztűz alatt tartod/tarjátok...

Egy bibi van a te elméleteddel: az, hogy téged nem a vallásod miatt tartanak folyamatosan kereszttűz alatt, hanem a vitastílusod, felénk mutatott jellemed miatt. Nem te vagy (voltál) az egyetlen hitgyülis a topicban, ha esetleg ez elkerülte volna a figyelmedet. Viszont egyedül veled nem sikerül a kulturált vita, valahogy minden kísérletnek személyeskedés és fórumszabályzat-lobogtatás lesz a vége.

#203 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 22:31

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 13:17

Nahát, nem mintha terrorista lennél (;) :D ), de érdekes... Figyelmesen olvastam a postjaidat, ezért feltűnt, hogy gyermekkorod óta sulykolják beléd a hitet, Németh Sándor és sleppje hazudik neked, te meg elhiszed és amikor valaki szembesít ezzel, könnyebb másokat hibáztatnod, mint magadban keresni a hibát és a megoldást...

Ugye érted, hogy ezzel nem a terroristákkal hozlak párhuzamba, hanem másra akartam utalni?

Hehe, tudtam, hogy ez fölött el fog siklani valaki...  :Đ

#204 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 10:00

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 16:59

Basic, egyébként nem tűnik fel, hogy jóformán már csak te írsz ebbe a topikba? Nem szúrt szemet, hogy mindenki elmaradt?  WH-t most külted el elég arrogánsan egy kis pihenőre, ami elég bunkó dolog volt tőled. Helyette inkább gondokodni kellett volna azon, amit leírt. Tehát elolvas, gondolkodik, majd válaszol. Esetleg nem válaszol, hanem magábaszál. De az önkritikának még az írmagja is hiányzik belőled. Szerintem.

Általad jól megmutakozik az hitgyüli valódi természete. 

Én pont az ellenkezőjét látom...

Mióta megnyílt a topic,  eléggé nyögvenyelősen döcögött, amíg Basic el nem kezdte újra a postolgatást. Attól a pillanattól kezdve mindenki rápörgött a témára, amivel csak az a baj, hogy nem a téma miatt, hanem az ő postjaira ugrott mindenki. Ez valszeg azt jelenti, hogy ez a topic róla szól, és az eredeti identitását "vallási felekeztek, egyházak stb" elveszítette. Nézd meg, hány post születik ezzel kapcsolatban és mennyi, ami Basicnek szól...  ;)

Lehet, hogy rosszul látom, de nekem ez a benyomásom...
Többen is írtak már az eredeti témához kapcsolódóan értelmes, jó dolgokat - no reaction. Akkor miről is szól a topic... :think:

Engem nem zavar, csak egy észrevétel.  ;)

Egyébként megtiltották a "hitgyülizést", de végülis még annak is több köze van a témához, ugyanis identitását nézve: vallási felekezet, sőt egyház, némelyeknek pedig szekta...  :)

Szerkesztette: WhiteHunter 2006. 09. 04. 10:01 -kor

#205 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 12:07

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 11:00

Mióta megnyílt a topic,  eléggé nyögvenyelősen döcögött, amíg Basic el nem kezdte újra a postolgatást. Attól a pillanattól kezdve mindenki rápörgött a témára, amivel csak az a baj, hogy nem a téma miatt, hanem az ő postjaira ugrott mindenki. Ez valszeg azt jelenti, hogy ez a topic róla szól, és az eredeti identitását "vallási felekeztek, egyházak stb" elveszítette. Nézd meg, hány post születik ezzel kapcsolatban és mennyi, ami Basicnek szól...  ;)

Lehet, hogy rosszul látom, de nekem ez a benyomásom...
Többen is írtak már az eredeti témához kapcsolódóan értelmes, jó dolgokat - no reaction. Akkor miről is szól a topic... :think:

Engem nem zavar, csak egy észrevétel.  ;)

Jól látod, a téma Basic megjelenésével átment virtuális bunyóba, az értelmes hozzászólások pedig elvesznek az egymás csesztetése és a többi hülyeség között. Engem meglehetősen zavar.
Basic nyithat magának egy saját topicot ála Guga, ott téríthet, mások meg szapulhatják kedvükre, de szeretném ha itt ez tovább nem folytatódna. Valamint szeretném, ha Basic nem írna ide többet, de még csak nem is olvasná a továbbiakban. Többszörösen bebizonyosodott, hogy képtelen felnőtt emberként viselkedni, a hozzászólásaival csak indulatokat gerjeszt, a jelenlétével pedig az építő jellegű párbeszéd leghalványabb esélye is meghiúsul.

Köszönöm.
Wherever you go, go with all your heart.

#206 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 09. 04. 14:19

Nem értem mi bajotok van. Én nagyon is a témához írok, arról nem tehetek, hogy mások -az helyett hogy értelmes hsz-eket írnának- csípőből el kezdenek velem foglalkozni, csesztetni, meg hgy-zni!
Meg kell nézni hogy most kis is kezdte el!

#207 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 15:26

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 14:19

Nem értem mi bajotok van...

Nem, úgy látom tényleg nem érted... Viszont sokan mások értik, nekem ez elkezdene gyanús lenni...

Én részemről örültem, hogy a topic újra nyitva lett, de most már azt se bánnám ha zárva maradt volna... Én nem kívánok tovább résztvenni ebben a szellemi ámokfutásban, sajnos igaza van Doriennek.  :(
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#208 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 15:54

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 15:19

Nem értem mi bajotok van.

Csodálkoztam volna, ha igen... ;)

Fentebb olvasható  egy alternativ javaslat, új topic nyitásról...  és ahogy elnézem, lenne ott forgalom is bőven... ;) 
Itt pedig az marad, akit valóban  a vallások, a hátterük, filozófiájuk stb.  érdekel, függetlenül attól, hogy hívő-e vagy sem.

A "vallások" témaköre, hacsak elméleti síkon  nézem,  egyébként is feltételez némi alapvető intelligenciát... :smoker:

#209 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 15:57

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 16:26

Én nem kívánok tovább résztvenni ebben a szellemi ámokfutásban...

Én spec. sajnálnám, persze nem az ámokfutás miatt. De  ez mit sem változtat a tényeken...  ;)

#210 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 04. 17:29

"Itt pedig az marad, akit valóban  a vallások, a hátterük, filozófiájuk stb.  érdekel, függetlenül attól, hogy hívő-e vagy sem."

Szóval aki bólogat a vallás minden tételére?

#211 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 06:20

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 18:29

Szóval aki bólogat a vallás minden tételére?

Nem, hanem az, aki túl tud emelkedni a saját egydimenziós világán, akár a vallásáról, akár a tudományba vetett feltétlen bizalmáról van szó, és élne a lehetőséggel, hogy olyan "hatalmakat" ismerjen meg, amelyek egykoron kultúrákat, civilizációkat formáltak. ;) Ez persze igényel valamilyen szintű nyitottságot és más nézetek iránti érdeklődést is, de hát tudós embernek ez az ismérve, nem pedig a vaskalaposság, a "csak-nekünk-van-igazunk-mindenki-más-hülye"-szemléletmód, nemde? ;)

Szerkesztette: debaj 2006. 09. 06. 06:23 -kor

#212 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 06:31

Idézet: debaj - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 7:20

... de hát tudós embernek ez az ismérve, nem pedig a vaskalaposság, a "csak-nekünk-van-igazunk-mindenki-más-hülye"-szemléletmód, nemde? ;)

Jah, ebben az a szép, hogy a kivastagított rész helyére bármit/bárkit be lehet írni....
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#213 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 06. 08:25

Nem, hanem az, aki túl tud emelkedni a saját egydimenziós világán, akár a vallásáról, akár a tudományba vetett feltétlen bizalmáról van szó, és élne a lehetőséggel, hogy olyan "hatalmakat" ismerjen meg, amelyek egykoron kultúrákat, civilizációkat formáltak. ;) Ez persze igényel valamilyen szintű nyitottságot és más nézetek iránti érdeklődést is, de hát tudós embernek ez az ismérve, nem pedig a vaskalaposság, a "csak-nekünk-van-igazunk-mindenki-más-hülye"-szemléletmód, nemde? ;)

És az egyház min tud felülemelkedni? Mennyire képes az ezerszer bebizonyított tételeket befogadni?

#214 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 09:03

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 11:00

Én pont az ellenkezőjét látom...

WhiteHunter, küldtem egy privit!

Üdv.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#215 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 09:08

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 9:25

És az egyház min tud felülemelkedni? Mennyire képes az ezerszer bebizonyított tételeket befogadni?

Speciel most nem az egyház(ak)ról volt szó, hanem a topik látogatóiról. Szerintem nem sok ember jár ide, aki "bólogat a vallás minden tételére", elég kellemes diskurzusok szoktak itt kerekedni, ha nem éppen egymást gyilkoljuk. :Đ

#216 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 09:20

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 10:03

WhiteHunter, küldtem egy privit!

Üdv.

OK, vettem. 

#217 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 09:26

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 13:17

Nahát, nem mintha terrorista lennél (;) :D ), de érdekes... Figyelmesen olvastam a postjaidat, ezért feltűnt, hogy gyermekkorod óta sulykolják beléd a hitet, Németh Sándor és sleppje hazudik neked, te meg elhiszed és amikor valaki szembesít ezzel, könnyebb másokat hibáztatnod, mint magadban keresni a hibát és a megoldást...

Ugye érted, hogy ezzel nem a terroristákkal hozlak párhuzamba, hanem másra akartam utalni?

ki dönti el hogy ki hazudik és ki nem? :think:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#218 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 09. 06. 09:26

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 9:20

OK, vettem. 

:offtopic: minek kell flamelni? minek kell beirogatni hogy küldtem egy privit, én meg vettem. nem látjátok ha levelet kaptok v mi?

ON: egyébként gondolkoztatok már azon: minden vallás valamilyen szinten kirekesztő, mert azt gondolja az övé az eggyetlen igaz, és mindenki másé hazugság.  :think:
fura lehet ezt pont tőlem olvasni, csak elgondolkoztam ezen a napokban....
....bár, ha valaki a szivében, lelkében meg van arról győződve hogy ő jó helyen van, akkor valamilyen szinten jogos az érzés, nem?  :confused:

Szerkesztette: Basic 2006. 09. 06. 09:27 -kor

#219 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 09:28

Nem, hanem az, aki túl tud emelkedni a saját egydimenziós világán, akár a vallásáról, akár a tudományba vetett feltétlen bizalmáról van szó, és élne a lehetőséggel, hogy olyan "hatalmakat" ismerjen meg, amelyek egykoron kultúrákat, civilizációkat formáltak. ;) Ez persze igényel valamilyen szintű nyitottságot és más nézetek iránti érdeklődést is, de hát tudós embernek ez az ismérve, nem pedig a vaskalaposság...

Köszi, hogy válaszoltál helyettem (ugyebár nekem címezte), én nem voltam képes ilyen diplomatikusan  :respect:, ezért inkább hallgattam... :Đ

#220 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 09:28

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 13:07

Jól látod, a téma Basic megjelenésével átment virtuális bunyóba, az értelmes hozzászólások pedig elvesznek az egymás csesztetése és a többi hülyeség között. Engem meglehetősen zavar.
Basic nyithat magának egy saját topicot ála Guga, ott téríthet, mások meg szapulhatják kedvükre, de szeretném ha itt ez tovább nem folytatódna. Valamint szeretném, ha Basic nem írna ide többet, de még csak nem is olvasná a továbbiakban. Többszörösen bebizonyosodott, hogy képtelen felnőtt emberként viselkedni, a hozzászólásaival csak indulatokat gerjeszt, a jelenlétével pedig az építő jellegű párbeszéd leghalványabb esélye is meghiúsul.

Köszönöm.

inkább az ő hsz-eit olvasom mint hogy te milyen halkonzervet ettél meg hány szúnyog csípett meg futás közben a Rába parton - igaz ezt már sajnos levetted a honlapodról  :Đ

amúgy meg ez a szélmalom harc amit ti itt produkáltok vicces.
mindenkinek szuverén joga kifejteni a véleményét és mindenkinek szuverén joga hogy eldöntse hogy egyet ért-e vagy sem, és hogy akar erre reagálni vagy sem. nem ezt kéne tiszteletben tartani inkább? :think:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.