HWSW Informatikai Kerekasztal: vnc server, tűzfal, távoli elérés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

vnc server, tűzfal, távoli elérés

#21 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 15. 16:42

Idézet: hunbadihali - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 16:26

Azért a swtitschbe megy, mert nincs tűzfalunk. Épp azt akarom elérni, hogy ne közvetlenül a switchbe menjen, és bárki bármikor bárhonnan internetezhessen, beleértve az éjszakai takarítókat is.

Erre való egy 10ezer pénzes soho router, kérdés hány munkaállomásod van.
Make love not Wor.

#22 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 16:45

Idézet: hunbadihali - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 16:26

Én nem veszek routert, mert a cég majd vesz magának, ha akar, de amilyen itt a felső vezetés, nem fog venni, de ha vett volna, nem is lenne kérdésem, mert már kész lenne a router beállítással együtt.

Szerintem akkor ne zavartasd magad.

De nem értem. Van bérelt vonal, ami nem occsó. Routert nem vesznek, de külön tűzfalszerver lesz, amire gondolom akkor ingyenes szoftver kellene, mert ISA szervert nem fognak vásárolni occsóért.

Nomost ha életedben nem láttál még Linuxot, akkor alapesetben vért fogsz izzadni mire egyáltalán elindul a valami. Ennyi idő alatt 70 darab összevírusozott Windows rendbeteszel a faluban, oszt ha csak 1ezrest fizetnek darabjáért, a cégnek meg veszel 10 rugóért routert, amit 15 perc alatt felkonfigolsz, még mindig van 60ezer pénzed, oszt nem szoptál semmi olyannal, amit csak hírből ismersz.
Make love not Wor.

#23 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 16. 02:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 16:45

De nem értem. Van bérelt vonal, ami nem occsó. Routert nem vesznek, de külön tűzfalszerver lesz, amire gondolom akkor ingyenes szoftver kellene, mert ISA szervert nem fognak vásárolni occsóért.

Nomost ha életedben nem láttál még Linuxot, akkor alapesetben vért fogsz izzadni mire egyáltalán elindul a valami. Ennyi idő alatt 70 darab összevírusozott Windows rendbeteszel a faluban, oszt ha csak 1ezrest fizetnek darabjáért, a cégnek meg veszel 10 rugóért routert, amit 15 perc alatt felkonfigolsz, még mindig van 60ezer pénzed, oszt nem szoptál semmi olyannal, amit csak hírből ismersz.

ha van elfekvő Pc-je, ezt kipróbálhatja: http://www.smoothwall.org/

tud DMZ-t. nem irdatlan bolyolult persze érteni kell a firewallokhoz alapfokon. hogy DMZ legyen 3 ethernet kártya fog kelleni.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#24 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 08:22

szerintem nem sok lovese van arrol, hogy mi a dmz...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#25 Felhasználó inaktív   hunbadihali 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 16. 10:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 16:42

Erre való egy 10ezer pénzes soho router, kérdés hány munkaállomásod van.

KB 70 db gépről van szó, de változó, mert van amikor vannak bent laptopok is.

#26 Felhasználó inaktív   hunbadihali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 10:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 16:45

Én sem értem, de ez egy ilyen jólszituált, logikusan gondolkodó értelmes vezetőség. E miatt szopok meg egy csomó mindent, de ebbe most inkább ne menjünk bele.

Linuxot sajnos - ahogy te is fogalmaztál - kb. életemben nem láttam, de hát egyszer el kell kezdeni, max télleg vért izzadok, de aztán legközeleb már jobban fog menni. Agytágítás sosem árt!
Ha van a faluban 70 összevírusozott gép, amit darabját egy ezresért megcsinálok, akkor sem veszek a cégnek még egy doboz gyufát sem, mert alkalmazott vagyok, és így is alul vagyok fizetve, meg különben is nem az én dolgom kifizetni.

#27 Felhasználó inaktív   hunbadihali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 10:11

Idézet: charlie - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 8:22

szerintem nem sok lovese van arrol, hogy mi a dmz...

tényleg nincs. azért vagyok itt, és kérek segítséget másoktól, azaz tőletek.

#28 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 10:46

Idézet: hunbadihali - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 10:11

Én sem értem, de ez egy ilyen jólszituált, logikusan gondolkodó értelmes vezetőség. E miatt szopok meg egy csomó mindent, de ebbe most inkább ne menjünk bele.

Akkor vonogatod a vállad. Ha nem a Te feladatod, akkor pláne. Vagyunk itt páran, akik mondanak nagy számokat a megoldásra, aztán megcsinálják. Ha a feladatod, akkor megmondod, ez az igény, ennyibe kerül, csókolom. Különben átmész 24 órűs rendszergazdába, oszt a saját melódat félretetetik, mert az IT fontosabb, este meg lebasznak, miért nem vagy kész a saját melóddal.

Nem véletlenül mondom, ez van velem 10 éve :-) Tűzfalat meg tényéleg nem 1-2nap/hét/hónap alatt tnaulsz meg jól megfejteni, oszt menj haza családozzál, sörözzél, ha megteheted meló után, de ne szopózzál. Persze lehet hobbiból Linuxozni, simán ismerd meg, nézzél körben, van már ezerféle disztribúció, van ami direkt natolni van, azok állítólag nem olyan bonyásak. Aztán bevezetheted a cégnél, de ha valamennyire kezdesz érteni hozzá, akkor inkább meló után a többi környékbeli cégnél kamatoztasd a tudást :-)

De még mindig nem tudni milyen hálózat, mekkora, milyen IP-k vannak, estébé. Addig nehéz bármit mondani, de töltsél le egy smothwall telepítőt, vagy Mikrotik, otthon fogjál 3 gépet, elsőre Linux, azt be a netre, oszt buzizzál. Ha cégnél van felesleges IP, akkor arra ráhajítod, mögé két gépet, aztán buzizzad.

De azt nem bírom elképzelni, hogy cégnél ezek után ott HWSWzel, guglizol, egyéb melóval meg nem haladsz. Ezt nem lehet 2 mondatból megtanulni, meg tegnapra, hanem bizony fél napokat kell doksikat olvasgatni, meg azért némi hálózatos alapismeret sem árt.
Make love not Wor.

#29 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 10:48

Idézet: hunbadihali - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 10:04

KB 70 db gépről van szó, de változó, mert van amikor vannak bent laptopok is.

Oszt ennek nincs felelőse, meg adminja? Vagy Te lennél az? Vagy akkor most mi van? Most már kezd érdekelni, mert lehet ilyen helyekről küldenek el a vérbe akkor is, ha ingyé mérném fel az egészet, mondván az már túl drága, meg a portás is meg bírja oldani szabadidejében, hiszen csak kattintgatni kell.

Tanulj Linuxot hamar, de valahol máshol kamatoztasd a tudást, itt semmiképpen :-)
Make love not Wor.

#30 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 13:37

no,s amugy kovezzetek meg, de nekem nem egeszen vilagos, hogy ott most mi hogyan van, meg ot hova szeretne pontosan mit...

#31 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 14:02

Idézet: charlie - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 13:37

no,s amugy kovezzetek meg, de nekem nem egeszen vilagos, hogy ott most mi hogyan van, meg ot hova szeretne pontosan mit...

Senkinek sem. A végén kiderül, hogy natolt háló az egész, oszt nem is bérelt a vonal. Vagy fene tudja, ki sem fog derülni.
Make love not Wor.

#32 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 14:04

ehh...

#33 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 00:21

Idézet: hunbadihali - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 10:11

tényleg nincs. azért vagyok itt, és kérek segítséget másoktól, azaz tőletek.

tanulmányozd a smoorthwall-t amire linket adtam.
kell 3 hálózsuga.

a red interface megy a router felé, a green interface a védett LAN-od. a yellow interface csak akkor kell, ha kifele akarsz láttatni webet vagy ftp-t.
a telepítés álatalában okéjesz nyomkodásával megy. fontos, hogy a red interfészed nem ADSL, nem PPoE, nem ISDN, hanem mezei lan. ha jót akarsz akkor a red és a green gigabites. ez esetben nagyon nem hátrány ha C2D E6300-as procijú géped van. ebből van olyan lap is amiben van 2 GBe, átmenetileg a DMZ-nek bedugsz egy whatever supportált kareszt, de nem foglalkozol vele most sokat.

persze a dolog olyan, hogy csinálsz éjjel teszthálót, próbálod. (átdugod a PC-be az uplinekedet) és rátesezl a green.re 2-3 wines klienst. hamár megy jól, akkor beteheted élesben.

de persze télleg alegegyszerűbb egy zxel prestige 334wt (ha kell wifi) vagy egy prestige 334t ha nem kell wifi 
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#34 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 23. 13:27

Ezt tűnt a legközelebbi témakörnek, így itt teszem fel a kérdést.
Jó néhány irodát supportolok - általában távoli asztallal (vagy TightVNC-vel). Szinte mindenhová be lett állítva a no-ip, hogy egyszerűbb legyen az életem.

A gond az, hogy a no-ip 15 nap után deaktiválódik, ha nem változik az ip - akkor meg kezdhetem felhívni az éppen ott aktívkodó usert, ugyan vadászna nekem ip-t, lenne oly jó.
Most cserejátékost keresek a no-ip helyett, és véleményekre, tapasztalatokra lennék kíváncsi. (pl: A myip.hu elviekben megoldás lehetne, meg 2x30 napot ígér... csak nem szeret frissíteni, vagy a dyndns...)

Olyan beállítási tippre is vevő vagyok, amivel az alap gond kiküszöbölhető... biztosan van itt, aki ötletdúsabb, mint én.
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#35 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 07:54

Logmein.

#36 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 08:09

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 7:54

Logmein.

Köccömszépen :)
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#37 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 10:45

Idézet: Amea - Dátum: 2007. máj. 23., szerda - 13:27

vagy a dyndns...)

Hahó!

Nos épp nyakig ülök a DynDNS témában. A regisztrácó nem jár le, műxxik, minden szép, egészen addig a pontig, amíg webről nem akarod piszkálni a routert. ADSL, UPC esetén át kell állítani a portot 8080-ról valami másra, hogy ne tiltsanak le. Utána már az is oké, router buzerálható.

Ahol nálam leesett a szíj, az a port forwarding:

VNC 5800-as portja továbbítva, eredmény semmi...  :confused:

Ha valakinek egyéb 5lete van, szívesen fogadom!  ;)

Egyébiránt hálón belül TightVNC megy viewerrel és böngészőn keresztül is, úgyhogy 99% a routernél van elásva a qtya.
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#38 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 13:23

Mondtam mar, hogy Logmein. :)

#39 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 13:41

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 11:45

VNC 5800-as portja továbbítva, eredmény semmi...  :confused:

Mivel a VNC általában 5500 meg az 5900-as porton közlekedik, így jóhogy nem műxik az 5800-as porttal. Logmeint meg ez sem érdekli  :Đ
Make love not Wor.

#40 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 11:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 13:41

Mivel a VNC általában 5500 meg az 5900-as porton közlekedik, így jóhogy nem műxik az 5800-as porttal. Logmeint meg ez sem érdekli  :Đ

Nos, a TightVNC 1.3.9 egészen konkrétan az 5900-as portot használja "közvetlen" elérésre, valamint az 5800-asat HTTP-n keresztül. Mint fentebb írtam, ez MŰKÖDIK, ha nem a routeren van forwardolva.
Úgyhogy a gond csak ott lehet.

:think:  LOG ME IN: Letöltöttem, megnéztem, szimpatikus. Egészen addig, míg végig nem nézed a működési elvét.

1.) TE jelentkezel fel rá az összes klienssel, így természetesen a tűzfalad alapesetben sz*rt sem ér, hisz minden csomag Tőled indul, ők "csak" a választ küldik.

2.) Mivel az ügyfeleknél a kliens alapból elindul, s állandóan lóg a logmein.com-on, simán nem lehetsz benne biztos, hogy amikor TE nem menedzseled őket, más sem teszi meg helyetted az 1-es pontból kifolyólag.

3.) Lehet, hogy nem voltam elég alapos - ez esetben sorry - de végignyálaztam a privacy policy-t és a felhasználási feltételeket, aminek az a lényege, hogy illegális betörés/feltörés/mások megfigyelése, stb. esetén jól tökön rúgnak ismét csak TÉGED, hisz nyomozóhatóságokkal együttműködnek.
  Ellenben ALAPVETŐEN ELHÁRÍTANAK MINDENNEMŰ FELELŐSÉGET(!!!) mondván, egyik oldal sem feltörhetetlen, így se kártérítés, se egyéb support. Nincsenek senki által sem hitelesítve (Pl. Verysign), tehát bennük sem lehetünk biztosak. Ennyit a biztonságról...
JA! Majdnem kihagytam: a User Agreement-tel egyértelműen elfogadod, hogy akár trial, akár fizetős változatot letöltesz, jogosultak infót gyűjteni saját, vagy "third party" részére.

Nos "röviden" ennyi, ami miatt továbbra is a TightVNC-vel küzdök...  :confused:
Lenon volt? Hát nem Lenin?

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó