HWSW Informatikai Kerekasztal: vnc server, tűzfal, távoli elérés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

vnc server, tűzfal, távoli elérés

#41 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 23. 11:40

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 12:20

2.) Mivel az ügyfeleknél a kliens alapból elindul, s állandóan lóg a logmein.com-on, simán nem lehetsz benne biztos, hogy amikor TE nem menedzseled őket, más sem teszi meg helyetted az 1-es pontból kifolyólag.

illegális betörés/feltörés/mások megfigyelése, stb. esetén jól tökön rúgnak ismét csak TÉGED, hisz nyomozóhatóságokkal együttműködnek.
  Ellenben ALAPVETŐEN ELHÁRÍTANAK MINDENNEMŰ FELELŐSÉGET(!!!)

Ügyfél akár jobb gombbal tilthatja is a klienset. Másrészt ha managelik, akkor tudni kell a jelszavadat, valamint a Windows júzer jelszavát, vagy a kliens jelszavát. Aztán ha valaki belogol rá, akkor jobb felső sarokban ott van a kis fehér ablak, hogy honnan, meg miféle, kefél-e.

A feltörés/betörést értsd úgy, hogy ha egyiok cégnél ezt felteszi a jó akaró koklléga, mert ugye tüzesfalon át bír vele mászkálni, majd szépen átszopja otthonra a céges adatokat, hiszen ssl, titkosít, nem is tudni mi az, csak sima webforgalomnak néz ki. Ezután az FBI megkérdezi a LogMeIn üzemeltetést, hogy mégis mi történt, izébigyó, akkor azok biza kiadják a mailcímet, meg a júzer IPjét, mert az van. Mi ezzel a baj?

Az meg, hogy kik használják referenciaként, szerintem megmagyarázhat pár dolgot:

https://www.logmein....urcustomers.asp

Nomost ha ezeknek a fenti cégeknek megfelel minőségbiztosításilag, szerződésileg, meg egyéb, akkor valahogy nem vágom miért próbálsz ugrálni. Pár kis garázscéget csak felismersz a fenti listáról, nem?
Make love not Wor.

#42 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 23. 13:11

Nos "röviden" ennyi, ami miatt továbbra is a TightVNC-vel küzdök...  :confused:

Ez az, mutasd meg nekik. Tovabbi jo kuzdest.

#43 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 16:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 11:40

Az meg, hogy kik használják referenciaként, szerintem megmagyarázhat pár dolgot:

https://www.logmein....urcustomers.asp

Nomost ha ezeknek a fenti cégeknek megfelel minőségbiztosításilag, szerződésileg, meg egyéb, akkor valahogy nem vágom miért próbálsz ugrálni. Pár kis garázscéget csak felismersz a fenti listáról, nem?

KÖSZÖNÖM AZ "ÚTBA IGAZÍTÁST"!  :respect:

Senki sem próbál "ugrálni", sőt, előre elnézést is kértem, ha valamit félrenéztem volna.
Mindösszesen annyit írtam, hogy a leírás szerint az adataidat mindenféle "third party" számára továbbíthatják, valamint nincs tanusítványuk, ami ilyen helytől azért elvárható lenne...  :(
Látványos oldalt logókkal, refekkel meg akárki tud csinálni - sajnos manapság meg is teszik - ezért
nem ugrottam feltétlenül a lehetőségre.
A "garázscégeket" igen, ismerem. TE hányat hívtál fel közülük, hogy valóban ezt használják és esküsznek is rá??? No mindegy.
Nekem ezzel együtt semmi problémám nincs a progival, ha emléxxel rá azt írtam: "szimpatikus".
Továbbá még 1x köszönöm, mint egy jónak kinéző alternatívát!

Mindazonáltal én egy építő jellegű segítséget kértem EGY ADOTT PROGRAMMAL kapcsolatban, hátha itt a "régi motorosok" kisujjból kenik a megoldást rá. Ha van ilyen, még mindig köszönettel várom...
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#44 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 16:31

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 17:06

Látványos oldalt logókkal, refekkel meg akárki tud csinálni - sajnos manapság meg is teszik - ezért
nem ugrottam feltétlenül a lehetőségre.
A "garázscégeket" igen, ismerem. TE hányat hívtál fel közülük, hogy valóban ezt használják és esküsznek is rá???

Öööö, had ne válaszoljak publikusan  :cool:

Nézd meg a presseket, egyéb webes leírásokat, amd.com oldalról pld. oda lehet kavarni az amdlive.com oldalra, ott download/support címszó alatt is megtalálod a terméket, meg szerintem a többi cégnél is.
Make love not Wor.

#45 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 17:13

:offtopic:

http://www.amdlive.c..._downloads.aspx

#46 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 10:05

Ellenben ALAPVETŐEN ELHÁRÍTANAK MINDENNEMŰ FELELŐSÉGET(!!!) mondván, egyik oldal sem feltörhetetlen, így se kártérítés, se egyéb support. Nincsenek senki által sem hitelesítve (Pl. Verysign), tehát bennük sem lehetünk biztosak. Ennyit a biztonságról...

Ezt írhattad volna az MS-re, amikor felbontod telepítésnél a windows zacsit, akkor olvasatlanul elfogadtál mindent.  :Đ

Nálunk vagy 100 ügyfélnél használjuk probléma élkül. Aki paranoiás, az maximum letiltja (aztán copik, amikor az alkalmazott az egeret sem ismeri, viszont éjjel kellene supportálni, így mehet be/vagy fizetheti a dupla kiszállási díjat, óradíjat).
Az nevet utoljára, aki először üt.

#47 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 15:00

Nos megnéztem a linket, ez a "visszinfo" már meggyőzőnek tűnik.  :)  míg én valszeg szimplán hűJének / túlzottan paranoiásnak. Ez tán azért van, mert utóbbi évek alatt igen sok átb@#& történik on- és offline, miközben csupa nagy név és logikusnak tűnő érv keretében győzködték a júzereket...  :(

Amúgy Leslie is rámutat a lényegre: az MS sem továbbít "semminemű infót" Rólad, aztán nézd vissza a hibajelentést, meg a többit...  :(

Vissza a LogmeIn-hez kérdés: mi a tapasztalatotok, hajlandók az ügyfelek fizetni a client-díjakat, vagy csak a free verzió fut? Esetleg érdemesebb mindjárt beruházni a Rescue-ra, ami mindenkihez jó és a havidíjat el lehet osztani az ügyfelek között???

#48 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 15:19

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 16:00

Rescue-ra, ami mindenkihez jó és a havidíjat el lehet osztani az ügyfelek között???

Van logmein topik. De havidíjat nem fogod elosztani az ügyfelek közt, mert kliensenként fogsz fizetni :-)
Make love not Wor.

#49 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 15:47

Vissza a LogmeIn-hez kérdés: mi a tapasztalatotok, hajlandók az ügyfelek fizetni a client-díjakat, vagy csak a free verzió fut? Esetleg érdemesebb mindjárt beruházni a Rescue-ra, ami mindenkihez jó és a havidíjat el lehet osztani az ügyfelek között???

Magyarorszagon jellemzoen az a support, hogy felrakjak a free-t az ugyfelekhez, aztan csokolom.
Kulfoldon hajlandoak fizetni az okosabb Logmeinert, a supportert es a Rescuert is.  Itt van amugy a magyar support szam, korrektek: +3614133780. Ha magyarul szolalsz meg, magyarul valaszolnak.
Jahno, a Rescue licenszelese asszem nem igy van.

De tenyleg itt folytassuk: https://forum.hwsw.h...howtopic=124889

Szerkesztette: FakeJack 2007. 07. 26. 15:48 -kor

#50 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 16:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 15:19

Van logmein topik. De havidíjat nem fogod elosztani az ügyfelek közt, mert kliensenként fogsz fizetni :-)

Igen, a Pronál olvastam, ca. 650-700HUF átszámolva /hó, ha akcijós 5-ös csomagokat veszel.  :D

A Rescue-nál viszont /technician seat-re van megadva, ami $99-$129 között mocorog /hó. (ha jól számolom, ca. 19e-24.5e HUF)

Ez utóbbit ugye nekem kellene kipengetni havonta, viszont akárhány klienshez jó. Ha van X ügyfél Y géppel, az X*Y felé eloszthatná a havi "rezsit". Ellenben macerásabb kicsit technikailag, mert mindig valakit oda kell küldeni, hogy indítson böngészőt és bepötyögtetni vele a netpint.  :omg:

Viszont nagyon tetszik a "sokfüles" megoldás: eléggé részletesen boncolhatók a gépek.

#51 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 18:56

Szinte csak free van. Asszem 1 olyan ügyfelünk van, aki előfizetett rájuk.
Nem is értem, miből élnek meg.  :think:
Az nevet utoljára, aki először üt.

#52 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 09:58

Idézet: leslie - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 19:56

Szinte csak free van. Asszem 1 olyan ügyfelünk van, aki előfizetett rájuk.
Nem is értem, miből élnek meg.  :think:

Valszeg nem a magyar piacból, bár én jelzés értékűnek veszem, hogy a honlap és a programok is kezdenek magyarul "beszélni".

#53 Felhasználó inaktív   leportp 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 21. 20:54

Hello!

Következő a kérdésem a VNC-vel kapcsolatban!
Szeretnék az ismerősömnek segíteni de ő sajnos nem tudja feltelepíteni a vnc-t!Lehetséges az hogy pl msn-en keresztül feltelepítem neki,és beállítom amit kell?

Köszi

#54 Felhasználó inaktív   leportp 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 21. 20:57

Hello!

Következő a kérdésem a VNC-vel kapcsolatban!
Szeretnék az ismerősömnek segíteni de ő sajnos nem tudja feltelepíteni a vnc-t!Lehetséges az hogy pl msn-en keresztül feltelepítem neki,és beállítom amit kell?

Köszi

#55 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 04:38

Szerinted ha ezt meg tudna csinalni az msn, akkor kellene neki a vnc? :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó