HWSW Informatikai Kerekasztal: Háztartási gépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Háztartási gépek Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 13. 10:21

erről mi a vélemény? AEG Foen 1420
1400W-os

#102 Felhasználó inaktív   Pooh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 14:58

Sziasztok!

Reg jartam itt! Azota beszereztem a haztartasi gepeket (fozolap+suto, kombinalt huto, eloltoltos mosogep).
Amire jo, hogy figyeltem:

- fozolap gaz es a sutorol vezerelheto. Egester kornyeken nincsenek gombok, kevesebbet kell pucolni az olajos maszatot es a port. Mondjuk az inoxra figyelni kell, mar a szivacs dorzs oldalaval sem ajanlatos suvickolni, mert karcolodik. Viszont nagyon szep, az teny...

- mosogepnel gondolkoztam a 40 cm mely eloltoltoson, vegul egy 55 centis Indesitet vettem, nem bantam meg. Sokkal nagyobb a dob, kenyelmesen lehet bele pakolni., nem is volt draga.

- a hutonel semmi extra. Fontosnak tartottam a kulon jegkocka tartot, egyelore meg egyszer sem hasznaltam...

En a hajszaritorol nem tudok mit mondani, azt a kicsit ami van csak megtorlom...  ;)

#103 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 15:30

Idézet: Sipi- - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 10:21

Végül ma megvettem a AEG FOEN 1600 hajszárítót. Remélem jó lesz :)

Én sem magamnak vettem, hanem a barátnőmnek.

#104 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 12:31

Hajszárító már ki is lett próbálva, barátnőm azt mondta, hogy nagyon jó :)

#105 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 09:31

Ismét up ennek a topiknak, mivel lehet, hogy kell még egy mosógép. Bp-en hol érdemes mosógépet venni, melyek a legolcsóbb helyek?

#106 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 10:54

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 10:31

Ismét up ennek a topiknak, mivel lehet, hogy kell még egy mosógép. Bp-en hol érdemes mosógépet venni, melyek a legolcsóbb helyek?

Azt nem tudom, de a markabolt.hu IRL üzletében van akció, minek következtében pár készülék (pl. AEG lavamat 47080, lassan nyíló mosódob ajtóval! :respect: csak ajánlani tudom ;)) vmivel olcsóbb, mint a legolcsóbb német online boltban, és jelentősen (~200-250EUR?) olcsóbb, mint akármelyik nem online német üzletben itt a közelben. 
Hogy ez hogy viszonyul olyanokhoz, mint metro, mm, electroworld, azt nem tudom...

#107 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 12:12

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 10:31

Én a Iparművészeti múzeummal szemben lévő Whirpool márkaboltban vettem a miénket, nem volt drága, és a házhozszállítás is normális volt, időben jöttek. De az már pár éve volt.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#108 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 13:44

Felöltöltős Hajdú kb 12 éves.
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#109 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 14:27

Mi tavaly augusztusban vettünk egy Whirpool gépet felültöltős nagyon megvagyunk vele elégedve! Párom 3 évet dolgozott háztartásigép boltban Ő Whirpoolt ajánlott mindenkinek! Fagor, Indesit stb... annyira nem jó gép szerinte, illetve elöltöltőssel is volt rengeteg baj a gumitömítés miatt! Nem tudom! :D

#110 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 21:25

Ha már feljött a topik...

Botmixer vagy turmixgép?

Az tiszta sor, h botmixerrel meg lehet csinálni olyan dolgokat, amiket turmixgéppel nem lehet, lévén sokkal mobilabb, kevesebb helyet foglal, nem kell vacakolni az előpakolással, stb.  Kérdés, h milyen hátrányai vannak egy turmixgéppel szemben, amik miatt esetleg mégis inkább az lenne javallott?

#111 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 21:35

Szerintem nincsen hátránya, legalábbis a miénkhez van egy cső alakú tál, amiben bármit
össze lehet keverni és aprítani. És ez így tök jó!

#112 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 12:06

Következő projekt: Anyukámnak turmixgép/robotgép vagy valami hasonló :)
Az ötlet onnan származik, hogy van nekünk (Kedvesem kapta ajándékba) egy Nile TXU-72 típusú többfunciós turmixgépünk. Ezzel mesterien lehet a vöröshagymát könnyek nélkül apróra felaprítani. Főleg ez az elérni kívánt funkció, bár későbbiekben szerintem mást funkcióját is kihasználná Anyukám.
A kérdésem az, hogy van ehhez hasonló tudású, más készülék is?

Ezt megkérdeztem a mintaboltban, 9900 Ft-ért árulják.

#113 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 01. 12:23

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. aug. 1., hétfő - 13:06

Következő projekt: Anyukámnak turmixgép/robotgép vagy valami hasonló :)

Nekünk egy kombinált AEG van, de valami 30ezrest kóstált, az reszel, szeletel, turmixol. Elég sok kést adnak hozzá, meg erős is. Tartozékokat is nézd, meg hogy esetleg darál-e, vagy külön darálófejet lehet-e rá tenni.

Electroworldben volt a legnagyobb választék, AEG kedvenc márka aztán mégsem a legdrágább volt.
Make love not Wor.

#114 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 12:55

Mi most költözünk másik lakásba, elég sok mindent kell venni:

- hűtőszekrény (felül fagyasztóval külön), milyen márka / kié a "GENERAL FROST"? Elég jó áron vannak "A-s" hűtői
- mosógép (hely miatt csak felültöltős) / valószínű FAGOR lesz. Azt mondják jók.
- esetleg később új gáztűzhely, de most nem
- esetleg klíma (Dimarson?)
- vasaló
- porszívó
- turmixgép (nem is olyan drágák mint először gondoltam - TESCO)
- kávéfőzőből milyet?
- ki tudja még...

Na majd beszámolok :)

#115 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 20:51

Kene a velemenyetek, mivel nagyon nem tudom, milyen mosogepet szeressek magamnak karacsonyra venni. (anyam unja mar, hogy 3 havonta kapja meg a szennyesemet, masnapra legyen kesz cimszoval. :) )

Anyam szerint felultoltoset vegyek, mert az jo. (Otthon ~15 eves Energomat van, de mar nagyon a veget jarja)

Neten delutan nezelodtem a Whirlpool meg az Electrolux weblapjan arak, specifikaciok utan kutatva.

Ahogy nezem olcsobbak lettek a mosogepek, 80-ert mar hozzamvagjak ezt a Whirlpool felultoltost kiszallitva+beuzemelve.
Erdemes ezt megvenni? Vagy vegyem meg Fukarul 47-ert a legolcsobb modellt?

Penz nem szamit, anyam allja :)

Masik kerdes: mi kell egy mosogep beuzemelesehez? Azt irjak, hogy viz+szennyviz+villany csatlakozas a feltetele a helyszini uzembe helyezesnek.
Viz/szennyviz nem gond, mert eleve ugy csinaltattuk a furdoszobamat, hogy a sarokban ott van neki a hideg+melegviz+lefolyo csatlakozo.
Viszont a villannyal meg vagyok love, mivel azt nem raktak anno a viz melle, es le lett csempezve a fal.
Mosogep helye folott kb. egy meterre van egy konnektor, oda be lehet ezeket dugni, vagy mindenkeppen fix bekotes szukseges, kozvetlenul a villanyorara?

Szerkesztette: nyunyu 2005. 11. 23. 20:56 -kor

#116 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 22:31

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 20:51

Anyam szerint felultoltoset vegyek, mert az jo. (Otthon ~15 eves Energomat van, de mar nagyon a veget jarja)

Neten delutan nezelodtem a Whirlpool meg az Electrolux weblapjan arak, specifikaciok utan kutatva.

Ahogy nezem olcsobbak lettek a mosogepek, 80-ert mar hozzamvagjak ezt a Whirlpool felultoltost kiszallitva+beuzemelve.

Masik kerdes: mi kell egy mosogep beuzemelesehez? Azt irjak, hogy viz+szennyviz+villany csatlakozas a feltetele a helyszini uzembe helyezesnek.
Viz/szennyviz nem gond, mert eleve ugy csinaltattuk a furdoszobamat, hogy a sarokban ott van neki a hideg+melegviz+lefolyo csatlakozo.
Viszont a villannyal meg vagyok love, mivel azt nem raktak anno a viz melle, es le lett csempezve a fal.
Mosogep helye folott kb. egy meterre van egy konnektor, oda be lehet ezeket dugni, vagy mindenkeppen fix bekotes szukseges, kozvetlenul a villanyorara?

Ugyan volt már, de ismétlés a tudás....
A felültöltősbe be kell hajolni, hogy kivedd a nedves ruhát, az elöltöltőshöz le kell guggolni, és belehajolni.
Az elöltöltősnek az ajtó a legbizonytalanabb pontja, a tömítés elöregedésekor a víz kifolyhat.
Az általad linkelt gépek közül a drágábbikat javaslom, az a "kis" árkülönbözet megtérül villanyszámlában. 
Ennél a típusnál fontos, hogy a mosóport, és az öblítőt a megfelelő helyre rakjuk, egyébként vicces eredményre jutni, csak tiszta nem lesz a ruha.
A "javítás" szerszám nélkül megoldható. :D

Jó helyen lesz a konnektor is, nem kell neki direktkábelezés, mint egy 2 kW-s bojlernek.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#117 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 23:29

Szárítógépből mit javasoltok? Nézelődtem Fagoréknál, kondenzációs elven működő masina ~100-110-ért van...
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#118 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 23:34

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 21:51

Kene a velemenyetek, mivel nagyon nem tudom, milyen mosogepet szeressek magamnak karacsonyra venni. (anyam unja mar, hogy 3 havonta kapja meg a szennyesemet, masnapra legyen kesz cimszoval. :) )

Márkára, tipusra olyat válassz, ami szimpatikus, nem fog el a hányinger ha ránézel. Centrifugája 1000 Ford/perc legyen, vagy nagyobb, viz és áram fogyasztása, mosóhatása, meg mittumén még miket tüntetnek fel, lehetőeg A kategóriás legyen. Villanyhoz ugyan fix bekötés nem kell, de mivel 2000-2400 Watt az összteljesitménye (motor + fütés + "egyéb apróságok"), ajánlatos a villanyórától 16 Amperes kismegszakitón keresztül egy földelt tyukbelet (2,5 mm2) odahuzni, akkor semmiylen galibád nem lesz.

Én elöltöltőset vettem, és eleinte imádtam nézni, ahogy forgatja a ruhákat. Ma már erről leszoktam, és fél perc látvány is kielégít. Egyébként Whirlpool FL5103 van nekünk, ennyire volt pénzünk amikor vettük. Ma Whirlpool 6. érzéket vennék, nekem nagyon bejön.

#119 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 00:29

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 22:31

Ugyan volt már, de ismétlés a tudás....

Ugyan vegigolvastam kerdes elott a topikot, de azert koszi. :)

Arkulonbozet megterules: 0.4kWh az elteres a ket mosogep full programja kozott. Ez kb. 15Ft, vagy meg annyi sem.
Vizben 17l difi is kb. ekkora tetel.
Ahhoz legalabb 750 kort kell mosni, hogy a kulonbozet megteruljon.

Tulajdonsagok alapjan akkor a jobbik Whirlpool-nak megfelelo mosogepeket nezem.
Gondolom a tobbi markanal is ~80k kornyeke ez a szint.

Dizajn: legyen kocka formaja, par gomb/tekero rajta, aztan mosson.
Ennyi az elvarasom :)

Konnektoros megoldasnak meg orulok.
Elmeletileg kicsereltek a tyukbeleket a falban, amikor atepitettek a lakast, es ahogy elnezem a benti kapcsolotablamon 16A-s megszakitok vannak, mar csak azt kene kisakkoznom, melyik a furdoszobae.

A villanyoranal levo 10A-s biztositek lett volna a szuk keresztmetszet, de azt mar 5 eve lecsereltettem az Elmuvel 25A-sra, mert a regi mar a bekapcsolt szgep+1200W-os hajszaritotol levagodott allandoan.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 11. 24. 01:00 -kor

#120 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 11:07

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 20:51

... mosógép ...

Drágábbikat vedd szerintem. Az 500 fordulatos centrifuga kevés lehet.
Amire figyelj szerintem, hogy lehessen állítani a centrifuga fordulatot (ha valamit nem akarsz nagyon centrifugázni azt is meg tudd tenni), hőmérsékletet is lehessen értelmes keretek közt változtatni. Rákötésnél csak hidegvíz és szennyvíz kell, de vegyél bilincset mert azt nem adnak hozzá  :reklamacio: Mikor barátnőm nővérének a mosógépét kötöttem be én is ezzel szívtam meg. Még figyelni kell arra is, hogy a szennyvíz kivezetési csöve nem lehet asszem 90 cm-nél sehol sem magasabban (gondolom akkor nagyon terhelné a szivattyút).
olvasd el a hozzáadott bekötési útmutatót, általában a mosógép hátuljáról le kell szedni egy összekötő vasat, ami a dobot rögzíti szállításkor (villáskulcs kell hozzá). Konnektorba kell dugni, nekünk a mosógép mellett van a konnektor kb. 1.9 m magasan, odáig pontosan elér a vezetéke.
Baártnőm nővére nyáron vett egy Whirlpool 6-ik érzék mosógépet házhozszállítással 90e körül asszem az EW-ben (azóta szerintem csak csökkentek az árak). Nekünk is ilyen mosógépünk van, két dolog nem tetszik benne: a mosószeradagolót le lehet ugyan szedni, de szétszedni csak speciális kulccsal (bár be fogok egyet szerezni) --> nehéz, gyakorlatilag lehetetlen kitakarítani a beragadt mosószert, beszáradt öblítő maradványt. A másik az, hogy a gumiszigetelése így 5-6 évesen kezd öregedni. Nem ereszt, csak látszik, hogy kezd összemenni a gumi, öregszik.

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.