Háztartási gépek
Elküldve: 2009. 08. 10. 07:35
Valakinek hasonló tapasztalat, megoldás esetleg?
Elküldve: 2009. 09. 26. 21:36
Egy egyszerű 11 ezer Ft-os Samsung porszívóról van szó, most 4 éves.
Leállítás után beindítva alig pörgött fel, majd lángolt(!), aztán áramtalanítás után iszonyat füst.
Szétszedtem, az egyik szénkeféből hiányzik egy fél 5 forintos rész, talán ez okozhatta a gondot. A forgó rész tekercse szétégett, az egyik kábel elégve.
Gondolom nem érdemes javítani vagy cserélni?
Vagy ugorjak be holnap az egyik multihoz és hozzak el egy akciósat? Ha Samsung lenne akkor előny, hogy jó hozzá a régi tartozékok, mert azoknak semmi bajuk. Így lenne két csövem, meg fej hozzá.
Ufesa? Gorenje? Max. árban ami még beleférne az a Philips. Vagy tökmindegy?
Szerkesztette: Kory 2009. 09. 26. 21:37 -kor
Elküldve: 2009. 09. 27. 10:29
Idézet: Kory - Dátum: 2009. szept. 26., szombat - 22:36
Leállítás után beindítva alig pörgött fel, majd lángolt(!), aztán áramtalanítás után iszonyat füst.
Szétszedtem, az egyik szénkeféből hiányzik egy fél 5 forintos rész, talán ez okozhatta a gondot. A forgó rész tekercse szétégett, az egyik kábel elégve.
Vagy ugorjak be holnap az egyik multihoz és hozzak el egy akciósat? Ha Samsung lenne akkor előny, hogy jó hozzá a régi tartozékok, mert azoknak semmi bajuk. Így lenne két csövem, meg fej hozzá.
a motrot
az újak mind szarok, a 4 év már csoda.
sztem vegyél újat, úgyis madein csájna.
Elküldve: 2009. 09. 27. 12:23
Idézet: tesa - Dátum: 2009. júl. 31., péntek - 9:54
Bát!
Miért van az, hogy:
engedem a melegvizet, és az átfolyós melegítő ahogy kell melegíti a vizet. De ahogy adagolom a hideg vizet és amikor már éppen jó lenne a hőmérséklet, akkor az átfolyós vízmelegítő kikapcsol, nem melegít tovább. De miért nem? Laikusként kérdem, honnan tudja a vízmelegítő, hogy hideg vizet is engedtem? Hiszen a melegvíz nyomását nem csökkentettem
felejtsd el a kevero csaptelepet. Ha hidegebbre allitod a melegvizen zar, a vizmelegitoben csokken az atfolyasi sebesseg es nagyon felmelegszik a viz. Ettol a biztonsagi rutin miatt lekapcsol. Ha engeded tovabb, akkor a viz lehulese utan ismet beindul.
Megoldas: kevero csap normalra cserelese (ahol kulon tudod a hideg-meleg reszeket allitani).
Elküldve: 2009. 09. 27. 12:49
Idézet: perzecutor - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 11:29
az újak mind szarok, a 4 év már csoda.
sztem vegyél újat, úgyis madein csájna.
Ez Made in Korea vót.
Valószínűleg az lesz, hétfőn azért még utánaérdeklődök a motorral a kezemben a javításnak. Én a 4 évet nem mondanám azért még ettől soknak, kis lakásunk van, bérporszívózást se vállaltam.
Szerkesztette: Kory 2009. 09. 27. 12:50 -kor
Elküldve: 2009. 09. 27. 18:00
Idézet: Kory - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 13:49
Valószínűleg az lesz, hétfőn azért még utánaérdeklődök a motorral a kezemben a javításnak. Én a 4 évet nem mondanám azért még ettől soknak, kis lakásunk van, bérporszívózást se vállaltam.
észak
én a dévúkkal szívtam meg, mikró+tv vonalon, (egy éven belül, de a garancia is érdekes volt, hiába hibásodott meg 3 hónap múlva, csak a garanciális 1 év múlva kaptam meg "javíthatatlan" papírt). biztos indokolatlan előítéleteim vannak, de nem veszek +100 tv-t és 100 mikrót tőlük.
a kétlapátos kenyérsütőből is az egyik lapát random leáll.
made in germany/japan- ha kapsz.
Szerkesztette: perzecutor 2009. 09. 27. 18:10 -kor
Elküldve: 2009. 09. 27. 18:52
Idézet: Kory - Dátum: 2009. szept. 26., szombat - 22:36
Kisállat, vagy sok női hajszál a szőnyegben van?
Elküldve: 2009. 09. 27. 21:42
Idézet: Tigger - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 19:52
Nincsen. Mármint haj előfordul, de nem vészes. Szőnyeg amúgy csak az egyik szobában van, egyébként parketta.
Majd utánanézek ennek, de drágát nem akarok.
Beugrottam az MM-be, mert vannak akciók, mondom Miele, aszongya 79-99 ezer Ft. Pffffff.
Jó lesz nekem egy megint 4 év múlva tönkremenős akármi.
Elküldve: 2009. 09. 30. 13:32
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2010. 03. 13. 08:57
Eddig volt/van egy Braun 1600 masina, ~10 éves. Két fokozat, 1 normál szűkító, 1 diffúzoros (vagy minek nevezik) meg 1 rezgő diffúzoros fej van hozzá. Ez utóbbi szinte sosem használtuk. A kapcsolója elkopott
Néztem/ nézem a mai szekezeteket, hogy az ionizációs a menő megoldás most.
Ez mennyire lehet igaz egy 4eFt-s készüléknél?
Mit kellene venni? 15eFt-ig mehet.
Elküldve: 2010. 03. 13. 10:34
Idézet: pgyafi - Dátum: 2010. 03. 13. 08:57
Eddig volt/van egy Braun 1600 masina, ~10 éves. Két fokozat, 1 normál szűkító, 1 diffúzoros (vagy minek nevezik) meg 1 rezgő diffúzoros fej van hozzá. Ez utóbbi szinte sosem használtuk. A kapcsolója elkopott
Néztem/ nézem a mai szekezeteket, hogy az ionizációs a menő megoldás most.
Ez mennyire lehet igaz egy 4eFt-s készüléknél?
Mit kellene venni? 15eFt-ig mehet.
nekem egy böszme nagy ionizációs vagymi van, de csak annyit érzékelek, hogy ha benyomom a kék gombot, akkor kicsit hűvösebb lesz a szárító levegő.
szerintem humbug.
(esetleg ráírhatnám a hárémra, hogy ez ionizált vazzeg.)
Elküldve: 2010. 03. 13. 10:55
Idézet: perzecutor - Dátum: 2010. 03. 13. 10:34
szerintem humbug.
(esetleg ráírhatnám a hárémra, hogy ez ionizált vazzeg.)
Elsőre én is azt mondtam, hogy humbug, de asszony leteremtett, hogy az milyen jó lehet
Főleg, hogy egy csomónál csak ionizációs hatású-t írnak.
Szerkesztette: pgyafi 2010. 03. 13. 11:04 -kor
Elküldve: 2010. 07. 05. 18:37
A jelenlegi hűtőnk 288 literes összesen (71+217), 1,2 Kw/nap a fogyasztása, B kategóriás, idén 10 éves, ez évente 438 Kw.
A most meghirdetett hűtő Bosch KDV 29X14, A+ kategóriás, 0,69 Kw/nap, 251 Kw/év.
http://www.bosch-hom...l?source=browse (bocs magyar oldalon nincs fenn).
Ahogy számolom, ez kb. 9000 Ft / év megtakarítás lenne. A hűtő csere akcióban 60 ezer Ft-ba kerül, ami szerintem jó ár, így kb. 6,5 év alatt jönne be az áramon a vételár. Viszont lenne egy új hűtő, ami remélhetőleg kevesebbet nyikorog, és "antibakteriális", bármit is jelentsen ez.
Vélemény? Ami "zavar", hogy igazából semmit nem szoktunk kidobni vagy lecserélni, ami működik még, és kicsit idegen "régi helyett újat vegyél, de rögvest" felfogás is.
Még egy dolog beszédes, ezeknél a "A+" energiaosztályú dolgoknál: a mi hűtőnk fagyasztási kapacitása: 7 kg/24h, ez pedig 4 kg/24h. Valamit valamiért - gondolom.
Szerkesztette: Kory 2010. 07. 05. 18:52 -kor
Elküldve: 2010. 07. 23. 10:14
van egy régi lehet 3szekrényes mélyfagyasztónk, aminek kilyukadt belül a teteje, és valószínűleg ki is jön belőle a gáz.
érdemes ezt megcsináltatni ? illetve meg lehet egyáltalán csináltatni ?
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2010. 07. 23. 12:15
Idézet: Coppermine - Dátum: 2010. 07. 23. 11:14
van egy régi lehet 3szekrényes mélyfagyasztónk, aminek kilyukadt belül a teteje, és valószínűleg ki is jön belőle a gáz.
érdemes ezt megcsináltatni ? illetve meg lehet egyáltalán csináltatni ?
-C0pp3rM!n3-
Meg lehet javíttatni, hegeszteni kell, aztán feltölteni gázzal.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2010. 07. 23. 12:52
Idézet: didyman - Dátum: 2010. 07. 23. 13:15
kérdés ez árban mennyi, mert egy használt ilyen 3ládás pici mélyhűtő kb 8-10e HUF környékén van.
viszont az ajtóban a kijelző zárlatos, sercegett meg szikrázott is rendesen, de azt vmikor ki lett köttetve. tovább folyamatosan bejegesedik, de nagyon durván, gondolom az ajtó szigetelése sem jó - mivel mélyhűtő, nincs nyitogatva sokat, ettől függetlenül tegnap egy lavór jég került ki belőle.
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2010. 07. 30. 12:13
A ruhákat kiszedtem, a dobot visszaforgattam, de sajnos dobcsere kellene. Aminek az anyagára 22-26ezer, plusz 4 ezer kiszállás, plusz még úgyis jönnek elő ilyen-olyan gumitömítések (pl. a fűtőszálnál biztos kell) és még erre a munkadíj. Szóval optimistán becsülve is 35-40 ezer forint.
Kinek kell alkatrésznek? Mindene más jó rajta (szivattyú, motor, elektronika, fűtőszál, stb.), nem rohad és a gumik sincsenek még nagyon összemenve. Hol lehetne bontottan eladni az alkatrészeket vagy bontásra az egészet?
Elküldve: 2010. 08. 07. 02:28
Samsung hűtőgépekkel kapcsolatban lenne egy kérdésem. A mostanság forgalomban lévő, digitális kijelzős modellekről lenne szó, pl. RL34HGPS, ezeknél a kezelőpanel valamely két(vagy több) gombjának egyszerre történő lenyomásával különféle szerviz menükbe lehet belépni, ott különféle beállításokat végezni, beállításokat módosítani, vagy mondjuk SW resteleni, stb. A kérdésem az lenne, hogy erről hol tudnék valami infót találni? A Samsung oldalain, a user manualokban ilyen nincs, illetve elég sok más helyen is kotorásztam de egy apró infón kívül semmit nem találtam. Próbaképpen felhívtam a Samsung ügyfélszolgálatot is, de nem igazán értették mit akarok, aztán kapcsoltak valami szervizes kollégát, de ő sem vágta a témát nagyon, ráadásul még igazán a hajlandóság sem volt meg benne, úgyhogy erről a vonalról le is tettem. Szóval ezek után bármi jöhet, akár egy youtube-os videó is
Előre is kösz az infót.
Szerkesztette: CooK1 2010. 08. 07. 02:37 -kor
Elküldve: 2012. 01. 01. 11:43
Milyen turmixgépet ajánlotok? Olyan kéne ami a jeget és töri rendesen.
Kinek milyen van, mik a tapasztalatok?
üdv Kepe

Súgó
A téma zárva.