HWSW Informatikai Kerekasztal: Háztartási gépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Háztartási gépek Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 27. 21:32

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. júl. 27., kedd - 19:59

Mi az a kicsapodó ajtó.

Felültöltős mosógépek dobján van egy "kétszárnyas ajtó", közepén gombbal.  Gombot megnyomod, a két szárnyat meg rugó nyitja.  Ha nem AEG a mosógép, akkor nemhogy nyitja, de izomból kivágja, ha AEG [vagy Elektrolux; állítólag belül ugyanaz], akkor pedig szépen kinyílik.
A rendes magyar nevét egyébként nem tudom...  A helyiek "sanft öffnender Trommeldecker"-nek hívják ezt a fícsört. 

Kis lakásban/fürdőben további előny lehet, h az átlag felültöltősök 45 ill. 44.5 cm szélesek, az AEG csak 40.

Szerkesztette: szeder 2004. 07. 27. 21:37 -kor

#22 Felhasználó inaktív   Tank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 01:04

Néhány dolgot hozzátennék én is:
A 800-as és 1000-res centrifugázás között elhanyagolható különbség van: előbbi a nedvességtartalom 65%-át hagyja a ruhákban, utóbbi pedig csak a 60%-át!  :eek: (remélem, jól emlékszem! (a lényeg, hogy 5% a difi!!) Így szvsz vagy szárító funkcióval rendelkező mosómasinát vegyél, ha mindenképp gyorsan száradó ruhát akarsz. Ámde akkor több idő megy el a vasalással, ugyanis nehezebb kivasalni őket, gyűröttebben jönnek ki a gépből.. Itt szétnézhetsz hasznos infok után:
http://www.okoszolgalat.hu/mosogep.php
http://e-iroda.eon-t...m/x_mosogep.php
http://www.whirlpool.hu/index2.html

Mi Whirlpoolt vettünk, mert sokan dicsérték és nem volt pénzünk AEG-re..
Az Indesitben az a jó, hogy a dobnyílás mindig pontosan az ajtó alatt áll meg, így nem kell fizikai sérülésektől tartanod, mint az összes többinél, ha mosás után a dob pont alul állt meg..) - a Kedvesem már néhányaszor körömkonstrukcióra kényszerült emiatt... egyébként megbízható masina.
A Fagor is nagyon jó, bár a sógornőm második mosása után kihívta a szervízeseket, mert egy kétcentis pamutdarabka (egy kötött pulcsiból) :eek: megakasztotta a szivattyúlapátot, aminek következtében tocsogott a vízben a gépecskéje.. azóta viszont jól műxik.. viszont a mosógépszerelő felborította a Tannoy hangfalát, aminek letört a sarka :( - és még csak ki sem fizette, emellett összesározta a frissen tisztított fehér gyapjúszönyegét - kész katasztrófa volt a muki :D
A Whirlpool aszem csak pesti szervízzel rendlekezik, tehát házhoz mennek. Ami biztos nem kis pénz mondjuk a gar lejárta után. Még egy fontos: ne vegyél elektronyos vezérlésűt, mert az elektronika nagyon könnyen becsődölhet, ezt meg szinte a legtöbb helyen elmondták (maradj a manuál tekerős mellett, a mechanikaája fog utoljára elkopni..)
A Candy is jó, eddig minden boltban csak jót hallottam róla.
Az AEG a csúcs.. meg a ára is. De szvsz is érdemes beruházni rá, mert legalább nem kell pár év múlva újat venned. :)

Jó mosást a Mariskával! :D
strc prst skrc krk

#23 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 07:13

Idézet: Tank - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 2:04

Jó mosást a Mariskával! :D

Hozzátok is ez a mosónő jár? ;)
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#24 Felhasználó inaktív   phan_tom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 10:48

Korrekt hozzászólás, de azért ezzel nem értek egyet:

Idézet

Az AEG a csúcs.. meg a ára is.

Egy Miele azért még ennek is rendesen odavág :)

Árban is
:D
"Fear is the path of the dark side.....  I sense much fear in you.."

#25 Felhasználó inaktív   Tank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 12:10

Idézet: phan_tom - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 11:48

Korrekt hozzászólás, de azért ezzel nem értek egyet:

Egy Miele azért még ennek is rendesen odavág :)

Árban is
:D

Igazad van, sorry :) Szerény pénztárcám által véges időn belül beszerezhető termékekről ejettem szót. :) De úgy látom, a Zanussit így is kihagytam (meg még egy párat). Megmondom őszintén, nem tok' róluk semmit. :(
strc prst skrc krk

#26 Felhasználó inaktív   Pooh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 16:11

Hi,

en is mosogepre vadaszom egy-ket hete. Szerintem a marka csak a dizajnban szamit (persze, ismert legyen). Nekem pl a Bosch es Siemens jon be, szep letisztult formajuk van! Inkabb a markan beluli modelleket erdemes elemezni. Kapacitas, vizfogyasztas, zaj, meretek alapjan. Negytagu csalad eseten 5 v. 6 kg ruha, 55 litertol felfele. Aztan jonnek az extrak amiben vagy hisz az ember vagy nem. AquaStop, sulyautomatika, 3D mosas, KutyaFule...!!! En egy Excel tablat keszitek, az alapjan lesz dontes...
Ugyanezt vegig kell jatszanom hutovel es tuzhellyel is...  :D

#27 Felhasználó inaktív   Tank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 16:21

Idézet: Pooh - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 17:11

Hi,

en is mosogepre vadaszom egy-ket hete. Szerintem a marka csak a dizajnban szamit (persze, ismert legyen). Nekem pl a Bosch es Siemens jon be, szep letisztult formajuk van! Inkabb a markan beluli modelleket erdemes elemezni. Kapacitas, vizfogyasztas, zaj, meretek alapjan. Negytagu csalad eseten 5 v. 6 kg ruha, 55 litertol felfele. Aztan jonnek az extrak amiben vagy hisz az ember vagy nem. AquaStop, sulyautomatika, 3D mosas, KutyaFule...!!! En egy Excel tablat keszitek, az alapjan lesz dontes...

Amúgy baromi hülyén hangzik a tűzhelyteszt, de valóban, a mai tűzhelyek nagy szarok! Annyi, hogy melegítesz, az OK, mindegyik tudja. De a sütője már nagy fos az összesnek! Volt egy Karancsunk vagy 10 évig aszem, naagyon finomat sütött, aztán vettünk egy csilivili elektroluxot, jóó drágát, és minden összeéget, a mai napig. Vagy megég a széle a kajának, vagy nyers marad a közepe. Anyósomék ugyanígy jártak.. Amit hallottam az ügyben az annyi, mindenképp villanytűzhelyet érdemes venni!! Mármint csak a sütő része legyen villannyal működő, a teteje gázos. Egyebet nem tudok mondani.
A hűtőről meg annyit, hogy minél nagyobbat vegyél, mert én is úgy szívtam meg, hogy ötezren spóróltam anno és most elkéne egy nagyobb.. jócskán a kutyafáját (2 év után).
strc prst skrc krk

#28 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 07. 28. 19:59

Idézet: Pooh - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 15:11

Tűzhelyből csak kombináltat, elektromos sütővel. Azzal precízen lehet bármit csinálni, gyümölcsaszalás, piskóta, grill. Pelgrim nekünk kinézetre is tetszik, de ez ízlések és pofonok meg 5 év garival adják.
Make love not Wor.

#29 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 20:06

Jó dolog az elektromos sütő, de nem az átlag magyarnak... Az ember gatyája is rámegy.  :(

Hűtővel egyetértek. Bááázi nagyot kell venni. (Persze tárcához mérten.)
42

#30 Felhasználó inaktív   phan_tom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 20:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 20:59

Tűzhelyből csak kombináltat, elektromos sütővel. Azzal precízen lehet bármit csinálni, gyümölcsaszalás, piskóta, grill. Pelgrim nekünk kinézetre is tetszik, de ez ízlések és pofonok meg 5 év garival adják.

De az az öt év gari, nem szó szerint értendő ugye tudod? Amúgy meg elég silány, vékony anyagból vannak a Pelgrimek. Olcsóbb kategóriából inkább Mora, amire a garancia is igazi :)

#31 Felhasználó inaktív   Pooh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 09:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 18:59

Kosz a reakciokat! Kicsit elkanyarodtam a mosogeptol, de meg gyorsan feltennem a kov. kerdeseket:

Szoval, miert kombinaltat vegyek? A beepithetovel mi baj? Kulon-kulon terveztem megvenni a sutot es a fozolapot. Lenyeg, hogy elol legyen a kezelolap, nem ertem miert talaltak ki a jobboldali kezelofeluletet (igy nem nem tudok jobb kezzel kavarni es bal kezzel allitgatni...)! Ja, es inox legyen, a zomancot nem csipem. Ezek alapjan eddig az Ariston vezet. Indexen is fent vagyok az idevago topicban, de szerintem itt is erdemes lenne egy Haztartasi gepek topicot nyitni!!! A HWSW megis egy kulon kozosseg, kevesebb taggal, ergo gyorsabb elerhetoseggel. Mi a velemenyetek...?

Pooh

Szerkesztette: Pooh 2004. 07. 29. 09:52 -kor

#32 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 29. 10:48

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 21:06

Jó dolog az elektromos sütő, de nem az átlag magyarnak... Az ember gatyája is rámegy.  :(

Nem olyan vészes a dolog, a sütő kevesebbet fogyaszt (~2kWh) mint mondjuk egy kerámialapon 2 zóna egyszerre (4-5kWh). Átlagos használat mellett (pl. heti 2 alkalom) egy sütő nem fogyaszt annyit egy hónapra vetítve, mint a 24/7-ben üzemelő letöltőgéped :D.

Sütőből sztem csak elektromosat szabad venni manapság, abból is olyat ami légkeveréses. Aki sütött ilyennel, az tudja, h a légkeverés miatt egyenletesebb a hőmérséklet benne, így viszonylag egyformán sülnek a cuccok. Az se árt ha alul felül van benne cekasz ("alsó-felső sütés" a funkció művészneve).

Újabb építésű társasházakba egyébként tűzvédelmi okokból nem viszik be a gázt, szóval nincs választási lehetőség. Ilyen esetekben a legjobb választás főzőlapból az indukciós, persze akinek van rá pénze, esetleg a kombinált kerámialapok (2 indukciós, 2 normál zóna), amik kb. 200 rugótól indulnak. Normál kerámialapból csak a többkörös lapokat érdemes megvenni, erre mi is már csak utólag jöttünk rá (ezekkel jól ki lehet használni a maradékhőt eltérő edényméretek esetén is).

Akinél van lehetőség gázra, gáz főzőlap és elektr. sütő kombinációval jár a legjobban.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#33 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 10:54

Anyam orosz gyartmanyu automata mosogepe lassan 17 eve teszi a dolgat, neha kell benne cserelgetni ezt-azt, de tokeletes.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#34 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 29. 11:06

Idézet: Pooh - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 10:50

Szoval, miert kombinaltat vegyek? A beepithetovel mi baj? Kulon-kulon terveztem megvenni a sutot es a fozolapot. Lenyeg, hogy elol legyen a kezelolap, nem ertem miert talaltak ki a jobboldali kezelofeluletet (igy nem nem tudok jobb kezzel kavarni es bal kezzel allitgatni...)!

Ezt a kavarást most nem értem :think:.
Alapvetően két megoldás van tűzhely+főzőlap témára:
  • önálló (pl. Móra)

• beépíthető
    - szekrény kell a sütőnek, a főzőlapnak pedig munkalap amit ki kell vágni
A beépíthetőből is két megoldás van:
  • sütő+főzőlap egy csomagban (turista osztály :))
    - közös vezérlésű (összes gomb a sütő felett)
    - a "szett" kiszerelés miatt általában olcsóbb
    - csak egymás felé építhetők be, mivel a összekötő vezeték nagyon rövid

• sütő és főzőlap külön vételezve (business class)
    - egymástól független a két készülék
    - emiatt a főzőlap gombjai a főzőlapon helyezkednek el -> megoldás: "touch control" típusú gombok
    - a sütőt lehet magasabbra is tenni
    - összesen általában drágábbak mint a szettek

Idézet

szerintem itt is erdemes lenne egy Haztartasi gepek topicot nyitni!!!

Volt mostanában egy hűtőgépes topik, azzal kéne ezt összevonni, újat nyitni szerintem felesleges.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#35 Felhasználó inaktív   Pooh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 15:56

Idézet

Ezt a kavarást most nem értem :think:.
Alapvetően két megoldás van tűzhely+főzőlap témára:
[LIST]
[*]önálló (pl. Móra)

[*]beépíthető

Felreertettem, mert "kombinált" nem egyenlo "önálló"...  :respect:

Idézet

Volt mostanában egy hűtőgépes topik, azzal kéne ezt összevonni, újat nyitni szerintem felesleges.

Topic atnevezest, osszevonast hogyan lehet csinalni? Moderatornak kell szolni v. a hazigazdanak? Csak azert, mert lenne tobb kerdesem tuzhely, huto temaban, de mar igy is igen-igen OFF fele hajlunk...

#36 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 17:17

Idézet: Pooh - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 16:56

Topic atnevezest, osszevonast hogyan lehet csinalni? Moderatornak kell szolni v. a hazigazdanak?

Úgy gondolom a házigazdának, vagy egy globális modnak kellene írni egy privit.

Szerkesztette: Do-It-Yourself 2004. 07. 29. 17:18 -kor

#37 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 14:08

Siemens intelligens mosógépek:

http://www.mediamark...artas/moso.html
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#38 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 22:42

Multkor nezegettunk haver+baratnojevel MediaMarkt kinalatot haztartasigep fronton (ossze akarnak koltozni)

A tapasztalat az, hogy barmely eszkozt akarsz venni, 100k-s egysegaron vannak a jok, fuggetlenul attol, hogy eppen hutorol, mosogeprol, vagy tuzhelyrol legyen is szo...

Bosch-Siemens: volt ket tokegyforma felultoltos mosogep, egyikre Bosch, masikra Siemens volt irva. Bosch volt a komolyabb tudasu, ertelemszeruen dragabb modell.
AEG-Whirlpool: ez is egy ceg, ket kulonbozo markanevvel.

#39 Felhasználó inaktív   Pooh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 16:55

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 21:42

Multkor nezegettunk haver+baratnojevel MediaMarkt kinalatot haztartasigep fronton (ossze akarnak koltozni)

A tapasztalat az, hogy barmely eszkozt akarsz venni, 100k-s egysegaron vannak a jok, fuggetlenul attol, hogy eppen hutorol, mosogeprol, vagy tuzhelyrol legyen is szo...

Bosch-Siemens: volt ket tokegyforma felultoltos mosogep, egyikre Bosch, masikra Siemens volt irva. Bosch volt a komolyabb tudasu, ertelemszeruen dragabb modell.

En is 90-et szamoltam hutore, mosogepre (85). Tuzhely+elektromos suto 120 alatt nem nagyon uszhato meg (Ariston).
Tud valaki valamit az "ontisztitos" sutokrol...?

#40 Felhasználó inaktív   phan_tom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 21:39

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 23:42

Kicsit tévedsz. Az AEG még véletlenül sem egy cég a Whirlpoolal, az Electrolux csoport tagja, azaz Zanussi-Electrolux-AEG. Három márka,három minőségi, és ár kategória.
Ugyanígy a Bosch-Siemens, a BSH csoport márkái, és Magyarországon inkább a Siemens számít felső kategóriásnak. De ez országonként változik, mert Szlovéniában pont fordítva van.

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.