HWSW Informatikai Kerekasztal: Hallom a biteket áramlani - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hallom a biteket áramlani Proci serceg Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 25. 18:14

Hát ha már egy centet is tudnak spórolni... lehet valakinek az adja a profitot.

Szerkesztette: Socket 2006. 11. 25. 18:14 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#42 Felhasználó inaktív   woid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 22:21

Idézet: valkai_elod - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 19:48

Igazan profi nem nyult volna hozza, foleg ha uj, es van ra gari.

Szerintem meg pont fordítva...  :think: 3 hónapos HP nyomtatóm, pedig tudtam mi a baja, mégis bevittem gariba javításra, júliusban... Most november van... Előtte megoldottam magamnak pár óra alatt ha valami lehalt, a garancia meg olyan dolog, hogy mindenkinek magának kell felmérnie, megéri-e belenyúlni. Szóval én inkább úgy fogalmaznék hogy az igazán profi (én NEM tartozom ide) FELMÉRI hogy MEGOLDHATÓ-E a probléma, ha van gari akkor felméri, mit veszíthet vele, stb-stb. Lehet én vagyok a hibás de pl. a garancia engem nem szokott érdekelni azokban az esetekben ha én is tudom a problémát kezelni pár perc/óra alatt, és nem kell akor hetekre/hónapokra nélkülözni a készüléket.

Mint ahogy az illető is megforgatta a kondikat, és azóta szépen megy minden.

Na de a témához is szóljak  :) MSI K8N Neo2 Platinum. Nagyon jó lapnak tartom, és igen zajosnak  :cool: Eleinte fura volt hogy a HDD "zaja" (SEEK) kimegy a hangszórókra, de ahogy Murphy mondta, mindent meg lehet szokni...
Ha egy program nem válik be, akkor dokumentációt kell készíteni róla.

#43 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 27. 23:36

Nekem a következő problémám van.
Van egy Asus P5B Deluxe alaplapom és ha a hangerőnél a hanghullámot maximális értékre állítom akkor recseng a hang.
Az lenne a kérdésem, hogy ezen fajta alaplap integrált hangja másnak is recseg-e ?
Egyébként a gép hibátlanúl működik és semmi sincs húzva.

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1164667014.jpg

#44 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 28. 06:40

Csatlakoztatott hangeszöz típusa legyen fülhallgató.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#45 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 28. 12:44

Átállítottam fülhallgatóra és továbbra is recseg ha a hanghullám maximális hangerőre van állítva. Attól tartok ez a probléma nem is fog megoldódni. A mostani P5B Deluxe lapom hangminősége sajnos meg sem közelíti az előző Asus P5WD2-Premium alaplapom szintjét. Nem vagyok egy nagy zenehallgató és éppen ezért megfelel az integrált hangkeltő, de ez olyan szinten recseg ha maximális hangerőre van állítva, hogy már egyből kiszúrtam és zavaró. Persze közepes hangerőn nem recseg és természetesen használható de hát nem éppen a legolcsóbb és noname alaplapról van szó. Úgy gondolom, hogy 2006-ban egy elfogadható minőségű integrált hangkeltőt már illene tudni készíteni. Növelik a hangkimenetek számát 5,7 végtelen felé, de minek? a felhasználók 98%-a úgysem használja ki és a végén oda jutunk, hogy még sztereóban sem szól elfogadhatóan.

#46 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 28. 15:18

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2006. nov. 28., kedd - 12:44

Átállítottam fülhallgatóra és továbbra is recseg ha a hanghullám maximális hangerőre van állítva. Attól tartok ez a probléma nem is fog megoldódni. A mostani P5B Deluxe lapom hangminősége sajnos meg sem közelíti az előző Asus P5WD2-Premium alaplapom szintjét. Nem vagyok egy nagy zenehallgató és éppen ezért megfelel az integrált hangkeltő, de ez olyan szinten recseg ha maximális hangerőre van állítva, hogy már egyből kiszúrtam és zavaró. Persze közepes hangerőn nem recseg és természetesen használható de hát nem éppen a legolcsóbb és noname alaplapról van szó. Úgy gondolom, hogy 2006-ban egy elfogadható minőségű integrált hangkeltőt már illene tudni készíteni. Növelik a hangkimenetek számát 5,7 végtelen felé, de minek? a felhasználók 98%-a úgysem használja ki és a végén oda jutunk, hogy még sztereóban sem szól elfogadhatóan.

Túlvezérled a hangszóróidat. Vegyél jobb hangszórót, nem fog recsegni.
Nekem épphogy eléri alulról a második vonalat, és így is hangos.

#47 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 28. 16:36

Szerintem nem vezérlem túl a hangszóróimat mert ha halkra állítom a hangszóróimat akkor is lehet hallani a pattogás hangját. Volt már pár alaplap a hangszóróim alatt és egyikkel sem volt hallható ez a recsegő hang.
Hangszórók típusa: Creative I-Trigue 3220 2.1.
Alaplapi bios és hang driver is a legújabb.

#48 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 28. 19:06

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2006. nov. 28., kedd - 16:36

Szerintem nem vezérlem túl a hangszóróimat mert ha halkra állítom a hangszóróimat akkor is lehet hallani a pattogás hangját. Volt már pár alaplap a hangszóróim alatt és egyikkel sem volt hallható ez a recsegő hang.
Hangszórók típusa: Creative I-Trigue 3220 2.1.
Alaplapi bios és hang driver is a legújabb.

Ha maxra teszed a hangerő szabályzókat, bizony túlvezérled a hangkártyád saját keverőjét.

A hangkártya hangerő szabályzóit vedd lejjebb sokkal, a hangszórón lévőket meg vedd fejjebb.

#49 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 28. 20:06

pgyafi tanácsodra lejjebb vettem a hangerőt és így már jó.
Köszönöm a tanácsot.

#50 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 14:49

Ez az alaplapi ciripelés tényleg elég zavaró, nekem anno a P1-esem csinálta. Az Abit BD7-II lapomon is hallottam enyhén, aztán vettem egy hibás tápot, ami kevés feszkót adott, akkor sokkal erősebb lett ez a hang... szóval gondolom alaplap-táp kombináció tud ciripelős lenni. A mostani szerencsére ettől a hangtól megkímél :)

#51 Felhasználó inaktív   CzG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 02:31

Üdv mindenkinek. Nekem is ez a gondom. Ciripelés az alaplapből. Ami az érdekes, hogy ez egy két hónapos Asus P5PE-VM alaplap. A bennelévő proci meg egy Pentium D 805 és nincs húzva. A tápot is ellenőriztem. Az tuti nem ciripel. A VGA kari egy passzív hűtéses GeForce. Szintén vadi új. Mit lehet ilyenkor csinálni? Küldjem el szervizbe? Vagy szokjak hozzá? Bár baromi idegesitő ez a hang ha office doksit görgetek vagy weblapot.

#52 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 09:28

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 9:53

Nem éppen olcsó Asus M2N-E alaplap (hőcsöves tápáramkör hűtéssel)  szintén cicereg. Iszonyú idegesítő. Totál halk gép, amd qool and quiet benyomva.

Ez gariba elmegy, ill. visza lehet vinni?

Na visszavittem 3 napon belül. Tegnap szóltak, hogy "megjavították". Kíváncsi leszek, mit csináltak vele, gondolom semmit...

#53 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 17:41

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. dec. 6., szerda - 9:28

Na visszavittem 3 napon belül. Tegnap szóltak, hogy "megjavították". Kíváncsi leszek, mit csináltak vele, gondolom semmit...

Pontosan milyen típusú az a "passzív hűtéses GeForce" ?
Nekem Gigabyte 7600GT van és kicsit ciripel.

#54 Felhasználó inaktív   CzG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 11:48

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 17:41

Pontosan milyen típusú az a "passzív hűtéses GeForce" ?
Nekem Gigabyte 7600GT van és kicsit ciripel.

Ez egy Asus N6200-as VGA kártya.

#55 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 20:50

Idézet

Küldjem el szervizbe? Vagy szokjak hozzá? Bár baromi idegesitő ez a hang ha office doksit görgetek vagy weblapot.

Ez egy asus betegség?
Nekem az Asus K8N-E szokta csinálni...most is megfüleltem, de semmi hang...valamikor meg hallom, ha gögetem az egeret  :think:  Igaz csak ha csend van és nem megy a másik gép is ami ennél érezhetően hangosabb üzemü, mert az már elnyomja (egymás mellett van a két szg. asztal)...
Az egér USB-s és átalakítóval van a PS/2-ben...ha majd megint hallom a ciripelést, akkor kipróbálom USB-ben is. Úgy tűnik be kell "melegednie", hogy ciripeljen vagy vmi más oka van... most viszont akárhogy gögetek, meg teszem a fülemet a gép hátúljához, nem hallom... :think:

#56 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 19:22

Idézet: Nurba - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 21:50

Ez egy asus betegség?
Nekem az Asus K8N-E szokta csinálni...most is megfüleltem, de semmi hang...valamikor meg hallom, ha gögetem az egeret  :think:  Igaz csak ha csend van és nem megy a másik gép is ami ennél érezhetően hangosabb üzemü, mert az már elnyomja (egymás mellett van a két szg. asztal)...
Az egér USB-s és átalakítóval van a PS/2-ben...ha majd megint hallom a ciripelést, akkor kipróbálom USB-ben is. Úgy tűnik be kell "melegednie", hogy ciripeljen vagy vmi más oka van... most viszont akárhogy gögetek, meg teszem a fülemet a gép hátúljához, nem hallom... :think:

Hallottam a ciripelést, rögtön bekapcs után...USB portba átrakva is csinálja....viszont most negyed óra után megint nem hallom görgetés közben...hmm
érdekes, de annyira nem vészes jelenség

#57 Felhasználó inaktív   wferry 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 18:41

hy all

ez a topik arra volt  yo , hogy halgatozzak a gepemben....
és lass csodát ez is ciripel...nagy doksi gorgetesenel...( de eddig sose vettem eszre,hogy ez van mert a proci venti elegge duhong...na jo a veget jarja )
:D

#58 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 22:01

A hangkari beállításainál a Line-in-t némítsátok le...nekem azóta nem ciripel görgetésnél...
Viszont 3D alkalmazásoknál néha furcsa sercegő hangot ad a videokártyám :think:
Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#59 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 03. 22:23

Idézet: Gaspy - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 22:01

A hangkari beállításainál a Line-in-t némítsátok le...nekem azóta nem ciripel görgetésnél...
Viszont 3D alkalmazásoknál néha furcsa sercegő hangot ad a videokártyám :think:

Meg amúgy az összes, hasznáűlaton kívüli eszközt. A cd-k analóg bemenete például az egyik leghangosabb és amíg nem audio-cd-t hallgatsz rajta, nm fog kelleni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#60 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 18:53

Amugy ezzel a vidkari sercegéssel nem lehet valamit csinálni?mert egy picit zavaró
Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó