HWSW Informatikai Kerekasztal: USB Mass Storage problema - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

USB Mass Storage problema windows ismet...

#21 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 16. 14:15

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 19:30

de ha mégis arra következik sor, van egy jó kis progi, Acronis a neve, én már nem rakok új rendszert, ha valamit elbütykölök, akkor visszarakom képfile-ból... ;)

ment egy e-mail
ha' ez kesz...

#22 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 14:38

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 11:44

Hát, én tökéletesen értettem, persze lehet hogy azért, mert bennem is ugyanezek a gondolatok merültek fel először.
Ottokar arra utalt, hogy az USB háttértárolókat egységesen alapból kezeli a Windows XP SP2, nem kell hozzájuk driver, nem is kéri a Windows, de a biztonság kedvéért rajta van a kütyü CD-jén is (ami még sokszor rosszabb az alap windowsosnál). Ha viszont annyira olcsó az eszköz, hogy bár szabályosan USB Mass Storage-nak azonosítja magát, nem követi azok szabványát, csak a hozzáadott driverrel megy, akkor kérni fogja a drivert a Windows. A piacon levő eszközök max. 1%-a lehet ilyen.

Nem szeretem ismetelni onmagam, de kenytelen vagyok:

Idézet

Most, hogy vegre ismet nalam van kis fotomasinam, radugtam a gepemre mire az jelezte, hogy uj hardver (USB Mass Storage), es telepiteni akarja! Aztan keres...keres...keres...es "nem lehet telepiteni ezt a hardvert"

Szoval en mindenkinek elhiszem, hogy nem kell driver, de kulonosebben ez most lenyegtelen is!
A lenyeg azon van, hogy sehogy nem megy, ennek a megoldasara kertem segitseget!
Kulonosebben nem erdekel, hogy a Microsoft mit es hogyan epit bele a programjaiba, es az sem, hogy az s5500 gagyi vagy sem! Sot, igazabol az sem, hogy Te vagy ottokar hogyan velekedtek a gyari driverekrol, mert/de az teny, hogy ha ravarazsoljak a gyari drivert a gyari eszkoz gyari cd-jere, akkor arrol az eszkoznek mennie kell! Az mas kerdes, hogy elhiszem, hogy ennelkul is menni kellene alapbol az XP SP2-n a cuccnak, esetemben ez totalisan mindegy, mert nem azt kerdeztem, hogy megy-e ez a fenykepezogep gyari driver nelkul!

Az pedig enyhen szolva is idegesito, hogy ottokar olvasas nelkul valaszol! Koszonom, es mindenkinek koszonom aki probal segiteni, de nem kell osztani melle az eszt! En alapjaban egy roppant poent erto ember vagyok, es az sem zavar, ha egy adott topic-ban , a temahoz nem szorosan kapcsolodo mas dologrol beszelgetnek, de ...es de...es de

Leirtam (szerintem ertelmesen), hogy mi a bajom. Ha valaki nem ert valamit es kerdez, en szivesen valaszolok, es minden javaslatot szivesen fogadok, de nem az olyat, hogy "hulye vagy, mert ehhez nem kell driver" meg "hat ezt az XP alapbol kezeli"

jujjjirgumburgum

szerk.: Ertelmetlen mondat jav.

Szerkesztette: Halal 2006. 09. 16. 14:42 -kor

ha' ez kesz...

#23 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 16. 17:20

"de az teny, hogy ha ravarazsoljak a gyari drivert a gyari eszkoz gyari cd-jere, akkor arrol az eszkoznek mennie kell!"

Feltéve hogyha megvannak azok a DLL-ek amik a futtatáshoz szükségesek. És olyan is van hogy bizonyos alaplapi chipsettel nem megy.

#24 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 17:27

ujabb ertekes hozzafuzes. ezek szerint kedves ottokar nalad elkepzelheto, hogy az alaplapi chipset egy ideig tamogatja a gepet, azutan meg "bezar a bazar" felkialtassal "beszunteti a tamogatast"?? LOL!! :D
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#25 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 17:31

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 17:20

"de az teny, hogy ha ravarazsoljak a gyari drivert a gyari eszkoz gyari cd-jere, akkor arrol az eszkoznek mennie kell!"

Feltéve hogyha megvannak azok a DLL-ek amik a futtatáshoz szükségesek. És olyan is van hogy bizonyos alaplapi chipsettel nem megy.

:omg:

ketsegtelen teny! De ketlem, hogy a Fuji, ne tartana lepest egy ma is futo gepevel kapcsolatba!  :bolond:
ha' ez kesz...

#26 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 17:33

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 17:27

ujabb ertekes hozzafuzes. ezek szerint kedves ottokar nalad elkepzelheto, hogy az alaplapi chipset egy ideig tamogatja a gepet, azutan meg "bezar a bazar" felkialtassal "beszunteti a tamogatast"?? LOL!! :D

:taps:  :nevet2:
ha' ez kesz...

#27 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 16. 17:52

Idézet: Halal - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 18:33

:taps:  :nevet2:

Akkor mi a fenének kérdezel bármit ha ezt csinálod?

#28 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 18:21

talan mert ertelmes kerdesre _ertelmes_ valaszokat var??
a forum ma:

#29 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 16. 18:31

???????

Szerkesztette: ottokar 2006. 09. 16. 19:26 -kor

#30 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 16. 18:34

??

Szerkesztette: ottokar 2006. 09. 16. 19:26 -kor

#31 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 18:42

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 17:52

Akkor mi a fenének kérdezel bármit ha ezt csinálod?

Mert problemam van, elakadtam, es elfogytak az otleteim!

De en sem ma kezdtem ...ahhh...

Tudod mit? Nem magyarazkodom! Ha ertelmes ember vagy, akkor erted magadtol is, ha nem...

Es hogy mit csinaltam? Ott, es akkor, egy hatalmasat nevettem bogdan hsz-an! Mert valljuk be kedves ottokar, a srac nagyon igazakat szol, es amit leirt ... (megelozve engem) ...szivembol szolt!  :respect:
ha' ez kesz...

#32 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 18:45

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 18:31

Akkor miért nem adtál TE ÉRTELMES VÁLASZT? Amit én leírtam azok nem HÜLYESÉGEK!!!!!!!!!!! Amit te csinálsz azt minek minősíted?????????????

amit leirtal, az valoban nem hulyeseg, csak nehany dolgot picit talan rosszul fogalmaztal meg...de nem is ez a lenyeg!

Most en kerdezlek teged mindentudoottokat: Kozelebb vittek engem (ebben a topicban tett) HSZ-id a problema megoldasahoz?
ha' ez kesz...

#33 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 16. 18:48

???????????

Szerkesztette: ottokar 2006. 09. 16. 19:24 -kor

#34 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 18:52

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 18:34

"de nem az olyat, hogy "hulye vagy, mert ehhez nem kell driver" meg "hat ezt az XP alapbol kezeli""

Legalább olyant ne mondj amit én nem írtam!!!!!!!!!!!!!

:omg:

most mar kezdek begurulni! Te tenyleg ennyire tufa vagy, vagy tetteted magad? Most oszinten...olvasd mar el meg1szer a monologomat! Tulerzekeny vagy?

Kerlek ottokar, de most halalosan komolyan: a jovoben kimelj meg a hozzam iranyitott megnyilatkoztatasaidtol!
ha' ez kesz...

#35 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 19:20

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 18:31

Akkor miért nem adtál TE ÉRTELMES VÁLASZT? Amit én leírtam azok nem HÜLYESÉGEK!!!!!!!!!!! Amit te csinálsz azt minek minősíted?????????????

helyes a kerdes, de konnyu is ra a valasz: nem tudok. ha nem tunt fel nem is probaltam tanacsot adni. ugyanis ha nem tudok ertelmes tanacsot adni, akkor nem valaszolok.

hogy mi szamit "hulyesegnek"? hat nalam a logikai ellentmondas annak minosul. nem tudom, Te hogy vagy vele. es hogy minositenem, amit csinalok? koszonom a kerdesed. en ugy fogalmaznam meg, hogy felhivom a figyelmet egy forumtarsamnak, ha tul sok logikai bukfencet vet, es ezzel nevetsegesse teszi magat. :)
a forum ma:

#36 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 16. 19:46

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 20:20

helyes a kerdes, de konnyu is ra a valasz: nem tudok. ha nem tunt fel nem is probaltam tanacsot adni. ugyanis ha nem tudok ertelmes tanacsot adni, akkor nem valaszolok.

hogy mi szamit "hulyesegnek"? hat nalam a logikai ellentmondas annak minosul. nem tudom, Te hogy vagy vele. es hogy minositenem, amit csinalok? koszonom a kerdesed. en ugy fogalmaznam meg, hogy felhivom a figyelmet egy forumtarsamnak, ha tul sok logikai bukfencet vet, es ezzel nevetsegesse teszi magat. :)

Logikáról hablatyolsz, a számítógép nem logikára épül. Vagy megy vagy nem. Visszautasítom azt hogy beleavatkozz mert amiket leírtam azok nem valótlanságok! Hogyan megy nekem a gépemen 4 fényképezőgép ha nem tudom működtetni? Te nem adtál egyetlen tanácsot csak engem piszkálsz. Ha nem vetted volna észre hárman adtunk tanácsot és egyikkel se működött. A Windows újratelepítést nem fogadta el. Akkor miért engem piszkálsz?

Szerkesztette: ottokar 2006. 09. 16. 19:48 -kor

#37 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 20:43

ottokar Létrehozva: 2006. szept. 15., péntek - 12:10 

Idézet

Nem csatlakoztattál hubot közben?

Halal Létrehozva: 2006. szept. 15., péntek - 9:56  (tehat ottokar kerdese elott 2 oraval, azaz 4 HSZ-al felette)

Idézet

Leszedtem minden USB-s cuccot a gepemrol, csak a fenykepezot hagytam rajta, de ugyan az!
Probaltam atdugdosni masik USB-be, de semmit!

de azert erre is valaszoltam:
Halal Létrehozva: 2006. szept. 15., péntek - 14:36 

Idézet

De nyilvan azzal kezdtem, hogy kiiktattam a hub-ot, de ugyan az! Mint mar fentebb irtam (NeCrO javaslatara) mar lerangattam minden USB-s cuccot rola (meg az USB-s egeremet is  ), csak ez a nyamvadek csucsult kozvetlenul az legfobbfo USB-n...es ugy sem ment!

majd ismet Te:
ottokar Létrehozva: 2006. szept. 15., péntek - 16:31 

Idézet

Azt is meg lehet próbálni hogy másik csatlakozóban megy e.

:think:

de ugyan ekkor volt egy masik megjegyzesed is:

Idézet

Az XP SP2-höz nem kell USB meghajtó. A beépítettel mennie kell a hardvernek. A lemezről csak a 98 esetén teszi fel az USB és a gép driverét.

de nezzuk csak mivel kezdtem?!? (nyito HSZ)

Halal Létrehozva: 2006. szept. 14., csütörtök - 20:43 

Idézet

radugtam a gepemre mire az jelezte, hogy uj hardver (USB Mass Storage), es telepiteni akarja! Aztan keres...keres...keres...es "nem lehet telepiteni ezt a hardvert" 

de lehet, hogy te erre ertetted:

Halal Létrehozva: 2006. szept. 15., péntek - 14:33 

Idézet

De kinomban megprobaltam eloszedni a gyari CD-jet!

Szerintem eleg nyilvanvalo, hogy ha a rendszer alapbol felismerte volna, akkor nem kinlodtam volna!

innentol a tobbi az mar csak hab a tortan, es lovagoltunk a szavakon!
Es plane teny az, hogy neked ennyi volt a "tanacsod"...gondold csak vegig!

Eddig ossz-vissz aki erdemben szolt hozza az didyman (csak azota elveszett a lelkem ... majd kuldok ma' neki valakit, hogy megbezelgelje  :Đ ) meg NeCrO, aki kifogyott az otletekbol, de amit javasolt, azt meg is probaltam!

Jelentem, ez volt au utolso hozzafuzesem ehhez a kakaskodashoz!  :hello:
ha' ez kesz...

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó