HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit vegyek? 110000 ft van rá - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit vegyek? 110000 ft van rá És csak alaplap,cpu,ram,videokartya kell Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 18. 06:40

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. szept. 17., vasárnap - 17:54

... Egyébként ezt az AM2 helott jövő dolgot elmagyarázhatná valaki. Mindenki hangoztatja, de eddig egy értelmes álláspontot nem hallottam.

Pedig tőlem olvashattál egypárszor. ;)

#22 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 07:03

Idézet: diegho - Dátum: 2006. szept. 17., vasárnap - 19:04

azért mert a core2 sokkal erősebb és amikor kijön jövőre a 4 magos core proci már temetheti is az amd a mostani csodálatos architektúráját. ez tény sajnos, és valszeg csak új architektúrával tudják majd felvenni a versenyt, az meg 90% hogy nem lesz jó am2-be... szóval csupán ezért, de ha megnézted az amd ütemtervekről szóló híreket már az am2 megjelenésekor is volt szó egy jövő év végén esedékes új foglalatról... addig meg a socket 939 bőven kihúzza. ha pedig az áraknál tartunk és jövő év végén 2gb kell akkor hogyan is jár jobban? most megveszi jó áron a 939-et olcsó ddr1-el és majd jövőre mikor lemegy a core2 és a ddr2 ára akkor eladja cuccát és a méregdrága ddr1 ramokat vesz belőle bőven memóriát és az akkor már filléresnek számító alaplapot megveszi core2 alá és az olcsó procit is. ennyi az egész...

Bár nem szívesen :p ,  de egyetértek. :)

Idézet

K8L-nek hívják az új architektúrát és AMD eddigi nyilatkozatai alapján AM2-be is bele fog menni.
AM2 + DDR2, AM3 procik hibrid memóriavezérlővel DDR2+DDR3.

Az ilyen hibrid dolgokban nem hiszek. Mindig az SDRAM/DDRRAM vegyesfoglalatos lassú bugos SiS és ViA chipsetes lapok jutnak eszembe a korai P4 korszakból. :(

#23 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 07:10

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 8:03

Bár nem szívesen :p ,  de egyetértek. :)

Az ilyen hibrid dolgokban nem hiszek. Mindig az SDRAM/DDRRAM vegyesfoglalatos lassú bugos SiS és ViA chipsetes lapok jutnak eszembe a korai P4 korszakból. :(

Csak ez nem PCI-E és AGP egy lapon meg SD és DDR egy lapon hibrid megoldás...

Akkor majd olyan intel chipsetet se vegyél, ami ugyancsak hibrid DDR2+DDR3 memvezérlővel lesz szerelve, mert az előzetes hiresztelések szerint bizony intelnél is megjelenik majd ez a megoldás (nv+ati lapkáknál szinte 100%) :Đ
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#24 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 07:13

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 7:40

Pedig tőlem olvashattál egypárszor. ;)

Az a baj, hogy vitatkozhatunk és bizony futottunk már jó pár kört ezügyben, de engem sem győzött meg senki, meg a jelek szerint én sem sok embert győztem meg :Đ

Majd az idő eldönti.

Csak az a baj, hogy ilyenkor soha sehol nem irja senki, hogy pedig te megmondtad :p  :Đ

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#25 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 07:52

Nem fogok venni, tuti. Én a DDR2-t kihagyom már. :)
De tényleg, az idő eldönti, hogy olyan lesz-e vagy sem, mint a vegyes AGP/PCI-E, SDR/DDR...
Azt nem mondja senki, hogy 'megmondtad', való igaz. :D Főleg, mert mindent lehet több szempontból is megközelíteni. Pl. én az s754-re mondtam, hogy felejtős, mert nem lesz hosszú életű. Azóta is van, aki megelégedéssel használja, mások akiknek volt meg azt mondják, igazam volt és passzolták. Mindenesetre én anno a SocketA után kipróbáltam egy s478-at Northwood 'C'-vel, aztán kiforrta magát az s939 és az nF4(U) -amit van aki szid, nekem meg bejött-... azóta az van, AM2-t kihagyom tutira. Aztán hogy az Intel igencsak meggyőző újdonsága után mit tud lépni az AMD, kivárom. De mondom, ilyen hibrid DDR2/DDR3 nem kell, kivéve ha csak az lesz és már nagyon kell a teljesítmény, mert kevés lesz a mostani cuccom. Ez nem valószínű, mivel érzéseim szerint evvel el leszek egy darabig. ;)

Visszakanyarodva a témára, itt ugye nem az van xarban, akinek egy jó 'X2 ready' s939-e van, vagy egy Dual Core (akár nem Core2 ready) lapja, hanem aki régebbiről akar cserélni, igazán tartós cuccot szeretne, de nincs pénze Core2-re...

#26 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 07:56

Euhm, miért is lenne tartósabb a core2 mint az am2? ; hiába fognak 775ös foglalatot használni a 4magos intelek, ha a mostani core2 readys lapok 80%ában nem fog menni.

csak azokban, amik méregdrágák, nem sok ember akar kiadni 50ezret/60ezret egy olyan lapra amiknek a szolgáltatásait soha a büdös életben nem fogják használni...
JóSebesség

#27 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 08:08

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 8:56

Euhm, miért is lenne tartósabb a core2 mint az am2? ; hiába fognak 775ös foglalatot használni a 4magos intelek, ha a mostani core2 readys lapok 80%ában nem fog menni.

csak azokban, amik méregdrágák, nem sok ember akar kiadni 50ezret/60ezret egy olyan lapra amiknek a szolgáltatásait soha a büdös életben nem fogják használni...

Ráadásul Core2-nél 60-70k-s lapok esetén is kiderült, hogy hát nem megy, AM2-nél ugyanigy be lehet szivni, akkor most nem tök mindegy? :Đ

Egyébként Omega sztem nagy eséllyel ezeké a hibrid memvezérlőké a jövő. SD->DDR és a DDR->DDR2 komolyabb átalakitást igényelt, a jelek szerint a DDR2->DDR3 már annyira nem és sztem a DDR4 sem lesz a megváltó. Valszeg igyekeznek minimálisan változtani, mert a nagy fokú tervezés marha sokba kerül mindenkinek (memgyártó, lapkagyártó, procigyártó) és mint tudjuk, ők nem szeretnek sokat befektetni viszont szeretnek sokat nyerni :Đ

Hogy mennyire lehet rács*szni az AM2-vel? Ha AMD állitásai igazak, belemegy a 65 nanos X2, belemegy a K8L. Szal egy most vásárolt AM2-vel ugyanazt a korszakot ki lehet sztem húzni, mint 939cel annyi különbséggel, hogy ismerve AMD gyártókapacitását a 939 és a 754 élettartama nem lesz vmi hosszú.

Mellesleg annál a 3600+os X2nél jobbat sztem egy platformons sem lehet összekaparni...

Szerkesztette: BoGab 2006. 09. 18. 08:16 -kor

#28 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 08:50

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 8:56

Euhm, miért is lenne tartósabb a core2 mint az am2? ; ...

Lehet, hogy nem tartósabb, de legalább gyorsabb. :)

#29 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 08:52

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 9:50

Lehet, hogy nem tartósabb, de legalább gyorsabb. :)

És drágább is, azt azért tegyük hozzá...

#30 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 09:53

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 9:52

És drágább is, azt azért tegyük hozzá...

Önmagában nézve igen. A memóriaárak ugyanazok. Prociból a legkisebb 50k, ha mellé nézünk egy 50k-s AM2 X2-t, annál gyorsabb. A lap az valóban drágább, bár felsőkategóriában pl. az Asusból csemegézve ugyanannyi. Az AM2 az ára miatt éri meg, nagyobb a kedvező áru alaplap-választék, és van 50k alatt is új foglalatos, DDR2-höz illeszkedő proci.

Szerkesztette: Omega 2006. 09. 18. 09:55 -kor

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 18. 12:46

most core2 drága lapokról beszéltek? 10k alatt kapok olyan lapot amiben megy a core2 és agp+pcie igen ez egy asrock lap és a teszteket megnézve nem vészes, átlagban 3-5%-al lassabb a 965-nél mivel a pcie csati csak 4x-en megy, viszont elvileg hamarosan jön belőle újabb ami 16x lesz. és ez 10k+fa körül van boltban. majd amikor kijön a 4magos core2 akkor is tuti lesz ilyen asrock lap 10k körül szóval nem kell méregdrága cuccot venni. az hogy sokan félnek asrocktól meg nem tudom mitől van, mert külföldön nagyon nagyon sokat asrock lapot használnak még olyan gépekben is ahol csak maga a memóra értéke 200k és belerakják a core2 extreme procit mert minek vegyen drága lapot ha az olcsó is ugyanazt tudja?

#32 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 13:27

1) Aki legnagyobb core2-t  vesz meg 200k-s memót az nem vesz asrockot, most bizonygathatod, de akkor sem.

2) Legkisebb Core2-t meg nem azért vesz a nép, hogy alapórajelen járassa a 10k-s asrock meg majd jól ellenkezik 5% tuning környékén. Ahol a márkásabb ill más lapkával szerelt cuclik épp kezdenek beindulni, neki ott a vége...

Nem vagyok asrock ellenes, mert kis pénzből alacsony keretből bárkinek ajánlom, de egy 50k-s, jól húzható proci alá nem.

Elküldve: 2006. 09. 18. 14:40

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 14:27

1) Aki legnagyobb core2-t  vesz meg 200k-s memót az nem vesz asrockot, most bizonygathatod, de akkor sem.

2) Legkisebb Core2-t meg nem azért vesz a nép, hogy alapórajelen járassa a 10k-s asrock meg majd jól ellenkezik 5% tuning környékén. Ahol a márkásabb ill más lapkával szerelt cuclik épp kezdenek beindulni, neki ott a vége...

Nem vagyok asrock ellenes, mert kis pénzből alacsony keretből bárkinek ajánlom, de egy 50k-s, jól húzható proci alá nem.

1) menj fel ocw fórumra és láss csodát... sőt fx60-as proci asrock lapban stb. külföldön nagyon nagyon sokan használnak olcsóbb lapokat... nem bizonygatom ha nem hiszed utánajársz én tudom az igazam. ennyi

azt hiszed asrock lappal nem lehet tuningolni? ez öreg hiba. mondj olyan s754-es lapot ami 360-as fsb-t visz... vagy nforce6100-es lapot ami 380-at! az asrock viszi, és hogy nincs a biosban olyan sok tuning opció? írsz asrocknak levelet és küldik a nem hivatalos bios-t amivel tudsz tuningolni . (én is ilyent használok és ocw-ről szinte mindenki) én nem istenítem az asrockot de minek adjak ki többet ha ugyanazt megkapom fele vagy harmad áron?! abból inkább autókázok pár ezer km-t...

#34 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 15:03

Üdv "Rendszerurak"! :)
Egy apró kis megjegyzés a hibrid témához:
Az aláírásomban látható alaplap full hibrid: AGP + PCI-E, és DDR + DDR2 533 is van rajta.
Költői kérdés: hogy mé' pont ezt?
Profán válasz:-Mert erre volt pénzem. 13 használtan, és 478-rő 775-re váltottam, plusz a 9800SE vga zsugámat se kellett eladnom, és a "régi" DDRSDRAM is klappol. Hasonló okok bárkinél játszhatnak.
Azonban Core2-ről álmodni sem fogok ezzel a lappal, de majd ha jön "Core4", akkor váltok megint. :)
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

Elküldve: 2006. 09. 18. 15:35

Idézet: akaido - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 16:03

Üdv "Rendszerurak"! :)
Egy apró kis megjegyzés a hibrid témához:
Az aláírásomban látható alaplap full hibrid: AGP + PCI-E, és DDR + DDR2 533 is van rajta.
Költői kérdés: hogy mé' pont ezt?
Profán válasz:-Mert erre volt pénzem. 13 használtan, és 478-rő 775-re váltottam, plusz a 9800SE vga zsugámat se kellett eladnom, és a "régi" DDRSDRAM is klappol. Hasonló okok bárkinél játszhatnak.
Azonban Core2-ről álmodni sem fogok ezzel a lappal, de majd ha jön "Core4", akkor váltok megint. :)

én is most gondolkodok egy ilyesmi megoldáson mert lehalt az usb vezérlő a lapomon :( és cserélni fogom és gondoltam veszek egy agp+pcie ddr1+ddr2 bele egy 805D és majd idővel core2 és vga-t se kell cserélnem, de még nem tudom mi lesz. lehet sima s939 azt jóvan.

#36 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 19:01

Idézet: diegho - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 15:40

írsz asrocknak levelet és küldik a nem hivatalos bios-t amivel tudsz tuningolni . (én is ilyent használok és ocw-ről szinte mindenki)

Ezt részleteznéd? Nem hallottam ilyenről, hacsak nem az ocwbeta biosokról van szó. De az meg csak annyi hogy nagyobb htt-t bír, de nem ez a fő gond, hanem h kevés feszt lehet adni a procinak.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

Elküldve: 2006. 09. 18. 20:02

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 20:01

Ezt részleteznéd? Nem hallottam ilyenről, hacsak nem az ocwbeta biosokról van szó. De az meg csak annyi hogy nagyobb htt-t bír, de nem ez a fő gond, hanem h kevés feszt lehet adni a procinak.

nem. nem mindegyik laphoz van de amelyikhez van ahhoz tudnak küldeni. én se hivatalost használom. amúgy a te lapodban 1.55V adható max és simán ezüstlakkal meg lehet csinálni a modot.

#38 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 20:27

-semmi, feladom a szakmámat-

Szerkesztette: Omega 2006. 09. 18. 20:32 -kor

#39 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 20:35

Szerkesztette: BoGab 2006. 09. 18. 20:54 -kor

#40 Felhasználó inaktív   colgate 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 18. 21:56

HAt en ehhez a témahoz köpni nyelni sem tok. :confused:
Neo Cortex

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1