Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 23:56
Szerintem meg igen. Már raktam gépbe 7200.10-et és érezhetően dolgozott, a grafikon persze egy dolog de pont annyival érezhető gyorsabbnak mint amennyire egy raptor.
Egyre jobban azt érzem ,hogy itt a fórumon egyes emberek össze-vissza beszélnek és szinte minden 10. hozzászólást lehet csak elolvasni amiben nincs ordító nagy ökörség...
Drága Barbikám!
Örülök ,hogy neked ilyen egyszerű eldönteni valamiről mi jó mi nem,de szerintem ha valamihez nem értesz akkor ne erőltesd ,hogy másoknak megmagyarázd mi a jó és mi nem...De azért azokat ne vezesd félre akik nem értenek hozzá...
Adok egy összehasonlítást,hogy lásd mi a helyzet úgy kb. :
Raptor vs Seagete ES
Egyébként pedig a felvetéshez...Az ,hogy egy vinyó real world performance-be mit tud, ergo valakinek mikor "ugrik" egy ablak fel hamarabb desktopon illetve egy játék mikor tölt be hamarabb vagy egy alkalmazás ez legtöbbször sokkal jobban függ ez elérési időtől mint az átviteli sebességtől mert nem igazán a vinyó legnagyobb kerületén van eltárolva minden full egymás után...A percendiculáris rögzítésről meg annyit ,hogy el lehet érni vele nagyobb kapacitást de sebességben semmivel nem tud többet mint a többi vinyó, nézzél csak meg korrekt teszteket...Arról nem is beszélve ,hogy ne a 74 gigás raptorhoz hasonlítsd a 750-es Seagate-et...A 74-es raptor fele annyiba se kerül mint a 750-es seagate és teljesen más piacot céloz,tehát még árketegóriát sem ártana megválasztani normálisan...A 150-es Raptor is jó 20K-val olcsóbb mint a 750-es Seagate...Akinek pedig sebesség kell annak azt hiszem nem is kérdés melyiket veszi...