HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core 2 Duo II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core 2 Duo II. conroe, merom Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 06. 18:26

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 9:36

Hja, Raptor tesók is jöhetnének, de... nem tetszik a színűk :Đ
RE nem gyors, de q halk, és megbízható reméljük,és ez a lényeg. Míg nem esz falsh alapú vinyó addig sebessége úgyis mindegy, mind rakás ****m lassú akármi. Hiába bika proc, sok ram; az 5éve ewgy helyben toporgó vinyó sebesség vhol mindig bekorlátozza az ember performance feelingejét; plánehogy a progik viszont nőttek az utóbbi 5 évben. (Jó, raidet akrok megint; de az se képes csodákra..)

Eskü ha lenne nand vinyó (emberi árban) arra gyűjtenék; nem jobb procira/vgara..

Utolsó off: Azért az túlzás, hogy az utóbbi 5 évben nem gyorsultak a vinyók. Anno mikor kb. 40-80-as méretű vinyókat cseréltem, kb 1.5 gyorsabbak voltak az újak. Úgy begyorsult akkor a rendszer, hogy az csuda! Pedig 7200-esekről volt szó mindkét esetben. :)

#302 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 20:40

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

szóval ennyit a raptorokról, egy 7200.10 simán lemossa a sebesség titka a függőleges rögzítésben rejlik részletesen:
http://www.hardwareo.../1/y/10386.html

Szerkesztette: hekkerbarbi 2006. 10. 06. 20:41 -kor

Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#303 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 21:50

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 21:40

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

szóval ennyit a raptorokról, egy 7200.10 simán lemossa a sebesség titka a függőleges rögzítésben rejlik részletesen:
http://www.hardwareo.../1/y/10386.html

azert szerintem ez nem ilyen egyszeru..
God left this place a long time ago.

#304 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 23:56

Idézet: westlake - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 22:50

azert szerintem ez nem ilyen egyszeru..

Szerintem meg igen. Már raktam gépbe 7200.10-et és érezhetően dolgozott, a grafikon persze egy dolog de pont annyival érezhető gyorsabbnak mint amennyire egy raptor.
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#305 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 09:08

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 0:56

Szerintem meg igen. Már raktam gépbe 7200.10-et és érezhetően dolgozott, a grafikon persze egy dolog de pont annyival érezhető gyorsabbnak mint amennyire egy raptor.

volt raptorod is?
(az eleresi idot akkor sem potolja semmi)

#306 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 09:09

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 0:56

Pedig tényleg nem ilyen egyszerű, gondolom te is látod a Random Access eredményeket.
Ez olyan, mintha a 3D Mark pontszámok alapján jelentenéd ki, hogy egyik VGA jobb mint a másik.
A 3DMark csak egy bench, ahogy a HD Tach is.

Szerkesztette: fLeSs 2006. 10. 07. 09:09 -kor

#307 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 09:21

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 10:09

Pedig tényleg nem ilyen egyszerű, gondolom te is látod a Random Access eredményeket.
Ez olyan, mintha a 3D Mark pontszámok alapján jelentenéd ki, hogy egyik VGA jobb mint a másik.

valahogy igy ertettem en is, hogy nem ilyen egyszeru (marmint egy tesztprogram nem tesztprogram.. raadasul, ha jol tudom a tach ezen verzioja eleg regi is.. jo, nem mondom, hogy ez felteltlenul szamit)

#308 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 10:25

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 10:09

megazárcédulátislátom és világosan látom, hogy nem akkora a külömbség (mint annó egy sima 7200 -es vinyánál) :sandor:

#309 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 10:41

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 23:56

Egyre jobban azt érzem ,hogy itt a fórumon egyes emberek össze-vissza beszélnek és szinte minden 10. hozzászólást lehet csak elolvasni amiben nincs ordító nagy ökörség...

Drága Barbikám!
Örülök ,hogy neked ilyen egyszerű eldönteni valamiről mi jó mi nem,de szerintem ha valamihez nem értesz akkor ne erőltesd ,hogy másoknak megmagyarázd mi a jó és mi nem...De azért azokat ne vezesd félre akik nem értenek hozzá...

Adok egy összehasonlítást,hogy lásd mi a helyzet úgy kb. :

Raptor vs Seagete ES

Egyébként pedig a felvetéshez...Az ,hogy egy vinyó real world performance-be mit tud, ergo valakinek mikor "ugrik" egy ablak fel hamarabb desktopon illetve egy játék mikor tölt be hamarabb vagy egy alkalmazás ez legtöbbször sokkal jobban függ ez elérési időtől mint az átviteli sebességtől mert nem igazán a vinyó legnagyobb kerületén van eltárolva minden full egymás után...A percendiculáris rögzítésről meg annyit ,hogy el lehet érni vele nagyobb kapacitást de sebességben semmivel nem tud többet mint a többi vinyó, nézzél csak meg korrekt teszteket...Arról nem is beszélve ,hogy ne a 74 gigás raptorhoz hasonlítsd a 750-es Seagate-et...A 74-es raptor fele annyiba se kerül mint a 750-es seagate és teljesen más piacot céloz,tehát még árketegóriát sem ártana megválasztani normálisan...A 150-es Raptor is jó 20K-val olcsóbb mint a 750-es Seagate...Akinek pedig sebesség kell annak azt hiszem nem is kérdés melyiket veszi...

#310 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 10:45

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 9:09

Inkább olyan mintha a 3Dmark egyik pixel shader tesztje alapján mondanál véleményt 2 kártya össz teljesítményéről egymáshoz képest....

#311 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 12:25

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 11:41

Egyre jobban azt érzem ,hogy itt a fórumon egyes emberek össze-vissza beszélnek és szinte minden 10. hozzászólást lehet csak elolvasni amiben nincs ordító nagy ökörség...

Drága Barbikám!
Örülök ,hogy neked ilyen egyszerű eldönteni valamiről mi jó mi nem,de szerintem ha valamihez nem értesz akkor ne erőltesd ,hogy másoknak megmagyarázd mi a jó és mi nem...De azért azokat ne vezesd félre akik nem értenek hozzá...

Raptor vs Seagete ES

Egyébként pedig a felvetéshez...Az ,hogy egy vinyó real world performance-be mit tud, ergo valakinek mikor "ugrik" egy ablak fel hamarabb desktopon illetve egy játék mikor tölt be hamarabb vagy egy alkalmazás ez legtöbbször sokkal jobban függ ez elérési időtől mint az átviteli sebességtől mert nem igazán a vinyó legnagyobb kerületén van eltárolva minden full egymás után...A percendiculáris rögzítésről meg annyit ,hogy el lehet érni vele nagyobb kapacitást de sebességben semmivel nem tud többet mint a többi vinyó, nézzél csak meg korrekt teszteket...Arról nem is beszélve ,hogy ne a 74 gigás raptorhoz hasonlítsd a 750-es Seagate-et...A 74-es raptor fele annyiba se kerül mint a 750-es seagate és teljesen más piacot céloz,tehát még árketegóriát sem ártana megválasztani normálisan...A 150-es Raptor is jó 20K-val olcsóbb mint a 750-es Seagate...Akinek pedig sebesség kell annak azt hiszem nem is kérdés melyiket veszi...

koszonom, hogy eloszlattad a felelmeim :D

#312 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 16:17

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 11:41

Raptor vs Seagete ES

Tesztek nálunk is vannak, ha esetleg vki nem tud angolul. :D

#313 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 16:19

Nem értem. Úgy tudtál volna meggyőzni ha megmutatod, hogy a raptor nem drágább de erre nem került sor.  :reklamacio:
Az, hogy a raptor eggyes esetekben még ennél a vinyánál is gyorsabb valamicskével nem volt vitatott tény.  :omg:

Szerkesztette: hekkerbarbi 2006. 10. 07. 16:21 -kor

#314 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 20:16

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 17:19

Nem értem. Úgy tudtál volna meggyőzni ha megmutatod, hogy a raptor nem drágább de erre nem került sor.  :reklamacio:
Az, hogy a raptor eggyes esetekben még ennél a vinyánál is gyorsabb valamicskével nem volt vitatott tény.  :omg:

Már nem azért, hogy beleszóljak, de megteszem :D
1. Egyrészt a teszt szerint nem valamicskével veri meg és nem néhány esetben.
2. Nem egészen árat, vagy ár/teljesítményt hasonlítottál össze, hanem konkrétan a teljesítményt. A vita itt kezdődött:

Idézet

Az ár/teljesítményben meg nyilván igazad van, de nem ezt írtad. Így nem ebbe kötöttek bele a többiek, hanem amit leírtál - ami meg nem volt igaz. Ennyire egyszerű.

Akkor a tisztázás után mehet az ontopic.
:)

Szerkesztette: vipisrac 2006. 10. 07. 20:17 -kor

#315 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 21:04

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 16:17

Tesztek nálunk is vannak, ha esetleg vki nem tud angolul. :D

Igazad van sorry csak kapásból ez ugrott be ,bocsi ,hogy nem a hazait részesítettem előnyben :)

#316 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 22:29

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 22:04

Igazad van sorry csak kapásból ez ugrott be ,bocsi ,hogy nem a hazait részesítettem előnyben :)

..ha kicsit is korrekt lennel, most lemondanal.. nem tudom mirol, da valamirol biztos illene :D

#317 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 18:03

nem tudom, hogy amikor elozoleg linkeltem, akkor benne volt-e az aw9d-max-os iromanyom.
klatty

#318 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 18:38

ez nem egy procis topik? :D

#319 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 18:44

Idézet: arn - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 19:38

ez nem egy procis topik? :D

nem, ez intel vs. amd topik, de gondoltam offolok kicsit..

#320 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 09:49

mutattam mar ezt? ;)
klatty

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +