HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core 2 Duo II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core 2 Duo II. conroe, merom Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 18. 16:02

akinek van ramja hozza... :)

a chipset nem csak a magasabb fsb miatt erdekes. amiatt csak "hivatalosan" is kiadnak a 1333as tamogatasu jelenlegi chipsetek frissebb verzioit.

meg mire elerheto lesz szeleskorben (az ara miatt), itt a k8l, ami eleg erosnek igerkezik.

#482 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 17:13

Idézet: arn - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 17:02

akinek van ramja hozzá (nomeg lapja), annak meg tök mind1, hogy mennyi a proci alap fsb-je, nem?
:)

#483 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 18:10

Jól láttam egy kínai oldalon, hogy Core 2 Duo 45nm Tapeout folyamatban/kijött?  :eek:
Vajh mikor lesz feketepiacon pár darab? 4 hónap? 6?

Megnéztem Babelfishel, azt írja még év vége elött kijön a Tapeout ...

Szerkesztette: Inquisitor 2006. 10. 18. 18:23 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#484 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 18:53

:offtopic:  Polírozós korszakomat kiéltem 2001-02 körül. Akkor a sláger Fop68/Fop32/WBK38 bordákat, Ordasi-Hookr vízhűtés blokkokat polírozgattuk több haverral.
Globalwineknek érdekes anyaguk volt, kézzel nem tudtad feltükrözni mert elkented az anyagot, csakis géppel lehetett igazán szép felületeket polírozni  :cool:
A magam részéről egy procit nem szívesen tennék ki annak a tortúrának, amit azok a bordák akkor kaptak  :eek:
Lehet bennem van a hiba, hogy úgy gondolkodom hogy a proci lábak a s478 óta kicsik, ezért odafigyelést igényel már a foglaltba helyezés is  :down:  Rive is lehet tudna mesélni kitört lábakról.
Az Intel is nem véletlen alakította át a tokozást meg a foglalatot, a hűtés növelésén kívül biztos volt benne jó adag fizikai ellenállás növelés is (könyebb dobozolni, tálcázni, a felhasználó saját pancserkodását nem tudja továbbhárítani.
:offtopic:

#485 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 20:21

Idézet: arn - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 17:02

a chipset nem csak a magasabb fsb miatt erdekes. amiatt csak "hivatalosan" is kiadnak a 1333as tamogatasu jelenlegi chipsetek frissebb verzioit.

meg mire elerheto lesz szeleskorben (az ara miatt), itt a k8l, ami eleg erosnek igerkezik.

miota 'kell' a chipsetnek tamogatnia a cpu-t? :rolleyes:
pl. a 945 is elvinne mindent, csak eppen az intel ezt nem akarja..  a cpu tartalmazza a kodot, hogy milyen fsb-n szeretne menni alapbol, nem pedig a lap.. nagyobb osszeget merek arra tenni, hogy az osszes i965 es i975 viszi alapfeszen az fs333-at..
God left this place a long time ago.

#486 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 20:22

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 19:10

Jól láttam egy kínai oldalon, hogy Core 2 Duo 45nm Tapeout folyamatban/kijött?  :eek:
Vajh mikor lesz feketepiacon pár darab? 4 hónap? 6?

Megnéztem Babelfishel, azt írja még év vége elött kijön a Tapeout ...

talan, ha megmutatod azt a kinai oldalt, akkor tudunk valaszolni :D

#487 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 08:24

Idézet: westlake - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 21:21

pl. a 945 is elvinne mindent, csak eppen az intel ezt nem akarja..  a cpu tartalmazza a kodot, hogy milyen fsb-n szeretne menni alapbol, nem pedig a lap.. nagyobb osszeget merek arra tenni, hogy az osszes i965 es i975 viszi alapfeszen az fs333-at..

Bizonyos esetekben egy-egy újabb processzor támogatásához szükség van biosfrissítésre, ez régóta így van. A kérdés, hogy a biosok mely alaplapi hardware elemhez tartalmaznak újabb kódot ilyen esetben, ha nem a chipset számára? :)

Az i945 meg egyéb esetekben úgy tudom, nem a chipset fogyatékosságáról van szó, hanem azokon a lapokon nincs elég szufla az új prociknak, nem?

#488 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 08:32

Idézet: Omega - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 9:24

Bizonyos esetekben egy-egy újabb processzor támogatásához szükség van biosfrissítésre, ez régóta így van. A kérdés, hogy a biosok mely alaplapi hardware elemhez tartalmaznak újabb kódot ilyen esetben, ha nem a chipset számára? :)

Mikor anno az athlonok SSE-t kaptak, mivel azt engedélyezni kell post-kor (vagy máskor, de akkor az oprendszer bootkor nem tudja, hogy van...), és azt egy kontroll regiszter megváltoztatásával érik el, azért kellett módosítani a BIOS-t. Tehát a CPU számára is tartalmazhat újabb kódot valami :) Bár ebben az esetben ez tényleg nem valószínű :D

szerk.: meg azt, hogy mit is csináljon, a CPU azonosítása után dönti el, és ha nem tudja, mi is az (itt ugye lehet akár single cerka is), esetleg nem is csinálja. Ha meg nem figyelnek előre, avagy nem tudják, milyen id-val jelentkezik be a még meg se jelent proc, akkor kopp van. Innentől már azon múlik minden, frissít-e rendszeresen a gyártó BIOS-t, és meddig.

Szerkesztette: alvaro 2006. 10. 19. 08:34 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#489 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 08:53

Idézet: westlake - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 21:21

ki beszelt ilyenrol  :think:

az intel chipsetek hivatalosan nem tamogatjak a 1333as fsbt.

#490 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 08:57

Idézet: Omega - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 9:24

Az i945 meg egyéb esetekben úgy tudom, nem a chipset fogyatékosságáról van szó, hanem azokon a lapokon nincs elég szufla az új prociknak, nem?

alapvetoen bios es vrm tamogatas kell hozza ha az utobbi evek inteles procijait nezzuk.

amugy meg kiscsillio dolog lehet, hogy miert jo vagy miert nem az adott proci az adott chipsethez.

#491 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 09:10

Idézet: arn - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 9:53

ki beszelt ilyenrol  :think:

az intel chipsetek hivatalosan nem tamogatjak a 1333as fsbt.

a ddr1066-ot sem ;)

#492 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 09:10

Idézet: arn - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 9:57

alapvetoen bios es vrm tamogatas kell hozza ha az utobbi evek inteles procijait nezzuk.

amugy meg kiscsillio dolog lehet, hogy miert jo vagy miert nem az adott proci az adott chipsethez.

"amugy meg kiscsillio dolog lehet, hogy miert jo vagy miert nem az adott proci az adott chipsethez."
mondj mar nehanyat legyszives..

#493 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 09:51

Idézet: westlake - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 10:10

"amugy meg kiscsillio dolog lehet, hogy miert jo vagy miert nem az adott proci az adott chipsethez."

generacioban egymashoz kozelallo chipseteknel inkabb gazdasagi indokok miatt cserelik (marmint a gyarto reszerol). a felhasznalo meg szeretne az elerheto legjobbat a penztarcajahoz merten.

amugy szerinted pl egy 8086os chipset meg tudna hajtani egy c2d procit?  :Đ

#494 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 14:28

Idézet: arn - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 10:51

generacioban egymashoz kozelallo chipseteknel inkabb gazdasagi indokok miatt cserelik (marmint a gyarto reszerol). a felhasznalo meg szeretne az elerheto legjobbat a penztarcajahoz merten.

amugy szerinted pl egy 8086os chipset meg tudna hajtani egy c2d procit?  :Đ

ugye tudod, hogy ez nem egyalatalan nem volt valasz.. gazdasagi okok miatt egy chipset meg kepes processzorok "vezerlesere"
"amugy szerinted pl egy 8086os chipset meg tudna hajtani egy c2d procit?" te is tudod, hogy nem igy ertettem

#495 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 17:17

Idézet: westlake - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 15:28

ugye tudod, hogy ez nem egyalatalan nem volt valasz.. gazdasagi okok miatt egy chipset meg kepes processzorok "vezerlesere"
"amugy szerinted pl egy 8086os chipset meg tudna hajtani egy c2d procit?" te is tudod, hogy nem igy ertettem

en erre gondoltam, amire korabban celoztam.

apro lepcsok vezetnek at az egyes generaciok kozott, aminel meg lehet nem gond, viszont ha hossz tavlatra nezed tuti van egy csomo dolog, hogy miert nem menne (buszrsz/memvezerles es cimzes, nincs felkeszitve akkora savszelessegre stb).

nem ertem mit akarsz belolem kihuzni? konkret elektronikai/beepitesi specifikaciokat, amit max az alaplapgyartok ismernek? honnan a francbol tudnam...

#496 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 20:03

Idézet: westlake - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 10:10

He? :think: Tehát a chipsetnek semmi köze az egész murihoz, bármilyen chipset jó lehet egy újabb generációs procihoz, csakis gazdasági okok miatt teszik lehetetlenné az újabb procik működtetését régebbi chipsetes lapokban abban az esetben, ha a foglalat ugyan az? Jól értem hogy erre akarsz kilyukadni? Ha nem, akkor kérlek írd le, hogy mire. Ha igen, akkor írd le légy szíves, hogy szerinted mi az a chipset, mit csinál? Mi a bios és az alaplapi elemek kapcsolatának lényege, a látható dolgokon belül mit, milyen vezérléseket és hogyan módosít egy újabb bios, mik a mikrokódok, stb! Thx előre is! :respect:

Szerkesztette: Omega 2006. 10. 19. 20:04 -kor

#497 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 20:21

Idézet: Omega - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 21:03

He? :think: Tehát a chipsetnek semmi köze az egész murihoz, bármilyen chipset jó lehet egy újabb generációs procihoz, csakis gazdasági okok miatt teszik lehetetlenné az újabb procik működtetését régebbi chipsetes lapokban abban az esetben, ha a foglalat ugyan az? Jól értem hogy erre akarsz kilyukadni? Ha nem, akkor kérlek írd le, hogy mire. Ha igen, akkor írd le légy szíves, hogy szerinted mi az a chipset, mit csinál? Mi a bios és az alaplapi elemek kapcsolatának lényege, a látható dolgokon belül mit, milyen vezérléseket és hogyan módosít egy újabb bios, mik a mikrokódok, stb! Thx előre is! :respect:

"amugy szerinted pl egy 8086os chipset meg tudna hajtani egy c2d procit?"
te is lathatod, hogy en sem ezt mondtam.. nem veletlenul.. elmagyarazni nem tudom az altalad emlitett dolgok kapcsolatat (mivel annyira nem ertek hozza), de azt nem szeretem, ha olyan dolgot irnak le/mondanak, ami biztosan tudok, hogy nem ugyvan..

#498 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 21:12

Az a bajom, hogy én is úgy tudom, ahogy arn. Te pedig írtál egy cáfolat kezdeményt ( "miota 'kell' a chipsetnek tamogatnia a cpu-t?" ). Én írtam rá egy egyszerű >kérdést<, amire nem válaszoltál. Nem vagyok egy informatikia tök ász, ezért szeretném, hogy rakjuk tisztába a dolgot.
Ez ott kezdődik kb, hogy mi a chipset és a kompatibilitás kapcsolatára a magyarázat?
-Mi is a chipset, miért felel (továbbra is, szorítkozva az Intelre, és elvonatkoztatva az AMD integrált memvezérlős procijaitól és hozzá való hidaktól)?
-Mi a BIOS szerepe, mi köze van az újabb processzorokkal való kompatibilitás biztosításához?
-A processzorok és alaplapok közötti kompatibilitásnak van-e köze a chipsethez?

:respect:

#499 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 11:32

Idézet: westlake - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 21:21

"amugy szerinted pl egy 8086os chipset meg tudna hajtani egy c2d procit?"
te is lathatod, hogy en sem ezt mondtam.. nem veletlenul.. elmagyarazni nem tudom az altalad emlitett dolgok kapcsolatat (mivel annyira nem ertek hozza), de azt nem szeretem, ha olyan dolgot irnak le/mondanak, ami biztosan tudok, hogy nem ugyvan..

en erre gondoltam, amire korabban celoztam.

apro lepcsok vezetnek at az egyes generaciok kozott, aminel meg lehet nem gond, viszont ha hossz tavlatra nezed tuti van egy csomo dolog, hogy miert nem menne (buszrsz/memvezerles es cimzes, nincs felkeszitve akkora savszelessegre stb).

nem ertem... mit akarsz belolem kihuzni? konkret elektronikai/beepitesi specifikaciokat, amit max az alaplapgyartok ismernek? honnan a francbol tudnam... max a sematikus mukodesi abrakat szoktam megnezni, de azt sem nagyon. nalam a chipset addig erdekes, hogy mit tudok az adott konfigbol kihozni vele.

azzal en is tisztaban vagyok, hogy sok utobbi chipsetnel marketigokokbol tortent valtas, mert ha a proci es az alaplapgyartok akarnak meg tudnak vele oldani hogy egyuttmukodjenek.

#500 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 11:45

megy ez "passzivban" is

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=4440375

Szerkesztette: arn 2006. 10. 20. 11:45 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első