HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core 2 Duo II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core 2 Duo II. conroe, merom Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   Messor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 20. 19:38

Sziasztok!

Sikerült felmenni 400MHz-re az Asus-al, /E6400/ alapfeszen minden, így a RAM-ok 800-on mennek 5-5-5-5-ös beállítással.
Igaz, fogalmam sincs az utolsó érték mibenlétéről, /DRAM write recovery time/, az igazat megvallva szinte egyikről sem, de ha azt 6-ra rakom be sem kapcsol a gép... :think:

Azt gondolnám, hogy minél nagyobb az érték annál nagyobb az időzítés, vagy tévedek?

Hangsúlyozom, eléggé láma vagyok a ram értékeit illetően, ezért nem is merek többet húzni rajtuk, nehogy tönkretegyem...
Igaz, hogy 5 év gari van rá, de ha megsül az gondolom meglátszik...

Az lenne a kérdésem, hogy az Everest /3.01.652/ szerint terheletlenül 53C-os CPU, terhelten felmegy 65C-ra is.
A BIOS-is ugyanazt mutatja.

Ez nem káros hőmérséklet még a procinak?

Köszi!

Üdv:

M

Szerkesztette: Messor 2006. 10. 20. 19:40 -kor

"Fly away to a rainbow in the sky
gold is at the end for each of us to find
There the road begins where another one will end
Here the four winds know who will break and who will bend
All to be the master of the wind"

By: Manowar, Master Of The Wind...

#502 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 21:06

egy igazan jo kis progi!
core temp 0.93
God left this place a long time ago.

#503 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 21:16

Idézet: Messor - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 20:38

Sziasztok!...

A memória minden időzítési értéke minnél kisebb, annál jobb. Tehát ha tuningolsz, akkor ne nagyobb számértéket próbálj, hanem kisebbet. A memória pusztán időzítések állításától és az órajel emelésétől nem melegszik túl. Túlmelegedést a nagy üzemi feszültség beállítása okozhat.
A processzorod hőmérséklete teljesen rendben van, ilyen hőmérsékleti értékek teljesen üzemszerűek. >>Vadássz az Everest 3.5-re<<, az már teljes magabiztossággal nyilatkozik a hőmérsékletekről, a Core 2 Duo tekintetében is! :up:

#504 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 21:34

szegeny amd :Đ
klatty
God left this place a long time ago.

#505 Felhasználó inaktív   Messor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 01:57

Idézet: Omega - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 21:16

A memória minden időzítési értéke minnél kisebb, annál jobb. Tehát ha tuningolsz, akkor ne nagyobb számértéket próbálj, hanem kisebbet. A memória pusztán időzítések állításától és az órajel emelésétől nem melegszik túl. Túlmelegedést a nagy üzemi feszültség beállítása okozhat.
A processzorod hőmérséklete teljesen rendben van, ilyen hőmérsékleti értékek teljesen üzemszerűek. >>Vadássz az Everest 3.5-re<<, az már teljes magabiztossággal nyilatkozik a hőmérsékletekről, a Core 2 Duo tekintetében is! :up:

Szia!

Köszi a választ!  :respect:

Gondolom úgy érted, hogy minél kisebb, annál jobb/gyorsabb, nagyobb sávszélesség/.
De pont ezért kérdezem, hogy nem stabilabb-e esetleg lassabb időzítésekkel, amivel kibírna nagyobb FSB-t is, fesz. emelés nélkül?

Egyébként a RAM-ok Zeppelin "márkás", DDR2 667MHz, amikről szinte semmit sem leltem a Net-en... :confused:

De nem értem, hogy mit jelentenek a BIOS-ban a RAM beállításoknál azok az értékek... :confused:

Esetleg valaki elmagyarázhatná... :)

Bár, lehet, hogy ez nem az a topic...
De ha mégis megszánna valaki...  :)

Üdv:

M

#506 Felhasználó inaktív   Messor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 02:02

Idézet: westlake - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 21:06

egy igazan jo kis progi!
core temp 0.93

Köszi!  :respect:

Sajna, ugyanannyit mér, mint az Everest...

De, mint azt az előzőekben leírták, állítólag nem káros.

Üdv:

M

#507 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 11:35

Idézet: westlake - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 22:34

klatty

??
DDR3? amd-nél is lesz, bár nem hiszem, hogy nagy szüxség van most rá...core2-nél talán

..x2? az mi az?..
Ezt az elmúlt 1,5 évben kérdezgetted volna! Tényleg nagyon jók lettek a c2d-k, de ez talán mégsem kéne...

Amúgy, hogy on is legyek:
Láttam Core2 Extremet (xtrém hűtéssel) 5,5GHz-re húzva, superpi 1M calc. 8,9sec!!!
Pfű micsoda teljesítmény! Van jövője az architektúrának, az biztos! Miért csak 2,93GHz-en jelentek meg plafonon? Gyári 4GHz-s c2d-ket szerintem még 2007-ben láthatunk (ha intel is úgy akarja)...erre mondom inkább, hogy szegény amd!

#508 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 12:11

Idézet: Nurba - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 11:35

??
DDR3? amd-nél is lesz, bár nem hiszem, hogy nagy szüxség van most rá...core2-nél talán

..x2? az mi az?..
Ezt az elmúlt 1,5 évben kérdezgetted volna! Tényleg nagyon jók lettek a c2d-k, de ez talán mégsem kéne...

Amúgy, hogy on is legyek:
Láttam Core2 Extremet (xtrém hűtéssel) 5,5GHz-re húzva, superpi 1M calc. 8,9sec!!!
Pfű micsoda teljesítmény! Van jövője az architektúrának, az biztos! Miért csak 2,93GHz-en jelentek meg plafonon? Gyári 4GHz-s c2d-ket szerintem még 2007-ben láthatunk (ha intel is úgy akarja)...erre mondom inkább, hogy szegény amd!

Na csütörtökön az Indexes barátommal teszteltünk egy Core2 Quad-ot...Egy Asus P5WS 64 lapban volt, de mit is mondjak ebben a lapban a tuning nem volt éppen felhőtlen...Mondjuk 667-es memok voltak csak mellette és a memo visszaosztást szerintem nem minden esetben követte el tökéletesen a lap ,mert néha a memot 600-ra állítottam és ment de 650-en meg nem,persze azokkal az időzítésekkel amin előtte 700-on is ment...Na mind1...3,2Hgz-ig tudtuk húzni a procit 1,4Volton , ettől függetlenűl fűt mint az állat és ha mind a 4 mag beindul mondjuk renderelésnél akkor még vízhűtés mellett is van ,hogy 1 másodperc alatt 10 fokot ugrik a proci hőmérséklete...Sok időm nem volt mondjuk tuningolgatni és ez az Asus lap sem fogott meg igazán tuning szempontjából...A procit sem ismerte fel korrektül, pedig olyan bios-szal mentünk ami kentsfield support-os...

A proci egyébként átlagos felhasználásnál semmivel sem tud többet mint a duo, de ezt gondolom Ti is sejtettétek :) Renderelésnél egész szépen ment , meg ha valaki sok taskot futtat akkor megint jó lehet, de ahogy elnéztem a memo tuningból és az FSB emelésből nagyon sokat tud kamatoztatni, bár ez nem véletlen....Szal egy 800-as memo órajellel és olyan 1600-as FSB-vel szerintem még poénosabb lett volna a rendszer! :)

#509 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 12:44

ha altalanos lesz a tobbprocis tamogatas, akkor utana nem kell kulon fejlesztgetni ha no a magok szama.

65nanon a negymag total kazan lesz... akarmelyik oldalt is nezzuk. itt erdemesebb lett volna kiprobalni a kupak sikra munkalasat.  ;)

#510 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 12:47

Idézet: westlake - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 22:34

klatty

ez miert lesz jo?

a ddr3nal meg rosszabbak az idozitesek - sokkal magasabb orajelen kell jarnia, hogy jobb legyen. epp ugy mint ddr2nel (ddr2 800 ~ ddr 400).

#511 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 12:52

Idézet: arn - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 12:44

ha altalanos lesz a tobbprocis tamogatas, akkor utana nem kell kulon fejlesztgetni ha no a magok szama.

65nanon a negymag total kazan lesz... akarmelyik oldalt is nezzuk. itt erdemesebb lett volna kiprobalni a kupak sikra munkalasat.  ;)

AMD-nél jobb lesz a helyzet 4 mag esetén mert a SOI sokat segíthet a hőtermelés visszaszorításában!

#512 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 13:27

Ahogy olvasgattam, a SOI-t továbbfejlesztették valami SSOI vagy mi (feszített szilicium a szigetelőn) 65nm-en. AMD-nek esélye szerintem a hypertransport3.0, 65nm SSOI, GPU mint társprocesszor ill. ddr3-al szerelt "valódi" 4 magos CPU-ival lesz/lehetne, AM+ vagy AM3 foglalatokban, de ezek még nagyon hírek...mire lesz belőle valami (2008?), addigra a Core procik továbbfejlődnek (45nm, és akár 5GHz feletti órajelek stb)....szerintem...de nem olvastam még utána túl alaposan, meg nagy szaki sem vagyok...

#513 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 14:20

Idézet: Nurba - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 13:27

Ahogy olvasgattam, a SOI-t továbbfejlesztették valami SSOI vagy mi (feszített szilicium a szigetelőn) 65nm-en. AMD-nek esélye szerintem a hypertransport3.0, 65nm SSOI, GPU mint társprocesszor ill. ddr3-al szerelt "valódi" 4 magos CPU-ival lesz/lehetne, AM+ vagy AM3 foglalatokban, de ezek még nagyon hírek...mire lesz belőle valami (2008?), addigra a Core procik továbbfejlődnek (45nm, és akár 5GHz feletti órajelek stb)....szerintem...de nem olvastam még utána túl alaposan, meg nagy szaki sem vagyok...

Az AMD előnye mikroarchitect terén is lesz a 4 magos procijával, mert 2-szeres FP teljesítményt ígér, az IMC is előny még INtelhez képest illetve nagyon sok újítást hoz még amivel legalább partyba lesz a Core2 Quad-dal...

#514 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 14:28

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 15:20

Az AMD előnye mikroarchitect terén is lesz a 4 magos procijával, mert 2-szeres FP teljesítményt ígér, az IMC is előny még INtelhez képest illetve nagyon sok újítást hoz még amivel legalább partyba lesz a Core2 Quad-dal...

Na igen én is hallottam a sok jó dologról és örvendek is neki, csak már a boltokban kéne lennie, minnél hamarább...és mikor lesz? Félő amd részéről, hogy már későn...vagy nem? Én személy szerint örülnék, ha sikerűlne elkapni a core2-k tökét, de nem lesz könnyű ez szerintem látható...

Szerkesztette: Nurba 2006. 10. 21. 14:29 -kor

#515 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 14:43

Idézet: Nurba - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 14:28

Na igen én is hallottam a sok jó dologról és örvendek is neki, csak már a boltokban kéne lennie, minnél hamarább...és mikor lesz? Félő amd részéről, hogy már későn...vagy nem? Én személy szerint örülnék, ha sikerűlne elkapni a core2-k tökét, de nem lesz könnyű ez szerintem látható...

A next gen AMD procik mindazt tudni fogják amit jelenleg a Core2, csak 2-szeres FP teljesítmény, sok kis finomítás, IMC miatt azonos órajelen többet fog tudni az AMD mint az Intel...A vereseny szerintem az órajelek nagyságában fog eldőlni!

#516 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 15:28

Szerintem nagyon túlbecsülitek az architektúrát ha 2008 környékére 4-5 gigát vártok. :)

#517 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 15:46

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 15:43

A next gen AMD procik mindazt tudni fogják amit jelenleg a Core2, csak 2-szeres FP teljesítmény, sok kis finomítás, IMC miatt azonos órajelen többet fog tudni az AMD mint az Intel...A vereseny szerintem az órajelek nagyságában fog eldőlni!

Hmm
nextgen alatt K9-re gondolsz? Tudni róla valamit? A K8L inkább olyasmi, mint az Athlonnak az XP.
FP=Floating Point? Jól hangzik.
Órajelek: 65nm-en Én amd-től 3,6GHz körülire saccolnék, jó tuninggal/hűtéssel neccesen 4-re, míg Core2-nél 4-5GHz is a pakliban van...de hát ez olyan, hogy majd meglátjuk!
De amd bízik magában, ha akar új gyárat meg az ATi felvásárlás miatt eladósította magát...bizta van/lesz még meglepi a kalapban...

#518 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 15:50

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 16:28

Szerintem nagyon túlbecsülitek az architektúrát ha 2008 környékére 4-5 gigát vártok. :)

Lehet, de szerintem a 4 az nem olyan necces...az E6300-ak is simán futnak 3,8 körül, extreme-t meg húztak már 5 fölé is... ;) De picit korai még ezekre találgatni.

Szerkesztette: Nurba 2006. 10. 21. 15:52 -kor

#519 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 16:09

Idézet: Nurba - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 15:50

Lehet, de szerintem a 4 az nem olyan necces...az E6300-ak is simán futnak 3,8 körül, extreme-t meg húztak már 5 fölé is... ;) De picit korai még ezekre találgatni.

A 6300 simán fut 3,8 körül? Van itt a fórumon olyan ember akinek sikerült bármilyen C2D procival elérnie ilyen órajalet?
A 5 gigás procit meg szerintem folyékon nitrogénnel locsolták, aminek semmi értelme.
2008-ban, majd visszatérünk erre. :)

#520 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 16:19

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 17:09

A 6300 simán fut 3,8 körül? Van itt a fórumon olyan ember akinek sikerült bármilyen C2D procival elérnie ilyen órajalet?
A 5 gigás procit meg szerintem folyékon nitrogénnel locsolták, aminek semmi értelme.
2008-ban, majd visszatérünk erre. :)

https://forum.hwsw.h...ic=116580&st=90

Igaz ezek 6400 és 6600-osak...akkor is volt már aki 6300-at 3,8-on járatott léghűtéssel, reggelve lett CPUZ-n is...itt a fórumon 3,2-n mennek...nem elég az 1,86 helyett? 6600-os van itt 3914MHz-en is...6400-el is többen 3,8 fölé mentek.
mondjuk az 5GHz az télleg túl extrém, de a 4 elérhető, még mindig azt mondom...

Szerkesztette: Nurba 2006. 10. 21. 16:22 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.